Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2009 16:34 - 9-ти май!Кое точно да се празнува?
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 12196 Коментари: 26 Гласове:
3

Последна промяна: 09.05.2009 20:10


image


                Трудно би могло да се намери в календара дата, ознаменуваща толкова фалшив,циничен,антиевропейски,антинационален (в частност),антикултурен, античовешки и антихристиянски празник,като 9-ти май.Разбира се,някои го празнуват като "Ден на Европа",развяват евросини знаменца и пеят дитирамби за Робер Шуман и цялото следвоенно поколение политици на Запад от "желязната завеса".Сякаш Европа започва с подписването на един договор за въглища и стомана.
                Другите почитатели на този празник, обикновено са над 55 годишни,"строители" на комунизЪма,"активни борци срещу фашизЪма,капитализЪма и японският милитаризъм".Тези,последните, доста добре осребрили мнимите си идеали в периода след 9-ти май 1945 г.,а техните деца и внуци и до ден днешен продължават успешно да използват политическия кредит на предателството и престъплението, зваещани им от окичените със съветско-комунистически ордени родители.
                Е, как няма да поднесат венец пред паметника на съветската армия-окупатор;как няма да се поклонят на техният идол-сталин,та нали,ако не бяха те, другарите активни борци и подобните им цървуланковци щяха да си останат скромни ратаи и общи работници.Не може да се отрече,че КПСС, майка на всички ком.партии, не изоставя своите чада, е и чадата й не я изоставят и най-малкото тачат празниците й.

              Но нека накратко видим какво донесе празника 9-ти май в неговия истински първообраз и дълбока същност.

               9-ти май 1945 г. е краят на 2-рата световна война, определящ един от най-главните подебители в нея-СССР (не че сама, тази комунистическа държава-концлагер, би победила ,но това е друга тема).На този ден азиатските ,първобитни орди на на най-големия масов убиец в света-Сталин, окупираха половин Европа, като по този начин разкъсаха Стария континент на две.Разбира се тук не бива да се подценява и ролята на англо-американците,които буквално подариха и обрекоха окупираните от съветщината и Сталин народи на терор,грабеж,убийства,икономическа съсипия и нравтвено-културна деградация.

              Тук червените хитреци веднага биха опонирали,че видите ли, Сталин бил "осбодил" Европа от фашизЪма.От кой фашизъм,другари?Фашизъм имаше в Италия,ама там влязоха американците,значи,доколкото Итали е Европа излиза,че именно САЩ са освободили тоя малък къс европейска земя от Фашизма.Защото освен в Италия никъде другаде нямаше фашизъм.
              Когато СССР окупира независимите републики на Балтика през 1939-40 г.и подложи на масов терор,убийства и депортации литовци,латвийци и естонци кой точно фашизъм беше гонен, и кой и от какво беше освобождаван?Всъщност-да, литовци,латвийци и естонци бяха освобождавани от независимостта им,собствеността им и в крайна сметка, освобождавани и от собствените си животиimage.От кой фашизъм ссср осводи Полша през 1940г.?Фашисти ли бяха разстреляните,по заповед на Сталин над 20.000 поляци само в катинската гора?image

От кой фашизъм бе "освободена" България през 1944 г.?В България фашизъм не е имало никога,както и никога не е имало господстваща тоталитарна идеология до 09.09.1944г.България бе окупирана от СССР,като преди това Сталин обяви война на независимото и суверено Българско Царство.
         Последиците на тази руско-съветска окупация се измерват със загубените животи на стотици хиляди избити Българи,стотици хиляди прогонени от родните си места, и тотално съсипване на България.

          9-ти май даде възможност на престъпната и човеконенавистническа комунистическа идеология да се легитимира, даде й възможност да разшири територията си, спечелвайки нови плацдарми за агресия.9-ти май даде възможност комунизма да настъпи в Азия,унищожавайки десетки милиони китайци,корейци,виетнамци,камбоджанци,монголци и т.н.image

              Денят на победата, както го наричат безмозъчните му привърженици, зарази с комунизъм Африка,удавяйки я в кръв и хаос.

              Последиците на този ден не подминаха и Латинска Америка.Там, верните последователи и ученици на Ленин,Сталин и Маркс,психопати и масови убийци като:Че Гевара,Кастро,Алиенде,Чавес,Моралес... се опитват -къде успешно ,къде не-да разпалят пожара на кървава,социалистическа революция.

