Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2009 22:59 - Отворено писмо до Негово Светейшество Папа Бенедикт XVI
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4429 Коментари: 10 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2017 01:44


Писмо до Негово Светейшество
До: Негово Светейшество Папа Бенедикт XVI,
Епископ на Рим ,
Викарий на Иисус Христос,
Наследник на първия апостол,
Върховен глава на Католическата църква,
Патриарх на Запада,
Примат на Италия,
Архиепископ и митрополит на Римската област,
Владетел на държавата Ватикана,
Слуга на слугите на Бога

Ваше Светейшество,
Обръщаме се към Вас с евангелския поздрав „Здравейте” (II Коринтяни 13:11).
Ние сме група граждани на Република България, които, въпреки  че в мнозинството с православна конфесионална принадлежност храним чувство на приятелско отношение и симпатия към Светия Престол и католическата църква.
Ваше Светейшество, Коледното ви обръщение, послание-поздрав, сериозно разколеба нашата симпатия и добро отношение към Светия Престол. Съмнения заглождиха сърцата ни с опасния въпрос: "Отстъпи ли Светия Престол пред истината". Причината за тези тревожни мисли бе , че Ваше Светейшество се обърна в един от поздравите си на "македонски език". Не можахме да повярваме на ушите си, че чрез посланието на "македонски език" Светия Престол потвърждава една жестока лъжа, установявана, в последните сто години, с жестокост, отнемайки десетки хиляди български животи, с брутална фалшификация и потъпкване на българското съзнание и култура.
Като българи, защитници на истината и справедливостта, желаем да напомним на Ваше Светейшество, че "македонски език" не съществува-това, което се говори в Република Македония е един западен диалект на българския език.
Настятелно напомняме, че "Македонската нация" е творение на комунистическия интернационал извършено по нареждане на безбожния диктатор на богоборския СССР-Йосиф Сталин. По абсолютно същия, безцеремонен начин е създаден и "македонския език"- по силата на политически декрет от 02.08.1944г. в манастира "Прохор Пчински".
Посочените по-гори трагични събития ,откъсващи част от българския народ и земи, и подлагащи ги на физически, духовен, и културен геноцид се предхожда от дълги години на забрана използването на свещения български език от страна на окупационните сръбски власти, морално подкрепяни от Русия/СССР.
Ваше Светейшество,лъжите "македонска нация" и Македонски език" бръкнаха жестоко в душите и умовете освен на македонските българи, но и на нас-българите от България.Тази лъжа създаде изпепеляващата омраза на сърбо-комунистическия македонизъм, насъсквайки брат срещу брата и син срещу баща.
Първата Божа Заповед наставлява "Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, из дома на робството. Да нямаш други богове, освен Мене. Не си прави кумир, или каквото да било подобие на нещо, което е на земята долу, или което е във водата, под земята. Да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които ме мразят, а показвам милост към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят моите заповеди".
Тези, които изобретиха лъжата "македонски език" и "македонска нация" не почитаха Бог, а напротив-подигравателно и наукообразно ГО отричаха. Същите тези слуги на лъжата и братя в престъпленията превърнаха беззаконните си вождове в идоли и им се кланяха.
Деветата Божа Заповед ни повелява "Не лъжесвидетелствай срещу ближния си". Но какво е "македонския език", освен една голяма лъжа и едно фалшиво свидетелство, че свещеното слово на българския език не съществува в многострадална, българска, Македония.
Шестата Божа Заповед разпорежда "Не убивай". В името на лъжата "македонски език" и "македонска нация" бяха избити десетки хиляди българи, които искаха на всяка цена да запазят своя род и език.
Петата Божа Заповед ни напътства" Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог".
Престъпниците, които създадоха лъжата  "македонска нация" и "македонски език" накараха син да се отрича от бащиното си име и да се срамува от бащиния си род. Безбожниците накраха дъщеря да клевети майка си и да презира майчин език.
С чисто сърце, но с прискърбие можем да кажем, че лъжите "македонска нация" и "македонски език" са едно престъпление пред Господ Бог, едно престъпване на Бижия Закон.
Ваше Светейшество, искрено вярваме, че Светия Престол ще заличи съмненията ни и ще успокои тревогите ни, че светата католическа църква е отстъпила от истината и е станала защитник на едно чудовищно престъпление срещу българския народ.
Поздравяваме Ви и желаем на Ваше Светейшество здраве, дългоденствие и мирен живот в Христа Исуса!
Препоръчваме се на светите Ви молитви и оставаме верни в Христа братя!

