Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2015 13:41 - Вартоломей и поместните комунисти
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4913 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Смятам, че посещението на ромейския патриарх с турско гражданство има едно многопластво и доста символно значение за нас, като Българи. Ето защо ще продължа темата за гръкославието и българомразието на „истинските православни“.

 

        Както стана ясно, Бартоломю е на посещение в България по покана на председателя на БАН академик Стефан Воденичаров. Покана за посещение обаче е отправил и патриархът на „Б“ПЦ и агент на ДС „Симеонов“, понастоящем познат и с монашеското си име Неофит. Разбира се Неофит не би могъл да не изпрати покана за посещение до Цариград, защото в противен случай фанариотът няма как да посети диоценза на друг архиерей.

         Също пределно ясно стана и защо БАНският старец е поканил цариградското патриархче. За неразбралите – едва ли има такива, но все пак – защото Воденичаров се е кандидатирал за президент и всъщност с това посещение огласява кандидатурата си и дава старт на предизборната си кампания. Нищо, че до президентския вот има още цяла година време. Нищо! Аз пък мога да пророкувам на Воденичаров, че със сигурност президент няма да стане. Ако не вярва на мен, то поне да пита баба му Ванга, чрез Нешка им (на „Б“КП) Робева. Или в крайна сметка да пита издигналия го за надпреварата Светлин Русев. Но както и да е! По-важният въпрос обаче е морален, нравствен, национален, български: Що за държавен глава се гласи да бъде Воденичаров, след като кани за лице на кампанията си такъв отявлен българомразец като вартоломей? Защото недопустимите изказвания на последния, от които прозираше типично гръцко българоомразие, не са случайност. Тук става въпрос за едно устойчиво гръцко българомразие, което има няма е на около две хиляди години, че и повече. Пък и това го потвърждават действията на самия вартоломей, защото той е този, който се опитва да премахне бюста на първия български екзарх поставен в българската църква в Одрин. Същият вартоломей, със все тъй неугасващ фанариотски плам, се мъчи всячески да забрани и литургията на български език в българските църкви по одринско и цариградско. Аз лично съвсем наскоро научих, че „заслуга“ на вартоломейчо било това, че различните брачни и кръщелни свидетелства, издавани от българските църкви, да бъдат написани на гръцки. Както се казва нищо старо не е забравено и създаването на гърци продължава и в ден днешен с пълна сила. Та, питам, що за морално нищожество е воденичаров щом вартоломей ромейски е образ на неговата кампания? Все пак същият въпрос трябва да се зададе и по отношение на комитета издигнал „академика“, щото това са все отбор милиционери, доносници и номенклатурни изтривалки. Интересен е обаче и друг въпрос: Дали вартоломей има някакъв морал и някаква християнска съвест, след като иде на крака да подкрепи една такава „личност“ като воденичаров и да се приравни с издигащият го комитет от  комунистически ченгета и „Б“КП образи? Явно не! Както нямаше християнска съвест, когато преди години подкрепи ченгето от ДС и тогавашен патриарх на неканоничната „Б“ПЦ – максим, уж в полза на преодоляване разкола в църквата.

          Но така е, гръкославната църква, особено, когато иде реч за ромейската, никога не се е водела от Христовия дух и посланието на Евангелието, но от строго тесните интереси на гръцкото племе. Какво му дреме на вартоломей или на който и да е фанариот какъв ще е президентът на България? За тях е важно да е вреден за интересите на България и Българите; да им е кофти и зле на Българите. Важно е за фанариотите не евангелската вест, ами „мегали идеята“, ромейщината, която и преди и сега, под различни форми е здраво окопана в москва. И преди и сега гърци и руснаци са били жестоки врагове на всичко българско и са се стремели да го смачкат. Ето защо не е учудващо, че гръкославният фанариот се нарежда без никакъв проблем в редиците на отявлени комунисти, ченгета на ДС, всички до един верни до смърт на кремъл и русия. Нищо ново под слънцето!

