Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2009 14:41 - Руска наглост
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 6471 Коментари: 13 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Москва внезапно си поиска "Булгартабак" Бившият СССР може да предяви претенции и за дял от печалбата на фабриките от 1945 г. наса   image

 

var im = 0;

 

Русия изненадващо обяви вчера, че е решила да си върне редица обекти в чужбина, които навремето са били собственост на бившия Съветски съюз (СССР), в това число и компанията „Булгартабак”. Новината съобщи Владимир Кожин, началник на стопанския отдел в администрацията на руския президент Дмитрий Медведев, цитиран от руските медии.


Става дума за списък с 800 обекта, които Москва счита за руска собственост. В момента проучваме един обект и ако разберем, че се е озовал в чужди ръце по незаконен начин, ще започнем процедура за връщането му, уточни Кожин. По думите му тютюневият холдинг е руско предприятие, за което Русия разполага и с нужните документи.


Според администрацията в Москва фабриките на „Булгартабак” са били предадени на Съветския съюз след 9 септември 1944 г. в рамките на подписаната от българската страна спогодба за изплащане на репарации на СССР като победител във Втората световна война. Предадени са били и активи, влезли в смесеното българо-съветско минно дружество „Горубсо”. Според запознати още през петдесетте години на миналия век страната ни е изкупила обратно имотите в рамките на двете дружества.


Още преди няколко години се появиха индикации, че Русия е започнала акция да си върне собствеността в чужди държави. Така в руското предприятие „Госзагрансобственост” беше формирано специално поделение за издирване на активи в чужбина.


В най-скоро време ще започне процедура по връщане на собствеността от страна на Русия, предупреди Кожин. Възможно е Москва да поиска и процент от печалбата от продажбата на български цигари за всичките години от 1945 г. насам.В държавния архив няма документи, които доказват собствеността на Русия на холдинга, заяви за „Новинар” председателят на държавната агенция „Архиви” Боряна Божашка.


По думите й в архива има документи за дейността на тютюневия холдинг, но не и за това, че той е собственост на Русия. Ако Москва разполага с подобни доказателства, то тя трябва да ги предостави в съда, добави Божашка. В Министерство на икономиката и енергетиката няма и не са постъпвали документи, доказващи претенциите на руската страна към "Булгартабак", заявиха от икономическото ведомство.


Това са непотвърдени международни претенции, коментира пред вестника зам. икономическият министър Явор Куюмджиев. Той обясни, че Русия не разполага с документи, които черно на бяло да доказват, че тя е собственик на имоти в България, които са нейни и не са й върнати. Изпълнителният директор на тютюневия холдинг Корнелия Нинова отказа да коментира случая, като заяви, че първо трябва да се запознае с някои документи и след това ще може да изкаже становище по случая.


От външно министерство също отказаха да коментират изказванията на Владимир Кожин. От там обаче заявиха, че документите за руска собственост върху „Булгартабак” нямат общо с българските документи, които са в руския държавен архив.

 

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=left&sql=MjkxOTs0Mw==&mater=MjkxOTsxMDM=

 

ЕТО ЗАЩО  БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ ДА СЕ ОТДАЛЕЧИ МАКСИМАЛНО ОТ  ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО-РУСИЯ.

НЕ САМО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ  ВРЪЗКИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРАТ , НО И ВСЯКАКВИ ИДИОТСКИ САНТИМЕНТИ, ВСЯКАКВИ ФОРМИ НА ПАНСЛАВИЗЪМ И РУСОФИЛИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАТ В  БЪЛГАРСКИ ОБЩЕСТВЕН ПЛАН.

РУСКОТО ДЕСТРУКТИВНО ВЛИЯНИЕ В БЪЛГАРИЯ БИ МОГЛО ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ ЕФЕКТИВНО, КАТО БЪДАТ ОТВОРЕНИ ВСИЧКИ ДОСИЕТА:НА ДС,АРМИЯТА И МИЛИЦИЯТА, А НА АГЕНТИТЕ ИМ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОСТОВЕ.

