Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2013 23:28 - За един „Альоша“ или колко струва националното ни достойнство
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 6657 Коментари: 17 Гласове:
15

Последна промяна: 31.12.2013 00:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

              

      В последните дни отново се разбуни с пълна сила въпросът около така нареченият „Альоша“, но този път не в София, а в Бургас. Става въпрос за това, че група бургазлии са инициирали подписка, а и искане към общинските власти, да бъде премахнат паметника на съветската армия, изтипосан в самото сърце на град Бургас. И не само е изтипосан там, ами и доминира цялата околна среда. Бившият кмет, Йоан Костадинов / независим, подкрепян от „Б“СП/, изгради нова градинка, с фонтан, пред „Альошата“. Даже го осветяваха вечер с фенери. Да блести съветският войн с цялата си „прелест“. Но може би някой не е идвал в Бургас и не знае, че си имаме и ние „Альоша“ и съответно проблем?

       Да, и ние си имаме такова чудо, както си имат и софиянци, и пловдивчани, и комай във всеки по-голям град на България. Някои наричат тези „паметници“ МОЧА /монумент на червената армия/, но за мен са „Альоша“, пък и май всички бургазлий така наричат този тип „паметници“.

       На петицията и искането на хората за премахването на „Альошата“, меко казано, странно отговори заместник - кмета по строителството на община Бургас - г-на Костадин Марков. Същият е и председател на СДС – Бургас. Та, вместо да подкрепи това справедливо и достойно искане, Марков нарича хората „компютърни революционери“ и „топлолюбиви дисиденти“. Е, може и такива да са тези, които искат с тази петиция премахването на МОЧА, ама аз не се сещам да съм виждал някога Марков на протестите и събиранията с искане за премахване на този позорен паметник от Бургас. При това тези протести бяха все през студените месеци. Не си спомням даже да е идвал на панахидите в храмовете „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Св. Иван Рилски“, в памет на избитите от комунистическият режим граждани на Бургас и околията. Да не се окаже, че той е топлолюбивият, обитаващ удобно заместник - кметското кресло и то в твърде доходосният ресор „строителство“ на общината. Изобщо с такива антикомунисти като Марков „Б“СП може само да се радва.

        Иначе, традиционно въпросът със съдбата на „Альошата“ предизвиква бурни реакции от страна на комунистите. Техните аргументи: не можело да се пипа „Альошата“, това било история; стига сме рушали!!!; на Българина само му дай да руши; pредателство се върши с такова действие; оправихме всичко друго – само „Альошата“ остана и т.н. безумни и безумни слова. Но какво друго да се  очаква от комунистите, освен безумия и предателства?

       Моето възражение към комунистическите бълнувания: Aко „Альошата“ е история и само поради този факт монумента му трябва да стои, то защо тогава да няма монумент на Василий II –ри – българоубиец? Може и на Баязид светкавицата, и на Светослав Игоревич. Балдуин Фландърски и той е част от историята ни, че даже цяло филипополско херцогство си е имал / не точно негово, ама карай/. Най-после и Милан Обренович, и Павлос Мелас са част от историята ни, нали? Е, на всички тези да вземем да им вдигнем по един монумент, че да не би случайно да ги забравим, а? Аз мисля, че другарите от „Б“СП и разните антифашисти ще са съгласни. Даже ще могат да поднасят цветя, примерно на Баязид, пък и на Светослав Игоревич. Нали сега тяхната партия е вече в перманентна коалиция с ДПС, че скрепена и с целувка юдова/станишева. Kакъв е проблема?

         Защо комунистите, които толкова много скачат срещу „рушенето“ и винаги надяват маската на „съзидатели“, не са обелили и думичка, когато техните партийни тартори са взели решение за разрушаването на цял квартал със стари, красиви къщи – архитектурни паметници, в центъра на Бургас? И защо ги разрушиха? Какво направиха освен да издълбаят една яма, която продължава да е язва в центъра на Бургас?  А когато комунистическото отроче Ваклинчо Стойновски беше решил да унищожи половината морска градина за да „реализира“ безумният си проект наречен: „бургаски небостъргач“, тогава къде бяха червените другарчета „съзидатели“? Май изобщо не им дремеше, нали не пипат „Альошата“ им скъпоценен, значи на другото – майната му. Пък и нали „наше“ момче е Ваклинчо, другото - някаква си морска градина? - Голям праз! Така разсъжадават комунистите. И освен това, другари комунисти, защо разрушихте паметните плочи с имената на загиналите Българи в Балканската и Първата световна войни, които са се намирали на мястото на уродливата купчина наречена НДК в София? И само това ли е?

