Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2019 12:47 - Толкова много безсмислена злоба
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6977 Коментари: 31 Гласове:
5

Последна промяна: 08.11.2019 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Толкова много безсмислена злоба наблюдавам в изявите на поддържниците на Лява България, че чак не мога да се ядосам дори. Такъв избор на поведение спрямо другите от дясна България, е изключително глупав. Колко трябва да си самоуверен - да го кажа възможно най-меко - че да очакваш от този, когото обиждаш и заплашваш тази вечер, утре сутринта да дойде да седне на твоята маса?!
На всичкото отгоре на твойта червена маса купите за ядене са празни. Само агитационни материали са струпани в средата й – телевизии, вестници, сайтове обещават “ще обновим”, “ще сменим”, “ще спасим”, “ще отмъстим”...  Какво, кого, кога бе, “мили хора”? И най-важният въпрос: Как ще го направите? Парите народни изядохте. Танковете си не можете да изкарате на улиците - не дава, мама му НАТО. Глупаците, които вървяха след вас, одъртяха, измряха, а новите им наследници нахитряха – искат кеш предварително и после бягат на запад.
Кого визирам ли? Конкретни хора, в момента,  нали? – президентът Румен Радев, партийните на БСП–корнелианци нинови, автентично десните “да, бе, българи” - раданци, бойкикеви, слабакови, 7-мината патриоти около Волен Сидеров, “къдравите” НПО-та и майките им Вери, “възродителите” около Костадин Костадинов и Георги Първанов, “телевизионерите” Юлиян Вучков, Люба Кулезич, Сашо Диков и още общо 1997 анонимника, поддържащи топла българо-съветската дружба.
Отделно ще посоча Мая Манолова, щото тя е прясна-прясна – ще се вкисне чак в края на октомври. Ама наистина! Оставяме настрана патологичната й злоба и също така патологичната й алчност (кое е причина, кое – следствие няма да коментирам, защото омбудСмая не ми е тръпка). Замисляме се парично. Кметът най-много от всички управляващи се нуждае от пари, за да осъществи проектите си. Дава му ги общинският бюджет. Който пък ги получава главно от държавния бюджет. Една аналогия – за по второсигнални хора. Кметът Десислава Иванчева иска от бизнесмена Александър Ваклин едни големи пари, за да осъществи кметските си обещания. Той, вместо да й ги даде безропотно, я дава – нея, на прокурор. Е – Мая Манолова иска едни пари от Бойко Борисов. Как мислите? Той ще й ги даде ли, за да може тя да осъществи бъдещите си лични президентски планове и да сложи един пръст на избралите я софиянци?
За Мая не знам, но ние не вярваме в щъркели!

П.П. Написано 2 месеца по-късно – 8.11.2019г.

Изборите минаха. Резултатът е онзи, който е ясен: Мая Манолова биде вкисната. Ами като е проста, аз ли съм виновен?! Вперила поглед в мечтаната бъдеща гледка оттатък, изобщо не се огледа, пресичайки настоящата улица. Беше Омбудсман – вече не е и не получи нищо насреща! Ей на това му викат мултипликационен ефект! Пък някои викат Тиква на Борисов. Дай, Боже, всекиму такава “тиква” в двора!.

Има обаче и още мултиплакации. Волен Сидеров на европейските избори спечели 1,4%, а на настоящите местни – даже повече, цели 1,7%. Тогава, през май, сдаде само поста на ръководител на ПГ на обединени патриоти, миналата седмица напусна изобщо Парламента. Остана му да обясни как ще се върне отново в него. Ох, горките Шопов, Нотев, Станилов..., хеле Ташева, Караколев, Цанов... Голям кеф ми е да гледам посърналите им фасони. Добавете, че Зорница Илиева, Нора Стоичкова, Нако Стефанов... се прехвърлиха при Стоил Рошкев от “свободната” червена телевизия... Това увеличава на порядък задоволството ми от резултатите на местните избори.

А онзиденшната среща на актива на ГЕРБ за отчитане на резултатите направо беше чудесна. “Тиква”, а?! Какво по-вдъхновяващо от това да виждаме как сцената постепенно започва да се пълни с новоизбраните кметове – всеки излиза с името си и “сърцето” на града в който печели, тупти на огромния екран над главите им. Излизат, излизат, повече от 100 и продължават. Изключителен спектакъл. Парадът на Червения площад, ряпа ядеше.

А речите на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов бяха точно такива, каквито всички европейско мислещи българи отдавна чакаме да чуем. Без никакво стеснение и грам зле разбрано съглашателство с дърпащите към съветския комунизъм българи, бяха назовани имената им: Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Иван Костов... Крайно време беше!

