Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2014 11:53 - На този ден – девети Септември 1944 г.:
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 11762 Коментари: 28 Гласове:
48

Последна промяна: 10.09.2014 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

1.    1. Българската държава приключи своето съществуване;

2.    2. Започна съществуването на една съветска колония, управлявана от съветско, комунистическо, окупационно правителство, оглавявано от съветския гражданин георги димитров;

3.    3. Извършен е държавен преврат от лица свързани с терористтичната и антибългарска  организация „Б“КП (сега „Б“СП), в следствие на което законното, конституционно правителство е свалено от власт. Превратаджиите – комунисти се подкрепят от окупационната съветска армия;

4.    4. Започва невиждано по размерите си ограбване на българските граждани: Отнети са земи, фабрики, къщи, магазини, мелници, добитък, всякакви стопански сгради и инвентар, машини, пари, ценности, кораби, автомобили; буквално се раграбва покъщнината на хората от партизани и други дейци на „Б“КП; големи и важни предприятия като „Булгартабак“ и минно-геоложките дружества минават изцяло в руски ръце като от този момент нататък десетилетия наред съветска русия ще източва изключително ценни и редки метали от окупирана България; съветска Русия заграбва златния резерв на България (явно не е случаен факта, че съветският военен щаб, в окупирана България, се помещава в сградата на БНБ); изчезва пенсионният фонд на Царство България възлизащ на милиард и половина златни, български лева ( колосална сума за четиридесетте години на двадесети век); с ограбването на частното и държавно българско имущество от комунистите и съветските окупатори, на България насилствено е наложена съветизация на всички сфери на обществения живот, в това число и насилствено обвързване на икономиката й с тази на съветска русия. Това довежда до скъсване на естествените икономически и културни връзки на България с естествената й геополитическа и културна среда – Средна и Централна Европа.

5.    5. Започват чудовищни репресии срещу политическия, икономическия и интелектуален елит на българския народ: Само за няколко месеца, след 09.09.1944 г., комунистите избиват над тридесет хиляди Българи, представители на по-горните обществени класи; за целия период на комунистическо управление, до 10.11.1989 г. са избити над двеста хиляди Българи; комунистическата партия в България отваря концентрационни лагери по територията на цялата страна. Тези концлагери стават и лобното място на хиляди и хиляди достойни Българи, с чиито мъртви тела комунистическите сатрапи и българоубийци хранят прасетата.

6.    6. С чудовищни репресии и помощ от съветска русия комунистическата партия смазва съпротивата на горяните. Горянското движение е първата антикомунистическа съпротива в окупирана от СССР Средна Европа. Истината за горяните и до днес не е достояние на широката общественост. Кой ли има изгода да не се знае, че Българите първи се вдигнаха с оръжие в ръка срещу комунистите?

7.    7. Съветска русия, чрез своята вярна пета колона „Б“КП, налага руската идея за „македонска нация“ като с насилие (убийства, затвори, концлагери и побойща) Българите в пиринския край са принуждавани да се записват като „македонци“. Още по-тежка е съдбата на Българите във вардарска Македония, които са македонизирани – но вече от сърбо-комунистите на Йосип Тито; и също са вкарвани в комунистическите концлагери на една отявлена антибългарска песевдодържава, каквато беше югославия;

8.    8. След отнемането на имуществото и вакханлията от убийства и разправи, започва фактическото закрепостяване на Българите – нещо невидяно и нечуто във вековната ни история: Отнема се правото на свободно движение на гражданите на България; въвежда се института на така нареченото „жителство“, без което никой не може да иде и да се установи за по-дълго или постоянно, в който и да е град. Става невъзможно да се пътува извън границите на България и дори не е възможно да се посещават населени ( и не населени) места близо до границите – за там се изисква „открит лист“. Така Българинът, от независим, обезпечен собственик  на движимо и недвижимо имущество и свободен да пътува, където желае, се превръща в закрепостен, безимотен пролетарий – избиван и репресиран. Съвсем по руско-съветски образец.

9.    9. Съветска русия, с помощта на своята агентура, в лицето на комунистите в България, и в условията на фактическа военна окупация на страната, извършва незаконен, антиконституционен референдум. В резултат на това е установена геноцидна, антибългарска, републиканска власт, а законният български владетел е прокуден от родината си.

