Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2016 15:59 - Избраха ли вече бокова?
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4810 Коментари: 16 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                         ***

     Убеден съм, че темата за бокова и ООН е дотегнала на всинца ни, поради обясними причини, затова писанието ми ще е съвсем кратко, и дори леко в  сатиричен дух. Разбира се сатиричните нотки са отправени към онази част от публиката на комедийното зрелище наречено „избор на генерален секретар на ООН“, която сама себе си определя като „лява“.

      И така, уместен за начало е напълно рeторичният въпрос: „до къде се стигна с избора на бокова“? Реторичен е, защото е повече от ясно, че бокова е някъде около подстъпите на кривата круша и има на своя страна всички шансове да застане точно под нея, в комфорта на дебелата сянка на поредния московски провал.  Не, че това не беше свята и напълно достижима истина за всеки нормално разсъждаващ човек - не „ляв“, а човек – но твари като първанов, райчев, калфин и т.н. денонощно ни убеждаваха в противното. Даже и тук, в нашия любим blog. bg, се изписаха кофи с виртуално мастило в подкрепа на кремълско – позитанското болно логично заключение: бокова генсек. на ООН. Обаче развоя на напълно прогнозируемите събития до този момент показва, че в тяхната логика логика НЯМА. Така е не от вчера и днес.

      Да, разбира се няма да забравя да припомня как под път и над път другарите бокови обясняваха колко избраницата на путин е кадърна, добра, ненадмината, успешна, умна, честна, образована... Пък интелигентна... Аз даже взех да се чудя да не би някой ангел небесен да е слязъл на земята и приел образ и подобие боково? Ама то пък какъв би бил тоя извратен ангел? Слава Богу, не се е случило такова чудо. Ама, все пак, щом другаря путин я е посочил за кандидат, то няма как иринчето все да не притежава някое от гореизброените качества. Та нали путин е шахматист, недостижим геостратег, връх на държавническата мисъл, може ли да не се спре на някой ум, който да не е нему подобен? Няма как. Ето защо бокова и путин са като двуликия Янус, а още по-добре - като Ин и Ян. Пък и в нашата мила татковина, де що има властови пост все е зает от боков аналог. Ето, лилето павлова е министър на МРРБ, а цецка – председател на парламента; вежди е министър на ... културата. Абе, все умни и красиви! Може ли наследниците на партизани – мандраджии и други антифашисти да не са най-най-най-. Няма как!  Ама да оставим панегириците за „ума и красотата“ бокова, то това е само една, макар и най-съществена част; но има и друга: тя, кандидат генсека била и – моля ви се – българка, което щяло да донесе неизмерими ползи, блага,  мед, масло и мляко на нас, другите българи. Признавам, че като чуя комунист да говори за България, Българи и българско, а особено за „български ползи и интереси“, почвам да се чувствам неловко, защото знам, че се готви голяма измама или кражба.  

      Само си представете георги първанов – гоце как сън не го хваща от мисли и тревоги за България и нейното добруване. Не можете ли? Знам, не на всеки е дадена буйна, че чак развинтена фантазия. Така, че не е лесно да си представи човек, че бокова е Българка, която ден и нощ изгаря от мисли и дела за България. Наистина как да стане това, след като самия димитър благоев – дядото /им/ публично, от трибуната на парламента, е заявявал, че не е Българин. Ами „великият“ поет никола вапцаров, списващ оди на възхвала за СССР срещу дребни рубли, плащани му от съветския посол? - и той за някакъв друг се е смятал, ама не и за Българин. Ами другаря добри терпешев, който обяснявал, че Беломорието – един от най-българските крайща – не бил българска земя, ами гръцка, и в този край Българи няма! Такава им е българщината и толкова им е българското на другарите от левия спектър / в тая група включвам и обикновените хомосексуалисти, щото са на едни и същи идейни позиции/. Така де, такава „българщина“ и тодорживков „патриотизъм“ почва да идва вече много. Стига толкова с такива „българи“ като бокова, боков, първанов...Даже в последните няколко дни чувам, че се появил още един „българин“, много достоен бил казват, че и генерал – родолюбец при това. Ама като знам, че тия ги ръси първанов – гоце, тоя ще да е поредния кремълски бок-лук, лика – прилика с „умната“ кандидатка за ООН бокова. 

      Ама да си довърша за бокова: след като окончателно стане ясно, че бокова отива на боклука и ООН ще го гледа по телевизията или в най-добрия случай от апартамента си в Ню Йорк /ако от Манхатън има изглед към сградата на организацията, разбира се/, предполагам, че тукашния ляв другариат ще избухне в поредния лай на агония срещу англо-американските империалисти, заговорници срещу мира и подпалвачи на войни; срещу всички стари и нови фашисти, масони, турци, лихвари, черноборсаджии и каквато още конрареволюционна гад се сетите, че спъват тяхното умно и хубаво момиче - тази весталка на партията. Така е, провалите са неприятно нещо, действат зле на нервите и демотивират. Ама другарите напоследък доста загуби инкасират. Та, питам се, тази есен как ли ще се чувстват след окончателния боков крах и загуба на президентските избори /ако бойко не им ги подари, разбира се/?
      Тъжна есен иде...за позитанци. Та, какво стана, другари, бокова ще стане ли генсек. на ООН? Хаха

 

        П.С. 