И тук отново мултипликационен ефект – основан на истински тиквената същност на червените. Радев реши да замазва Борисовия ефект с бързия отказ да подпише назначението на Гешев. Ой, милинкият! Реши да повърне върху коленете си – за по-дискретно. Корнелия Нинова вика: “помощ, бият Паниковски” и се надява да спечели България, оградила се с кънчовеца Райчев, първия съпруг на първата дама и голия охлюв Симов. Мая Манолова ще съди Борисов за това, че разгласил несъстояла се нейна среща във Волуяк за купуване на гласове. Че нали, ако не беше я разгласил предварително, ма кукувице, нямаше да може да ти попречи да ги купиш тия гласове?! Глупачка. Струва си да се плати 15000 лева, за да предотврати нов Костинброд!

Има и още “мултипликации”. Но ще изчакам. Да дам възможност на повече червеникакви да се изложат с писмените си изявления. Пишете, милинки, пишете.




Гласувай:
8



1. radostinalassa - Не си някой глупав младок
10.09.2019 15:17
Коя е причината да не разбираш нещата ?
Напр. Южен поток щеше да ни дава годишна рента, нали ? Ама май тези пари са червени ? За бедните парите нямат цвят. И за младите, които гоним оттук. Те са най - скъпи.
цитирай
2. dobronameren - Ако аз се съглася да те гръмна, Радостино,
10.09.2019 18:59
срещу пари, които безспорно ми трябват, би ли имало значение кой ми ги е дал? Що се правиш, че не разбираш нещата? За бедните цветът на парите действително няма значение. Но за бъдещето на децата им този цвят е от огромно значение. Червените пари анулират свободното им бъдеще. Ако политическите ти разбирания са толкова далече от нашата европейска действителност, се питам защо трябва да вярваме на здравните ти беседи? По всяка логика и тези твои здравни съвети са същия въздух под налягане като политическите ти такива.
цитирай
3. radostinalassa - Кой ли би дал пари , за да ме гръмнеш ?
10.09.2019 19:16
Напр. Простьоль? Не , той ще ги изпие веднага. Децата ни ни струват много пари, за да ги изучим. И те бягат оттук. Каква червена идея те преследва. Всичко, което се случва е сива идея.
Ако искам да те убия, тогава слушай здравните съвети на Ротшилд и сие, и на тези в нета, които са обратни на моите. Напр. на Босия - пий сода и кислородна вода. Но те не съществуват в природата, значи това не е правилно.
цитирай
4. radostinalassa - Най - ми харесва теорията за дишането, при което се натрупва СО2
10.09.2019 19:26
Чете ли я ? Едва ли си я осъзнал, ако имам предвид как бъркаш червените комунисти с русите. Все едно да сравниш мене с ББ. Нищо общо.
цитирай
5. radostinalassa - Нарекъл си ме леля....
10.09.2019 19:34
Мислех си, че си доста дърт. Сподели ми как си се подмладил? Щом пишеш без да те публикуват в блога, значи не е за пари. Слава няма да получиш, значи си олигофрен. Сбогом, твърде си гаден.
цитирай
6. dobronameren - Не казвай сбогом, лельо
11.09.2019 09:12
А на бас, че за твоя див копнеж по русофилите, бронебойни патрони няма открити. Е, налага се да те търпим с всичките ти съвети. Демокрация е това.
Впрочем човекът, когото наричаш "простьол", ако е Апостол Апостолов, та той е на три порядъка по-умен от теб!
Забележи, че току що те повиших. Изкарах те различна от нула. Иначе няма как да си 1000 пъти различна от каквото и да е. Чакам да ме почерпиш. Като знам колко си природно елементарно разсъдителна, да уточня - става въпрос за едно кисело мляко.
цитирай
7. morskipesni - Обикновен агитационен постинг
18.09.2019 10:17
Друго не видях, много жалко. Тръпки, щъркели, пунтимари и (не достатъчно) прикрита ДЯСНА ЗЛОБА.
цитирай
8. dobronameren - Заглавието "Толкова много безсмислена злоба"
01.10.2019 09:32
се оказва пророческо. След него някакъв "хакер" е бъгнал (както твърди radostinalassa) МОЯ блог, САМО МОЯ БЛОГ, в резултат на което аз не мога да публикувам и да редактирам в него нищо ново. Отбележете, че това не е БАН. За него администраторът знае и уведомява културно потърпевшия. И от това действие остава следа - в статистиката на блога пише blоg.bg, дата и час. А след "бъга" няма нищо. Само дето мирише кофти.
И дето целия блог знае името на "бъга" - neverland и името на нейния виртуален (ха-ха-ха) любовник.
