Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2017 14:53 - Почит за Св. Св. Кирил и Методий
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2575 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 14.02.2017 15:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Ежегодно на четиринадесети февруари Църквата почита паметта на светите братя Кирил и Методий, създатели на първата българска азбука – глаголицата; доказали и по този начин спомогнали утвърждаването на българския език като богослужебен, наравно с еврейски, старогръцки и латински. Сам по себе си този факт има колосално значение, тъй като посредством това езиково утвърждение България бива призната за четвъртия духовен стълб на онова културно и верово пространство, което е пределно известно като Европа.

image
    Така е, защото европейската или наричана още Западна цивилизация се крепи на Христовата вяра, чийто езиков носител са арамейски и еврейски; античната философия – която иначе изобщо не е собствено гръцка – носител на която обаче се оказва старогръцкия език и римското право, пренесено през латинския език. И ето, че през 865 г. папа Адриан
II благословия българската глаголица,  преведените Евангелия и дава разрешение да се отслужва литургия на български. Това не е формален акт, който има някакво значение само за нас българите, не. Това е именно признанието за значимостта не само на езика ни, като такъв, но и всичко, което носи той, както и на цялата българска култура. Рим и Ватикана са пределно наясно какво е значението на България и нейното наследство, и папата го призна. Ето точно тук е и значението на светите братя, защото те с делото си изискаха това признание.

        Личното ми разбиране е, че 14-ти февруари, заедно с 24-ти май и 22 – ри септември трябва да бъдат държавните и националните празници на България и Българите; най-почитаните и най-важни празници: два празника свързани с духовното, с вярата и културата ни, показващи и цивилизационният ни принос и един – светски, политически.

 

         Разбира се, в ден като този, не мога да не отдам порицание на онези изроди, които по някакво неясно стечение на обстоятелствата се самоназовават Българи, но не са, а са от сатанинската съветско-славанска синагога. Защо е нужно порицанието, би запитал някой по-недосетлив. Нужно е, защото тези изроди постоянно говорят за някаква си „славянска азбука“, която били създали Св. Св. Кирил и Методий. Затова трябва постоянно да се казва истината, че „славянска азбука“ НЯМА, никога не е имало и никога няма да има! Азбуката е българска! Ако на разните му там руснаци, бларуси, украинци, сърби, черногорци, казахстанци, монголци, азербайджанци, панслависти и разни повредени от шарлатанствата на „просвещението“ западняци не им харесва този факт, то е по-добре да насочат внимание към психическото си здраве.

     Същите изроди обаче не спират до азбуката, те стигат и по-далеч, обяснявайки ни за някакъв „черковно-славянски“ – моля ви се – език! Е, какъв ще е този език, та има ли народ „черковно-славяни“? Истината е, че такъв език няма. Има старобългарски език, който се използва и до ден днешен в литургията. Ясно е, че на руснаци, сърби, и разни такива не им харесва фактът, че и двете азбуки – глаголица и кирилица са български, и в православните им черкви богослужението е на старобългарски, но и езиците им са локални варианти старобългарски – руският е чудесен пример за креолски език, а сърбо-хърватския не е нищо друго, но диалектна форма на българския.

    Пак тези изроди, мимикриращи като Българи, насаждат абсолютната лъжа наречена „славянство“, че имало някакъв си народ/племен „славяни“. Такива няма, не е имало, но са се появили „славяни“ в русия, където 90% от населението е било със статут на роби/крепостни/, живущи в землянки и търгувани като работен добитък. Мисля, че обилните сведения за цените на мужиците са твърдо доказателство за този факт. Да добавя още нещо: идеята за славянството е късна и се ражда през 17-ти век, а панславизма е копие-идеология на пангерманизма /който, от своя страна, също е една от глупостите на „просвещението“ и масонските ложи/.