1010. Дадено е началото на зловещ културен геноцид над българската нация: жестоко се фалшифицира българската история; под дитктовката на съветска русия се унищожават всякакви следи, сочещи по недвусмислен начин за българското минало; унищожена е българската Екзархия, като на нейно място с декрет е създадена незаконната и неканонична БПЦ, а всички нейни служители – свещеници, са агенти на държавна сигурност – местен филиал на КГБ. Поставените под съветски контрол български училища започват да насаждат нихилизъм, и вместо български патриотизъм - да изграждат идеологически обременени с марксизъм - ленинизъм и руско-съветски "патриотизъм" същества.

1111. Насилствено наложената и абсолютно ненаучна марксистка идеология, ведно с планирането на икономиката доведоха България до три фалита в рамките на четирдесет и петте години „развит“ социализъм. Стигна се до там, че през 1989 г., дори тарторът на червените престъпници, лицето тодор живков призна, че: „социализЪма е едно недоносче“.

12.12. Комунистическата партия, под ръководството на тодор живков, започна да „внася“ в България цигани от съседните ни държави, в следствие на което циганите от около тридесет хиляди, в царска България, станаха стотици хиляди в социалистическа България.

 

Изброеното до тук е само част от злото, което се стовари на България и на нас Българите. Пораженията са много по-дълбоки и по-жестоки. Затова може да се каже със сигурност, че няма по-черен и трагичен ден в хилядолетната българска история от датата 09.09.1944 г.. Дата, която постави под въпрос самото съществуване на Българина. Пред руско-комунистическата окупация на страната ни, османското владичество бледнее. Ако Българина някога е бил заробван и обезправен, то това е именно през тези четирдест и пет години комунистическо робство и съветски гнет. За съжаление, и наш срам, сметка от комунистическите престъпници не е потърсена и престъпленията им срещу България и Българите не са наказани. 

 

Бог да прости всички Българи избити от комунистите окупирали късчето от рая наречено България.

 



Гласувай:
50



1. defender - !!...................
09.09.2014 13:44
Това трябва да се помни ....
цитирай
2. batogo - !!!:))) Много добре правиш, че го напомняш на дремещите...
09.09.2014 15:01
Това е чистата фактическа истина за съветската окупация и последиците от нея. Поздрав за изчерпателния постинг!
цитирай
3. nkf - Това трябва да се помни. . . . Така е, ...
09.09.2014 15:39
defender написа:
Това трябва да се помни ....

Така е, защото комунистите разчитат на забравата.
цитирай
4. nkf - Това е чистата фактическа истина за ...
09.09.2014 15:41
batogo написа:
Това е чистата фактическа истина за съветската окупация и последиците от нея. Поздрав за изчерпателния постинг!

Благодаря. Сигурен съм обаче, че не съм изчерпателен в статията, защото з ада с еопишат всички престъпления на комунистите в България ще са необходими десетки томове. Аз просто с еопитах да маркирам най-важните последици след 09.09.1944 г.
цитирай
5. lightsaber123 - И хората,
09.09.2014 18:07
Които са се радвали на това, че СССР обявява война на България са комунистите... Представяте ли си - родни и наши да се радват, че някой ни е обявил война... Е това ако не е продажно - елате и ме заплюйте в лицето ако ви стиска.
цитирай
6. germantiger - Великолепно написано и ТРАГИЧНО ИСТИННО!
09.09.2014 18:08
Обхванал си вероятно почти ВСИЧКО - това е силата на постинга

категорично, ясно и честно
доколкото е възможно лаконично с оглед на обема история
и фундаменталното - заключенията във всеки пункт - антибългарското