МИСЛЯ, НЯМА СЪМНЕНИЕ,ЧЕ Е НАЛОЖИТЕЛНА ПОЛИТИЧЕСКА СЕГРЕГАЦИЯ СПРЯМО БОЛШЕВИКИТЕ-ВЕРНИ СЛУГИ НА МОСКВА И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.

ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ЕДНО НАЦИОНАЛНООТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО Е ДА СПРЕ НЕЗАБВНО АЕЦ "БЕЛЕНЕ", ПРОЕКТА БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПОЛИС И ДА ИЗГРАДИ АЛТЕРНАТИВНИ ТРАСЕТА ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ И НЕФТ.

РАЗПОЛАГАНЕ НА НАША ТЕРИТОРИЯ НА АМЕРИКАНСКИТЕ  ПРОТИВОРАКЕТНИ ЕЛЕМЕНТИ (ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЩИТ).

БИ БИЛО ЧУДЕСНО,АКО ГРУЗИЯ И УКРАЙНА ВСЕ ПАК ВЛЯЗАТ В "НАТО"  ТАКА ТЕРИТТОРИЯТА НА ТАЗИ РАЗБОЙНИЧЕСКА И ЗАРАЗЕНА СМЪРТОНОСНО ОТ БОЛШЕВИЗМА КОЧИНА-РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПЛЪТНО СТЕГНАТА, НАТИКАНА В ЪГЪЛА И ИЗОЛИРАНА ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.

ДОКОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА СЛЕПЦИ, КОИТО БИЯТ ВЕРНОПОДАНИЧЕСКИ ПРАЗНИТЕ СИ ГЛАВИ ПРЕД СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. edinstvena - Статията е чудесна :) Лошото е, ...
10.04.2009 16:21
Статията е чудесна :)

Лошото е, че събужда много болни теми. Русофилията в България е неизкореним плевел и масово явление. Само глупци могат да благоговеят пред Поробителя и безмозъчно да го наричат Освободител. А това в България е факт :)

Русофилията в България се опира на две големи лъжи:
-България е освободена благодарение на Русия- нелепа лъжа. С цялата си глупост българина празнува датата 3ти март като Освобождение на България. А е ясно,че със Санстефанския договор се поставя началото на безсрочно руско владичество по българските земи. Какви освободители са тези, които разединиха България и безцеремонно я разцепиха на 5 части ? Всички знаем, че не Берлинският конгрес, а именно предварителната споготба между Великобритания и Русия са виновни за това.

- Русия е велика страна с велика култура- култура имат да, но открадната от френския абсолютизъм и глупувато изопачена по славянски модел. Не автентична, не тяхна. Откраднато християнство от Византия, след това жестоко потъпкано през годините на Болшевизма.

Русофилията е болество състояние на елементарния велможа и роб. Кога ще се отърси Бъглария от него не знам. Може би когато спре да ни се натяква, че съществуваме благодарение на братята руси...

Отново поздрави за статията :)
цитирай
2. boristodorov56 - Ще го кажа просташки
10.04.2009 21:12
Да духат супата!