              9-ти май е денят,който направи глобална опасността от шестващия комунизъм.

              На този ден празнуват масовите убийци,крадците,безотечествениците и безродниците,предателите.На този ден се празнува смазването на Европа от неевропейски и враждебни й сили.На този ден празнуват всички,които считат ссср/русия за своя страна ,а в лицето на злобното джудже-кагебист- Путин,виждат своя нов вожд и образ на съвременен Сталин.

              Време е да изхвърлим от обществения и политическия живот тези, които празнуват този злокобен празник,да сринем капищата-паметници на съветската армия-окупатор и местните й слуги,а от календара да зачеркнем 9-ти май като празник.

              Аз лично ,като Българин,няма да празнувам тази дата под никаква форма,а само ще запаля една свещичка в памет на избитите (освобдените от живота си) стотици хиляди други Българи,както и за милионите Поляци,Немци,Унгарци,Словаци,Чехи,Латвийци,Литовци,Естонци,Румънци,Украинци...Бог Бог да ги прости.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ндам
09.05.2009 16:49
по принцип не гласувам за блогове, ама за този ще гласувам))))
цитирай
2. injir - Загинали са също и руснаци, и япо...
09.05.2009 16:58
Загинали са също и руснаци, и японци, и американци... И те са жертви, и те нямат вина. Запали свещ и за тях. По християнски.
цитирай
3. edinstvena - Най долно антибългарско и антич...
09.05.2009 18:52
Най долно антибългарско и античовешко предателство е честването на тази грозна дата. Дата, която уби всяка човешка ценности и превърна човека в роб на най долната тоталитарна фанатична влас. Европа умря в руините на Берлин в 1945г. Поклон пред тази Европа. Сегашната, Бог да я прости!
цитирай
4. grigorsimov - Както преди десети, девети септември бе "национален" празник...
09.05.2009 20:01
така и в Европа, девети май ще си е празник, въпреки фактите и въпреки мненията ви (ни)!
А в Италия, "освободителите" от Америка, както сами се хвалят, веднага докарали наново мафията (защото са и бащи), след като в началото на фашизма е била унищожена само за две седмици!?
цитирай
5. nkf - grigorsimov, дали този "п...
09.05.2009 20:15
grigorsimov, дали този "празник" ще се празнува без значение от едно или друго мнение, няма да го увековечи,в никакъв случай.
2.САЩ не са бащи на никаква италианска мафия, по простата причина,че мафията си е италианско явление ,преселило се в америка.
И следващия път, се постарай да си отстояваш тезите(С извинение) достойно и със слово и аргументи,а не с триене.
цитирай
6. merita - Знам, че има много истина това, к...
09.05.2009 21:20
Знам , че има много истина това , което казваш.Голяма е болката мии когано си мисля как хората и то обикновените , венаги са ставали заложници на нечия политика.През цялата човешка история винаги е имало манипулиране и изкривяване на истините за събитията , които са се случвали.Що се отнася до празниците , за мен те са популизъм и нищо повече.
Въпроса опира до това , как ние извличаме поука от събитията , които са се случвали.И аз има отговор , че никак не сме се поучили.Продължаваме да си мислим , че човек е в състояние сам да се управлява!Да ама не! поздрав!
цитирай
7. monarchism - Празнува се интернационалисти...
09.05.2009 22:03
Празнува се интернационалистическата робия - комунистическа и либерална, празнува се "победата" над родолюбието и справедливостта, празнува се "победата" на злото над Доброто...

Спомням си как преди години агент Гоце издигна паметник на сваленият край град Кула американски лейтенант Бек - този, който се борил срещу "хитлерофашизма", който бил достоен и не знам си какво още. Същият този, който е пускал бомби над цивилното българско население...
цитирай
8. blueskies - 9 май- ден на Европа
09.05.2009 22:56
"Европа няма да бъде изградена изведнъж или според един единствен план. Тя ще бъде изградена чрез конкретни постижения, които създават на първо място солидарност". С тези думи на 9 май 1950 година в Париж тогавашният френски външен министър Робер Шуман се обръща към международните медии. Той прочита
декларация, с която призовава Франция, Германия и другите европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана като "първа стъпка към Европейска федерация". "Световният мир не може да бъде запазен без творчески усилия, съответстващи на опасностите, които го заплашват." Днес тези думи на Шуман се считат за първата стъпка към обединяване на европейските усилия в инициатива, която сега е прераснала в Европейския съюз.

