Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 16:59 - Сбирка на гномове
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 1478 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                            

 

        Този пост има забавно-сатиричен характер и затова искрено се надявам да бъде възприет така. Сигурен съм, че главните действащи лица, които назовавам поименно, биха искали да бъдат възприемани крайно сериозно, с преклонение и обожателно мълчание, едва ли не, но, за тяхно съжаление, това е невъзможно. Просто не им е дадено свише.

         И така, научавам аз от медиите, че коалиционният партньор на Бойко Борисов в настоящото правителство Волен Сидеров участвал в някакъв ... как беше?... А, да, форум, именуван: „ Финансовият капитализъм и неговите алтернативи за XXI век“. Там – както сам се хвали  воленчо - се срещнал със „световноизвестния геополитик Александър Дугин“. Сега, дали Дугин е световноизвестен или не, е наистина без никакво, ама никакво значение, за когото и да било по широкия свят, освен за его-то Дугиново и за (не)персони страдащи от липса на всякакво его, та се налага да заемат от чуждото, както е случаят с хвалещия се коалиционен партьор на главния европейски развит гражданин.

          По-важното, а и интересното от темата за липсващото или хипертрофирало его на полуръстовете Дугин и Волен (и началникът им милиционерът Путин) е именно темата на форума... Разбира се, важно е и мястото, където е проведен този митинг на евразийски мечтатели и „интелектуалци“. Разбира се, който си е помислил за Кишинев, познал е. Наистина няма по-подходящо място за манифестация на „евразийската мисъл“ от града, в който една не малка част от жителите му, все още имат кладенци в дворовете си или в междублоковите пространства. Не че имам нещо против кладенците, опазил ме Бог. В случая обаче, кладенците, илюстрират нагледно същината на „руский мир“ и „евразийското бъдеще“. Та, значи, събрали се громителите на капитализма (финансовия, за другия нищо явно не казват) и търсили му алтернатива, сблъсквайки чела и челца, напрягайки раменца и чревна пересталктика, каква алтернатива на пустия му капитал да измислят. Убеден съм, че нищо не са измислили, а и да са измислили нещо, то ще буди не смях, ами съжаление. Ей, не им омръзма цели сто години да копаят гроба на капитализма (и империализма) и все да падат в него. Е, този път пак ще паднат, но изглежда ще бъдат и зарити. Само не е ясно дали ще се гушнат с мумията на вожда и учителя си ленин или той ще продължава да смърди на на площада пред кремъл?

          Обаче в мен възниква друг един въпрос: знаят ли гурутата на световния финансов капитал какви „световноизвестни геополитици и титани на мисълта“ заговорничат срещу тях и олигархията им? Ако не знаят, да вземат да прочетат  „бестселърите“ на волен, в които ги громи. Това „бумерангът на злото“, „властта на мамона“, са все изобличителни речи на едно „честно, неподкупно евразийско сърце“ (първо се прегръщаше с главния гражданин за европейско развитие, после му казваше „Бойко, курво“, а сега пак е в поза партер пред същия). Ако трябва да сме честни – пък и волен би потвърдил, но само ако е на два-три арманяка и няколко „кока-магистрали“ – че би написал панегерик за „финансовата олигархия“, стига да му платят както си трябва. Лошото в случая е, че финансовата олигархия дори не подозира за съществуването на волен ... пък и на дугин. Ех, как му се ще на волен, да го поканят някъде в Ню Йорк; да седне той в ония ми ти закрити локали, само за „финансово избрани“, и облечен в смокинг да изнесе реч за това как са „блеснали полята“ (или май бяха „житата“? Все тая!) пред отрудената „финансова олигархия“. А тя, олигархията, с белснали очи да му ръкопляска и да му бутне поне няколко чека, с гаранция за доживотен и даже поколенчески луксозен живот. Пък и някое друго хвалебствие да изкаже. То пари, пари, ама друго е някой „финансов кашалот“ да каже „ашколсун“! Вярно, не е много по атлантически, ама пък волен добре разбира специфичния философско-лингвистичен сленг от улица „беловодски път“.

           Дааа, ама – не, както казваше покойният Петко Бочаров, известен и с това, че писал доноси срещу собствената си съпруга. Не искат и не искат тия „презряни капиталисти“ да знаят ни сидеров, ни дугин и затова последните двама ще се съберат в Кишинев, та да им кажат, че им е спукана работата. Ще им я спука не някой друг, ами самият милиционер путин... Лошото е, че и тези чутовни закани, предупреждения и заплахи няма да стигнат до ушите на проклетите „финансови капиталисти“. Ама защо няма да достигнат до тях? Ами, просто е, уважаеми дами и господа: те нито четата „медиапул“, както аз го чета от време на време, нито влизат да четат в профила на волен във фейсбук, нито пък ще седнат да четата „геополитическите разсъждения“ на „световноизвестния геополитик“ дугин. Такива хора вестници не четат – те говорят на света /простолюдието/ чрез вестниците. С две думи казано, някъде надолу по веригата, добре платената им прислуга се занимава и с вестникоиздаване, като отвреме на време поместват скромните послания на техните босове, които иначе не са толкова „световноизвестни“, но пък обикновено предвиденето от тях се сбъдва, за разлика от „геополитическите концепции“ на „световноизвестния“ руски „геополитик“.

         Интересно е и каква ще е метаморфозата на волен, дугин и т.н. „мислители“, когато Путиновия балон се спихне? Към коя ли идеологическа ниша ще прибягат? Да кажем, че волен е опитен в тази дисциплина, но дугин? Е, все пак ина него не му е напълно непозната метаморфозата, защото вече веднъж се е докарвал от комунист, та консерватор, при това – силно религиозен!

Ех, защо си нямаме един Молиер...



Тагове:   Сидеров,   Кишинев,   дугин,


Гласувай:
7



1. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
17.12.2017 17:20
Много точна и стилна сатира си написал за прослава на путинопионките и техните набези срещу капитала. Развесели ме и ме изкефи :)
цитирай
2. nkf - Много точна и стилна сатира си на...
17.12.2017 20:48
batogo написа:
Много точна и стилна сатира си написал за прослава на путинопионките и техните набези срещу капитала. Развесели ме и ме изкефи :)

Благодаря, Оги. :) Абе, то към тия вече трябва със сатира да се подхожда. Сега, ти чули, че "страшният" противник на путин на престоящите руски президентски избори ще е ... собчак, с малко име ксения? Мдааа, мъжкарят путин ще спечели срещу някакво момиче. :) Казвам ти, тия са пълни нещастници и комплексари, пък и тукашните смехотворни русо-путинофили. Егати и курвите, честно. Жалка, та жалка история.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Открай време русия е царството на траги-комедията, Мартине!
18.12.2017 11:37
Тази садо-мазухистична империя все повече се превръща в сатиричния театър на планетата Земя и на мен това ми е много забавно :)
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522949
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031