Пак добре, че мога - все още - да коментирам. Иначе това изобщо не може да се отрази на важните неща в Родината. На 17 октомври България ще подкрепи Македония и Албания в техния европейски път. На 27 октомври Лая Манолова ще престане да лае.
цитирай
9. dobronameren - Но преди това: датата е 1.10.2019
01.10.2019 10:05
Получих телефонно обаждане от блогъра pitatlimedejzorata. Този моят бъг е влязъл един ден по-рано в неговия блог и е свършил точно същата миризлива инсталация. Отново без знанието на администраторите, следа от тях няма в статистиката.
Това преобръща хипотезата, че МОЯТ ПОСТИНГ "Толкова много безсмислена злоба" е причината за "бъгването". Не е той. Момчето е виновно. То преди половин месец е започнало да публикува оригиналния текст на моите книги за новата история на България. Това е дошло свръх дозата, която могат да поемат инвесторите. Още повече, че времето е "маино". Ще чакаме. Има някаква надежда европейският господ да закрие невърлендците и ги прати при извращенците.
А инвесторите са глупаци без никакво бъдеще. Най-малкото защото са първосигнални. Ами че то, всичко, което е публикувано от pitatlimedejzorata, го ИМА ОТ ГОДИНИ в моя блог и е прочетено до вчера милион и 300 хиляди пъти. Въпреки бана, бъга и "подходящото осветление". Що се бъзнахте бе? Щото в блога на момчето всичко е събрано и подредено, докато в моя блог това същото е разпиляно през годините и се иска интелигентна памет, да се подреди ли?
Ох, милите! Нямате никакво бъдеще в този свят. Затова не съм виновен аз. Вие сте си виновни. Все пак, нали съм добронамерен, си мисля. че имате избавителен шанс, ако започнете да се държите нормално, а не подло. Забравете старите мераци. Премахването на тоя невърлендски "бъг" би било чудесно начало. Чудесно частно начало, макар че знае ли се - аз съм Ангел!
цитирай
10. dobronameren - Толкова много безсмислена злоба!
04.10.2019 11:21
Напр. блогърката Радостина. Написала в коментар 5-ти: "Щом пишеш без да те публикуват в блога, значи не е за пари. Слава няма да получиш, значи си олигофрен. Сбогом, твърде си гаден."
Понеже тя "се бара" (типичен младежки израз, който означава "пада си") по разните теории, "да я светна" за една ТЕОРИЯ:
Голяма част от редовете в основната микропрограма, кодирана в човешката ДНК-спирала, завършват не с обикновения “символ за край на реда”, а със “затварящ символ”, който забранява прочитането и изпълнението на евентуално следващо съдържание на този ред. Учените и по-рано знаеха, че обемът на човешкия мозък е около 4 пъти по-голям от онази една част, която днес е достатъчна да побере “всичкото знание на Света”. Но твърдяха, че тези неизползвани части от човешката памет са празни в очакване на “новите знания”. Сега, поне на мен така ми се струва, ще трябва да се коригират – тези неизползвани 80% от общия обем на човешкия мозък, не са “празни”, те са пълни с “условна информация”, която става достъпна само при определен начин на мислене. Това би обяснило например защо разликата от Ким Чен Ун до Майка Тереза е цяла Вселена, макар че мозъците им като вместимост определено са еднакви. Догадките(?) на учените продължават. Някои твърдят, че всички забраняващи символи “се отварят” с ЕДИН КЛЮЧ. Толерантност е Името му. Толерантност към всички хора по света, независимо от пол, възраст, цвят на кожата, религиозна или светска принадлежност, степен на умствено развитие и физическо здраве, нравствени качества.

Радостино, аз само пиша. не за да печеля пари, а за да го четат други. И
продължавам да чета другите с мисълта, че “човек се учи, докато е жив”.
цитирай
11. radostinalassa - Не яж кисело мляко
05.10.2019 21:01
dobronameren написа:
А на бас, че за твоя див копнеж по русофилите, бронебойни патрони няма открити. Е, налага се да те търпим с всичките ти съвети. Демокрация е това.
Впрочем човекът, когото наричаш "простьол", ако е Апостол Апостолов, та той е на три порядъка по-умен от теб!
Забележи, че току що те повиших. Изкарах те различна от нула. Иначе няма как да си 1000 пъти различна от каквото и да е. Чакам да ме почерпиш. Като знам колко си природно елементарно разсъдителна, да уточня - става въпрос за едно кисело мляко.

