Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 15:21 - Примерът на Унгария
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 8491 Коментари: 10 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Само преди два дена унгарскиятъ парламентъ гласува новата конституционна уредба на страната, като бѣха имплементирани текстове, които категорично очертаватъ нови измѣрения въ политическиятъ ходъ на събитията на Стария континентъ.
            Съ тази нова конституционна уредба Унгария разчупи тоталитарното и все по-репресивно политическо и идейно господство на конгломѣрата отъ социалисти и либерали, подържани отъ“ зелени ”, профсъюзи, всевъзможни хомосексуални движения, атеисти и т.н. Разбира се, съвсемъ закономѣрно, така изброената групичка за сетенъ пѫтъ бѣше “шокирана”,”загрижена”,”възмутена” отъ случилото се, но какво отъ това? Между впрочемъ, хелзинския комитет-само че тамошният- дирижира остриятъ“ хуманистиченъ” вой, но както се казва- на кого му пука за тѣхъ и тѣхното мнение?
           Но все пакъ нека накратко кажа какво е новото въ основниятъ унгарски законъ:
Първиятъ пунктъ, който прави впечатление е, че Унгария въвежда въ конституционниятъ си законъ, идеята за националенъ идеалъ, който се изразява въ единението на нацията и отговорностьта на държавата за сѫдбата на унгарцитѣ живѣещи извънъ границитѣ й.Тази конституционно закрепѣна идея, предвижда и грижа за културното оцелѣване и развитие на унгарскитѣ малцинства въ чужбина и тѣхната връзка и сътрудничество съ Унгария.Безъ съмнение това е базово, държавно задължение и по всичко личи че ще бѫде моделъ за развитие на държавната политика за въ бѫдеще.
           Къмъ казаното по този въпросъ може да се добави, че конституцията прогласява, като официаленъ езикъ унгарскиятъ, който е поставенъ и подъ протекцията на държавата. разбира се това не е нито необичайно, нито странно, а точно обратното. обаче съ сигурность тази нормалность е вбесила безполово-безроднитѣ розови либерали и цвѣтнокожитѣ представители на хелзинскитѣ и други демократични комитети.
          Ще ми се да кажа нѣколко думи и за легално изброенитѣ въ унгарската конституция национални праздници. Не за друго, а защото би било поучително за насъ, като Българи.Да се замислимъ, ако не за сетенъ, то поне за пръвъ пѫтъ и си дадемъ смѣтка какво пъкъ Ние празднуваме, тогава сигурно ще достигнемъ и до неизбежниятъ изводъ защо ни се случватъ разни нѣща.Та-по отношение на унгарскитѣ национални праздници прави впечатление, че сѫ изброени дати, ознаменуващи събития, които сѫ свързани само съ унгарцитѣ, Унгария и националнитѣ имъ интереси.Почита се паметьта на основателя на Унгарската държава, краль Стефанъ (Ищтванъ), който е и апостолически монархъ.Ние, пъкъ можемъ да се запитаме защо въ България, като националенъ праздникъ, не се почита Князъ Кроватъ и защо неговиятъ паметникъ не стои предъ сградата на българскиятъ парламентъ? защо ли предъ унгарскиятъ парламентъ не стои нѣкой чуждъ владѣтѣлъ на конь и защо предъ нашиятъ това е фактъ?
        Унгарската национална революция отъ 1848 г. сѫщо е намѣрила своето категорично мѣсто.Тамъ е и унгарското въстание отъ 1952 г. срещу съветската окупация.Това сѫщо е много поучително за насъ, макаръ че комуниститѣ въ България (а и по света) не подлежатъ на поучение, тѣ си почитатъ съветската армия и нищо национално не ги интересува, по принципъ.
        Следъ това кратко отклонение, да продължа съ тъй “тревожнитѣ” и “шокиращи“ нѣща (тревожни и шокиращи само за нежнитѣ души и меки сърдца на либераст-социалиститѣ).
        Става въпросъ за уредбата на брака и семейството и разбира се въ конституционниятъ текстъ е отразено нормалното разбиране по този въпросъ, а именно, че унгарската държава признава и защитава Само И Единствено бракѫтъ между мѫжъ и жена. казано съ други думи-Унгария счита всички други “съюзи” за извратени, не ги признава и не ги защитава.Въ случая съ уредбата на брака и семейството Унгария е стѫпила здраво върху Християнскитѣ ценности и именно поради това се показва като истинска европейска държава, защото истинска Европа е изградена върху Християнството.Чудно е, въ такъвъ случай, какви точно “европейски ценности” защитаватъ социалисти, либерали, зелени, хелзински комитети, хомосексуалисти и т.н.
       Има и нѣщо много важно, посочено въ конституционниятъ текстъ, по отношение на брака и то е че семейството е основата за оцелѣването на нацията.Логическото тълкувание на цѣлостниятъ текстъ поставя нѣщата вѣ следната свѣтлина, ако тѣ трѣбва да се изразятъ на обикновенъ, не юридически езикъ. за да оцелѣе нацията сѫ нуждни семейства и то нормални-между мѫжъ и жена.
 Новиятъ основенъ законъ, третира и други важни проблеми свързани съ съвременното общество, като евгеничнитѣ практики, въ това число евтаназията и клонирането на хора. Все нѣща, флагрантно противоречащи на морала, както и дълбоко античовѣшки, и антихристиянски.
        Другъ, не по-малко важенъ проблемъ, който е намѣрилъ уредба въ конституцията, е практическата забрана на абортитѣ. Въ текста четемъ, дословно: човѣшкото достойнство е неприкосновено. всѣки има право на животъ и човѣшко достойнство, животътъ на ембриона (или неродениятъ) е защитенъ отъ контрацепция.
        Съ тѣзи фундаментални политически, конституционни, а и безъ съмнение и законови промени, Унгария се превръща въ единъ истински островъ на Христянството, националната идентичность, морала и нормалностьта, срѣдъ бушуващото море отъ нихилизъмъ и развратъ, заливащо все по-пропадащиятъ и деградиращъ “европейски” Вавилонъ.
        Що се отнася до опонентитѣ отъ лѣво, то по всичко личи, че именно нормалностьта, морала и опората върху Християнството сѫ тѣзи, които сѫ предизвикали този взривъ отъ емоции, истерия и злоба въ тѣзи интернационални сили.