Подписали:
1.Мартин Николов Странджански
2.Венко Тодоров Седларски
3.Йоана Венчова Борисова
4.Георги Дуков


Тагове:   писмо,   Негово,   Отворено,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Родозащитникъ
28.01.2009 09:55
Много добре написано. Браво!
цитирай
2. анонимен - 5. Владимир Йосифов
28.01.2009 11:19
.
цитирай
3. nkf - Родо, благодаря за оценката, по...
29.01.2009 12:19
Родо,благодаря за оценката,понякога ми се отдава да пиша такива неща.
Но преди всичко мисля,че трябва да има реакция в подобни ситуации.
Ако подобни изказвания идваха от руска , сръбска или трета подобна страна, то е разбираемо-тези страни си водят традиционно анти-българска политика.Обаче тук става дума за Светия Престол и за Папата,а те по принцип са водели политика или на неутралитет спрямо нас, или приятелска.Да не говорим,че имаме традициооно приятелски отношения с католическите Унгария и Хърватия.
цитирай
4. empire - ххх
03.02.2009 23:53
Абе,по-добре да го беше "препсувал" надали ще обърне внимание на културното писмо,което сте му изпратили на стария есесовец :)
цитирай
5. nkf - empire, в интерес на истината, к...
04.02.2009 11:42
empire,в интерес на истината, когато чух коледното обръщение на..."македонски" и изпсувах .
Все пак, обаче , някак си не може да му се прати писмо с подписани псувни.
Така или иначе към този момент отговор няма :).
И като спомена , че е бил есесовец (наистина ли е бил в СС?) ,то "македонското" му обръщение стават още по- фрапиращи и недостойни.
цитирай
6. empire - ххх
04.02.2009 18:21
Бил е в SS :)
Още като го избраха за папа,веднага споменаха,че в края на войната участвал в младежка SS дивизия...
Така наречените Хитлерюгенд :)
Може би ще си спомниш,че имаше патардии,когато го избраха точно заради това :)
цитирай
7. nkf - При това положение постъпката му го ...
04.02.2009 20:10
При това положение постъпката му го прави още по-недостоен и напрактика минава на страната на враговете ни.
цитирай
8. sofvar - Я, това съм го пропуснал. Ееее, м...
13.02.2009 08:23
Я, това съм го пропуснал. Ееее, македонизма граници няма. За съжаление все повече има примери за негативното му влияние по света.
цитирай
9. анонимен - пълни глупости
29.07.2009 23:59
nkf написа:
Родо,благодаря за оценката,понякога ми се отдава да пиша такива неща.
Но преди всичко мисля,че трябва да има реакция в подобни ситуации.
Ако подобни изказвания идваха от руска , сръбска или трета подобна страна, то е разбираемо-тези страни си водят традиционно анти-българска политика.Обаче тук става дума за Светия Престол и за Папата,а те по принцип са водели политика или на неутралитет спрямо нас, или приятелска.Да не говорим,че имаме традициооно приятелски отношения с католическите Унгария и Хърватия.

Това са пълни гпупости. Очаквате от Папата да пренебрегне македонски народ само заради факта, че на практика той не съществува? Добре, защо тогава не пишете такива писма на всички президенти, премиери и парламенти в света? Щом един език и един народ е признат от целич сшчт Папата не може да каже че Той ще бъде толкова оргинален и ще наранява чувства на една нация (дори ако на практика това е пълна измислица). Искате да бъдете оргинални? Тогава да зстанете срещу президенстска палата и пред парламента да не признава Македоснка република и ще видите последствя. Така се равдат мароди и езици - първо никой не ги признава, след това лека по-лека свикват с факта. И на Вас пожелавам подобно. Спрете да се гаврите с Папата и или ще се захванете да тормозите президента или мирно и спокойно да си казете, че Македония е факт и нямате сили това да промените. вие сте герои защото знаете че от вашето писане няма да търпите последствия. Хайде да се опълчите срещу парламента и премиера и цяла Европа и тгава ще видим колко ще имате кураж. Позелавам порастване и преминаване от детство поне към побертета.
цитирай
10. nkf - А аз ти пожелавам да израстнеш от ...
31.07.2009 21:40
А аз ти пожелавам да израстнеш от нивото на нихилистичната простотия.
За мен(а и за други) ,колко президенти,премиери и т.н. поради някаква си причина са се подали на лъжата и я преповтарят няма значение.Важна е истината ,а истина е ,че МАКЕДОНСКА НАЦИЯ НЯМА ,МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НЯМА!!!А УСТАНОВЯВАНЕТО НА ПРОТИВНОТО Е ПРАВЕНО С УБИЙСТВА И НЕЧОВЕШКИ НАСИЛИЯ!!!!АКО ТИ МОЖЕШ ДА ПЛЮЕШ НА НА КОСТИТЕ НА ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ ,ТО ДРУГИ НЕМОГАТ.КОМЕНТАРА ТИ Е АБСОЛЮТНО ПРОСТАШКИ И ДОЛНОПРОБЕН.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523893
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031