Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2009 22:45 - Три Стратегически Причини
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 9162 Коментари: 23 Гласове:
0

Последна промяна: 30.03.2009 00:30


                  Задаващите се избори, които по всичко личи  ще са  поредният политически цирк, са ангажирали  безсмисленото  блеене на дежурните(платени) социолози, политически оплаквачи , професионални лъжци и клептомани, и разбира се съвсем оределите редици на  електоралните будали.
                  Настаналата  същинска вакханлия на дребнотемието, в чийто забързал се чалга-ритъм безлично-сивкави  мишоци се напъват да убеждават  скучаещите (или отпочиващи ) пред телевизионният екран във важността на словоблудията и персоналната си значимост.
                   Едва ли има здраво мислещ човек в България (а още повече извън пределите й),който да мисли ,че след тези избори нещо  ще се промени в положителна насока.
                    Разбира се това няма да стане:Другарят Станишев ще бъде сменен от другаря Бойко или другаря Бойко ще отстъпи премиерският пост на друг отговорен другар от столетницата(ако разбира се има партийна задача да се направи на опозиционер след изборите).
                     Летните месеци ще се изнижат бавно, лепкаво и лениво между слуховете за икономическата криза,стагниращата ни икономика и увеличаващи се проблеми. Ако не се стигне до радикален колапс, на Българина едва ли ще му направи някакво впечатление-той окончателно е превърнат в идеален съветски "човек" , тоест оскотял и вмаймунен  до абсурд хуманоид.
                      Жегите бързо ще погълнат(заедно с бирата и цацата) и без това незапомнените обещания и клетви на политическите хамстери;Европейският съюз ще насърчи новите(стари) управляващи по пътя на реформите и борбата с корупцията, свойски ще ги потупа рамото, напомняйки ни мними и реални недостатъци.
                     С две думи:"Този филм сме го гледали".
                      Какво наистина трябва да се направи за да се случи наистина промяна?
 1.Декомунизация -радикална, пълна и безжалостна -рязане до "живо месо".Всички, които са били членове на "Б"КП и "Б"ЗНС, заемали са партийни и адмистративни служби трябва да напуснат всякакви настоящи  държавни,обществени и политически постове.Пълно и всеобхватно разследване на псевдобизнесмените и окръжаващите ги криминални престъпници-мутри,отнемане на имуществото  и изолирането им в специализирани затвори тип "Гуантанамо" , където да продължи изясняването на връзките им с определени чужди разузнавания и служби за сигурност.
Към всичко това трябва да се добави отварянето на абсолютно всички досиета на служителите и агентите на комунистическите служби за сигурност (включително МВР и Армията).
2.Свикване на Велико Народно Събрание, което да изработи нова Конституция,опряна на съвсем друга философска концепция.Натоящата Конституция със своята хибридна, неясна и объркана ляво-либерална основа е не просто неефективна, но и вредна.Повече от очевидно е -особено след 20 годишния псевдопреход-че тя е била създадена за да обслужи тодорживковата номенклатура.
За да съхраним нацията и възстановим разбитата българска държавност новата Конституция трябва да отразява десния, консервативен възглед за държавността и институциите-и това не може да подлежи на спорове.
3.Изработване на Национална Доктрина, която да очертае  стратегическите цели и задачи пред държавата и нацията.Ние сме единставената страна,, която нямаме Национална Доктрина.В това отношение приличаме на човек ,който живее ден за ден, без смисъл, без цел, без идея.Липсата на национален идеал е превърнал българският народ в едно разпръснато стадо.

                        Разбира се всичко това няма да се случи-не и в близките една-две (а може и повече) години.Затова вместо да се ядосвате с политическите  премятания на аквариумните плъхоци изкарайте едно хубаво лято с много бира и rock ;).



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО ВСИЧКИТЕ ТИ ПР...
29.03.2009 23:08
ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО ВСИЧКИТЕ ТИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
ТОВА ИСКАМ И АЗ!
НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
цитирай
2. nkf - boristodorov56, само че приема...
30.03.2009 13:47
boristodorov56,само че приемането на нова Конституция не устройва настоящите политически мишоци,защото би означавало краят им.
Изглежда всичко ще стане по най-трудния и болезнен начин.
цитирай
3. monarchism - Мартине, видя ли кой е "новия ...
01.04.2009 23:41
Мартине, видя ли кой е "новия консервативен проект" в България? РЗС, НИЕ, БИП и ССД. :))

Пародията е пълна.
цитирай
4. nkf - Да разбира се, би ли могло такъв цирк ...
02.04.2009 12:00
Да разбира се, би ли могло такъв цирк да ми убегне :).Доколкото ми е известно Стефан Софиянски създаде ССД по модела на партията на немските свободни демократи,а тя май не е консервативна партия.Яне Янев пък се пръкна от БЗНС ...какъв точно е консерватизма на оранжевите болшевики , верни офейци -банда цървули, идейните наследници на сандьо вола.Между впрочем при тия новоизлюпени "консерватори" влиза и БЗНС на Георги Пинчев :).За ВМРО е ясно , там всякакви коментари са излишни -Каракачанов е там, където има изгода , той поне никога не е правил особени опити да прикрива същността си и да си слага маски.Изобщо това е някаква коалицийка на "оставащите" извън парламента,правещи отчаян опит да прескочат 4%.
Маските малко,по малко взеха да падат.Интересното ще е след изборите :), особено пък, ако се срине Борда и лева девалвира ,а май натам вървят нещата.
цитирай
5. monarchism - Чакай, Каракачанов не е ли в &quo...
02.04.2009 12:08
Чакай, Каракачанов не е ли в "Напред"?