         Хубаво е обаче, че гърка ни напомни, за българо-гръцката несъвместимост валидна и днес, и за вбъдеще, както е била валидна и в миналите векове. Хубаво е, че ни напомни за не докрай изтлялата гръкомания и фанариотщина всред самите нас, Българите, доколкото изобщо гръкоманите-фанариоти могат се смятат за Българи. Хубаво е, че ни напомни за вечата руско-гръцка дружба, особено, ако ще е във вреда на България; хубаво е, че напомни за изпразненото от християнско съдържание „православие“, но пък препълнено с нео-ромейска гръцка идеология.

        Какво още ни напомни вартоломей? Напомни ни, че имаме да решаваме тежък църковен проблем, чието нерешаване продължава да трови тежко душата българска. Иаме да решаваме проблема с комунистите и ченгетата от ДС...проблем, който е актуален и продължава да ни държи на социалното и икономическо дъно.

        Но пътят за отърването от московско-цариградските лапи на фанариотите и гръкославните е един – и той води към Рим.

 



Гласувай:
5



1. batogo - !!!:))) Поздравления!
11.11.2015 14:29
Много качествена и правдива статия си написал. Който има уши, да чуе и който има интелект - да осъзнае най-сетне реалностите и скритите маневри срещу България.
цитирай
2. nkf - batogo, благодаря за високата о...
11.11.2015 14:35
batogo, благодаря за високата оценка. Опитвам се да покажа, че освен комунизма, който очевидно е в колаборация - имаме съвсем живи и дейни старите български врагове: гърцизма и фанариотщината, русофилията, сърбоманщината, "православното единство", панславизма...името им е легион!
цитирай
3. tropik - Хубаво си го изтипосал Въртоломей и канещите.., но
11.11.2015 14:36
нещо спестяваш имената на Роско комсомолеца, ябълката Ренета и американското агентче Даниел Митов?

Нашата черкова е автокефална, но в усърдните си усилия да ни скарат с Руската църква, държавните рога яко се кланят на Въртоломей и фанариотската му компания.

Само Бойко му би шута!
цитирай
4. nkf - tropik, ти си от същата кохорта на ...
11.11.2015 14:59
tropik, ти си от същата кохорта на гръкославните, но от московския филиал.
цитирай
5. blackpredator - според мене
11.11.2015 16:12
вие с батогото сте отявлени русофили
щото ти пишеш:
"...такъв отявлен българомразец като вартоломей? Защото недопустимите изказвания на последния, от които прозираше типично гръцко българоомразие, не са случайност."

и какво казва Калин Янакиев, зам. председателят на ДСБ тая сутрин:
"Русофили спретнаха активно мероприятия на Вселенския патриарх. Това каза по bTV богословът проф. Калин Янакиев. Според него патриарх Вартоломей се е държал достойно и единственото му желание е било да помогне на нашата църква да не бъде изолирана."