       С премахването на „Альошата“ какво предателство се върши и към кого? Ако „Альошата“ е ваш баща – може за вас да е предателство премахването на постамента му, но за другите? Или вие май имате предвид, че е предателство към СССР – вашата първа и единствена родина? Явно е така. Е, тогава защо се сърдите, когато ви наричаме предатели на България, убийци на Българи, рубладжии и кремълски мекерета? Че то си е точно така, другари. Сами си го казвате в крайна сметка. Вие винаги сте били московски агенти и българомразци.

      Обаче всичко това са, ако мога така да се изразя, второстепенни аргументи – точно каквито са аргументите на комунистите. Истината е друга: Нито една уважаваща себе си и имаща достойнство нация не държи в централните части на големите си градове, воглаве със Столицата си, паметници, и то грамадни, на чужда окупационна армия. Да, окупационна, защото на 5-ти септември 1944 г. СССР обаяви война на суверенното царство България и нахлу с войска на наша територия. Това по всички правила на международното право се нарича агресия и окупация. В следствие на тази окупация законната власт е свалена с преврат; извършен е незаконен референдум и е дадено началото на кървав терор, започнал с избиването на регентите, министрите и народните представители, и разпрострял се из цялата страна, и върху всички слоеве на населението. Същият комунистически терор над Българите, но с различен интензитет, не е спирал и до сега. Дали в центровете на Прага, Будапеща, Варшава, Букурещ, Братислава, Белград или Загреб има такива „Альоши“? Не, няма другари! Няма да намерите такива и в Ниш, и Дубровник нито в Краков или Гданск, нито в Тимишоара, или Любляна. Защо това е така ли? Ами, може би защото тамошните комунисти все пак имат някакво миниатюрно зрънце национално самосъзнание, за разлика от вас – Благоевчетата,  Димитровчетата, Живковчетата, Станишевчетата...

           Знаете ли, другари комунисти, в Париж няма монумент на американския солджър, по подобие на тукашните „Альоши“. Французите явно имат голямо национално достойнство и смятат за унизително да се кланят пред бетонните кубинки на някой събирателен „Том“ или „Джон“. Монументи, като вашите „Альоши“, само че в американски вариант  няма да намерите ни в Хага, ни в Амстердам. Май холандците и те имат национална съвест и национално достойство и не смятат за нужно да издигат монументи на никоя чужда армия, а още по-малко пък да й се кланят.

          А мога да дам и революционен пример, нали вие сте все по революциите /главно мандраджийските, ама нейсе/: Та - знаете ли, че в навечерието на Американската революция, бъдещите американци съборили паметника на крал Джордж трети? И това не бил паметник на чужд владетел, а на техен си, щото до тогава били поданици на Великобритания, и нещо повече – те самите били англичани по рождение. Да, ама явно са били наясно, че в независимите държави, каквато те искали да правят, няма място за паметници на чужди владетели, войници и т.н. Е, на мястото на крал Джордж американците слагат монументи на техните си президенти и гнерали, и войници. Тук възниква въпросът – независима държава ли е България? Изобщо държава ли е България?  Толкова с примерите.

         Все пак обаче да запитам: Къде са паметниците, в центровете на българските градове, на Българските Царе, на българските генерали и войници? Защо на мястото на бургаския „Альоша“ няма паметник на  българската армия? Може би, защото тази българска армия така е била в Добруджа бащите и дядовците на вашите „Альоши“, че сигурно ви е срам. Знам, че ви е срам, нали СССР/Русия ви е родината.  Още повече, защо няма в центъра на Бургас паметник на княз Александър Батенберг или на Стефан Стамболов?

