Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2015 13:29 - Путинско богословие
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3740 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         Току-що попаднах на нещо невероятно и потресаващо – другарят Путин твърди, че православието е по-близо до...исляма, отколкото до католицизма. 

И за да съм коректен докрай, давам връзка към източника:

http://josarian.blog.bg/politika/2015/11/22/geniia-putin-pravoslavieto-e-po-blizko-do-isliama-otkolkoto-.1409083

         Човек наистина трябва или да е тотално невеж по отношение на двете големи религии – Християнство и ислям, или трябва да е изключително перфиден и злонамерен лъжец, че да изрича подобни невероятни глупости. Много е интересно къде другарят милиционер вижда близостите между православието и исляма? Какво ли чак толкова отличава Католицизма от православието, при положение, че и католици и православни имат една и съща вяра, споделят един символ на вярата, правещ  ги Християни.

         Може би Путин е решил да става нещо като халиф на русия, та е почнал да търси формулировки синтезиращи православие и ислям? Сигурно е така, след като построи в Москва най-голямата джамия в Европа. Пък и в столицата му мюсюлманите едва ли са по-малко, отколкото в Лондон или Париж. Това дава и обяснение – поне донякъде, защо „великият борец срещу тероризма и православен рицар“, които уж воюва на живот и смърт с ислямска държава, всъщност, реално не воюва с нея, ами бомбардира някакви други бандити. Да не забравяме и верните му чеченци, дето са уахабити, досущ като саудитите.

        Всъщност залитанията към исляма не са никаква новост при тъй наречените руснаци. Та, нали точно на днешният ден псевдоправославните почитат някой си Александър Невски, който – казва историята, бил усърден монголски слуга. И не само усърден слуга на ония, които заробили русията му, ами долен предател на собствения си, уж, народ. И най-важното – той си сменил религията – от Християнин, станал мюсюлманин. Тоя, същият, е „светец“ – покровител на русията. Е, как с такива „светци“ – покровители, на другаря милиционер да не му се прииска да стане халиф, или поне правоверен цар от евразийско-гръцки обряд? Само не ми е ясно как ще се вмести всерусийският култ към мумията на сифилистика – педераст Ленин? Може би него го гласят за съпророк, редом до мохамед? Ама как ще решат нерешимия проблем с хомосексуалността на владимир улянов? Нищо, единият е бил педофил – ама той и Путин обича да целува момченцата по коремчетата – така че все ще измислят нещо.

        На мен обаче ми е интересно нещо друго. Любопитен съм дали тукашните, поместни русофили, путинофили, комунисти и т.н. русолюбци, ще започнат да се обрязват и освен името путиново, ще призовават ли и алаха, заедно с маркс-енгелс-димитров-тито-сталинските си божества?

 

        Ей ги тук, какви ги проповядват двама „гиганти“ на правоверна русия. Между впрочем, другарят Жириновски настояваше ние Българите да сме били лазели в краката на русийката му.

 






Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nkf - martosblack, питам се как могат в ...
23.11.2015 14:51
martosblack, питам се как могат в толкова малко думи да се съберат толкова глупости и невежество? Някакви доказателства в подкрепа на тези абсурди? Щото аз пък мога да кажа, че исляма е изобретен от бъдистите и служи на сатаниста Далай Лама! Що не? - Същата обоснованост като твоята. Единственото вярно, което си казала е, че педофила мохамед (да гори вечно в пъкъла) е взел наготово еврейската тора. Между другото мюслемите се кланят на същия дявол, на когото с екланят и евреите - яхвето/алах са един и същи демон. Исус за него каза, че е открай време човекоубиец и дявол.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - И Путин, и джихадистите
23.11.2015 18:26
използват религията само като прикритие за своите цели пред простите хора. И явно хваща дикиш. Изощо за религия дума не става.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Този път няма плюс
24.11.2015 12:40
И нищо лично:)