Ще популяризирам постинга ти във вибокс7.ком и ще го архивирам!
цитирай
7. kabuli - Този,
09.09.2014 18:15
който е изцвъкал това нещастно минусче май още се сънува с червена вратовръзса и
ридае за червения си партиен билет. Тъжно е, че все още се кланяме на девети, а не знаем почти нищо за 5-ти септември!
Бъди жив и здрав!
цитирай
8. rumenige - аз бих добавил...
09.09.2014 19:44
промяна на книжовния български език и смяна на календара и празниците
Поздрави
цитирай
9. perrorabiosotannen - С извинение.
09.09.2014 20:27
Позволих си да публикувам постинга във Фейса, като коментар, много ме раздразни един добър познат, със: "Смърт на фашизма, свобода на народа", явно ракията му е в повече и алкохола както знаем не прощава на никой, на всичкото отгоре няма още 40 години. По темата какво да кажа, авторът се е изразил много ясно.
Аз съм от средно голям град, къщата на дядо ми, бащината и моя родна имаше две врати, малка и голяма, 1956 година влизат без да искат разрешение, през малката врата, отварят голямата и изкарват всичко, което им е харесало, говоря за инструменти и земеделски сечива, конфискувано. Прадядо ми е бил среден земеделец, умира същата година, от старост или може би не е издържал това посегателство в името на народа. Това е от мен. Надявам се да няма проблеми със Фейса.
цитирай
10. alexs - след 9 станахме съветска колония ...
09.09.2014 21:02
след 9 станахме съветска колония след 10 американска
А циганите вече минават милион и днешните управници и новите колонизатори вземат мерки за увеличаване на популацията на мургавелите! а българите те не са нужни на новите господари
И геноцида след 10 продължава но вече е хуманен демократичен! Оставят те без работа без пари без перспективи съсипват бизнеса ако имаш....банката ти прибира жилищието и те изхвърлят на улицата -това не е било ни през турско ни фашистко ни комунистическо
Преди 25 години след падане на комунизма си мислех че България ще стане модерна просперираща държава не стана така днес 25 години сме умираща нация!
Ама дано Господ ни помогне! Да ще ни помогне а ние потърсили ли сме Го и живеем ли по Неговите правила
цитирай
11. nkf - Които са се радвали на това, че СССР ...
09.09.2014 21:32
lightsaber123 написа:
Които са се радвали на това, че СССР обявява война на България са комунистите... Представяте ли си - родни и наши да се радват, че някой ни е обявил война... Е това ако не е продажно - елате и ме заплюйте в лицето ако ви стиска.

Там е работата, че комунистите не са Българи, и затова не могат да се нарекат наши.
цитирай
12. nkf - Обхванал си вероятно почти ВСИЧКО - ...
09.09.2014 21:36
germantiger написа:
Обхванал си вероятно почти ВСИЧКО - това е силата на постинга

категорично, ясно и честно
доколкото е възможно лаконично с оглед на обема история
и фундаменталното - заключенията във всеки пункт - антибългарското

Ще популяризирам постинга ти във вибокс7.ком и ще го архивирам!

Опитах се да опиша само най-важните и най-тежките последици след датата 09.09.1944 г.. Ако трябва да перефразирам Захари Стоянов, ще кажа: " Това комуниста - русофил било страшно нещо, ни на далии, ни на кърджалии прилича..."
П.С. Не си прав за някои неща относно въпроса за готите, но ще трябва да почакаш за отговора.
цитирай
13. nkf - който е изцвъкал това нещастно м...
09.09.2014 21:39
kabuli написа:
който е изцвъкал това нещастно минусче май още се сънува с червена вратовръзса и
ридае за червения си партиен билет. Тъжно е, че все още се кланяме на девети, а не знаем почти нищо за 5-ти септември!
Бъди жив и здрав!

Е, ако се съди само по едното минусче, то трябва да се заключи, че червените комун-русоблизи, евразийци са абсолютно малцинство.:) Благодаря за пожеланието, подобно желая и на теб.
цитирай
14. nkf - промяна на книжовния български ...
09.09.2014 21:41
rumenige написа:
промяна на книжовния български език и смяна на календара и празниците
Поздрави