цитирай
9. blueskies - 9 май не е просто деня на края на Втората Световна Война
09.05.2009 23:00
това е знаковия ден на обединение и съзидание! и дори и по отношението към символите на Обединена Европа, ние, скъпи съ-блогери, се разделихме на европейски граждани и диваци!
цитирай
10. nkf - merita, въпреки, че съм скептичен ...
10.05.2009 00:05
merita,въпреки,че съм скептичен спрямо детерминистките способности на така наречените "обикновени хора",то немога да се съглася нацяло с теб, поради две основни причини:
1.Човека е разумно същество и поради това може да бъде излъган един,два,три пъти,но от там нататък всяка манипулативна и измамна политика е обречена на провал и това ясно може да се проследи в историческия ход на събитията.Дори префинени и изкусни в измамите абсолютни диктатури неизбежно са се проваляли в лъжите си.
2.Хората са надарени от Твореца със свободна воля,воля,която дори Той зачита.Всеки един човек,пък бил той и "обикновен" може на базата на разума си и на свободната си воля сам да реши дали да приема и следва даднеа политика или заблуда ,или да ги отхвърли и разбонтува срещу тях.
Тези неща правят хората независими ,тоест дават им възможност да са такива.
Затова всяка диктатура и тоталитаризъм(има положителни изключения) първо се стремят да оскотят и умствено-интелектуално принизят човека ,а после да унищожат свободната му воля.
цитирай
11. nkf - Калояне, те на съветския окупатор ...
10.05.2009 00:07
Калояне, те на съветския окупатор продължават да се кланят и ежеминутно да засвидетелстват верноподаничество,че на един американски пилото паметник няма да вдигнат.Пък и съюзници са били .
Комунистите винаги са намирали удобно извинение за своите престъпления.
цитирай
12. nkf - blueskies, опасявам се, че изобщо ...
10.05.2009 00:32
blueskies,опасявам се,че изобщо неразбираш за какво точно иде реч.ЕС и Европа се припокриват само от части ,само донякъде,в повечето случаи нямат общо по между си.
Както казах и в статията,празник на Европа не може да бъде един учредителен договор.Европа не е търговоско дружество-АД или ООД.Кое същностно,фундаментално и европейско отразява този договор?Европа-това е Християнството,нейните антични корени,единното културно пространство от Скандинавия до Кипър, от Украйна до Португалия,от Финландия до Корсика и от Британия до България.Хората на този континент.Това е Европа.Къде в сегашния ЕС виждаме дори намек за Християнството,без което нямаше да има Европа?Та ултра-либералните меки китки дори отказаха да впишат какъвто и да е намек за Христовата вяра в проекта за Конституция.Известно ли е,че прокарването на хомосексуализма сред народите на Европа се извършва от големите партии,които са продукт на следвоенна-вече смачкана -Европа, и които доминират в Европарламента.Къде е европейското в това?Но автентичното и здравото,а не натрапваното ни за модерно извращение.
Ясно ли е ,че следвоенна Европа и ЕС в този му вид върши геноцид над коренното население на Материка ,тоест над истинските европейци?Европа е заливана ,умишлено, от африканци и азиатци.Секуларизма и мултикултурализма обезличават и унищожават европейската култура и цивилизация-най-великите на земното кълбо.
Кое точно от всичко това празнувате на 9-ти май?
Световен мир ли?Ха, само пълен наивник може да си мисли,че Кантианството,марксизма и фукуямизма са реално осъществими.Войни ще има винаги и колкото по-рано бъдат изоставени пацифистките глупости,толкова по-добре.
Някъде по тази линия се мержелее и измамата за "европейските граждани и варварите".Няма такова нещо.Истинските европейци май загинаха в развалините на Дрезден ,защото един истински принадлежащ на Европа човек знае как да брани и отстоява своята същност.По-скоро в случя сме свидетели на ново издание на съветски човек.
Успех в преборването с варварите.всъщност успеха е невъзможен.
цитирай
13. sparhawk - 50 на 50
11.05.2009 12:42
До такава степен съм съгласен с вашия пост - 50% напълно и 50% никак. Правилно сте написали за зверствата на комунизма - никакво освобождение не е, че един изрод като Сталин е победил друг като Хитлер. Ако между двамата има някаква разлика, то тя е чисто количествена и "в полза" на другаря Висарионович, който е успял да изколи дори повече народ от Фюрера. Все пак аз не мога да избирам никаква страна в случая - едно зло е победило друго, почти еднакво.