Първо защо не си направиш труда и не прочетеш какво казва наистина Путин пред

мюсулманския събор. /Мисля, че речта му е от там/ Щом те мързи ще помогна. Той казва че "даже някои богослови твърдят , че православието е по близо..." Богослови!!! По натам казва, че той не говори това ...Казва още , че Русия е многонационална държава, и хората и изповядат различни религии. Че вековете са
научили руснаците и другите народи да бъдат религиозно толерантни едни към други. Къде чувате Путин да говори от свое име по религиозни въпроси.
И в какво не е прав. Доста години съм работил в строителството. Канен съм не на един байрам от бригадири и колеги турци. Те от своя страна уважаваха/преди възрод процес /Коледа, Великден. Помня даже как къпаха в студа един колега Боян на Богоявление-той им беше тех ръководител . Не бих казал че е заради православие или католицизъм, но факт е, че в католическия свят няма да видиш на байрам или Пасха мосюлмани и католици на една трапеза. По вероятно е заради това, че ние, а и руснаци и сърби от много по дълго време сме заедно. И забележи.
В Северен Кавказ имаше жестока война. Прави или не но кавказците се биеха за Суверенитет. Нямаше наяве релегиозна нетърпимост. В Чечня, в Дагестан живееха много руснаци. Въпреки конфликта тези хора не бяха репресирани. Имаше отделни случаи, но те по скоро имаха криминален характер. Тоест воюваше се за независимост срещу окупатор, а не срещу мирния човек. То и за това сравнително бързо нещата станаха под контрол. Докато враждата между ислям и католицизъм има съвсем други корени и друга история. То като погледнеш какво се случваше между католици и протестанти....
цитирай
4. nkf - Венци, няма проблем за липсата на ...
24.11.2015 20:31
Венци, няма проблем за липсата на плюс. Дори и минус да си сложим, уважавам мнението ти, щом е изразено културно и с някакви аргументи. Сега по същество: повече от очевидно е, че путин е съгласен с тези "някои гогослови" по отношение на твърдяната близост между православие и ислям. И знаеш ли защо е съгласен? - Защото този "богословски възглед" идеално пасва в евразийската му идеология. Ако той - путин - беше коректен, няма как да се позове на такива "богослови" за да обоснове факта на многонационалността на русия. За съвместното съжителство, в рамките на РФ на християни, мюсюлмани, будисти, шаманисти и т.н., той можеше да изтъкне съвсем други причини - но не и абсолютно невярната теза за "близост" между ислям и православие и православно-католическата "отдалеченост". Тезата му е невярна, защото, както вече съм посочил в статията си, католицизъм и православие са една и съща вяра, докато исляма е съвсем различна, коренно различна. Това, за котоети говориш - че мюсюлмани са уважавали Коледата и т.н. не е израз на близост между православие и ислям, а на битовизъм. Това е едно междусъседско общуване. Това са личностни отношения межеду хора изповядващи различни религии, но не и верова близост. Войната в кавказ може и да е била за суверенитет, но да не забравяме, че на страната на самите чеченци имаше много доброволци от ислямския свят. И тези доброволци бяха там именно защото отиваха да помагат на хора от тяхната религия. Да не забравяме и колко чеченци в крайна сметка минаха и през религиозно обучение. По-важното обаче е, че в самата евразийска доктрина влиза и исляма - и няма как самият държавен връх в русия да не потърси начин, макар и богохулен и абсурден, да синтезира по някакъв начин православие и ислям. По този начин, тези хора (путин и "богословите му) стават вероотстъпници, ако и доколкото въобще са били в един или друг момент християни.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
25.11.2015 11:44
Милиционер-комуниста и с дявола ортак става, стига да получи власт и световно господство, за да мародерства човечеството.
цитирай
6. get - @ 3. 4. vencivaleri1951 - "... Путин пред мюсулманския събор." Грешка поради незнание или ...
07.12.2015 21:32
... съзнателна лъжа! Това Путин го казва в телевизионно интервю! С други думи "vencivaleri" говорите неистина! В потвърждение Ето изказването на Путин от 16 декабря 2010 г.?
http://rutube/video/cb90695621b37dcfe549abeda63aee34/
- Ето точно думите:
"Надо сказать, и я об этом много раз говорил, что Россия изначально, я хочу это подчеркнуть, изначально складывалась как многоконфессиональное и многонациональное государство, именно многонациональное и многоконфессиональное."
- А това той го казва като отговор на водещата М. Ситтель:
"Владимир Владимирович, в продолжение темы еще один вопрос мы получили «эсэмэской»: что ожидает нас, русских, проживающих на Северном Кавказе, после всех событий, которые произошли в Москве?"