         На какво се учат и ще се учат невръстните поколения Българчета като гледат този съветски кашик? На Българщина или на национална гордост? Или може би ще отрастнат като достойни хора, слагайки цветя пред паметника на окупатора? Със сигурност няма да се случи това. Докога, другари комунисти, трябва да търпим вашата низот, наглост, долнопробност, предателство, и престъпления? Дали няма да е най-добре да ви съберем заедно с „Альошите“ ви, руските ви „бизнес-партньори“, станишевците, орешаците  и да ви пратим при любимия ви батюшка Путин, в Русия, във вашата истинска родина.

 

Всички Българи могат да подкрепят петицията http://www.peticiq.com/67693

Колкото повече се разпространи петицията и колкото повече хора я подпишат, толкова по-добре





Гласувай:
15



1. batogo - !!!:)))Поздрав!
28.12.2013 06:54
Националните предатели могат да учат хората само на национални предателства. Те се страхуват от Истинските герои на България и се мъчат да ги заличат от съзнанието на българите, като ги подменят със съветските си покровители... Наистина е време да ги опаковаме и да ги пратим като подарък на техния идол - Путин.
цитирай
2. nkf - Националните предатели могат да ...
28.12.2013 10:59
batogo написа:
Националните предатели могат да учат хората само на национални предателства. Те се страхуват от Истинските герои на България и се мъчат да ги заличат от съзнанието на българите, като ги подменят със съветските си покровители... Наистина е време да ги опаковаме и да ги пратим като подарък на техния идол - Путин.

Не само се страхуват от истинските герои на България, но те ги и избиваха. Например нали същите комунисти застреляха дъщерята на...баба Тонка Обретенова. И само тя ли е? И да ти кажа комунистите до не малка степен успяха да превърнат една част от Българите в полухора, в съветски хора.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Интересно би било авторът
28.12.2013 11:15
за миг да си представи какво би било в момента състоянието на Бургазката икономика без "альошките?
Нямая рафинерията, не се строи в момента многомилиардна инвестиция която ще поеме около 3000 работни места , няма ги руснаците летно време по черноморието, не купуват жилища.
Защо авторът не помисли малко и не види, че ако някой реално инвестира у нас то са "альошките"
Защото от момента в който излезнахме от орбитата на сътрудничество с тях станахме страна от "третия свят" Палиме де от чизерия, продаваме децата си, бъбреците, жените и дъщерите си. За това време без мор, без война намаляхме с два милиона души.
Когато си дружахме с "альошките" бяхме страната на розите, спортистите, певците и прочее. Сега сме страната на престърниците и корумпираните политици. Колкото и да си джафкат подобни на автора Русия отново е незаобиколим фактор в международната политика и икономика, а ние отидохме на дъното. Копаем надолу дори
цитирай
4. antikom - 3. vencivaleri1951
28.12.2013 12:59
Би ли могъл ВВ да си представи, какво би представлявала руската икономика без Южен поток пред следващите 20 години, защото аз не знам как би изглеждал суровинния придатък на Европа без свежите и пари от енергоносителите?
Преди 1-2 месеца Китай би шута на Русия и си създаде Евразия под нейно лидерство . Преди два дни /инфо in English on my wall / Forbes заяви , че the US станаха номер едно в света прозводител на енергийни продукти , следвана от China . А петролът и газта , които през 2013 г. са 110$ за барел ще станат в началото на 2015 г. 80$ за барел . Много лоша новина за другаря Путин . Тоталитарната чекиджийска и без реална икономика Русия / 70% руската икономика разчита на енергийни източници / ще се срине икономически once again . А руските ще ядят "пасти" много скоро!

Та тази жизнено важна за русия инвестиция, освен, че ни заробва - е глътката чист въздух за задушаващата се Габон с атомни бомби!
Па щом му харесва русия - прав му път да се радва на родината си пряко и лично.