Що се отнася до пацифистка Европа обаче, аз почитам делото на Робърт Шуман и идеята за единна, либерална Европа, в която всеки може да почита каквото си иска (или да не почита нищо), да спи с когото и както си поиска, да чете или гледа каквото му и интересно и да прави каквото желае, единствено и само при условие, че се съобразява с другия. Вашите военнолюбиви идоли ни докараха Първата, а подир нея и Втората световна война, именно защитавайки "родното, Доброто". Не се чудете, че в огромното си мнозинство хората днес не желаят да хабят живота си, в името на някаква химера, била тя национална или класова.
Що се отнася до това какво е Европа - вярно е, че християнството е фундаментална част от нея и ЕС направи грешка, че не го отчете в Конституцията си. Но също толкова голяма част е и завета на Античността. В същата тази античност е залегнала толерантността към "меките китки". И понеже гледам, че разбирате от история, би следвало да сте наясно, че най-великия войн и пълководец - Александър Македонски, също е имал подобни склонности. Това не му е попречило да е в пъти по-успешен от кой да е следващ военачалник - включително любимите ви кръстоносци касапи.
цитирай
14. nkf - sparhawk, имаш право да си съгласен ...
12.05.2009 16:55
sparhawk,имаш право да си съгласен или несъгласен с едно, или друго схващане и мироглед-мои,или чужди.
Можеш да уважаваш Шуман,както и да венцехвалиш проекта ЕС, който пак повтарям не е идентичен -поне не изцяло-с това,което е Европа като същност,да не говорим,че към ден днешен май няма нищо общо.
Извратения и безотговорен либерализъм,който само по вербална дефиниция зачита и се съобразява с другата половина от елементите на битието на хората, отдавна-още в самото си налагане- всъщност се държи нетолерантно , репресивно и вандалски.Факти много могат да се посочат.Да не забравяме,че този вид безотговорен либерализъм бе също наложен от вън,със сила, както беше наложен и комунизма.ЕС, в този му вид, е един лабораторен проект и нищо повече.Един кастриран хибрид неспособен на почти нищо,но най-важното-неспособен да се защитава.А това е от жизнено значение.Така или иначе,въпреки кухата пацифистка схоластика и тем подобни лигльовщини, ние сме на прага на пореден сблъсък на цивилизациите -нищо ново под слънцето- и трябва да избираме.Или ще си приказваме розови глупости , потънали в захаросани мечти и сънища, или ще се облегнем на най-здравото оръжие ,което имаме-християнските ценности и ще се подготвим да защитаваме, това , което сме в действителност и нашата истинска цивилизация, или ще загинем скоропостижно.
И накрая:
Кръстоносците са един светъл пример и е неудачано(най-малкото) да се сравняват с касапи и т.н.
Знам,че е модно да се самообвиняваме и самоунижаваме с повод и без повод(по правило без повод),явно такива са изискванията на лабораторния либерален експеримент.Но нека проследим първо историческта нишка,подредим фактите и открием предиката на кръстоносните походи и тогава да квалифицираме,а?
цитирай
15. sparhawk - преди всичко
12.05.2009 17:42
благодаря за интелигентния отговор. Има едни мисъл на Волтер - не съм съгласен с това, което казвате господине, но ще умра за правото ви да го кажете. Според мен тази е идеята на либерализма. Според мен причината да има хора като вас, които да не го харесват е в това, че в момента няма голям феър плей. Имам предвид, че спрямо една религия се повтаря, че държавата е светска и отделена от Църквата (както според мен е редно), а спрямо друга, всички знаем коя, не е така и се позволява въпросната да прави каквото си иска. Според мен ако нещата почнат да се мерят с един аршин опасенията за либерализма ще паднат.
Иначе изобщо не съм съгласен с идеята ви, че хора, които ценят свободата и не са военнолюбиви, не са способни да се защитават. Достатъчно е да си спомним градът-държава на философите, древна Атина, считани от всички за безполезни бъбривци. Тези бъбривци обаче организираха брилянтна защита и съкрушиха първия опит на азиатската деспотия (на Ахеменидска Персия) да се наложи в Европа. После Александър навлезе в Азия и премаза персите, създавайки империя на база на принципи, които днес биха минали са доста либерални - той уважава религиите на местните (позволява на местните жреци да го приемат за син на местния бог, бил той Митра, Зевс или Амон :-)), а както казах, по онова време хората не са се вълнували кой с кого си ляга. Александър разбира се е бил военнолюбец и аз не подкрепям в наши дни да се навлиза в целия Близък Изток и да се унищожават цели държави. Но мисълта ми е, че свободните хора могат да победят деспотиите. Винаги. Това съветските чугунени глави не го разбраха. Техния идеал за сила е облечен в сиво капут със строго изражение, готов да убие всички за Матушката. Срещу тях бяха разпасаните американци, където каубои се караха с хипита какво точно да правят, хората пиеха кока-кола и се бореха за свободната любов и неусетно техният стремеж към свобода направи съветската империя на злото смешна и безнадеждно остаряла във всяко едно отношение. Та накрая СССР се и срина, като ръждивия паметник пред НДК и от него останаха отломки. В момента има сили в Русия, които искат да го въстановят, но изобщо няма да стане. Първия път е трагедия, втория е фарс.
