Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2017 15:25 - Когато дебилите станаха професори
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 5299 Коментари: 9 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

                        Или как никога не е късно да станеш за резил

        Решил съм днес да удостоя с кратък словесен опус другаря Иво Христов, известен с малкото си име професор и екстравагантните си пуловерчета. Без съмнение поводът за тези редове е невероятният ескиз на „професора“, засягащ българите (или поне осемдесет процента от нас); евреите, съветската армия, паметниците и т.н. . За целта обаче, ще започна по-отдалеко. Все пак за цял професор, ако и да е в кавички, иде реч. Та, така...

     Има една английска максима, стара поне колкото колониалната им империя, поучаваща, че: „Аристократ и гражданин се става с третото поколение, но не винаги“. Сиреч, в рамките на минимум три поколения се доказва устойчивостта на личностните качества на един род. Приема се, че трите генерации са необходимият период на интелектуализация, изграждане на характера, и на навиците, както и затвърждаване на онези качества, които позволяват на личностите от съответния отличен клан да заемат позиция на власт или да бъдат допуснати да обучават бъдещите поколения. Тук някой с по-егалитарни и евразийски настройки може да рече, че англетата са империалисти, кръвопийци, двуличници (според ме са четириличници, дори), подмолни и т.н.. Но!

    Англичаните може да са всякакви, но глупаци със сигурност не са. Във вековете са се доказали като ненадминати експерти по селектиране, отглеждане, възпитание и образование. Следователно може да се доверим на вековния им опит и познания, и да вземем заключението им като мярка за другаря Христов.

     Преди туй обаче, нека само напомня за мярката, с която „професорът“ мери сам себе си. Нали се сещаме за онази вечна негова поза на всезнаещ, едва ли не на току-що напуснал олимпийския синклит, за да „поучи“ нас, недостойните; да ни „осветли“ за величието на русия, путин и предстоящият крах на ЕС и САЩ, плюс НАТО; и разбира се: да ни напомни най-после що за дебили сме. Някой обаче ще рече, че това е и мярката на всеки средностатистически комунист-русофил! И комай ще се окаже прав. Думата ми е обаче за „професора“.

      Та, докато обяснявал що за дебили сме ние българите, „професорът“ се сепнал и ни в клин, ни в ръкав панически премахнал записа запечатал блестящите му мисли. Какво го е накарало да направи това? Най вероятно някой му е подсказал, че е сътворил невероятна глупост и фразата с „дебилите“ трябва да изчезне. Речено-сторено. Обаче, понеже е много умен, „професорът“ цитира дословно фразата с „дебилите“ - която иначе е премахнал  за да не се разчуе - но вече в контекста на лирично обяснение за това как всъщност бил „неправилно разбран“. Аха! И се получи така, че всъщност постави на показ точно това, от което искаше да се оттърве. Умно! Не ще и дума. Всъщност си е направо дебилско.

       Ама и това не е всичко. Неволите „професорски“ не свършват дотук. Докато другарят Иво Христов с пяна на уста преповтаряше московската лъжа, че червената армия спасила българските евреи, отвъд Атлантика дойде оглушителен шамар, който направо разпердушини руската хибридка. И дойде не от кой да е, а от „американския еврейски комитет“ – най-старата и влиятелна еврейска организация в САЩ. Сиреч, става въпрос за много сериозна структура и съответно за много сериозни хора. И така, Дейвид Харис, който е изпълнителен директор на въпросната организация по един дипломатичен начин каза, че „спасяването на българските евреи от съветската армия“ е тотална глупост. Впрочем г-н Харис е възпитаник на пенсилванския университет и на лондонското икономическо училище, както и има отношение към университета в Оксфорд, та да се надяваме, че „професор“ Христов няма поне него да обяви за... дебил. Със сигурност Харис може да се подпише под думите си, докато Христов няма елементарната доблест и смелост да застане зад своите, та бърза да трие. Между другото, дори тукашната „Шалом“, колкото и комунистическа да е, определи кремълската пропаганда за нетърпима лъжа. При това положение е редно „професорът“ да бъде запитан кой СЕГА  е дебилът?