         Съвсемъ въ края, ми се ще да кажа и нѣколко думи за унгарската партия, предизвикала тѣзи смѣли промени. името на тази партия е Ф.И.Д.Е.С. това е абревеатура на“ съюзъ на младитѣ демократи ”, политическа партия, която има вече надъ 25 годишна история.Тази партия започва своето сѫществуване като либерална политическа сила, но въ срѣдата на 90-тѣ започва завой на дѣсно и подъ рѫководството на сегашниятъ й лидеръ, Викторъ Орбанъ, се превръща въ истинска национална и консѣрвативна партия, това изглежда и обяснява политическиятъ й възходъ.
         Мисля си, че първообраза на Ф.Д.Е.С. може да бѫде успѣшно сравненъ и съ ранното СДС въ България, колкото общо, грубо и неточно да е това сравнение, все пакъ паралѣли има.Само че, за разлика отъ унгарската дѣсница, която поради своята идеологическа и последователна автентичность е истинска политическа сила, съ влияние и тежесть, то СДС си остана една либерална партия, претендираща да е “дѣсна ”, но реално не е, тънѣща въ безидейность и праздно говорене, скандали и страхливость.Абсолютно сѫщото се отнася и за другата “дѣсна” партия- ДСБ, която официално защитава“ правото” на хомосексуалиститѣ да парадиратъ“ гордо” своята извратеность по улицитѣ. Да не говоримъ, че за нашитѣ, така наречени“ дѣсни” българскиятъ национализъмъ и патриотизъмъ сѫ все непознати понятия.Нѣщо повече-тези понятия предизвикватъ въ тѣхъ “тревога ”,“загриженость ”, дори често оставатъ“ шокирани ”.
       Но стига толкова съ сравненията, нека завърша съ единъ искренъ поздравъ къмъ унгарцитѣ за тѣхната смѣлостъ и патриотизъмъ.

Линкѫтъ къмъ унгарскиятъ основенъ законъ http://www.euractiv.com/sites/all/euractiv/files/CONSTITUTION_in_English__DRAFT.pdf






Гласувай:
12



1. despinida - Чичолина развенчава митът, че унгарската нация е най-моралната и богоязлиза...
20.04.2011 16:01
колкото и да са си шлифофали конституцията, унгарците си остават лицемери...:)
Поздрави!
цитирай
2. nkf - колкото и да са си шлифофали конс...
20.04.2011 16:37
despinida написа:
колкото и да са си шлифофали конституцията, унгарците си остават лицемери...:)
Поздрави!

