Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2016 12:09 - Обръщение на президента Росен Плевнелиев по повод Деня на почит към жертвите на комунизма
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2660 Коментари: 7 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       В Деня за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим - 1 февруари, президентът Росен Плевнелиев призовава всички документи, свързани с дейността на комунистическите тайни служби, да бъдат архивирани, дигитализирани и предоставени на Държавния архив. 


Памет за жертвите и позор за палачите на комунистическия терор

 
Главният прокурор иска да има давност за най-голямото злодейство на 20-и век 

Евгений Михайлов

Днес е 1 февруари. Днес е денят на почит към жертвите на комунистическия режим. На този ден преди 71 години е избит голяма част от елитът на България - министри, народни представители, лекари, военни. Избити и погребани в незнаен гроб са част от десетките хиляди жертви на управлението на БКП (Българската комунистическа партия).

71 години по-късно убийците още не са наказани. 71 години по-късно убийците дори още не са се разкаяли. Но 71 години по-късно паметта още е жива.

През 2000 година Народното събрание на България прие закон, с който комунистическия режим бе обявен за престъпен. През 2015 година Народното събрание гласува да отпадне давността за престъпленията извършени в годините на управление на БКП.

Днес, през 2016 година Главния прокурор иска отмяната на текстовете за отпадане на престъпленията на БКП.

Днес, наследниците на БКП - БСП внасят предложение, този период от българската история да не се изучава в българските училища и университети.

Днес, можем да имаме нов министър на образованието. Но не знам дали Меглена Кунева (Пръмова) ще разреши да се изучават престъпленията на партията, чийто виден функционер е бил свекърът й Иван Пръмов.

Днес, в България продължават да се издигат паметници на дейци на БКП и на окупационната Червена армия.

Днес ,през 2016, Ирина Бокова - дъщерята на дългогодишния главен редактор на официалния орган на БКП, вестник "Работническо дело" Георги Боков, иска подкрепа от българското правителство и българското общество за издигане на кандидатурата й за председател на ООН.

Днес, Ирина Бокова, по чието предложение записките на Че Гевара са признати за част от културното наследство от ЮНЕСКО, не си и помисля да предложи творчеството на убития от комунистите български писател Георги Марков, също да стане част от световното културно наследство.

Днес, а и по време на досегашните си два мандата като председател на ЮНЕСКО, Ирина Бокова би могла да предложи творчеството на талантливия карикатурист, журналист и издател Райко Алексиев да стане част от културната история на света. Така, поне би могла да направи малък жест на разкаяние, заради това, че нейния баща е бил част от палачите на зверски убития след 9 септември 1944 издател на вестник "Щурец" Райко Алексиев.

Но... днес е 1 февруари, а не 1 април! Едни имат памет, а други нямат срам.

Бог да прости мъртвите! И ... да бъде милостив към живите!

faktor.bg







Тагове:   жертви,   комунизъм,   почит,


Гласувай:
11



1. slavimirgenchev1953 - Едни имат памет, а други нямат срам.
02.02.2016 12:34
Комунисти и ченгета - и срам. Това са несъвместими понятия. Те са идялисте.
цитирай
2. nkf - Идеалисти със зареяни в парите, ...
02.02.2016 13:05
Идеалисти със зареяни в парите, имота и живота на ближния погледи. Под икономика и финанси комунистите единствено разбират: как чуждите пари да станат техни. Философията на убийството и кражбата са техният идеализъм.
цитирай
3. germantiger - Смърт за убийците
02.02.2016 13:14
Искрено се надявам комунягите убивали през тези 45 години да агонизират, да страдат и ако може случая да ги осакати - тях и техните наследници (вкл. невинните им унучета)!
цитирай
4. nkf - Искрено се надявам комунягите у...
02.02.2016 13:52
germantiger написа:
Искрено се надявам комунягите убивали през тези 45 години да агонизират, да страдат и ако може случая да ги осакати - тях и техните наследници (вкл. невинните им унучета)!

Няма как да не страдат, тъй като са дефектни. Ето, въпросният клан бокови (превод от турски - лайнарови); мангалското семейство живкови; синчето на нечовека мирчо спасов се спомина в адски мъки в Южна Африка. Изобщо собствената им дегенерация ще им разкаже играта. Човешки съд за тези изроди нямаше, за съжаление, но Божи съд - има, и то още тук.
цитирай
5. nkf - До комуниста именуван кrumbelo...
02.02.2016 15:53
До комуниста именуван кrumbelosvet: Естествено, че ще наложа контрол върху коментарите в моя блог. Все пак трябва да се спазва някаква хигиена и лъжливи и цинични коментари на разни комунистически пройдохи да не бъдат допускани. При това, точно пък вие, комунистическите отпадъци, да се жалвате от "цензура" не върви. Номерът ви с "крадеца, викащ дръжте крадеца" вече се изтърка отдавна и не минава. Пък и свободата на словото, което безспорно го има тук, ви дава възможност да си драскате комунистическите лъжи и брътвежи наволя. Та нали затова си имате ваши блогове? Апропо, кой ти е казал и гарантирал, че си желан в моя блог и кой те е излъгал, че имаш абсолютно право да пишеш в МОЯ блог? И още повече - кой ти е споменал, че в МОЯ блог можеш да пишеш лъжи и комунистическа антибългарска пропаганда?
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления!
06.02.2016 16:57
За 26 години режисиран от комунистите и техните марионетки преход поне успяхме да си изберем достоен президент, който да казва и работи за истината и за честта на България!
цитирай
7. nkf - За 26 години режисиран от комуни...
06.02.2016 19:42
batogo написа:
За 26 години режисиран от комунистите и техните марионетки преход поне успяхме да си изберем достоен президент, който да казва и работи за истината и за честта на България!

И сегашният президент търпи сериозна критика, особено по някои въпроси. Обаче по отношение на русията и по отношение на въпроси като геноцида над Българите извършен от комунистите, смятам, че е на място.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523077
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031