  Защо обаче „професорът“ се постави в светлината на средностатистически представител от състава на помощно училище? Просто е! С това започнах. Трябва да минат три поколения.
Не може да си първо поколение ограмотен и да си „интелектуалец“.
Не може единият ти родител да е хванат нейде из безкрайните полета на СССР – страната на землянките и пирожките с човешки черен дроб, а другият ти родител да е от кръга на мандраджиите и ти да си „Елит“. Не може да не знаеш към кой народ принадлежиш: да се чудиш руснак ли си, българин ли си, украинец ли си или просто „съветски човек“ и да си "професор". Не става да имаш антропологичен вид, поради който само до преди някакви си 80-90 години биха те въдворили в някоя изправителна социална институция (почти сигурно гарантираща стерилизация, поради лоша наследственост) - и то не в Германия, а да речем в САЩ - и да обясняваш как българите са дебили.

        За съжаление „професор“ Иво Христов не е единствен и не е сам. С такива „професори“, като него, червеният дявол е наспорил нашата земя: Божидардимитровци, Миткогестаповци, Димитъртадъръковци, Евгенигиндевци и т.н.. Това, впрочем, обяснява защо сме на тоя хал. Няма как някой, който все още се храни с ръце, понеже не знае как се държи нож и вилица и се явява по телевизията я с разкопчана до пъпа риза, я с пуловерче, да надскочи рамките на –простете - ...“циците и дебилите“; да има поглед отиващ по-назад от 09.09.1944 г. и поглед по-напред от личната или партийна далавера. Няма как да си „професор“ и мерилото ти за национално достойнство да е паметника на руския окупатор и на всичкото отгоре да битуваш като „български народен представител“. Тук зад дебилизма на професора почва да наднича и някаква шизофрения.

Завършвайки ще перефразирам думите на Франсис Скот Фицджералд от една негова творба:

            ...“Професорът със сигурност не би издържал проверката на властите на Елис Айлънд...“. Дебил!




Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Ние вече сме на много добър хал- въпреки тези
08.11.2017 17:50
"професори". Въпреки спънките и проблемите, които създаваше червената измет.

България се превръща бавно, но сигурно в това, което е била преди войната- житница на Европа. Това е нашето предназачение на Земята. Оттук идва и ще идва голямото ни богатство.

А дебили има в България. Те са около 1 000 000. Това са онези ахмаци и баламурници, които гласуваха за партията на простака БСП.
цитирай
2. nkf - Халът е тежък, въпреки някои пол...
08.11.2017 18:09
Халът е тежък, въпреки някои положителни тендеции в икономиката. Изобщо дори не мислех за икономика, докато пишех думите за тежкия хал. Тук има крещяща липса на законова справедливост. Апостоле, има достатъчно хора, които за деянията си трябва да лежат в затвора. А не лежат. Имаме тежък институционален проблем, който парализира властите. Имаме сериозен проблем в съдебната система. Проблем, който е умишлено заложен. Има и още... Това води до обществена деморализация и парализа. Това директно торпилира самото основание за съществуване на обществото. За всичко това вина носят И подобни дебили като "професора" с пуловерчето.
цитирай
3. saankii - моля те,колега,дай да си говорим за ..69,или..ретрогАдния Меркурийй
08.11.2017 18:29
България се превръща бавно, но сигурно в това, което е била преди войната- житница на Европа. Това е нашето предназачение на Земята. Оттук идва и ще идва голямото ни богатство.