        И като споменах апартамента на бокова в Ню Йорк, искам да призная, че винаги съм си задавал един въпрос, на който така и не мога да намеря отговор: защо всички комунисти, русофили, путинофили, ленинци; всички ненавиждащи Европа, САЩ, капитализма, империализма и т.н. все към тоя презрян Запад гледат? Защо ултрарусофилът първанов – гоце купи на сина си апартамент в Париж, а не в Смоленск или Архангелск, да речем? Защо румен овчаров има апартаменти /при това скъпи и луксозни/ във Виена? Да не говорим пък колко им е на сърцето на другарите Лондон! Ах, този проклет Лондон, свърталище на свяко зло – включително и на орди комунисти-милиардери. Защо Париж, Берлин, Лондон, Виена, Ню Йорк? Нали уж мечтаят за руский мир, за световна руска доминация, върховенство на рублата? Защо другаря комсомолец банев и любимата му ромка се возят в Майбах, а не в жигули? Кой ще обясни двойнствения свят /направо шизофренен/ в който обитават другарите?

 


Тагове:   ООН,   путин,   първанов,   Бокова,


Гласувай:
13



1. vencivaleri1951 - Много кратко, няма що
06.08.2016 16:25
Все пак да ти припомня , че малко силно е казаното от теб за гледащата по телевизията

ООН то Бокова. Тя все пак е директор на една от най-важните структури на ООН.

Макар и трудно е да и се получи, все пак има една не толкова изместна песен на Висоцки " Еще не вечерь"
Всъщност гласовете против са и пак 3, но други са намалили тези гласове. Много е важно "драги",чии гласове са против. Нали накрая пак ще решават" петимата големи"
Генералния секретар на ООН е бил винаги договорка между постоянните членове. Няма генерален секретар одобрен без съгласието на когото и да е от тези голями.
Ето и португалецът получи два гласа против, след като изтекоха грами от разговора на Путин с португалския президент. Ами ако тези гласове са на САЩ и Китай например, а гласовете против който и да е от останалите са на някоя африканска или мюсюлманска държава?
Повтарям, че не смятам Бокова за сериозния фаворит, но има още много догоорки и уговорки преди 5те да предложат кандидатура на ОС за гласуване. Пък защо ви се чини, че е възможно не една кандидатура да бъде предложена и събранието да има този път правото наистина да избира повече от едно име. Така, че всичко предстои според мев. Ти може би си в кухнята и имаш своята информация:)
цитирай
2. nkf - О, не, не съм в кухнята, но по мири...
06.08.2016 17:28
О, не, не съм в кухнята, но по миризмите се усеща и отвън какво се пече във фурната. Виж, на мен избора на генсек. на ООН ми е дълбоко безинтересен. За мен това е организация, която по същество е вредна за онези държави, които загубиха ВСВ. Разбира се има и куп други причини, поради които смятам ООН за вредна, включително и тази, че организацията е антихристиянска, а аз съм Християнин, не само по традиция и по наследство. Прав си, че супремното решение го взема СС на ООН - тия са които имат последната дума. Тази дума обаче ще е НЕ. Аз, впрочем, умишлено не включих пасаж в текста, разглеждащ въпроса със СС. И още нещо: предвид генезиса и характера на ООН бокова би била един напълно подхождащ й генсек; но няма да я огрее. Има доста по-заслужили мръсници от нея за подобен ... престол. Имам усещането, че путин издигна бокова с цел раздухване на хибридната вътребългарска борба, която напоследък се е заформила и разгоряла с нов плам.
цитирай
3. blackpredator - цъ, цъ
06.08.2016 17:56
като прочетох
"Имам усещането, че путин издигна бокова с цел раздухване на хибридната вътребългарска борба"
и ти измерих шапката
определено не е, пилотка, бейзболна е
ма много малка бе
цитирай
4. apostapostoloff - Тоя идиот Венци май
06.08.2016 18:05
наистина вярва, че световната общност се състои от идиоти като него и ще допусне ООН да бъде оглавен от една комунистическа свиня...
цитирай
5. nkf - като прочетох "Имам усе...
06.08.2016 18:29
blackpredator написа:
като прочетох
"Имам усещането, че путин издигна бокова с цел раздухване на хибридната вътребългарска борба"
и ти измерих шапката
определено не е, пилотка, бейзболна е
ма много малка бе

Ти си от ония, които сутрин стават с името на путин на уста и безрезервно вярват, че джуджик е месията, който възстановява "величието на русия", на твоята русийка, нали Другарю? Сигурен съм, че е така. Само че щом това е така, ти не можеш да смяташ изобщо. Така че що ли не вземеш да се гръмнеш, безглаво комунистическо нищожество.
цитирай
6. bumerang - Аз само на въпроса "защо" в ПС...
06.08.2016 18:36
Това сигурно е партийно поръчение - за да превземат отвътре врага, защото е изгнил и да го оздравят като го боядисват червен. Нещо като троянски коне. :-)
цитирай
7. nkf - наистина вярва, че световната о...
06.08.2016 18:39
apostapostoloff написа:
наистина вярва, че световната общност се състои от идиоти като него и ще допусне ООН да бъде оглавен от една комунистическа свиня...