русия е най-големия враг на България от десет века!
цитирай
5. batimetriq - До vencivaleti
28.12.2013 15:34
Приятелю, българският и руският народ са два близки народа и нека руските бизнесмени да си инвестират в България, те имат голяма полза от това. Но когато става въпрос за българското достойнство, на този паметник не му е там мястото. Освен това, този паметник олицетворява съветската армия, която насилствено ни натресе престъпния комунистически режим, от който още не можем да се отървем и катастрофално затъваме. Не ти ли е жал за стотиците хиляди избити елитни българи-христяни? Кой ще те смята за човек по света, ако продължаваш да се кланяш на тези паметници? Точно затова и самите руснаци те имат за утрепка.
цитирай
6. antikom - 4. batimetriq - не му е жал на ВВ-то!
29.12.2013 09:25
Отецът му е един от участниците в престъпленията на комунал онанистическите кървави вакханалии след 9 септември'44 год. - бил е шумкар.
С призив към скрупулите му - няма да го трогнеш - неговата родина е русия заедно, с която той е готов да се бие против България!
Питай го би ли се бил срещу русите, ако ни нападнат!
Питай го и ще разбереш към кого апелираш за разум!
цитирай
7. vencivaleri1951 - Антикоме,
29.12.2013 13:28
antikom написа:
Отецът му е един от участниците в престъпленията на комунал онанистическите кървави вакханалии след 9 септември'44 год. - бил е шумкар.
С призив към скрупулите му - няма да го трогнеш - неговата родина е русия заедно, с която той е готов да се бие против България!
Питай го би ли се бил срещу русите, ако ни нападнат!
Питай го и ще разбереш към кого апелираш за разум!


За патриотизъма човечеството отдавна е изнамерило знаците. Казвал съм го и на други. Да не си "мериме пишките " кой по най...На масата или зад клавиатурата всички сме герои. Предлагам ти юначни антикоме и на теб. Хайде да си премериме отличията на родовете ни в бран за България. На деди, на бащи, а и ако някой от нас има. Ще ти кажа само, че дядо ми беше отчаян русофил до края на живота си и имаше два кръста за храброст. Единият от Дуран Колак. Впрочем зарад тези кръстове са го и помилвали през 20те.
Колкото зо опита ти да ме уязвиш с баща ми -но пасаран драги. Грешен ли е бил, не е ли бил грешен...Животът си го е живял /и живее/" прав" , както си е искал и не анонимно, и не виртуално. Когато нападат държавата в която се е родил/Югославия/ не се двуоми. Вместо студентската банка хваща партизанска карабина и гони нападателите до Виена. След това има стотици часове във въздуха в защита на страната си. Сравни твоя озлобен животец с негоия и пак говори
цитирай
8. vencivaleri1951 - Приятелю:),
29.12.2013 13:49
batimetriq написа:
Приятелю, българският и руският народ са два близки народа и нека руските бизнесмени да си инвестират в България, те имат голяма полза от това. Но когато става въпрос за българското достойнство, на този паметник не му е там мястото. Освен това, този паметник олицетворява съветската армия, която насилствено ни натресе престъпния комунистически режим, от който още не можем да се отървем и катастрофално затъваме. Не ти ли е жал за стотиците хиляди избити елитни българи-христяни? Кой ще те смята за човек по света, ако продължаваш да се кланяш на тези паметници? Точно затова и самите руснаци те имат за утрепка.