Напълно сте прав относно оскатяването на езика ни посредством русификацията му и разбира се промяната на азбуката ни. Това е част от културния геноцид, извършен от комунистите.
цитирай
15. nkf - Позволих си да публикувам постинга ...
09.09.2014 21:48
perrorabiosotannen написа:
Позволих си да публикувам постинга във Фейса, като коментар, много ме раздразни един добър познат, със: "Смърт на фашизма, свобода на народа", явно ракията му е в повече и алкохола както знаем не прощава на никой, на всичкото отгоре няма още 40 години. По темата какво да кажа, авторът се е изразил много ясно.
Аз съм от средно голям град, къщата на дядо ми, бащината и моя родна имаше две врати, малка и голяма, 1956 година влизат без да искат разрешение, през малката врата, отварят голямата и изкарват всичко, което им е харесало, говоря за инструменти и земеделски сечива, конфискувано. Прадядо ми е бил среден земеделец, умира същата година, от старост или може би не е издържал това посегателство в името на народа. Това е от мен. Надявам се да няма проблеми със Фейса.

Не, няма проблем, че сте постнал статията във фейсбук. Вашата родова история е част от гигантската трагедия наречена комунизъм. Това, което се е случило на вашата фамилия, е драмата и на милиони други Българи. Моето семейство също има своята драма, следваща 09.09.1944 г.
цитирай
16. nkf - след 9 станахме съветска колония ...
09.09.2014 21:53
alexs написа:
след 9 станахме съветска колония след 10 американска
А циганите вече минават милион и днешните управници и новите колонизатори вземат мерки за увеличаване на популацията на мургавелите! а българите те не са нужни на новите господари
И геноцида след 10 продължава но вече е хуманен демократичен! Оставят те без работа без пари без перспективи съсипват бизнеса ако имаш....банката ти прибира жилищието и те изхвърлят на улицата -това не е било ни през турско ни фашистко ни комунистическо
Преди 25 години след падане на комунизма си мислех че България ще стане модерна просперираща държава не стана така днес 25 години сме умираща нация!
Ама дано Господ ни помогне! Да ще ни помогне а ние потърсили ли сме Го и живеем ли по Неговите правила

Да, България не стана просперираща държава, защото тук не се направи декомунизация, а напротив - комунистите станаха "капиталисти", назначени милионери, банкери, предприемачи и т.н.. Е, как се постига просперитет с тези крадци и убийци? Българина не гине заради американците, които нито са колонизатори тук, нито нещо подобно, а заради това, че все още не е в състояние да даде категоричен и морален отговор за миналото и да заеме категорична позиция.
цитирай
17. lightsaber123 - Към nkf:
10.09.2014 07:39
Вярно бе - те са интернационалисти :-)
цитирай
18. vmir - 16. nkf,
10.09.2014 08:24
nkf написа:

Да, България не стана просперираща държава, защото тук не се направи декомунизация, а напротив - комунистите станаха "капиталисти", назначени милионери, банкери, предприемачи и т.н.. Е, как се постига просперитет с тези крадци и убийци? Българина не гине заради американците, които нито са колонизатори тук, нито нещо подобно, а заради това, че все още не е в състояние да даде категоричен и морален отговор за миналото и да заеме категорична позиция.


Да бъдем по-точни. Значителна част от днешните ни капиталисти може би са крадци, но не и убийци, каквито са доста от бащите, дядовците, вуйчовците, които са осигурявали "възхода" им и прочие. Но крадецът не е крадец, докато не го хванат. А практиката е да се хващат кокошкарите, да се величаят крадците на милиони и да им се връчват национални ресурси, щото се били доказали. Този омагьосан кръг обаче е най-добрата защита за крадците на едро, защото възпроизвежда подигравката със закона и престъпната среда, която ражда своите безскрупулни лидери, подемащи традицията да обещават без да носят отговорност за щедрите си неизпълними обещания. Така лъжата става жизнено необходима част от ежедневието ни. Погледни какви маргинални партийки обещават чудеса, и вместо да бъдат натирени като нагли измамници поне заради това, че поне заради жалките си проценти няма как да осигурят грозните за повечето хора, но красиви за хранениците си баснословни заплати или пенсии.