Не отговарям вместо адресата на коментара ти, но мисля, че съм длъжен да направя някои уточнения. Комунистическите свине към настоящия момент резидират по много по-високи места от генсек-ското столче на ООН. Например: овалният кабинет или елисейския дворец. А каква е меркел? Сложни са нещата, не е толкова лесно. Онези не се гнусят от комунистите - те ги приемат за легални политически елити; прибират парите им, донякъде ги пускат сред тях, дават им големи постове и т.н. бокова няма да стане генсек на оон не сащото е комунистка, а про други причини. Всъщност комунистическия произход е много добър атестат за организации като оон. Кажи, ти виждаш ли някой комунист, който да не преуспява в наше време? Да е осъден за престъпленията си? Аз не виждам такъв случай. Кой го допусна това? Знаеш ли кой? Тия, дето ще избират генсек на оон. Задай си въпроса " защо една партизанска внучка, при това с руско потекло, е министър в уж дясното "антикомунистическо" правителство понастоящем? А какъв е произхода на "великия реформатор", а всъщност нищожество, христо иванов? Комунистически, с баба рускиня, част от апарата на КГБ.
цитирай
8. nkf - Това сигурно е партийно поръчение - ...
06.08.2016 19:14
bumerang написа:
Това сигурно е партийно поръчение - за да превземат отвътре врага, защото е изгнил и да го оздравят като го боядисват червен. Нещо като троянски коне. :-)

И това е възможен отговор, но едва ли е и това. Утре ще пусна едно посътче за въпросната двойнственост.
цитирай
9. getmans1 - Щях да те критикувам за "къ...
06.08.2016 23:23
Щях да те критикувам за "късото" изложение но гледам, че са ме изпреварили.

Все пак съм спокоен,
срещу твоето "късо" ти излязоха с, много тъпо!
цитирай
10. luky - В послеслова
06.08.2016 23:26
си казал най- важното, но червените говеда се правят на ударени, сякаш не схващат за какво иде реч. В боклука им е мястото безспорно!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Всяко комуне е патологичен лъжец по природа и призвание.
07.08.2016 08:09
Иначе не би могъл да бъде комуне. Колкото и пари да натрупа, комунето винаги си остава просто парвеню - един лъскав, бездуховен кенеф. А когато ти каже, че е утро, бъди сигурен, че е залез...
цитирай
12. sestra - Не пропускат зло, и покемоните погнаха.
07.08.2016 13:03
А на въпроса вероятният логичен отговор е: за да дишат във врата на злия капитализъм, да го опознаят отвътре и тъй да го сринат по-ефективно. А после пак да навлекат любимите ватенки с дълбока въздишка на облекчение. Ух, какъв зор само, като си представих...
цитирай
13. nkf - Щях да те критикувам за "къ...
07.08.2016 18:35
getmans1 написа:
Щях да те критикувам за "късото" изложение но гледам, че са ме изпреварили.

Все пак съм спокоен,
срещу твоето "късо" ти излязоха с, много тъпо!

Е, не може да се каже, че не е късо писанийцето ми. Колкото до тъпото на тези, които казваш, че са "излезли" срещУ! - Всеки има право на "излизане", стига да е общо взето културно и да е по темата, иначе ги затривам без да се церемоня.
цитирай
14. nkf - си казал най- важното, но червените ...
07.08.2016 18:38
luky написа:
си казал най- важното, но червените говеда се правят на ударени, сякаш не схващат за какво иде реч. В боклука им е мястото безспорно!

Ако трябва да перефразирам една знаменита фраза от едно велико произведение: " парижка суета и германска кола, всичко туй червена суета е и в прахта ще иде, защото от боклук стре и в боклука ще се върнете..." Поздрав.
цитирай
15. nkf - Иначе не би могъл да бъде комуне. ...
07.08.2016 18:39
batogo написа:
Иначе не би могъл да бъде комуне. Колкото и пари да натрупа, комунето винаги си остава просто парвеню - един лъскав, бездуховен кенеф. А когато ти каже, че е утро, бъди сигурен, че е залез...

Аз само мога да се подпиша под думите ти. Бих добавил само, че дух в кочина не обитава, за справка - гочиту гергов. :)
цитирай
16. nkf - А на въпроса вероятният логичен ...
07.08.2016 18:40
sestra написа:
А на въпроса вероятният логичен отговор е: за да дишат във врата на злия капитализъм, да го опознаят отвътре и тъй да го сринат по-ефективно. А после пак да навлекат любимите ватенки с дълбока въздишка на облекчение. Ух, какъв зор само, като си представих...

Да сринат, ама червената рамия я няма. Как ще сринат? Като изкупят стоките по магазините ли?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523485
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031