Аз уважавам казаното от Христос. Но не мисля, че самия той е искал политически диктат на тезите си. Неговото царство не е от този свят. Най-важното за хората е свободната воля. Тази свободна воля е същността на нашата цивилизация. И тя никога няма да бъде победена, колкото и опити да правят силите на деспотизма и злото.
Що се отнася до кръстоносците, те са много дълга и съвсем друга тема. Казано накратко моето лично мнение е, че те са били варвари и са пътували основно за пари по тези места - поради тази причина разграбват Константинопол както и османците не са го правили, по същата причина, конквистадорите която унищожават и южноамериканските цивилизации и заменят едни фанатици, които изтръгват сърцата на хората с други, които ги горят живи. Резултата е, че днес Латинска Америка е фрашкана с комунисти, а Близкия Изток си е още жива рана :)
Поздрави!
цитирай
16. nkf - Ще се опитам да отговоря изчерпа...
13.05.2009 16:23
Ще се опитам да отговоря изчерпателно и ред по ред.
Както казах и в предният си пост този либерализъм,който е установен сега в Европа е привнесен,натрапен и експерментален .Очевидната му целе да размие европейската идентичност до степен на изчезване.Проблема с исляма и афроазиатските тълпи от съзнателно допущани емигранти бе създаден,изкуствено,от същия този следвоенен либерализъм.Натрапваната толерантност (която няма нищо общо,ама абсолютно нищо общо с добродетелта на търпението) и политкоректността не са нищо друго освен суицидно поведение,поведение на затваряне на очите пред очевидните проблеми ,които при това нарастват.Секуларната държава,извличаща своето основание за съществуване от позитивизма ,без реални морални устои и най-вече без иманентен дух, е обречена на гибел.Ние вече станахме свидетели на гибелта на социалистическите държави.Виждаме,че секуларната,либерална, държава е безсилна срещу агресията на исляма(а същността на исляма е именно агресията ,изразяваща се в малкият джихад).Как може тя да се справи с исляма,а и с която и да е религия?Защото видяхме,че Християнството в Европа беше смачкано със сила и много кръв.Като девиацията на атеистичния секуларизъм започна с дивашката касапница на френската революция.Е-либералите секуларисти ще предприемат ли подобна стъпка към мюсюлманите?Не!тогава няма да е далеч деня,в който Европа ще стане просто част от "Дар ал-ислям".
Този либерализъм вече е мъртав,той умря,а определени процеси все още се случват по енерция,по навик.Неизбежно обаче ще дойде пиков момент , в който инерцията ще изчезне,а навика ще бъде разсеян .Затова, единственто спасение е да се върнем,колкото с еможе по-скоро към ценностите на истинската наша цивилизация,само те могат да бъдат опора и истинско оръжие в задаващите се много трудни години.Другото е гибелно и е от лукавия.
2.Незнам защо толкова опростено се разглежда въпроса със свободата и така нареченото военолюбие.
"Свободата,Санчо, е на върха на копието", беше казал един литературен герой, и е напълно прав.Свободата е ценност ,без съмнение, обаче тя е за тези,които с аготови да си я отстояват.Когато се посегне на живота,имота,свободата,честта и вярата на някого,то той трябва да разчита преди всичко на себе си.Не на ООН, не на световното положение , не дрогираните хипита "Дайте шанс на мира",а именно на себе си и оръжията."Отворено общество" и "Хелзинският комитет" няма да спасят никого.Либералите няма да дойдат да се бият, а ще се присъединят към групата на вайкащите се и окайващи съдбата си,скимтейки как никой не им помага и не идва да ги освободи.
Така,че няма по-добро олицетворение на свободата освен заредения пистолет.
И още нещо,нека не смесваме атинската политическа и обществена система с днешния разплут либерализъм произвеждащ на конвейр слаби и объркани хорица.Атинската демокрация има толкова общо с днешната извратена либерална демокрация,колкото древноримската република има общо с корейската народно-демократична република.