Разбира се, нямаме спор, че всичко това стана възможно благодарение на безнаказаността. Няма как убийци и престъпници да бъдат почитани като герои и в същото време кражбата да не е популярна и недосегаема от закона. Проблемът е какво реално правим за да променим това положение. Без истина не може, но за да стане действена истината, трябва да бъде възприета от достатъчно хора. Без това истината си остава обект на гаври и подигравки и по-лошото - назидание и наказание за всеки, който държи на нея. Защото никой не понася да го поставят редом до много по-големи от него престъпници, дори и да ги е прикривал. А крещят ли му, че и той е престъпник като тях, той е принуден да търси защита от престъпниците и да ги подкрепя, защото те са се доказали като способни да се измъкват безнаказано за много по-тежки престъпления от неговите.
цитирай
19. mikolaj - Каква съпротива в България?
10.09.2014 10:29
Съгласен съм с всички останали точки, само с фактите за "съпротива" срещу съветската власт имам разминаване. 200 000 жертви на комунизма в България? Да, толкова са били репресираните като общ брой, но избитите едва ли минават 40-50 000. Опитвате се да увеличите прекомерно броя на убитите от БКП, и така да покажете колко мощна съпротива е имало в България.

Да, горянското движение е било важно за времето си, но в него са членували 3000 души. Имали са 40 000 помагачи, но движението е било разпокъсано и неорганизирано. Не виждам с какво трябва да се хвалим тогава.

И една фактологична грешка. Движението започва съществуването си през 1947, след смазването на легалната съпротива срещу БКП (вкл. Никола Петков и Тр. Костов). В този смисъл, не е вярно, че ние ПЪРВИ сме се противопоставили на съветската власт. Фактът е, че горянското движение продължава докъм 1953, и това е,което може да даде някакъв повод за гордост. Но фактически то възниква много СЛЕД 9 септември.

Източник: НРБ: От началото до края (2011), стр. 71-76, 116-119, 169-176.
цитирай
20. nkf - mikolaj, няма никакво разминаване ...
10.09.2014 11:21
mikolaj, няма никакво разминаване с фактите. Само в разстояние на 3-4 месеца след 09.09.1944 г. са избити 30.000 души, и то по доста консервативни оценки. 200.000 е една точна бройка, включваща точно тези, които са загубили насилствено живота си, сиреч били са убити, а бройката на репресираните, реално надминава милиони, тъй като от експроприациата на движимото и недвижимо имущество реално са пострадали всички български граждани. Едва ли има семейство, на което комунистите да не са отнели някаква собственост. За горяните: Няма значение каква е била бройката. В онази, вече окупирана от комунистите България, с установяващ се тоталитарен режим, с ограничени комуникации - и тази бройка никак не е малка. И е факт, че именно горянското движение е първото съпротивително движение зад спусналата се желязна завеса. Германците се вдигат през 1952, унгарците - 1956, а чехите - 1968 г. Мжеду другото има и загребска пролет през 68-69-та, ама е малко известен факт. Убитите 200.000 души не са горяни, разбира се. Превратно тълкуваш написаното от мен, макар и да е пределно ясно като смисъл. 200.000 са убитите за целия 45 годишен период на комунистическа диктатура. Не виждам къде е фактологическата грешка? Аз не посочвам дати и години, а само посочвам факта, че именно горяните - а те вс епак са Българи, нали - са първи в съпротивата срещу комунистите. Горе вече посочих кои оказват съпротива след нас. И защо да не е повод за гордост това, че ние първи сме оказали съпротива? Айде стига вече с това самоомаловажаване и нихилизъм! Доста е това.
цитирай
21. nkf - vmir, щом искаш търси в комунист...
10.09.2014 11:27
vmir, щом искаш търси в комунистическите отпадъци, наследници на отпадъци нещо хубаво и човешко. Признавай им правото да се "променят", и за да не застанели заедно със своите си в един фронт ( не че е имало момент, в който да са нарушили редиците на партията си) им казвай какви са хубави, чистички, морални, нови и т.н. За мен тия са болшевички боклуци до девето коляно, защото вълка козината си мени, но нрава - никога. И, за да може тези червени отпадъци да бъдат приети обратно в нормалното общество и пак да сенарекат Българи, то трябва да се ПОКЯТ и да ПОИСКАТ ПРОШКА. Тогава ще видим дали да им простим или не. До тогава, аз лично, прошка не давам и ще им крещя постоянно в лицата,ч е са долна измет, убийци, крадци и българофоби. Точка. Пък ти ми казвам, че съм повтарял някакви си КГБ-истки опорни точки.
цитирай
22. lado - Под ботуша на нехората със имена като изброените
10.09.2014 11:30
Краткий список имен (СССР, ранние годы)