        Напоследък, изродите повдигнаха наново лъжата, че Св. Св. Кирил и Методий били ... византийци! Как са византийци, когато такава държава византия НИКОГА не е съществувала. Имало е държава, със столица Цариград, която е носела названието Източна римска империя, която е многонационална и гражданите й се наричат „ромей“, сиреч римляни. Името Византия също е късно изобретение на някакъв полуграмотен германски цървуланко. После, същите изроди, не се свенят да кажат, че братята били даже ... гърци. Че кой грък ще седне да пише азбука за Българи? Те, ако можеха, в една капка биха ни удавили, а не азбука да ни пишат. Пък и как някой ще пише азбука за българския език, без да го познава? Ама те – казват псевдоисториците и псевдобългарите – били го научили на пазара в Солун. Е, тази глупост е поакзателна, че в България не само образованието куца, ами и психодиспансерите не си вършат работата.

        И накрая, пак във връзка с изродите: няма защо да се карат кое е по-добре да се празнува Трифон зарезан или Св. Валентин / той е светия и е християнски светия и заслужава почит, стига човек да е християнин/, защото аз съм сигурен, че те не знаят какво всъщност представлява празника на Трифон зарезан и просто го обръщат на повод за напиване. Това обаче не може да бъде същност на ни един празник. Истината е, че истинският големият празник, който се отбелязва на четиринадесети февруари е на Св. Св. Кирил и Методий!

        Да не забравяме, че Св. Св. Кирил и Методий са обявени за съпокровители на Европа, нещо което никак не е случайно и има връзка с това, което казах за езика и културата ни и значението на България. Да не забравяме, че те са патрони не само на България и Македония, но и на Словакия и Чехия. Да не би да се окаже, че не можем да оценим какви хора сме имали, какво значимо сме дали, а ходим да зарязваме лозя и да се напиваме или да си подаряваме шоколади и сърчица? Българино!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Браво- чудесна статия, поздрав...
16.02.2017 14:48
Браво- чудесна статия,поздравления!
цитирай
2. nkf - Браво- чудесна статия, поздрав...
17.02.2017 13:05
shtaparov написа:
Браво- чудесна статия,поздравления!

Благодаря.
цитирай
3. barin - Покрай Трифон зарезан и новия за нас ...
28.02.2017 06:30
Покрай Трифон зарезан и новия за нас св. Валентин за братята забравяме. Те са ни дали азбуката и трябва да се почитат не само на 24 май.
Поздрави!
цитирай
4. nkf - Покрай Трифон зарезан и новия за нас ...
01.03.2017 14:28
barin написа:
Покрай Трифон зарезан и новия за нас св. Валентин за братята забравяме. Те са ни дали азбуката и трябва да се почитат не само на 24 май.
Поздрави!

Така е, много хора забравят за Братята. Мисля обаче, че атеистичната, социалистическо-окултна, "просвещено-либерална", масоно-панславистка и руско-имперска бесовщина съвсем целенасочено профанизират и фалшифицират историята ни, налагайки същевременно маскирания култ към бакхус/трифон/, изваждайки народа ни от Християнството и потапяйки го в левичарското неоезичество. Отделен е въпросът с опитите да се откъснат светите Братя от българския им произход.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления!
09.03.2017 07:44
Много ценна и добре аргументирана статия си написал, приятелю! Съжалявам, че едва днес успях да я прочета и понеже си заслужава да се чете от всеки българин, ще я пусна отново в отделен постинг от твое име.
цитирай
6. getmans1 - На просветения нито Зарезан, нито ...
09.03.2017 09:25
На просветения нито Зарезан, нито Валентин и нито разните благодарности не биха му пречили, не е ли така!?
цитирай
7. nkf - Много ценна и добре аргументирана ...
09.03.2017 13:31
batogo написа:
Много ценна и добре аргументирана статия си написал, приятелю! Съжалявам, че едва днес успях да я прочета и понеже си заслужава да се чете от всеки българин, ще я пусна отново в отделен постинг от твое име.

Благодаря ти за високата оценка, приятелю. Аз съм силно пристрастен по темата за Светите братя, за азбуката ни и културата като цяло и съм повече от убеден, че по тези въпроси трябва ежедневно да се говори и да се води буквално война!
цитирай
8. nkf - На просветения нито Зарезан, нито ...
09.03.2017 13:32
getmans1 написа:
На просветения нито Зарезан, нито Валентин и нито разните благодарности не биха му пречили, не е ли така!?

Може би е така, но аз не виждам достатъчно просветени, а оглупели от славизъм, панславизъм, русофилщина и комунизъм идиоти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523224
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031