Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2015 18:52 - От петък 13 – та чак до сега
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4214 Коментари: 11 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Като са се надигнали  едни вопли на страх, съпричастност и закани към „Ислямската държава“, та чак е невероятно колко са глупави и лесноманипулируеми „широките народни маси“. Нали така се казваше? – Широки народни маси...Как хубаво звучи. Спомням си, че в комунистическите учебници по история пишеш, че „широките народни маси се осъзнавали“.

           Разбира се, нищо такова няма! Никакво осъзнаване не е налице, и това е причината целият Континент да тъне в жалкото положение, в което е. Да, положението не е трагично, извънредно или каквото там казват по телевизията. Положението е жалко! Жалко е, защото един цял Европейски съюз няма силите /морални/ да си защити границите, да приложи законите и да защити гражданите си; Цяла една шестдесет и пет милионна Франция стана за кашмер, след като няколко циганета с пистолети и автомати успяха да парализират Париж. Най-после: жалко е, защото обезумели стада от „граждани“ блеят някаква си „марсилеза“ под път и над път; за да демонстрират някакво безстрашие, макар че изпадат в паника дори и от звуковия ефект на няколко пиратки, вместо да потърсят отговор на въпроса „защо сме на този хал“. Други пък в почти екстаз и със също толкова овча въодушевеност се прехласват пред френската решимост да се смачка ИД.

           Да не забравя да спомена и рашистите, които с оргазмен стон въздишат по всеки полет на руски самолет или с всяка изстреляна руска ракета. Наистина, какви идиоти! Ама някой запитва ли се „кои са ИД“? И някой имали достатъчно смелост и почтеност, та да каже, че ИД са създадени от всички тези, чиито интереси се преплитат и сблъскват в Сирия; и са проводили войски там? Нима „храбрите“ борци на терен срещу  ИД от Русия, САЩ, Франция нямат причастност към тази сбирщина? – Имат и още как! Нима ИД не е безкрайно удобен враг на Милиционера в Кремъл? Удобен е, разбира се. Та нали „страшната“ ИД, с нейните терористични атаки легитимира Путин като незаобиколим фактор при решаването на сирийската „криза“. Ами САЩ? Ами енергийните трасета, които трябваше да минат през Сирия? До утре могат да се изброяват факторите, поради които ИД е толкова „страшна“ и „непобедима“. Всъщност, някой вярва ли наистина, че в извършването на парижките атентати не са замесени специални служби? Все ми се струва, че един току-що дошъл от пустинята  полуграмотен арабин не е способен на такова нещо. На него ще му трябва поне седмица за да научи къде е главната автобусна спирка на града. Разбира се, това не значи, че някакви араби не участват в цялата тази кървава постановка. Участват, но на изпълнителско ниво. Полуграмотен ли казах? - Извинявам се. Сега щом някой ползва мобилен телефон, фейсбук и туитър минава не само за грамотен, но и за свръхинтелигентен. Поне така казват по телевизията.

          По-важното обаче е: Дори и да победят ИД (а те могат да го направят за няколко дни), какво от това? Какво ще се промени? Нима ще спре перманентното нахлуване в Европа на азиатци и африканци? Франция, Англия, Германия и т.н., ще спрат да „натурализират“ всевъзможни пришълци от най-дивите кътчета на планетата? Или може би хуманните служби и винаги щедри социални системи ще спрат да се грижат за милионите паразитиращи, които са от поколения в „неравностойно положение“, „дискриминирани“, „социално изключени“, „необразовани“, „проблемни“...и т.н. политкоректни клишета?

           Един ден, сигурно скоро, ИД ще бъде унищожена и тези, които са в редовете й ще си идат от Сирия, но милионите африканци и азиатци няма да си тръгнат от Париж, Берлин или Амстердам. Напротив – ще имат още и още деца, ще доведат още и още техни близки и роднини. Така тихо и полека - но не след няколко века – ще се окаже, че французи – истински французи, бели – НЯМА! Само, че причината за това не е ИД. Причината се крие в Конституцията на Франция /и не само на Франция/; в законите на всички тези хуманни, социални, секуларни, модерни, национални държави – републики и псевдомонархии. Причината е в онези, които творят законите. Там, в парламентите, в аулите на университетите; във всички тези левичари, пацифисти, космополитни либерали,  хуманисти, защитници на „права“, гей активисти, бесни атеисти...името им е легион.  Но те са виновниците в крайна сметка за апокалипсиса, който се вирхи из Европа. Някой може би ще каже: „Какво пък толкова, един атентат. Колко атентати е имало до сега – и този ще преживеем“. Да, имало е много и по-страшни атентати, но никога до сега атентатите не са разкривали страшната реалност – на подмяната на туземните европейци с цветнокожи!