Не знам как ти, но аз съм живял и на Запад и На Изток определен брой години. Така , че знам кой Как ни "има"
Дори днес когато с право са огорчени от подобни издевателства с войнишките паметници/ на пръсти се броят семействата които не са загубили близък във войната/ не са ни казали хлебарки като новите ни братя на Албиона. По времето когато ни налагаха "комунистическия режим" бяхме най -облагодетелстваната нация от тях като търговски партньор. "Товарни превози" които от години са пред фалит бяха една от най-печелившите организации, а блутният ни продукт в съпоставими цени с днешните би бил от порядъка на 500млрд лв. Тоест 6 пъти повече. Търговският ни паланс с СССР беше паритетен. Тоест енергонсителите които и тогава внасяхме не плащахме с глад и мидерия а с наши производство и услуги. Този баланс в отношенията беше разрушен не само от промените, а и от случайно попадналите антикоми в управлението на държавата. Чехите например които никой не може да обвини в топли чувства към Русия, не само не намали , а и разви икономиката си с Русия. Защо не и затвориха на нея аналогични реактори, защо по всяка вероятност ще изгради нов руски реактор/конкурент е американски/? Ето за това Чехия е уважавана страна, ето за това е сред най уредените и щастливи страни в света. Защото помнят и 68ма, но и кой спаси Прага от взривяване...
цитирай
9. nkf - Авторът, тоест Аз, много добре знае ...
29.12.2013 14:09
Авторът, тоест Аз, много добре знае какво би било състоянието на бургаската / не бургаЗката/ икономика без "Альошата"! - същото. Тоя паметник на окупатора, който вие браните със стахановски плам, няма никакво икономическо значение. А, ако някой си там, от твоята родина - русия, толкова се засегне, че сме махнали един окупаторски паметник и реши да не идва на българското черноморие, голяма работа. Българското националното достойнство не струва две водки и един пиян мужик. Но точно пък на Вас, комунистите, българоезични руснаци, да с еговори за достойнство е пълен нон - сенс. Какво може да се очаква от потомък на някакви си шумкари и предани синове на интернационала, воювали за югославия - държавата унищожител на Българи. Иначе, вас не ви знам, за вас няма проблем да продадете и жените и децата си и бъбреците си. И това ви е най-малкия проблем, като се има предвид, че отдавна сте продали душата си на дявола и сте плюли на Бог и България.
цитирай
10. nkf - Обръщам се към всички, с желанието ...
29.12.2013 14:16
Обръщам се към всички, с желанието да ви обърна внимание, че темата няма икономически смисъл, а по-скоро морален и етичен. Не само с хляб се живее е учил Спасителят. Още повече, че е някак си глупаво комунистически неграмотници да пбясняват механизмите на икономиката и манипулативно/лъжливо да представят нейното състояние през различни времеви периоди. Другари, напомням ви думите на вашия тартор - влашкият циганин тодор живков: " СоциализЪма се оказа едно недоносче". Мисля, че това е достатъчно, а и резултатите всички ги виждаме. И така - моралните основания за оставането или не на паметника на окупатора.
цитирай
11. antikom - 7. vencivaleri1951 - ВВ - по-добре да си мерим пишките, щото дедите ни са си отишли и ние сме ги опозорили вече - особено ти!
29.12.2013 16:55
Така, де - ти не си българин!
Сам го казваш - нито генетично, нито морално, нито емоционално!
Твоето сърце е в Москва.

Виж, не ми се пенкай да си мислиш, че с нещо си повече от който и да е!

Единствения критерий, по който ценя хората е - българи ли са или не, ако се наложи да защитават Родината си!
Тва пари, постове, влияние - е критерия, по който някои хора оправдават нищетата си. И те не са само твое постижение! Ти си за съжаление!
Ти нееднократно си казвал, че няма да дигнеш оръжие срещу руските хуни, ако ни нападнат!
За какво да споря с теб!

За сведение: един от дедите ми е бил опълченец, а негов син е убит в Балканската война, но никой не е вдигал ръка против българин, нито е бил комунал онанист, както онези, които през м. октомври'45 са убили дядо ми, на чието име съм кръстен!