Второ: Какво не иска да доизкаже Владимир Путин - Ще си отговорим, ако си поставим въпроса:
"На кой се е молил Афанасий Никитин ?" в прословутата му книга: "Хождение за три моря"?
Няма да се спирам на цялото й съдържание(тъй като и там има интересни примери, относно това което ме интригува и смущава), а само ще цитирам заключителната молитва на тверският купец - която звучи така в оригинал(а)?
"Бисмилля Рахман Рахим. Иса Рух Уалло. Аллах акбар. Аллах керим" в разбираем за нас (руски) превод звучи:
"Во имя Аллаха Милостивого и Милосердного и Иисуса Духа Божия. Аллах велик ..."
- Що за "християнство" се е изповядвало във Велика Рус в средата на 15-ти век, се питам четейки това?

- Така, че Путин мисля не бърка ... а по-скоро недоизказва докрай нещата, които знае?!


цитирай
7. mikolaj - Сложно е
13.12.2015 19:51
"Това дава и обяснение – поне донякъде, защо „великият борец срещу тероризма и православен рицар“, които уж воюва на живот и смърт с ислямска държава, всъщност, реално не воюва с нея, ами бомбардира някакви други бандити"- Много просто: Путин защитава интересите на Асад, а в момента той е в директен сблъсък с Ал-Кайда и всички подобни на нея групировки.
Колкото до речта, наистина звучи странно- самото позоваване на "някои теолози" е завоалирано изказване на собствено мнение. Предполагам, че идеята е да увери мюсюлманите, че никой няма да ги преследва.

Всичко това само показва, че в момента няма реален сблъсък християнство-ислям, а по-скоро има серия конфликти по различни оси. Доскоро приятел с Ердоган, Путин се отрече от съюза с Турция.
цитирай
8. nkf - mikolaj, Асад обаче е алауит, което ...
13.12.2015 20:52
mikolaj, Асад обаче е алауит, което никак не е равно на мюсюлманин. Даже, доколкото знам, мюсюлманите /шиити и сунити/ изобщо не смятат алауитите за мюсюлмани. И сигурно са прави, тъй като алауизма е някаква съвсем синкретична религия; някакъв хибриден култ. А путин се опитва да проповядва някакъв религиозен синкретизъм между ислям и християнство. На него явно му трябва синтез, така, както си изобрети синтезирана идеология /по-точно я пообнови/ нарече еварзийство. А сега му трябва религия за тази евразийска доктрина - и ето ти православен християнски ислям.
цитирай
9. vmir - За Путин и Кo е въпрос на живот и смърт да измислят формула,
15.12.2015 14:17
която не само да оправдае безобразията на СССР и техните собствени, а да увековечи самата възможност за безнаказано вършене на безобразия.

Да не забравяме, че до днешен ден не е прекратено престъпното приравняване на комунистическите престъпления с героизма. Че това е възможно ЕДИНСТВЕНО с натрапване на "разбирането", че ДЕМОКРАЦИЯ означава престъплението и съучастието в него да не бъдат инкриминирани, а да бъдат третирани като право на личен избор, т.е., престъплението да бъде поставено под защитата на законите и практиките по прилагането им, без оглед на последствията и шизофренията, до която води такъв деструктивен, но удобен за замитане и продължаване на престъпленията принцип.

Затова днес е толкова честа гледката на къде повече или по-малко нагли лъжци, които безочливо набеждават други в онова, което самите те или работодателите им вършат, а когато бъдат разобличени, цели партии се втурват да защитават "правата" им с претенцията, че закона им гарантирал правото да си вършат и говорят каквото им душа иска.

Е, вече се видя ясно, че този специален "принцип", който в зората на демокрацията попарени и отвратени приемахме за проявление на байГаньовски гьонсуратлък или морална инвалидност, не само се произвежда в Кремъл, но представлява основа на настоящата кремълска политика. А Майдана ни върна 1 към 1 към лексиката и опорните точки, с които беше изнасилена демокрацията у нас, а изнасилвачите днес самодоволно я нарочват за лека жена и безсрамно манифестират намеренията си да се гаврят с нея до безкрайност.

В тази връзка ще посоча само измамата, че срастването между светската и духовната власт е доказателство за "праведността" и далновидността на Кремъл. За премахване на възможността за такава измама, в Англия двете власти са законодателно разделени преди 800 години. Колко му е след социална "иновация" от такъв мащаб, да се мамят мужиците (които не знаят какво е свобода различна от пиянстване и дрънкане на оръжие срещу отсъстващите) и верски?

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522949
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031