И най-после.Древните атиняни са били патриоти,обичали са своя полис и изобщо това, което са и с абили готови да го бранят с цената на живота си.Днешната либерална демокрация ни казва да сме интернационалисти,че патриотизма е нещо старомодно,вредно и ненужно.Казва ни да се срамуваме от себе си и да се чувстваме вечно виновни за някакви имагинерни вини(я кръсноносни походи,я холокост,я колониализъм, я нетолерантност).Древните атиняни не са се поколебали да защитят с оръжие в ръка родината си.Питам в наше време,ако някой с еопита да защити с оръжие в Ръка,безспорно подложената на агресия европейска истинска същност, дали ще му се размине затвора и най-грозното похулване и заклемяване?
Затова нека не правим толкова произволно аналогии.Аналогията рядко води до истината.
3.За Александър Македонски няма какво толкова да говорим.Примера също е слаб и е показателен,че подобни опити за синтез и своего рода мондиализация са обречени на неуспех.Проекта му се разпаднал с неговата смърт.Ако ще разглеждаме заблудите като положителен пример...незнам.
Пясъщна кула изложена на морския прилив.
3.Аз пък подкрепям не само навлизането в Близкият Изток(неизбежно е,там ще се реши за сетен път съдбата на много народи държави и даже цивилизации),но и нов вид колонизациа и унищожаването на държавите-ядра на исляма.
4.Що с еотнася до съветският комунизъм,то причините за неговия крах са заложени на първо място в самия него(дори бях пуснал статия по този въпрос).А когато американците се изправиха срещу ссср, те далеч не бяха разпасани,както описваш.Именно с Библия в ръка,напрегнат труд,въоръжаване и готовност за възпиране на комунизма навсякъде по света ,американците спечелиха надпреварата със ссср.Хипарските движения напрактика бяха едно разложително течение ,една опасна "култура" на нихилизма, които бяха в услуга на комунизма.Те не са пример за свобода.Един заблуден ,неосъзнат и тревопушещ типаж не може да бъде свободен,най-малкото защото е силно зависим от пороците си.
Това ,което е казал Исус го пише в Евангелията,а това ,което е проповядвал няма нищо общо с тезите на либерализма.Нима Исус е проповядвал неговите слова,а това са Божии слова да бъдат забранявани,преследвани,неговата църква да се подлага на скрит терор?Или може би е искал неговият народ да бъде подлаган на агресията на разни бесовски религии,като исляма?И в дома на неговият народ да се установяват същите тези бесовски култове?Освен това Исус няма ...тези,а това е -както вече казах-Божието слово,което е абсолютна и непреходна истина.Така,че не богохулствай.
Кръстоносците неса били никакви варвари и не са пътували за никакви пари по никакви места.Това, което си формулирал като разбиране е чист марксически възглед.Света и хората не се движат от материални подбуди,други са силите .Изобщо, обаче неотричам,че в един момент са се приплели и някакви материални интереси,но далеч не те са били водещи.След като е бил превзет Ерусалим,и след преключване на тридневните боеве,уморените и оцапани в кръв Божии войни не броят пари,не опаковат плячка,не мародерстват,а падат на колене и се молят,отслужват се благодарствени литургии.Тук няма съмнение за религиозната мотивация на тези достойни за уважение хора,мотивация достигнала екстаз.Кръстоносните походи са едно благородно дело за защита на Светите земи от бандитските нападения и плячкосвания на разни ислямски диваци от персия и арабия.Защото Походите са отговор на Християните срещу първоначалната ислямска агресия.Защото именно персите разграбват Ерусалим и открадват свети реликви и то векове преди Походите.
В Южна америка до идването на испанците е имало нещо,което е далеч от всякакви норми на цивилизоваността.Общества вадещи ежедневно сърцата на членовете си ,незаслужават съществуване.Дори бих казал,че Конкистадорите са били прекалено "меки" с тази примитивна и жестока раса.Състоянието на латинска америка,днешното, е такова въпреки Испанците,всъщност ,то би било далеч по-окаяно,ако не беше Испания и католическата църква.Примитивни диваци немогат да съградят благоденстващо общество ,никога.Да бяха способни,нямаше Североамериканската република да е световен хегемон,а наследниците на уж "великите сърцевадещи и непознаващи колелото цивилизации".
цитирай
17. sparhawk - съвсем различни възгледи имаме
13.05.2009 23:09
до степен, че спора е безмислен, тъй като нямаме допирни точки в мненията, върху които да го водим. За мен няма разлика в чие божие точно име се убива - това е най-краткото, което мога да отговоря.
Все пак, бъдете здрав! И не подценявайте либералите. Един ден ще видите, че те имат достатъчно голямо желание да защитят свободата си.
цитирай
18. nkf - Ами точно така, спорът се получава, ...
14.05.2009 00:23