Понимаеш ли що никога няма да съм съгласен с гледната ти точка, на индивид, който не би защитил България от русия?
цитирай
12. socialismus - "Къде са паметниците, в центровете на българските градове, на Българските Царе, на българските генерали и войници? "
02.01.2014 13:20
Това е основателният въпрос, преиначен от автора. Всъщност в Морската градина на Бургас има и много скулптури от едни биеналета, провеждани ри социализма. Те нямаха стила на възхвала на комунизма, но някои са с доста непонятна естетика. Все едно. За изтеклите години не се появиха нови произведения защото бе наложен пазарен принцип в изкуството и съответно ако някое НПО от Соросовски тип даде пари за паметник на американския солджър, той ще бъде издигнат, както се издигат паметници и с арабски пари. Мисля, че като топлолюбиви дисиденти, по- добре антикомунистите да съберат пари колкото за две кутии боя и да намажат Альоша, защото няма да съберат достатъчно за да направят нещо по- смислено. Включително и "паметници на Българските Царе, на българските генерали и войници"
цитирай
13. nkf - socialismus, така е по отношение ...
03.01.2014 00:12
socialismus, така е по отношение твърдението ти за пазара и изкуството. Пазара не спомага за появата на култура. Е, освен ако не говорим за поп-култура. Но и социализма не е спомагал, а и няма как да спомогне за появата на културни модели. Всяка масова, популистична идеология спомага за появата на халтура - така и социализма прояви своя културен връх, чрез естрадата... Едно гнусно, кичозно явление. Твърде добре охарактеризиращо упадъчният характер на вашата идеология. Та, нали естрадата роди чалгата в крайна сметка! Азис не е случаен продукт - той има своите корени във вашия естраден соц. Иначе - да - великата култура се проявява само като явление във сферата на надпопулистичното. Ако не беше немският кайзер, Моцарт щеше да остане нереализирал се талант. И бъди сигурен - цървул - пролетариата, последовател на йорданка христова и лили иванова не биха разбрали ни Моцарт, ни Бетховен, ако се бяха засекли темпорално. Именно затова, вие социалистите, трябва да замъчите, когато иде реч за култура. А, безобразният кубизъм в парк "Езеро" си е чиста изява на вашият наркомански, безмислен и бездушевен кубизъм. Защото, това, което е в парка е кубизъм. Та, тези скулптури са толкова грозни и уродливи, че не знам кой нормален човек би намерил дори някаква причина за да ги погледне. Това е декаданс, упадък в изкуството, във формите и нищо повече. Нима уродливите ви жилищни блокове не са един гигантски кубизъм, декаданс? А с изричението за това, как противниците на "Альошата" ви трябв ада намерят пари за паметник на българските царе и войници, показвате, че държавата не е българска, а ваша - съветска. Благодаря, че нагледно разкривате вашият истински, антибългарски лик. Знам, че на вас не ви пука за България и Българите. Не ви пука за историятана България и занационалните ни светини. Знам, че "альошата" е вашата светиня. Знам, че без "альошите" вие нямаше да бъдете банкери, политици, администратори, военни. Та, вие и за ратаи не сте годни, както казваше дядо ми Петко - Бог да го пр
цитирай
14. nkf - точно тези които са поставили ал...
03.01.2014 00:17
rumyn написа:
точно тези които са поставили алошите са махнали тези паметници. аз не съм за махането на алошите. и точно защото не ми се ще да сме като тях не искам да се маха въпросния паметник. а дедите ни вместо да ходят по света са дарявали църкви,строили са чешми с парите си. а ние се надпреварваме кой по скъпа кола да яхне. и по голям дворец да си спретне. и забравяме да се огледаме за да видим как живее народа ни. самозабравихме се , нали?

Иди и сложи две карамфилчета на "альошата". Да не забравите случайно поробителя си.
цитирай
15. bojil - Но понеже генерал Луков и цар Борис ...
08.01.2014 22:48
Но понеже генерал Луков и цар Борис III Обединител са също част от историята ни,на тях също трябва да бъдат вдигнати паметници,и то поне на 7-8 места из страната! А боклучивите комунисти ще докажат принципността си,когато не само гласуват за тях,а и сами дадат предложение за тяхното издигане! Но тези чужди слуги и шпиони не се хващат на такова хоро: за тях са важни само парите и нарежданията на Москва и на нейните приближени и сателити,а не интересите на Българския народ! Да горят в Ада дано,а Господ и хората да ги прокълнат и вечна забрава да покрие грешните им кости !!!
цитирай
16. nkf - bojil, на комунистите са присъщи ...
09.01.2014 10:55
bojil, на комунистите са присъщи други принципи, неразбираеми и неприемливи от хора с НЕсбъркано ДНК. Какво говориш в коментара си? Та, не виждаш ли червения цървул по-горе какви ги плещи? Какъв Цар Борис, какъв генерал Луков? Та тука става дума за комунисти - най-жестоките антибългари и убийци.
цитирай
17. nkf - stoykova, и ти ли си "ЗА&q...
09.01.2014 10:57
stoykova, и ти ли си "ЗА" "Альошата"? Май се притесняваш да не излезеш "некултурна", а?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523479
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031