В "консервативният проект" участват някакви болшевики от някаква си организация - Българско Движение Национален Идеал за Единство. :)

Разбира се и убеденият "десен" Добри Божилов. :))
цитирай
6. nkf - "Напред" се разпадна, ...
02.04.2009 13:35
"Напред" се разпадна , Каракачанов и "Лидер" нещо решиха,че не им е изгодно да са заедно.Янето, поне веднъж, се срещна с Каракачанов и затова предполагам ,че последния е вътре ( поне така предполагам),защото иначе ВМРО самостоятелно не може да влезе в парламента.
А лицето Добри Божилов е с неустановена идологическа ценностна система.На мен ми прилича по-скоро на някакъв либерал.
цитирай
7. анонимен - твърде изящно
02.04.2009 18:34
Твърде изящно представено за цинизма на политическата ситуация
цитирай
8. alisabella - твърде изящно
02.04.2009 18:51
..................
цитирай
9. haralanov - Колко случайно те улучвам...
02.04.2009 21:43
Написаното от теб обаче изцяло го споделям!Поздрави!!!
цитирай
10. monarchism - Нищо чудно в такъв случай и МВРО да се ...
02.04.2009 23:50
Нищо чудно в такъв случай и МВРО да се присъединят към т.нар. "втора дясна писта". :))

За последно и Павел Чернев беше в "Напред". :)

цитирай
11. nkf - Павел Чернев нали си имаше своя п...
03.04.2009 18:57
Павел Чернев нали си имаше своя партия "Свобода" мисля ,че беше.
цитирай
12. nkf - haralanov, благодаря за подкре...
03.04.2009 18:59
haralanov, благодаря за подкрепата :) .Единомислието в определени случаи е не само полезно, но и необходимо.
Политически сили, които нямат като основна задача тези три първопричини за една положителна промяна са дефакто част от комунистическата олигархия.
цитирай
13. nkf - alisabella, благодаря за оценк...
03.04.2009 19:00
alisabella,благодаря за оценката, но и настоящата ситуация е своеобразна изящтна гротеска .
цитирай
14. edinstvena - nkf
04.04.2009 00:27
На мен ми се струва пък ,че е най- разумно държавата да се разпусне за двайсетина години и всички да си починем от идиотщина... Какво ще кажеш ? :)


Абсолютно споделям възгледите ти :) Поздрави!
цитирай
15. nkf - Няма как да се разпусне нещо, което ...
04.04.2009 11:21
Няма как да се разпусне нещо, което не съществува.От 09.09.1944 г. Държава НЯМА.
Точно поради липсата на държава стават идиотщините :).
цитирай
16. monarchism - .
04.04.2009 22:53
Павел Михайлов Чернев - Парламентарна група Движение НАПРЕД - Секретар на ПГ (16.12.2008 - до момента)

http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=3&action=show&did=231

цитирай
17. monarchism - Вчера гледах Яне Янев по телевиз...
06.04.2009 23:22
Вчера гледах Яне Янев по телевизията и той каза, че първата работа на РЗС, когато дойде на власт ще бъде да свика Велико народно събрание и да смени тази конституция, цитирам, "от тоталитарните времена" и "спъваща съдебната система". :)
цитирай
18. nkf - Дори Яне Янев да е направил подобно ...
07.04.2009 21:03
Дори Яне Янев да е направил подобно изказване, то това изглежда е в рамките на популизма-нищо повече.Яне е не по-малко съмнителен от Волен Сидеров да речем.
цитирай
19. monarchism - Не си спомням много, но ми е останал ...
08.04.2009 22:47
Не си спомням много, но ми е останал спомен, че преди години Волен Сидеров се кандидатира за кмет на София именно от партията на Янев тогава - някакво БЗНС.

Волен Сидеров изобщо не е съмнителен, той си е направо ясен. :)
цитирай
20. merita - Може да прозвуча ретроградно, но ...
09.04.2009 10:52
Може да прозвуча ретроградно , но тъй като държавата ни беше ограбена по най безкрупулен начин , и имуществото и попадна в ръцете на шепа разбойници , нследници на ДС, считам че една национализация , ще им спретне добър урок.!Тези РМД-та , които бяха паравана на кражбата , както и това което се случи с ТКЗС тата , банковия фалит и още други машинации , бяха механизмите на ограбване на всичко , което е било съграждано по време на социялизма.Не ме разбирай погрешно , не съм политически пристрастна.Опитвам се да бъда обективна.Живях и в двете системи.Поздрав!
цитирай
21. monarchism - merita, не се излагай. Това което ...
09.04.2009 20:25
merita, не се излагай. Това което беше "изградено" по времето на социализъмъ, бе откраднатото от честните и достойни хора на Царство България, от нашите дядовци.

Една национализация, направена пак от същите "другари" просто ще върне колелото на събитията 60 години назад.

Днес се поразрових в сайта на РЗС. Намерих следното: "Ясна е и целта на РЗС, която ще преследват в 41 Народно събрание - свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията и създаване на нова европейска конституция, тъй като според Яне Янев настоящата конституция е посттоталитарна."

http://www.rzs.bg/news.php?item=1228
цитирай
22. maistora - Учудвам се
10.04.2009 21:31
че необходимостта от горните три стъпки към промяната не се споделят от ръководствата на ДСБ и СДС. Убеден съм че ясното заявление в това направление ще бъде приветствано от избилателите.
цитирай
23. nkf - maistora, според теб какви са пр...
11.04.2009 00:46
maistora,според теб какви са причините?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523052
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031