а сега де?!
кой кум, кой сват, кой на московията брат?!
цитирай
6. nkf - blackpredator, че аз какво общо ...
11.11.2015 20:38
blackpredator, че аз какво общо имам с Калин Янакиев, че и с неговата партия? Калинчо ти Янакиев решил да каже нещо, според неговото си разбиране - и казал! Има си мотиви някакви - подозирам какви са - ама намирисват на фанариотщина. И айде да не противпоставяме изкуствено московското и цариградското крило на гръкославието.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Не съм специалист по църковните дела , но все пак да помислим
12.11.2015 12:21
Няма как според мен академикът да е организирал срещите с премиер и президент,
както и да е дал в президентството предложението за наградата на патриарха.
Последното , ако не ме лъже паметта се прави от Министерството на Външните работи.
За Даниел Митов не зная да е бил агент на ДС или комунист. /Аз не зная, но авторът може би има други сведения/
Когато наистина бяха комунисти на власт в България не помня Държавния съвет или Президиума преди да са награждавали Вселенски патриарх. ДС общо взето си прибираше по свой си начин артефакти , за да може след това президентът Стоянов/Ти вероятно нямаш и с него нищо общо/ да се прави наистина на фанариот и да ги връща. Да бъде еднакво близък обаче и с унията постави под съмнение и адекватността на Кирилицата. Така, че когато комунисти и ДС управляваха поповете/гръцки, руски, български/ си знаеха добре мястото. Гърците идваха като гастарбайтери и на пазар у нас и клечаха пред Цум и офисите на Балкантурист да сменят някоя и друга драхма по изгодно. Днес им работим за дребни евроцентове , а северните гърци прескачат у нас тайно от трътлестите си женски да чукат по ефтино и по хубави жени. И накрая , за да бъдем коректни все пак към съседите не бива да забравяме че православието го дължим/руснаци, сърби, българи, украиници, белоруси.../ все пак на ромеите. За да го разберем то и техни монаси/не като етнос, а като църковна принадлежност/ правят азбуката, а техни ученици разнасят тази азбука и в православния днес свят. Това не е било никак лека работа. Също и доста скъпа.
Както ние можем да кажем смело , че сме дали Бог и буквите на руснаците, то така и гърците могат да кажат същото за нас.
А когато говориш саркастично и неуважително за председателя на БАН/не беше ли той и министър на ГЕРБ/, Светлин Русев, Нешка Робева не забравяй известния римски афоризъм:
" Обущарю, не по високо от ботушите"
Тоест не е лошо да погледнеш къде си ти в координатната система , къде са те.
Аз се обзалагам, че и Плевнелиев няма да е следващ президент
цитирай
8. nkf - vencivaleri1951, Президентът, ...
12.11.2015 13:30
vencivaleri1951, Президентът, Даниел Митов и вече споменатия Калин Янакиев си имат мотиви, поради които наградиха, приеха и словесно бранят вартоломей. Аз подозирам какви са им мотивите, даже съм направо сигурен. Но не споделям ни най-малко мотивировката им. Да застанеш на страната на една ултрабългорофобска институция, каквато е цариградската патриаршия, з ада с епротивпоставиш на друга такава, каквато е рпц, е недалновидно и направо тъпо! Още повече, че влязоха в дневния ред на лицето воденичаров.
2. Когато бяха комунистите на власт, превърнаха църквата в бутафория и отдел на ДС;
3. Унията няма отношение към писмеността, още повече, че не някой друг, а именно Папата е утвърдил и признал кирилицата, а българския език за четвърти свещен и богослужебен. Всички български царе до Калоян, включително, са получили короните си от Рим (виж кореспонденцията между цар Калоян и Папата); самият цар Калоян е бил фанатичен католик, нищо, че прави на пух и прах императора Балдуин; Петър Бакшев (католик) пише история на Българите на кирилица, и то много преди Паисий, и доста по-добре.
3. гърци гастербайтери в България по времето на социализма :)))) хех, посмали манго, посмали!
4.Ако имаш предвид гръкославието на гърците - еретици от Цариград - да, дължим го на тях. Иначе, за нас, Българите, император Юстиниан е създал Архиепископия "Юстиниана прима" (виж неговата новела 11 ). Само че християнството и кръщението ние дължим на апостол Павел, и то в първите години на новата ера.
5. Като църковна принадлежност Кирил и Методий, ведно с учениците си, нямат нищо общо с някакво си мнимо "гръцко православие", защото, когато ТЕ извършват своята апостолска и просветна мисия още не се е пръкнала никаква "православна църква". Тя ще се пръкне почти 200 години след тях, след схизмата от 1054 г. Дотогава, първенство в християнския свят има римския епископ/папа. Така е по канон и по зачитане на старшинството и в крайна сметка и заради самите думи на Исус, отразени в евангелието.
цитирай
9. nkf - 6. Аз много добре гледам къде са г...
12.11.2015 13:36
6. Аз много добре гледам къде са грешка робева и светлинчо ти русев. Гледам, гледам и виждам, че са в графата биологичен отпадък; скодоумни проститутки на една антибългарска власт, каквато беше и е комунистическата. Така, че църволанко венци, вземи си тези, дето не вземахме дори за ратай, преди 44-та и си се слагайте, в каквито искате координатни системи.
цитирай
10. vencivaleri1951 - :))))
12.11.2015 14:23
nkf написа:
6. Аз и.


Цървул, ама лачен. И от абитуренския ми бал в повечето случаи е "Саламандър" когато не се отнася за спортна обувка.