М:

Арвиль (Армия В. И. Ленина), Вектор (Великий коммунизм торжествует), Веор и Велиор (Великая Октябрьская революция), Видлен (Великие идеи Ленина), Вилан (В. И. Ленин и Академия наук), Вилен (В. И. Ленин), Виленор (Владимир Ильич Ленин – отец революции), Вилор(-а) (В. И. Ленин – организатор революции), Вилорд (В. И. Ленин – организатор рабочего движения), Вилорик (В. И. Ленин – освободитель рабочих и крестьян), Вилюр (Владимир Ильич любит Родину), Виль (В. И. Ленин), Винун (Владимир Ильич не умрет никогда), Вист (Великая историческая сила труда), Владилен и Владлен (Владимир Ильич Ленин), Дазвсемир (Да здравствует всемирная революция), Даздрасен (Да здравствует седьмое ноября), Дележ (Дело Ленина живет), Динэр(-а) (Дитя новой эры), Идлен (Идеи Ленина), Изиль (Исполняй заветы Ильича), Кид (Коммунистический идеал), Ким (Коммунистический Интернационал молодежи), Ледат (Лев Давидович Троцкий), Ледруд (Ленин друг детей), Лелюд (Ленин любит детей), Ленгенмир (Ленин гений мира), Лориэрик (Ленин, Октябрьская революция, индустриализация, электрификация, радиофикация и коммунизм), Маэлс (Маркс, Энгельс, Ленин, Сталин), Пофистал (Победитель фашизма Иосиф Сталин), Ревмарк (Революционный марксизм), Статор (Сталин торжествует), Томил (Торжество Маркса и Ленина), Одвар (Особая Дальневосточная армия), Рем (Революция мировая), Рим (Революция и мир), Роблен (Родился быть ленинцем), Росик (Российский исполнительный комитет), Рэм (Революция, Энгельс, Маркс), Силен (Сила Ленина), Стален (Сталин, Ленин), Таклис (Тактика Ленина и Сталина), Томик (Торжествуют марксизм и коммунизм), Трик(-ом) (Три «К»: комсомол, Коминтерн, коммунизм), Тролен (Троцкий, Ленин), Фэд (Феликс Эдмундович Дзержинский), Ясленик (Я с Лениным и Крупской)

Ж:

Артака (Артиллерийская академия), Бестрева (Берия страж революции), Бухарина (от: Бухарин), Велира (Великий рабочий), Гертруда (от: Героиня труда), Даздрасмыгда (Да здравствует смычка города и деревни), Даздраперма (Да здравствует Первое мая), Далис (Да здравствуют Ленин и Сталин), Донэра (Дочь новой эры), Дотнара (Дочь трудового народа), Изаида (Иди за Ильичем, детка), Изили (Исполнитель заветов Ильича), Крармия (Красная армия), Лагшмивара (Лагерь Шмидта в Арктике), Лапанальда и Ланапальдина (Лагерь папанинцев на льдине), Ленара (Ленинская армия), Ленора (Ленин наше оружие), Лента (от: Ленинская трудовая армия), Луиджиа (Ленин умер, но идеи живы), Марлен (от: Маркс, Ленин), Меженда (Международный женский день), Нинель (от: Ленин, но наоборот и с мягким знаком), Нисерха (Никита Сергеевич Хрущев), Оюшминальда (О. Ю. Шмидт на льдине), Пол(ь)за (Помни ленинские заветы), Пэрли (Первая Электрическая Лампочка Ильича), Райтия (Районная типография), Ревмира (Революции мировой армии), Тролебузина (Троцкий, Ленин, Бухарин, Зиновьев), Челнальдина (Челюскин на льдине), а также Диктатура, Террора, Октябрина и Федерация