        С треперещи гласчета "масите" превъзнасят „свободата“, която щели да бранят, а не си дават сметка, че „свободата“ им е една илюзия, която ги е оскотила до степен на елементарни консуматори и банални хедонисти. Не си дават сметка, че либерално-социалистическите им ценности са едно ефективно средство за собственото им унищожение; че интеграцията е фикция, една реална невъзможност; че атеизма ги е довел до състояние на животински страх, обърканост и нерешителност. Нищо, те ще бранят „свободите“ и „ценностите си“, докато не ги сложат на колене, облечени в оранжев комбенезон, в очакване на собственото им обезглавяване. Или ще ги застрелят като кучета, докато си стоят в някой бар. Пеят си „марислезата“, а и „интернационала“, без да си дават сметка, че пеят собствения си реквием. Уповават се на путин – бореца срещу исляма, без да забелязват, че същият построи в Москва най-голямата джамия в Европа, и че преторианската му гвардия от чеченци са все същите ислямисти, като онези в редовете на ИД. Наистина, колко са глупави „широките народни маси“, на които иначе им са дадени „равни изберателни права“ да определят бъдещето на държавите и от там – своето собствено. Бъдеще, което обаче е мрачно и обозримо лимитирано. Дали някой „велик“ и „независим“ журналист ще има куража да запита мосю оланд за истинските причини Франция, ЕС и Европа да са в това жалко изтляващо състояние? Едва ли. Както и мосю оланд няма да има куража – Боже прости, да каже кои са истинските организатори на петъчната касапница във френската столица. Че как да каже, та нали и той е част от това. Жалко! В социалистическо - либерална Европа няма място за смелост и истина. Наистина жалко, защото само познаването на истината прави някого свободен. Бог да прости жертвите. 

 



Тагове:   париж,   Франция,   атентати,   путин,   ИД,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. alibaba4 - Тооолкоз
18.11.2015 18:56
са кухи и жалки тия путинофили чи съ чудиш да им съ смееш ли или да плачеш!
цитирай
2. nkf - са кухи и жалки тия путинофили чи съ ...
18.11.2015 18:57
alibaba4 написа:
са кухи и жалки тия путинофили чи съ чудиш да им съ смееш ли или да плачеш!

Може и смях през сълзи. Но не са само те.
цитирай
3. alibaba4 - са кухи и жалки тия путинофили чи съ ...
18.11.2015 19:11
nkf написа:
alibaba4 написа:
са кухи и жалки тия путинофили чи съ чудиш да им съ смееш ли или да плачеш!

Може и смях през сълзи. Но не са само те.

Мини при мене аз съм ги изтапанил в скрийншот. Виж първата на блога - то не е до смях през сълзи ми направо за погнуса!
цитирай
4. nkf - каква връзка с всичко това имат б...
18.11.2015 19:21
martosblack написа:
каква връзка с всичко това имат бежанците?

Връзка разбира се има. Само, че не знам дали причината да не се вижда тази връзка е обективна или субективна. Струва ми се, че е втората причина.
Бежанци има в Турция, Ливан...но не и в Европа. В Европа са си нелегални емигранти. И тези нелегални емигранти не се вкарват на Континента случайно. Случайни неща няма. Всичко си има цел - и целта е от ясна по-ясна - подмяна на коренното население и един бъдещ грандиозен сблъсък. Това е връзката накратко.
цитирай
5. nkf - са кухи и жалки тия путинофили чи съ ...
18.11.2015 19:36
alibaba4 написа:
nkf написа:
alibaba4 написа:
са кухи и жалки тия путинофили чи съ чудиш да им съ смееш ли или да плачеш!

Може и смях през сълзи. Но не са само те.

Мини при мене аз съм ги изтапанил в скрийншот. Виж първата на блога - то не е до смях през сълзи ми направо за погнуса!

Да, след смеха през сълзи, май винаги следва и погнуса. Прав си!
цитирай
6. batogo - !!!:)))
19.11.2015 06:58
Всичко това са следствия от коминтерновският призрак, който броди из Европа от началото на миналия век - призракът на комунистическата илюзия, че широките народни маси могат да творят историята и нещо стойностно в развитието на човешката цивилизация, като унищожават личностите, творящи тази цивилизация.
цитирай
7. vencivaleri1951 - ЧорбАджи:)
19.11.2015 09:29
Сложих ти плюс най-вече за искреноста и убедителноста донякъде на постинга ти.
Пиша донякъде защото ти подценяваш тероризъма на "слабите" хора./ има и такъв на силните-Хирошима, Белград...вторжението на рашките във Финландия/В предишен постинг беше по близо когато спомена за прогнозите на неомарксистите / по специално Маркузе/ Спомена ги за да ги отречеш веднага, а скоро след теб Дайнов и Гълъбов не само ги споменаха , а едва не ги обвиниха за случващото се. Дори ги отделиха от Маркс/ вече симпатичен им се вижда дори последния:)/
Посто ти и последвалите те споменати автори/не казвам че са преписали идеите ти/ си спомняте за учебниците при соца, но удобно сте забравили основата в тях-диалектиката.
Щото Маркузе говои за днешните събития през 60те. За възможността с война да си оправиш платежния дефицит, да си стабилизираш паричката Маркс пише далеч по рано. За по младите колеги блогъри които не знаят що е диалектика ще кажа, че българския народ има чудесна поговорка която може да послужи за обяснение-всяка крушка си има опашка. Хора докарани до състояние в което страхът от смърта отсъства и са готови всеки момент да я срещнат в никакъв случай не са по слаби от представителите на едно хедонистично общество /много правилно се изрази/ пък макар и последните да са въоръжени до зъби и с университетски дипломи от престижни университети. Туморните клетки са най тъпите клетки-ядат всичко около тях и после и те умират. Човечеството ще се справи с тези клетки когато разбере защо го правят. Така е и с ислямистите. Защото няма как да да се бориш спрямо тях и същевременно да купуваш от тях въглеводороди, артефакти на минали цивилизации, да ги ползваш/терористите/ за някакви си твои цели. Алчноста/а тя е сестра на хедонизма/ или "полезния идиотизъм" според Ленин е хранилката на която Западът/а и Изтокът/ отгледаха и отглеждат ИД. И тук джамиите не са виновни. Може би именно через тях можем да разберем за "лакомията" на туморните клетки
цитирай
8. nkf - Всичко това са следствия от коми...
19.11.2015 11:40
batogo написа:
Всичко това са следствия от коминтерновският призрак, който броди из Европа от началото на миналия век - призракът на комунистическата илюзия, че широките народни маси могат да творят историята и нещо стойностно в развитието на човешката цивилизация, като унищожават личностите, творящи тази цивилизация.

