Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 16:05 - Още православно "братство"
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4296 Коментари: 5 Гласове:
37



       Новината е поредният нагледен пример за постоянната и устойчива българофобска политика, провеждана от сръбската власт, при това с давноност поне 150 години(от как съществува съвременната сръбска държава).Моето лично разбиране по отношение на проблема сърбия е,че България трябва да постави остро и категорично въпроса за връщането на Западните покрайнини,спазване на правата на всички Българи, оставащи в рамките на сърбия и изпразването на българските черкви от сръбски свещеници;2 отказ от подкрепата "на всяка цена" за сръбското членство в ЕС; Абсолютна подкрепа на унгарците във Воеводина за добиване на независимост;Проучване на възможностите за налагане на ембарго върху сърбия;Отнемането на българското гражданство на етнически сърби(доколкото има такива),тъй като подобни елементи са нелоялни граждани и разбира се враждебно настроени.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3622951

Сърбия не позволява да почетат Левски в Босилеград

Министър Николай Младенов: "Забраната на честването на Левски в Сърбия е срам за народ, който заедно с България се е борил за свободата си. Няма да остане без последствия България попита Сърбия защо забранява на българите в Босилеград да отбележат 138 години от обесването на Васил Левски.

Министърът на външните ралботи Николай Младенов написа в профила си в "Туитър": "Забраната на честването на Левски в Сърбия е срам за народ, който заедно с България се е борил за свободата си. Няма да остане без последствия".

Заместник-министърът на външните работи Димитър Цанчев извика посланика на Сърбия у нас Александар Църквеняков, съобщиха от МВнР.

Цанчев е поискал обяснение за решението на сръбските власти, което е в разрез с наложилата се традиция през последните години.

Подчертавайки, че най-добрият начин за гарантиране на правата на българското национално малцинство в Сърбия, както и на всички сръбски граждани, е скорошната интеграция на страната им в ЕС, той е отбелязал, че подобни инциденти не допринасят за добросъседските отношения.

"България иска да развива отношенията със съседите си на базата на европейските ценности и подходи. Почитането на паметта на фигура от ранга на Васил Левски трябва да е повод, който обединява, а не разделя народите на Балканите", е заявил зам.- министър Цанчев.
 



Гласувай:
37



1. nkf - Така е! Сърбите са уникални копе...
21.02.2011 13:11
nacionallist написа:
Така е! Сърбите са уникални копелета и напълно ясно че изпитват явна омраза към нас българите.Пък после нека някой пишман славянски "националисти" ни обясняват колко било важно да се обединим с "брачата".Лично аз смятам че не може и дума да става за някакво сътрудничество,камо ли приятелство между двете държави.Най-малкото което е че ние като българи сме дали много на тези черни свини-сърбите.Би трябвало сърбаците да са ни благодарни,за това че ги направихме хора.

Напълно съм солидарен с твоето мнение,но за съжаление все още има хора в България,които френетично вярват в това "славянско-православно братство".Същите тези хора си избраха видния сърбоман -агент гоце, цели два пъти(вярно,че електоралния мат'рял на цървул-гоце е доста разнороден,но е пък е показателно за общото равнище на въпросния некачествен-славянофилски, мат'рял).
цитирай
2. nkf - писанията на подмолните българ...
21.02.2011 13:12
rouzy написа:
писанията на подмолните български" групировки", целящи да изострят отношенията между сърби, македонци и българи. Знаем, че европейската комисия дава "луди" пари за интеграция. Може би тези групировки целят източването на тези пари и не се свинят да използват непочтенни начини да ги присвоят.
Всичко е политика. А, тя е е "лъжица" за всяка уста!

Роузи,драга, не взимай отношение по въпроси,които очевидно не разбираш.
цитирай
3. alchemist - Язък че
28.02.2011 18:05
сърбите, гърците, "македонците" и румънците са православни. Благите Христови думи само са минали през ушите им, без да оставят и ни най-малка следа в техните глави. Толкова по-жалко за тях.
цитирай
4. nkf - Между другото като чуя сърбин и п...
03.03.2011 13:38
nacionallist написа:
Между другото като чуя сърбин и първата асоциация която ми идва на ума е маймуна.Това жалко,нескопосано,вмирисано,недъгаво племе изобщо няма място на Балканите.Само цапат и мърсят с присъствието си и без друго скъпоценната българска територия на която са се заселили.

Склонен съм да се съглася до някъде с констатацията за приликите между сърбите и маймуните,но все пак...Не ка не обиждаме маймуните,някак си не е добре.От друга страна имаш прави,като погледнем културните достижения на сръбското племе,а именно: чалгата,културни титани като емир костурица и лепа брена...
цитирай
5. nkf - сърбите, гърците, "макед...
03.03.2011 13:39
alchemist написа:
сърбите, гърците, "македонците" и румънците са православни. Благите Христови думи само са минали през ушите им, без да оставят и ни най-малка следа в техните глави. Толкова по-жалко за тях.

Само формално са православни,а реално са едни гръкомани изпълняващи вековните стремежи на гърците по отношение на нашият народ , земя и вяра.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2534382
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20214
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930