Уж си чел блога , пък не знаеш и това. Яде се само сметана и масло.
В твоя стил трябва да ти кажа , че си глупав. Но не ме интересува диетата ти. И ти имаш киселини като пеперут. Еднакви сте. И защо да е админ? Аз съм ги виждала админите.
цитирай
12. radostinalassa - Прав си, когато ме баннаха...
05.10.2019 21:05
писах поне 5 пъти до блога. Не ми отговаряха. Казах им 2 пъти , че те спират прогреса, че историята ще ги осъди, но нямаше резултат.
Не си прав, те много добре са знаели какво правят. Казаха ми , че не съм изключена щом мога да коментирам. Тогава попилях Коко 28 от коментари, чак се развоня кокошката.
цитирай
13. radostinalassa - И как ще докажеш , че си ...
05.10.2019 21:06
по - умен от мен ? Трудна задача. Поне за тебе.
цитирай
14. radostinalassa - Горкият, ти даже не знаеш, че...
05.10.2019 21:10
мисленето не става в мозъка. И не там се съхранява паметта.
Чел си от неправилни места. За да избереш правилните ти трябва интуиция, т.е. повече предишни прераждания. Това доказва , че си по - прост от мене.
цитирай
15. radostinalassa - Изчакай някой да ти каже, че си умен
05.10.2019 22:11
И не се съгласявай веднага. Може да те ласкае за изгода.
цитирай
16. radostinalassa - Да не си в кома ?Сложили са ти награда
06.10.2019 14:41
Без да се виждат моите коментари.
цитирай
17. dobronameren - Възстанових модерацията си.
07.10.2019 10:48
Разбира се, че няма да изтрия нито един коментар, който съм получил. Ако забележите, че не си изпълнявам това обещание, пишете остро, не ме жалете.
А възстанових модерацията си, за да се забавлявам. След като някакъв бъг безчинства в блога ми, аз пък държа да не пропусна нито един русофилски коментар, даже най-малката хуйовинка.
Не знаете какво е това "хуйовинка"? Или пък "хуйня"? Питайте Радостина от "Трите чучура" - горната коментаторка. Тя говори този език като втори матерен.
цитирай
18. radostinalassa - Не знаете какво е това "хуйовинка"? Или пък "хуйня"? Питайте Радостина от "Трите чучура"
07.10.2019 14:50
Аз не знам мръсни руски думи. С Изключение на блядь, както ме описваше недоволен, или май не ставаше дума за мене. Но си преведох тази дума.
цитирай
19. radostinalassa - .....
07.10.2019 15:10
— Тате, учителката по математика те вика.
– Какво се е случило?
– Тя ме пита:
„Колко е 9 по 7?“, а аз й казвам:“63″, тя пита:
„А 7 по 9?“, а аз:
– Същия хуй е…
– Наистина, същото е – чуди се бащата – Добре, ще отида.
На следващия ден синът пита:
– Тате, а ти в училището ходи ли?
– Още не съм.
– Като отидеш, отиди и до учителя по физкултура.
– Защо?
– Имахме час, той ме накара да си вдигна дясната ръка, вдигнах. После лявата, вдигнах я, после ме накара да си вдигна десния крак, аз го вдигнах. А сега, казва, вдигни левия. А аз му отговарям:
“А на хуя си ли да стоя?“
– Наистина – казва бащата – добре, ще отида.
На следващия ден синът пак пита:
– Тате, ти в училище беше ли?
– Още не.
– Не отивай, изключиха ме.
– Защо?
– Викнаха ме при директора, влизам при него, а там седят учителката по математика, учителя по физкултура и учителката по география.
– А учителката по география за чий хуй е дошла?
– Аз попитах същото! 😲😉😜😎
цитирай
20. radostinalassa - Къде са ми коментарите, цинико?
07.10.2019 19:54
Не можеш да ме нервираш с цинизми. Те говорят за това, че си лошо възпитан, или да го отдадем на болестта Роза. Ти ще прецениш най - добре.
цитирай
21. dobronameren - Аз? Циник?
08.10.2019 08:47
В коментар 17-ти споменах 2 малко нецензурни думи, които са по-скоро закачка с мръсно мислещото българско подсъзнание. Защото в оригинал - на руски език, хуйовинка означава малка глупост, а хуйня - голяма глупост. Сега прочетете коментар 20-ти на леля Цветанка. Там тя споменава в пълния й блясък една мръсна българска дума цели 3 (словом три) пъти. Нещо повече. Нямате ли чувството, че тя просто се опиянява от звучението на думата и затова я повтаря с ... наслаждение ли, с отвращение ли?
А моя пъргав ум отбелязва една подсъзнателна, небрежност да я наречем, в коментара на Радостина под номер 18: "... с изключение на блядь, както ме описваше недоволен, или май не ставаше дума за мене..." - "Недоволен"? От какво недоволен? Следващия път се старай повече, Радостино.
