Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2015 19:31 - Православно братство ли?
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2943 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

       Кога го е имало, че да го има и сега? Просто като фасул и също толкова вярно.

 

                        Малко за посещението на Вартоломей

 

       Някакъв си Вартоломей, минаващ за – забележете – вселенски патриарх (на коя вселена?); гражданин на Р. Турция и обитател на квартал „Фенер“, дошъл на посещение в България. Същият гръчки поп, нагло зявил, че  България трябвало да върне някаква си църковна утвар на някакви си „правоимащи“ от Сяр, Ксанти и Драма!? Разбира се всичко това в знак на укрепване на православното братство, общение и...ала бала портокала.

       Сега, при такава безподобна наглост, би следвало гръцкото келяво попче да бъде изхвърлено от България и никога повече да не бъде допуснато крачето му да стъпи на запад от ГКПП „Капитан Андреево“.

Обаче не би! Президентът Росен Плевнелиев го награждава с орден „Стара планина“. Не че този орден струва нещо, след като е окачен дори около вратлето на татарското цигане ахмед доган и кой знае още на колко крайно недостойни (без)личности. Но все пак, иде реч уж за най-високото държавно отличие...За какво точно го награждават тоя цариградски никаквец? Орденът веднага трябва да му се отнеме – и даже аз, като българин, настоявам за това.

       Освен това, какъв е тоя Вартоломей, че ще иска от нас да сме връщали църковна утвар? Че на кого да я върнем бе, гръколако? То Ксанти, Кавала, Сяр, Драма, Дедеагач... и да не изброявам всички населени места по Беломорието и егейска Македония са си български, щото са били населени с българи, че даже и до ден днешен са населени с Българи. Само, че от споделена православна обич и общение не могат да говорят на родния си български, нито пък „братята православни“ гърци им разрешават основното човешко право на самоопределение. Та, тая утвар принадлежи на българските черкви в района, но не и на гръцката православна църква, на която Вартоломейчо явно настоява да „връщаме“. Има и още нещо: С подчертан византийски садизъм, Бартоломю брадатий, посочил, че добър пример бил връщането на Паисиевата история в Атон, защото там – видите ли – било й мястото. Всъщост, мястото на тази история трябва да е в България, защото тя има значение за нас, Българите, а не за гръцките попове. Определено беше грешка, че бе върната. Само не мога да разбера от къде на къде Бартоломю взема отношение по вътребългарски национални въороси?

       Ако цариградският фанариот и наобиколните му гърчета в раса имаха поне малко от малко християнско смирение, би трябвало по отношение на България и Българите да не проронят и дума, поне в близките две – три хиляди години. Защо ли? Ами, защото цариградската гръцка патриаршия е отговорна за унищожаването на безценни литературни писмени паметници, имащи значение за българската история; същата тази патриаршия векове наред е погърчвала Българите. Всъщност, патриаршията така и създаде гръцката нация – на базата на погърчени българи, власи, албанци, турци, грузинци и какви ли още не. Така или иначе „гърците“ в България, са погърчени Българи – и това го дължим пак на „братската“ вселенска патриаршия. Отделно, фанариотите, в колаборация с русия са причината Влахия и Молдавия да загубят българския си езиков, а от там - и културен характер; и да станат...това, което са – някаква измислена Романия*.

       Така или иначе, тъй челобитно таченето православие, не е нищо друго освен една гръцка версия на Християнството. При това, гръцка версия, превърната в идеологическо оръжие обслужващо не духовни и Богонравни цели, ами чисто земни, политически и сребролюбиви. Тъй, както „автентичното руско православие“ , заместило марксизма и лененизма е идеологическа патерица на Кремъл. И изобщо православните претенции, че то, православието, било най-правото, най-истинско Християнство и т.н. са едни общо взето празни приказки, които обаче хващат вяра сред много бивши прогресевни и леви, а сега – настоящи „вярващи“ неофити. Аз направо бих казал, че всъщност става дума не за православно Християнство, ами за гръкославно хитриянство.