г-н апостолофф,не знам ти какъв хляб си купуваш,но
аз хляб в България не кусвам..никакъв,ни Био,ни Гмо,
ни..боядисан.
А ,в Германия ям най-вкусният хляб в Света/честна дума
не ми се спори за..политика, излишни нерви..
за тоз дето духа..
всите са маскари, некъф,не само тоз, с джилетката..
айде,отивам на вечеря аз..
наздраве...
цитирай
4. vencivaleri1951 - Здравей
09.11.2017 05:19
Виж, няма нищо лошо да си от село , селото е родило велики хора. Лошото е когато носиш "селяния" в себе си , а и я тикаш в лицето на другите. Впрочем ти би трябвало да си доволен от Нинова и "откритията " и-ще направят това което Цанков не успя. Впрочем и това с "трите" поколения не винаги е вярно. По време на националните катастрофи все професор е стоял начело на правителството. Пък и Станишев опровергава англичаните . Той е доктор на Московския университет и Доктор и на Лондонското Висше училище. Баща и майка професори, братът на дядо му също професор. Впрочем малко хора знаят за близката родствена връзка между проф Станишев лекарят-разстрелян заедно с регентите и през зимата на 45та и Димитър и Сергей Станишеви.
Иначе за три поколения мъжете англичани оплождат поне две братовчедки, а и по някоя доведена сестра:)))
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
09.11.2017 07:43
Както обикновено си назовал нещата с точните имена и си поставил вярната диагноза на червения титулуван отпадък на обществото, който се нарои по съветско време.
Червените тъпаци под всякаква форма се опитват да си присвоят или припишат всякакви чужди постижения и добродетели, защото не могат да сътворят нищо стойностно и полезно. Те никога няма да разберат, че човекът прави званието, а не званието - човека!
цитирай
6. syrmaepon - и мерилото ти за национално достойнство да е паметника на руския окупатор и на всичкото отгоре да битуваш като „български народен представител“.
09.11.2017 14:34
Поздрави! Четох с удоволствие!
цитирай
7. vencivaleri1951 - Не става въпрос за съвпадение на фамилии.
09.11.2017 20:29
анонимен написа:
дефиниция е защитник на егалитарни позиции и понена хартия се явява представител и защитник на социално слаби, социално изключени, по-слабо грамотни и т.н. да говориш по този вулгарен и просташки начин. Ами той явно не съзнава, че всъщност обижда собствения си електорат. Но както казах на него никак не му отива патрицианската, елитарна поза, ама никак. Нито има снага, нито бой, нито сурат, нито акъл /както казват хора от сой от старо време/. Между другото, ако имаше поне мааалко достойнство и чувство за доблест, би си подал оставката и би напуснал "Б"СП, за да не й вреди, но той е нарцис, а и всичките тези качества са му дълбоко чужди. Интересно е твърдението и за родство между станишеви и разстреният проф. Станишев. Ще е добре да го установиш някак това. За пръв път чувам за такава връзка. На какво се базират твърденията ти? Надявам се не е само на еднаквите фамилии.


Не знам дали знаеш, но Димитър Станишев е най младият партизанин в " Чавдар"/ с няколко дена по възрастен е дядото на Лиляна Павлова/ Поради това си родство той не се и опитва да прави политическа или административна кариера-нямало е и как да се получи-най много да "изгори" като редица други по това време като "чужд елемент" Ориентира се към науката. Колеги бяха с мама , макар и в различни катедри. Въпреки организаторските си качества, той бяга през цялото време от каквито и да е изборни или кариерни израствания. По късно се разбира защо, но то е чак когато получава международно признание "на своята нива"-международно работническо движение. Работи по темата с Леон Асланов-също не е съвпадение на фамилията, а става въпрос за бащата на политолога. Те бяха и са много добри приятели с Жоро Станишев-брата на Сергей. Работата на Станишев се оценява навън силно и го правят главен редактор на международно списание със седалище Прага. След мандата , ръцете на Бай Тошо са развързани и го прави пълномощен министър в СССР/бяха п министри посланиците там/
Следва секретар на ЦК, Политбюро.
цитирай
8. vencivaleri1951 - И личен смешен спомен
09.11.2017 20:42
Някъде в средата на 60те съм на море с нашите. В същата станция бяха и Станишеви.
Фактически той Станишев най-старши там разбра че заминава за Прага. Баща ми се пошегува като каза:
-Е "Митя"/това е и партизанското му име/ няма справедливост на тази земя. Ти може да си най -млад сред Чавдарци, но аз съм с година по млад и от теб. Теб обаче те пращат в Златна Прага, а мен по пътя за Златна Панега/ нещо беше настъпил мотиката и го бяха подготвили за командир на авиопока в Д метрополия, но му се размина/ Тогава Дина /професор Станишева/ каза:
-Въпросът не е до справедливост, а до фонетика. Митя е бил най-млад партизанин, ама При Тато, а ти си бил най-млад партизанин при Тито...:)))) Впрочем и двамата Станишеви/родители/ бяха много обичани преподаватели от студенти, купсисти , аспиранти...
цитирай
9. nkf - Поздрави! Четох с удоволствие!...
10.11.2017 17:46
syrmaepon написа:
Поздрави! Четох с удоволствие!

Благодаря.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522906
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031