А те как ще ни платят урана за атомните бомби,
дето го смукаха 45 години от България?
цитирай
3. анонимен - Смърт
10.04.2009 21:32
за руските окупатори и грабители .
цитирай
4. nkf - edinstvena, :) с всичко, което си ...
11.04.2009 00:37
edinstvena,:) с всичко, което си написала съм съгласен, но немога да се съглася,че в русия има култура или- с уговорки-е имало.
Не, русия от край време,от самото си създаване, е една дивашка държава, населявана от скотове,подобия на човеците същества.до революцията,русия е имала една тънка прослойка от чужденци, които са придавали някакъв измамен културен блясък.Поради цивилизационната си несъстоятелност тази кочина трбва да бъде унищожена.Русия дори не е държава,а просто едно средище на световната организирана престъпност,подривна дейност,шпионаж и заговори.Александър Литвиненко казваше, че световния тероризъм и организирана престъпност могат да бъдат преборени за един ден,стига само да се разпуснат руските разузнавателни служби.Култура има в Европа ,Америка ,Австралия...но в Русия-мизерия,страх,концлагери,нагайка,пиянство,безпът-ица,разврат, упадък,простотия и смърт.това е русия.Русия и руснаците страдат от собствената си същност, те са били винаги едни и същи.
цитирай
5. nkf - boristodorov56, към урана аз бих ...
11.04.2009 00:46
boristodorov56,към урана аз бих добавил безогледното и тотално разграбване на България след съветската окупация от 09.09.1944 г.
Наистина изнесеното от тук за 45 години руско-съветско робство е в чудовищни размери.
Не бива да пропускаме и хилядите избити Българи-качествени Българи- от окупационния режим и цървулестите му марионетки.
Определено трябва да се съжалява,че през 1946г. не е предприета ядрена атака над сесесере ...
цитирай
6. edinstvena - nkf, ние не сме в противоречие с теб, ...
11.04.2009 10:06
nkf, ние не сме в противоречие с теб, защото това което казах аз е, че русофилията се опира на две основни лъжи, втората от които е , че в Русия има култура. И обясних тази заблуда, по начина по който аз си я обяснявам, а именно групата чужденци, в това число най- вече французи, които открадват френския модел на поведение и културата на абсолютизма и се опитват да ги приложат в Русия. Идеята всъщност не е лоша, но дните на културна Русия са преброени, защото болшевизъм и култура за абсолютните антиподи. Така, че мнението ни абсолютно съвпада :)
цитирай
7. monarchism - Азиатската кочина - Русия е ясна що ...
12.04.2009 00:26
Азиатската кочина - Русия е ясна що за стока е. Не съм съгласен единствено с твърдението на edinstvena, че руснаците били откраднали християнството на Византия. Напротив, руснаците са покръстени от българите, но с развитието на идеята за Третия Рим и лъжата, че гърците били наследници на Източната Римска империя, руският царски двор, заедно с много предатели от руската църква въвеждат реформи в Православието (това, което българите са им дали) и го заменят с гръцката ерес. Онези, които не са искали да сменят вярата си са преследвани и избивани. В момента, в Русия те са известни като "старообрядци", които фактически са запазили българските Православни обреди и догми (макар не изцяло) и които считат РПЦ за еретична още от реформирането и в края на 17-ти век.
цитирай
8. анонимен - Смърт за Русия!
13.04.2009 21:52
Смърт за Русия!
цитирай
9. nkf - Гърците са едни банални навлеци, ...
13.04.2009 22:03
Гърците са едни банални навлеци ,дотътрили се от Африка.Те са едно от многото племена на Източната Римска Империя.Наистина гръцките цигани са имали най-голям принос в корумпирането и затриването на тази чудесна форма на държавност.Русия като наследник на гръкоманщината е една крайно българофобска държава .
Единственото решени е радикално скъсване на всякакви връзки с русия.
цитирай
10. monarchism - Русия = Новата Византия
13.04.2009 23:34
Русия = Новата Византия
цитирай
11. nkf - Точно така, това е дяволската и б...
13.04.2009 23:58
Точно така,това е дяволската и българофобска "ос на злото": атина,белград.москва.
Обаче на руските болшевики им се поразклатиха краката в Молдова тези дни.Ако Украйна бе приета за член на НАТО,Молдова щеше да е свободна,а руската измет щеше да гледа изцъклено от граничните вишки на руско-украинската граница.Черно Море почти щеше да е затворено за руските гемии...
Меркел и Саркози носят много тежка вина.
цитирай
12. анонимен - Опа!
16.04.2009 18:55
Помислете и за руските евреи които събориха неудобния руски царизъм и направиха комунизъм.Еврейчето са го гонили от Полша, от Испания,от Германия и от къде ли не точно заради тия му номера.
цитирай
13. nkf - И какво общо имат тука евреите?
15.05.2009 12:54
И какво общо имат тука евреите?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523513
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031