Прав си за коминтерновския призрак. Но призрака си има предшественик - призрака на 1789 г.. А 1789 г. си има друг предшественик - Лутер. Може да не изглеждат външно свързани, но отношението им е точно като причина към следствие.
цитирай
9. nkf - Венци, на теб ще отговоря по-късно.
19.11.2015 11:42
Венци, на теб ще отговоря по-късно.
цитирай
10. nkf - И така, Венци, изненадан съм, че съм ...
19.11.2015 18:40
И така, Венци, изненадан съм, че съм получил от теб плюс! Но сега по същество: Не знам защо смяташ, че подценявам тероризма на "слабите"? По принцип тероризма е "войната" на слабите, и историята го потвърждава - ИРА, ЕТА, ООП...Но! Аз смятам, че в конкретния случай на терористичното нападение в Париж, НЕ сме изправени пред класически тероризъм на "слабия" срещу "силния", а на операция на секретна служба, която само е използвала араби-мюсюлмани. Коя е секретната служба, може само да се предполага, но предположенията така или иначе се свеждат само до няколко "заподозрени". И това са я русия, я сащ, я великобритания, я израел...всъщност някой друг би ли могъл да си позволи такава операция? - Смятам, че не. Пък и реално кой друг има интерес от този атентат? Разбира се, че тези, които са замесени в сирийската свинщина. А замесените в нея са същите, които току-що изброих. Затова няма как да сложим атентата в графата "класически" тероризъм - това си е операция под чужд флаг. И точно тук ще ти опонирам за "липсата на вина" у джамиите: Всъщност не е точно да говорим за "вина", защото самата религиозна доктрина на исляма предполага нескончаем джихад /малък и голям/. Исляма дели света на две части - дар ал хараб/земя на войната/ и дар ал ислам/земя на мира/. Това значи, че всяка една част от земното кълбо, където исляма не доминира е обявена за земя подлежаща на завоюване /земя на войната/; а в тази част, където исляма доминира - това е земя на мира. Ето тази доктрина, тази теология плюс есхатологията правят исляма опасен и агресивен. Това не е религия като другите религии. Всред тази религиозна среда е лесно да създадеш и "ал кайда", и ИД, и "Хамас", и "ал фатах", и "боко харам" и кой знае още кои. Така че последователите на исляма са удобен пластелин за създаването на терористични клетки /тумори, както ги наричаш ти/. И не знам защо се прави тази разлика между някакви ислямисти и "добри" мюсюлмани!?Исляма е един и същ, тъй наречените ислямисти не се отклоняват от нормите му
цитирай
11. nkf - И да, съгласен съм с теб, че няма как ...
19.11.2015 18:54
И да, съгласен съм с теб, че няма как да си против тях - било то ИД или някой друг - и да купуваш от тях петрол; също не може да си против ИД и тероризма й, а да си в алианс срещу тероризма с един от спонсорите на същата ИД - саудитска арабия или катар. Но щом сме против, то тогава какво трябва да се направи? Освен реколонизация на Близкия изток, и то европейска! Не американска, не британска, не руска, не китайска, а точно европейска! Само че има ли Европа идеология и морана сила за това? - Не, няма! И я няма защото либерализма и социализма, плюс производните им идеологически крилца и перца до такава степен са разяли европееца и обществото ни, че реално ние сме на нещо като болнично легло...да не кажа нещо по-силно. Колкото до дайнов и гълъбов...моля - с кретени да не ме занимаваш. Аз изобщо не вярвам, че маркс някога е преставал да бъде любим и на дайнов, и на гълъбов. Не разбрах в какъв смисъл съм отрекъл маркузе?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522771
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031