цитирай
22. radostinalassa - Недоволен е блогър, дядо добронамерен
08.10.2019 14:52
От какъв зор да съм ти леля ? Аз нямам племенници, и не съм от 3 - те чучура. Не се отплесвай с измислици по мой адрес. Не съм превеждала руските ти думи. Не ме интересуват. Стилът ти прилича на този на смекчен Коко38, Самариноф и на още един, на коййто забравих името. Но те изчезнаха от ефира.
цитирай
23. dobronameren - Спирам да отговарям на разните Радостини. Имам по-важни нещa, които искам да припомня.
08.10.2019 15:27
В часовия вестник „24 часа” от 28 юни 1999г. (отбележете: 1999г., т.е. преди цели 20 години) намирам една “културна дискусия” (точно така е наречена тази статия), която слава Богу е подписана – Арх. Борислав Богданов от името на движението “Гергьовден” (Въпросният Борислав Богданов е същият, който ДНЕС се кандидатира за кмет на София от името на „Демократична България“):
“Кмете Софиянски, движение “Гергьовден” ще те подкрепи на изборите. Позволяваме си да ти дадем един съвет – не разрушавай символи, пък били те и лоши, а създавай нови! Скъп си на сърцата ни, затова не бързай да се запишеш в историята на София като съсипеш нещо. Пък било то и хранилището на политически трупове – Мавзолея. Извади от общата конструкция всичко, което напомня за предишните функции, и на това място постави пясъчен часовник. Времето, което лекува заблудите на предишните поколения и помирява бащи с деца, за да се съхрани нацията. Този часовник ще е мавзолей на превратното време. Символ като Статуята на Свободата и Айфеловата кула.”
Виждате ли откъде тръгнаха – местните избори, за да стигнат пак до къде – до “да съхраним Мавзолея, защото времето е преходно”, т.е. Георги Димитров пак може да оживее. Дали пък Гергьовден не е кръстено на Георги Димитров?!
цитирай
24. dobronameren - В същия ред на мисли да добавя и един спомен от късната есен на 1989 година в София.
08.10.2019 15:29
Имам предвид събирането на „Екогласност“ в градинката на „Кристал“ няколко дни преди 10 ноември 1989г. Тогава службите набиха няколко души между които и Александър Каракачанов (да не се бърка с Красимир), който след два месеца ще стане кмет на София.
Мисля си дали Мая Манолова не трябва да изтърпи един бой пред НДК (не само да дърпат шатрата й), ако иска да стане кмет. Макар, че историята се повтаря като шарж, разправят.
цитирай
25. radostinalassa - Защо искаш да биеш Мая Манолова?
09.10.2019 14:49
Да не си сиганин ? Те са така първосигнални хорица.
цитирай
26. yoan2015 - Ако досега е имало някакви съмне...
11.10.2019 09:05
Ако досега е имало някакви съмнения, че глупостта не "ходела" по гората, вече е напълно ясно, че глупостта не "ходи" по гората и думата плиткоумен добива прекалено "живи" форми, обаче прав си авторе, демокрация, трябва да се търпи.
цитирай
27. dobronameren - Търпя
11.10.2019 09:46
И й благодаря, че прави смешни хората, които не я приемат.
цитирай
28. radostinalassa - Приемаш не приемаш , ще търпиш
15.10.2019 14:41
Поне не ти хвърлям бомби като истинската демокрация. Бъди благодарен и на това.
цитирай
29. dobronameren - Я, разтрепераха ми се гащите.
15.10.2019 20:24
Баба Ласса плаши.
Не аз, ти трябва да благодариш на демокрацията, Радостино. Що ли се занимавам с глупостите ти?!
цитирай
30. radostinalassa - Баба ти умря.
24.10.2019 21:39
Ти си невъзпитан простак.
цитирай
31. dobronameren - Айде бе, не е за вярване.
25.10.2019 11:17
Баба ми Ласса умряла. Не е за вярване. Таквиз кат нея не умират, а остават вечно в народната памет.
Разбира се, че иронизирам, че ГИ иронизирам бабите! Пиша това изрично, защото те, баби като Radostinalassa, са съвсем първосигнални. Наистина ще си повярват и после ще започнат да ме цитират какво съм искал да кажа.
Пак да го кажа направо. Още веднъж! "Ако искаш демокрация, убий баба си." Този, краен според мен, призив чух в класната стая преди около 20 и кусур години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872767
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031