Интересно, в честь Путина уже начали называть детей, или всё ещё впереди?
цитирай
23. vencivaleri1951 - Авторе, ти май беше от Бургас
10.09.2014 11:40
Представяш ли си на какво дередже би била областта ви без руските инвестиции.
Ще ти кажа само едно нещо. Това което се случи в Бургаско преди няколко дена и потопите преди това из цяла България нямаше как да се случат по времето на Живков. Бъди здрав!
цитирай
24. nkf - lado, сега вече разбирам откъде иде ...
10.09.2014 12:03
lado, сега вече разбирам откъде иде идиотското име на тлъстото джудже рем вяхирев. Той бил именуван на "революция, маркс, енгелс". А доколкото си спомням май имаше някаква ленара...ама каква беше и що беше, не помня. Иначе името Ленора е нагодено за комунистическия именник. "Ленора" е поема от Готфрид Август Бюргер / 1773 г/. Обаче не е ли смайващо, че всичката тази измет, съставена от владлени, рем-ове и т.н., днес нис е представя като да е съставена от православни Християни. Е, наистина такива подчовеци могат да обитават само в азиатската кочина русия.
цитирай
25. nkf - Представяш ли си на какво дередже би ...
10.09.2014 12:10
vencivaleri1951 написа:
Представяш ли си на какво дередже би била областта ви без руските инвестиции.
Ще ти кажа само едно нещо. Това което се случи в Бургаско преди няколко дена и потопите преди това из цяла България нямаше как да се случат по времето на Живков. Бъди здрав!

Да представям си - щеше да е на едно много по-добро дередже, защото, най-малкото, нямаше да се унищожава града с презастрояване, както е сега; нямаше да е налице явната колонизация на града и областта ми. Ти представяш ли, че само лакеите, червени русоблизи, като тебе, са единствените плачещи за руснаците тук. Хайде бе, нямало да се случат наводненията, ако бил живков. Ти чуваш ли се? Може би живков щеше да изпие водите ли? САЩ и Германия, дето са най-развитите и организирани държави в света понасят такива, че и по-страшни природни катаклизми, та България няма. Видиш ли живков щял да спаси положението. Абе, я чупка, бе комуне. Тов ати е последния път, в който те оставям да драскаш глупостите си в блога ми. От тук натаък хигиената ще е стриктна.
цитирай
26. vmir - 21. nkf,
10.09.2014 12:27
Не става дума за хвалене, превъзнасяне, предразполагане или подобни политики. А за реално осъждане за конкретни престъпни дела, а не осъждане, че са боклуци, подлеци, нагаждачи, майкопродавци, предатели и прочие “КАЧЕСТВА”, защото законът работи с деяния, а с определения работи когато са квалифицирани като наказуеми деяния. Законът е незаменим инструмент, но само когато обвиненията са безупречни и адресирани правилно. В противен случай престъпника не само се измъква, но с негова помощ безочливо набеждава жертвите си за престъпници. Чуй циганите какви жертви се изкарват, когато усетят и най-малка слабост. Нима има принципна разлика между техните извъртания и тези на комунистите? Защо е така, ако не защото се крият и подкрепят от главния бандит до дребното цигане, готово да изпълни всичко, каквото бандита му каже.
цитирай
27. germantiger - Поздрави и извън темата на постинга за твоята вметка
10.09.2014 20:55
По въпроса с готите не аз съм прав, а науката (история, археология, фоклористика), изворите, сагите, именната традиция, родовата памет.

Има т.нар. официална наука и нищо не пречи на теб, спароток и всеки друг да се легитимирате пред нея и да я опровергаете. Докато не направите това си оставате фразьори и вероятно фантазьори.

Не с мен трябжва да спорите (което дори спароток не успя), а с други учени и другаде. Аз претенция на готолог или историк нямам.
цитирай
28. nacionallist - Трябва да се изучава задължително в ...
15.09.2014 11:28
Трябва да се изучава задължително в учебниците по история за окупацията на съветската пияна и въшлива сган от пропаднали алкохолици и развратници. Необходимо е всяко българско дете да знае какви злини са донесли и продължават да носят червените болшевишки гадове на Родината ни. Дядо ми (Бог да го прости) ми е разправял приживе как на младини заварил в мазето на селската ни къща група изгладнели руски солдати да ядът мишки и буболечки. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2540330
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930