 

       Да не забравя да спомена и един от най-тежките грехове на изповядващите гръцката версия на Християнството, сиреч на гръкославните хитрияни, с главна квартира в Цариград: Великата схизма от 1054 г.. Тоест, християнският свят дължи на безмерната гръцка лакомия и тщеславие християнския разкол. Нищо, хак им е на гръкославните, той Господ гледа, та и затова сега уж вселенския патриарх е турски гражданин и живее в град именуван истанбул.

 

        При това съвсем кратко описание на гръкославните вселенски свинщини, смятам, че моментално БПЦ трябва да сключи уния със Светия престол или по-скоро същата да бъде възстановена. Хайде стига толкова с „православните братства“, че от тях и „славянската солидарност“ Българи не останаха.

 



Гласувай:
7



1. zaw12929 - ТОЯ НИ ВРЪЩА 200 ГОДИНИ НАЗАД ДА : ...
10.11.2015 21:27
ТОЯ НИ ВРЪЩА 200 ГОДИНИ НАЗАД ДА : "какъв е тоя Вартоломей, че ще иска от нас да сме връщали църковна утвар? Че на кого да я върнем бе, гръколако?
цитирай
2. nkf - Другарката zaw12929, отново с н...
10.11.2015 21:36
Другарката zaw12929, отново с неадекватен и ултра тъп коментар. Дерзай, комунистке.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - "Гръкославно хитриянство"...
10.11.2015 21:50
Страхотно определение. Освен това тоя искал да махнем и паметник на Антим Първи от българска църсква в Цариград, може би от Желязната църква "Св. Стефан", не разбрах точно. Да ни падне тоя, ще има Вартоломеева нощ и в България!

цитирай
4. nkf - Славимире, българската Екзархия е ...
10.11.2015 22:21
Славимире,българската Екзархия е трън в очите на руснаци и гърци от време оно. Какво ли не направиха срещу нашата църковна независимост? Тези келяви гръчки попчета няма да мирясат, докато не затрият всичко българско. Наистина са гръкославни хитрияни.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления! Ето това е една азбучна истина, която кой знае защо много четящи не могат да осъзнаят?!?!
11.11.2015 14:36
„автентичното руско православие“ , заместило марксизма и лененизма е идеологическа патерица на Кремъл.
цитирай
6. nkf - „автентичното руско православ...
11.11.2015 20:34
batogo написа:
„автентичното руско православие“ , заместило марксизма и лененизма е идеологическа патерица на Кремъл.

Според мен осъзнават, ама изглежда им е удобно да се правят на неосъзнати.
цитирай
7. zaw12929 - Този турски гражданин е човек на ...
18.11.2015 15:14
Този турски гражданин е човек на католичите, а Запада иска унищожение на православието, за което ние си носим вина. Той заяви, "зявил, че България трябвало да върне някаква си църковна утвар на някакви си „правоимащи“ от Сяр, Ксанти и Драма!? Разбира се всичко това в знак на укрепване на православното братство, общение и...ала бала портокала....
Да но от българска страна имало договорка, това да се върне срещу мощите на Цат Самуил" Някой българи не са си свършили работата и връщането
Защо не е станало, а вие се нахвърляте в една област, коментирате неща, които не са изяснени. но критикувате другата страна
цитирай
8. nkf - Другарко комунистическа прест...
18.11.2015 16:39
Другарко комунистическа престъпнице zaw12929, проявявате невероятен гьонсуратлък, вземайки отношение по верски въпроси. Нима вашият вожд и учител, сифилистикът ленин не обяви религията за опиум? Каква християнка можете да бъдете вие, след като сте комунистка? Или може би сте обременена с шизофрения? Освен това, видно от коментара ви, вие сте абсолютно невежа по въпросите, които съм засегнал в статията си. И не на последно място, като типична комунистка, вие се изявявате като върла българомразка! Знам, че сега сред вас, комунистите, задачата е да се правите на върли православни, но никого не можете да заблудите!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523161
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031