Ами точно така,спорът се получава,когато имаме противостоящи си позиции-възгледи,защото в противен случай бихме били съмишленици,тогава няма нужда от спор.Именно така развилата се тема е много благопритна за един разширен,базов, спор.Всъщност такъв се бе водил веднъж в една по-стара тема,но мисля,че преключи със заключение като горното.
А либералите не ги подценявам,а правилно оценявам.Либералите не са способни на нищо друго освен да забъркват каши,които някой друг трябва да оправя.Но най-важното,либералите никога не осъществяват напрактика сами идеите си.Те изпозлват една определена група хора с особена психологическа нагласа и това са крайните радикали,те вършат мръсната работа на либералите.
Либералът е фундаментален страхливец.Така,че от тази порода хора кръстоносци нестава.Те не са в състояни да защитят-сами- собствените си схващания.Затова либерална Европа ,пацифистка и страхлива, и мятаща се като безформено желе се надява на закрилата на САЩ (иначе порицавани и подигравани).Е да,ама в този случай цялата плеяда "лидери" на ЕС не струват, дори колкото един W Буш.Всъщност не струват и колкото каубойските ботуши на последния.
цитирай
19. sparhawk - E там е работата
14.05.2009 11:04
че либералите не искат изобщо да са като кръстоносците. Всъщност те, както и аз, не правятголяма разлика дали се убива в името на Христос, Аллах или Пернатата змия. Не приемат да се определят народи като дивашки и да се защитават геноциди над тях. Не разбират къде е разликата в това да наложиш една теокрация или друга. Уважават християнската религия и нейният принос, но уважават и правото на хората да изберат друга вяра или никаква такава. Уважават правото на хората да са различни, било то етнически, културно или сексуално. НЕ уважават тесногръдите, нетолератните, агресивните хора и считат, че те са заплаха за демокрацията.
Аз също мисля така. Считам, че хора като вас, може би не самия вие, но подобни на вас, са заплаха за демокрацията. Имайте предвид обаче, че вие все пак подценявате либералите.
Ние няма да дадем свободата си. Каквото е било, няма да се върне, никога. Средните векове и тяхната тирания останаха в историята.
цитирай
20. nkf - Като казах, че "Либералите ...
14.05.2009 21:27
Като казах,че "Либералите немогат да бъдат кръстоносци" имах предвид нещо друго.Имах предвид,че либералите не са способни да защитят своите "идеали" и затова ползват различни радикали.Това,което си изброил, като онтологическа невъзможност при либералната идея е само един от сериозните недостатъци и слабости на тази група хора, и на тази така наречена идея.
И за да посоча ,че си в дълбока грешка по отношение на демокрацията .Ще ти кажа ,че най-голямата демократична държава е създадена от теократи,да тесногръди теократи.Същите тези тесногръди теократи създадоха една доста добра конституция ,която може да бъде само модел и образец.Тези хора небяха либерали,със сигурност.Затова и тезите на либерализма винаги увисват във въздуха.Заплахата за демокрацията не е нито религията(Християнската),нито обществения консерватизъм.заплахата за демокрацията са либералите,които хаотизират до неимоверност обществото,докарват го пред колапс и стигат до такава критична точка,че единствения начин за спасение на обществото се оказва радикалната диктатура.Ето това е края на либерализма-монополизъм и диктатура.
Всичко друго написано са просто лозунги лишени ,както от реален смисъл,така и от историческа опора.В този смисъл политкоректното говорене и лозунгите са абсолютен брат-близанк на соц.реалността.
Както и да е.
Времето на либералните игрички свърши .Историята е взела друг завой.
цитирай
21. sparhawk - Последното изречение
15.05.2009 07:53
изчерпва спора :) Аз съм убеден, че вашето време в историята изтече - още на 9 май в онази съдбовна година ;) И това като остареем живот и здраве, ще го видим.
Що се отнася до the Founding Fathers, в Конституцията на САЩ си пише, че са отделни държава и църква и всеки има право да вярва в каквото желае. Та, наистина САЩ е най-голямата демокрация (макар, че и скандинавските държави имат добра претенция за тази титла), но пък не заради тесногръдите южняци :)
цитирай
22. monarchism - Позволете да се намеся
15.05.2009 09:38
sparhawk, целта на интернационалистите, независимо комунисти или либерали (както един път ти споменах, разликата е само в средствата, които използват) вечно ще е обречена на провал. Този, който върви срещу установения Божи ред на земята няма как да победи, защото Доброто винаги побеждава злото. Срещу Бога не се върви, а интернационалистите точно това правят, независимо под каква форма ще бъде поднесена "промяната".