Всяко стадо си има мърша,освен това такива,като упоменатата от теб,обикновена нямат национално съзнание и нямат такава чувствителност,а за останалото да не говорим.Обаче ,въпросната персона, не може да бъде изчерпателен пример за цялата унгарска нация,в никой случай.До колкото се отнася до лицемерието-не мисля ,че унгарците са такива,нямам основание за подобно заключение.Ти ако имаш доводи за това,кажи ги.
цитирай
3. lado - Грижат се за идентификацията си. За ...
20.04.2011 16:45
Грижат се за идентификацията си. За разлика от нас. Но малко ни остана. Тенденциите у нас вече са необратими. Поздрави, Марто! (знам, лошо звуча и пораженчески, ма като си го мисля...) Късмет!
цитирай
4. watchtowerman - В цяла Европа предстои завой към
20.04.2011 17:12
християнските ценности и изкореняване на старото левичарство.
Вижда се и с изборите във Финландия...
цитирай
5. nkf - Грижат се за идентификацията си. За ...
20.04.2011 22:16
lado написа:
Грижат се за идентификацията си. За разлика от нас. Но малко ни остана. Тенденциите у нас вече са необратими. Поздрави, Марто! (знам, лошо звуча и пораженчески, ма като си го мисля...) Късмет!

Благодаря за пожеланието,но по съществото на твоя коментар мога да кажа,че не си прав,категорично.Ето,сега унгарците са един пример,който трябва да се проучи.Обаче няма място за отстъпление,още по-малко в мислите и чувствата.
цитирай
6. nkf - християнските ценности и изкор...
20.04.2011 22:19
watchtowerman написа:
християнските ценности и изкореняване на старото левичарство.
Вижда се и с изборите във Финландия...

И аз така мисля,но този процес ще стане необратим,когато по пътя на Финландия и Унгария тръгнат я Германия,я Франция.От друга страна примера с Унгария показва,че мислене от типа "от нас нищо не зависи","малки сме","слаби сме" и т.н. са неоснователни.Бих казал всичко зависи от нас,поне що с еотнася до собствената ни съдба.
цитирай
7. monarchism - Няма много какво да се каже, освен ...
21.04.2011 19:27
Няма много какво да се каже, освен поздравления за Унгария. За съжаление РБ ще остане на опашката, прекалено зависима е от комунистическото си минало (визирам ДСБ и СДС), а и национал-консервативните хора са учудващо малко.

Все пак има надежда. В близките години, който иска да е в крак с политическите процеси, определено трябва да помисли за национал-консервативна партия в България.
цитирай
8. blueskies - поздравления за Унгария!
21.04.2011 22:04
унгарците направиха това, което ние отдавна трябваше да направим. в България обаче има нещо, от което трябва да се започне - а именно приемане на закон за лустрацията. след като бъдат отстранени всички ченгета от ДС, следваща стъпка е да защитим нацията си. основни заплахи са циганизацията, сектите, необразоваността, ниския морал. заплаха за националната сигурност е злоупотребата с правата на малцинствата и маргиналите.
цитирай
9. nkf - Няма много какво да се каже, освен ...
22.04.2011 10:49
monarchism написа:
Няма много какво да се каже, освен поздравления за Унгария. За съжаление РБ ще остане на опашката, прекалено зависима е от комунистическото си минало (визирам ДСБ и СДС), а и национал-консервативните хора са учудващо малко.

Все пак има надежда. В близките години, който иска да е в крак с политическите процеси, определено трябва да помисли за национал-консервативна партия в България.

Така е, обаче на тази гмеж и изтича времето,така че и сдс и дсб и останалите политически трупове са на доизживяване.Друг е въпроса,че никак не искат да си идат в политическото небитие и със зъби и нокти ще драпат да останат.
цитирай
10. nkf - унгарците направиха това, което ...
22.04.2011 10:51
blueskies написа:
унгарците направиха това, което ние отдавна трябваше да направим. в България обаче има нещо, от което трябва да се започне - а именно приемане на закон за лустрацията. след като бъдат отстранени всички ченгета от ДС, следваща стъпка е да защитим нацията си. основни заплахи са циганизацията, сектите, необразоваността, ниския морал. заплаха за националната сигурност е злоупотребата с правата на малцинствата и маргиналите.

Блу пропускаш един съществен момент,а той е ,че тези , които уж трябваше да направят лустрацията всъщност бяха доста зависими от ДС.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523148
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031