За Гърците гастарбайтери у нас.
В ЖК "Люлин"1 има каре червени блокове./понеже когато ги строихме БКП беше на власт/ Аз бях разпределен в един строителен комбинат. Та точно това каре го взеха на акорд няколко гръцки бригади. Тоест , може да се каже, че са ми били и подчинени. Днес ако остана на пенсията си /а тя не е малка според нашата скала/ бившите ми работци-елини могат да ми пуснат вероятно милостиня.
Също така например жилещето в което живеех до преди няколко години/днес дъщеря ми със семейството си/ бе строено от полски гастарбайтери-също на акорд.

За Русев и Робева

Не знам какво знаеш за тях и какви са ти критериите за "проституция"
Във времето когато ББ е подавал молба за членство в БКП на Светлин Русев
му искат партийния билет. И то е заради отказа му да застане с името си
в декларация против Солженицин.

Нешка Робева пък малко по късно ще гласува отрицателно в Н С
във връзса със ситуацията в Русе.
На въпрос на спикера/ Станко Тодоров тогава/ защо гласува против отговорът е
-Аз мога да обясня защо, но Вие ще може ли да обясните защо сте ЗА?
Хайде посочи ми един от днешните лидери в Управлението/тогава примерни комунисти/ с подобна реакция като тези на Русев и Робева.-президент, спикер, премиер...

Не разбирам от картини, но знам че Русев и преди и сега продаваше и продава картини за сериозни пари у нас и зад граница.
Помня Нешка как взривяваше залите като състезател, помня какво правеха след нея нейните възпитанички. Имал съм честа и щастието на два пъти да присъствам на състезание в чужбина когато са вдигали знамето ни и е звучал химна ни.
За това говоря. Ти си НКФ, аз съм пенсиониран строител и дребен фирмаджия.
Светлин Русев излага картини в Лувъра дори, а Нешка е марка в художествената гимназия.

Просто не ни отива да коментираме моженето на подобни хора мисля.
цитирай
11. nkf - vencivaleri1951, лачени цървули ...
12.11.2015 14:45
vencivaleri1951, лачени цървули няма, не се заблуждавай - и то най-вече по отношение на себе си. Не ме вкарвай в дребнотемието грешка-светлин. Това са, както вече казах - едни боклуци, при това дребни боклуци. Ти, ако искаш им отдавай значение като на олимпийски богове. За мен обаче, а и за мнозинството нормални хора, тия не струват. Апропо, ако не си схванал, същината на темата, под която коментираш, е друга. Ако ти се пише за грешка и светлинчо, напиши си, колкото искаш постове за тях и си ги веценхвали. Ако ще ми празнодумстваш, направо ти казвам - обирай си крушите от блога ми. С празни самохвалковци не желая да си губя времето. Казах!
цитирай
12. 1997 - Мисля, че всевишният не дойде заради бански старец
13.11.2015 20:07
а за сламен медал с материали от плевнята.

... а за оскърбленията на "комунист", мисля, че са демоде. Хората откровено си говорят, че преди е имало КОМУНИСТИ- ИДЕАЛИСТИ, а това е добра промяна. Проч. и в блога ги има, мааму стара, както би казал Боримечката.
цитирай
13. nkf - Другарю 1997, как си? Виждам мъч...
13.11.2015 20:43
Другарю 1997, как си? Виждам мъченически преживяваш оттичането в мръсната канализация на партията ви любима. :) хех
Иначе пак си объркал автобусите! Кой всевишен бе, комунистче невежо?
Комунист не е обида, а диагноза.
Комунист - идеалист? - Може, не споря. Но идеалист или не, комуниста си е все престъпник. Сега да не кажеш, че идеализъм и престъпление са несъвместими. А, да, даже мога да ти цитирам два-три комунистически идеала. Например: как чуждото да стане наше, сиреч как да го откраднем по-идеализирано; Как да затрием онези, които ни превъзхождат...и т.н. социалистическо-комунистически идеали. Айде, пий една ракия и благодари на Всевишния, че още шаваш, мършо!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523375
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031