Спорът е абсолютно безсмислен и се явява малко като споровете от тип "атеист - вярващ", които не могат да доведат до "раждане на истината", просто защото единият от спорещите не я познава. Веднъж спомена, че си икуменист - това е ясен критерий.

Има една истина и тя е казана от Божият Син.

Нека не забравяме, че мирогледа е религиозна сфера, защото се е формирал именно благодарение на религиите, произтичащи от вярата в Бога. Начинът, по който възприемаш света няма общо с Християнството, защото отрича неговите основи.

Що се отнася до демокрацията - тя също е в разрез с Християнството. Абсолютната монархията е богоугодната форма на управление.

Демокрация има в ада, в Рая - Царство.
цитирай
23. sparhawk - нямам какво да добавя
15.05.2009 15:32
вие идвате от толкова различен светоглед, че няма как да се комуникира с вас. Все пак се радвам, че се включихте, тъй като позициите ви се видяха - антидемократични, религиозно фундаменталистки.
И понеже всичко оттук нататък е чесане на езиците, а и малко некоректно влизане от моя страна в чужда къща, ще напусна разговора...
цитирай
24. monarchism - Ние сме традиционалисти, не рел...
15.05.2009 15:49
Ние сме традиционалисти, не религиозни фундаменталисти. Що се отнася до антидемократичността - тя е в основата на традиционалният консерватизъм. Но все пак, спокойно - Crusader е по-демократично настроен от мен. :)

Съжалявам, че ще се повторя, но спора се върти около атеизъм - религиозност; национализъм, консерватизъм, традиционализъм - интернационализъм, либерализъм, комунизъм, което няма как да доведе до нещо кой знае какво. Нито ние ще те убедим да станеш вярващ, нито ти ще ни убедиш да слагаме човешката личност над Бога.

Да не си будист? ;)
цитирай
25. empire - хх
16.05.2009 15:20
Само ще те поздравя за поста :)
Миналата година писах по същата тема за "победата" :)
цитирай
26. nkf - empire, благодаря :). Всяка година ...
21.05.2009 13:24
empire, благодаря :).Всяка година трябва да се напомня за "победата" и да с епояснява,че това не е никаква победа и че е срам и позор за хора именуващи се Българи да празнуват,каквото и да е на тая дата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2541270
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20229
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930