Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2017 16:47 - Jamais vu по путин
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2785 Коментари: 10 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                            

      Нещо такова би трябвало да бъдат обусловените от изказването на путин „мерки“ на правоохранителните органи в русия срещу терористите, извършили атентата в Санкт Петербург вчера.

А какво точно каза путин, цитирам: „Държавният глава съобщи, че е наредил на шефа на Федералната служба за сигурност при залавяне на престъпниците да се спазва законът, "но при заплаха за живота и здравето на наши служители, наши офицери, да се действа решително, да не се вземат никакви пленници, бандитите да се ликвидират на място". Цитатът е според ТАСС предаден във фактор.бг.

      Какво се разбира от думите на руския президент, при това съвсем недвусмислено и ясно? Ами разбира се, че путин дава карт-бланш на службите за сигурност да ликвидират извършителите на атентата. Сиреч, президентът на русия тотално пренебрегва правовият ред, тъй като директно нарежда убийство без следствие, обвинение и съд, макар и на терористи. Терористи!? Как обаче ще се установи, че бъдещите убити /а такива ще има/ са непременно терористи и са извършили взривовете. Та нали затова е нужно следствие и доказване пред съд и за финал – съдебна присъда? Само по себе си това не е ли доказателство – и то идещо от устата на самия президент на русия, че в тази необятна страна правото не урежда и не регулира нищо? Обаче тук някой би реплекирал, като допълни, че путин добавя, че ликвидации трябва да се вършат при заплаха живота и здравето на служителите на реда. Аха, някой съмнява ли се, че такива заплахи винаги ще има, а конкретно в настоящия казус – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Задължително, защото явно на извършителите трябва да им се затвори устата, веднъж и завинаги: без те да могат да говорят пред следовател; пред прокурор; пред съд. Кой знае, да не би да вземе да се изясни, че централата на терористите е всъщност „Любянка“, та да стане конфуз, скандал! Разбира се такова нещо не бива да се допуска, затова – разстрел, както си му е реда открай време.

         И всичко това не е jamais vu, дами и господа, ами си е едно напълно познато ни deja vu. Същото беше и с взривяването на жилищните блокове, което беше приписано на...“чеченски терористи“. Обаче си беше една банална операция на ФСБ/КГБ. Не за друго, ами за да се оправдае поредната война в чечения, а и за да удари рейтингът на путин свода на небесата. И сега е така: предстоят избори, русия върви към колапс /вече мина the point of no return, както казват братята ни англичани и американци/- икономиката се срива, БВП се свива като шагренова кожа, точно като в едноименния роман на Балзак; изолацията й е по-голяма, отколко по време на СССР, а престижът й – равен с този на северна корея и иран; другарите китайци бавно, мъдро и целеустремено напредват в Сибир и т.н.. Все неприятни, та отвратителни неща /от гледна точка на обитателите на кремъл/. А идат президентски избори. Вовата не може просто така да си тръгне от кремъл /нали не забравяте, че там правото НЕ РАБОТИ и идеята за правова държава е нещо като предсказание от баба им ванга – може да се случи, но може и да не се случи, при това е крайно съмнително дали изобщо го е изрекла/ и да си се прибере вкъщи, отдавайки се на лов, риболов и писане на мемоари. Няма как, така става само в правовите държави, но в страни от третия свят, диктатури, се излиза от властта само с краката напред. Така че путин ще или не ще, трябва да играе на президентските избори. Обаче му трябва внушителна победа, за да демонстрира пред света, че „народът е с него“; да демонстрира пред опозицията, че тя е маргинална, радваща се на два-три процента одобрение. Дааа, ето защо едно атентатче действа добре на народонаселението. Мобилизира го зад вожда, който – както знаем и не бива да се съмняваме – жестоко, но справедливо ще се разправи със злосторниците. Още на улицата. Без някакви си следствие, съдилища и тем подобни „лигавщини“.

         Наистна изправени сме пред едно голямо Deja vu. Бас ловя обаче, че мужиците ще се хванат – кои поради непомерна тъпота и къса памет, и неспособност за мислене/мнозинството/, кои поради комформизъм. Важното обаче е, че номерът ще мине. Всъщност, ако путин иска да се бори срещу тероризма, ще трябва да се самоарестува и да разпусне ФСБ/КГБ, тогава от света ще изчезнат и „ислямска държава“, и ООП, и „ал фатах“, ФАРК и т.н. И тук някой да не се обърка и да каже, че нищо не разбирам и затова говоря така. Не, самият Литвиненко – служител на КГБ, тровен от колегите си с полоний, изрече това.

Остава да следим самият екшън по „залавянето“ и ликвидирането на терористите.

И накрая, завършвам в поздрав към посетителите на скромният ми блог: Честито Рождество Христово и Бог да бъде с вас. 

jamais vu (фр) - нещо не видяно досега, обратното на deja vu.




Гласувай:
6



1. vencivaleri1951 - Здравей
28.12.2017 19:23
В случая пишеш неподготвен. В Русия ответникът има право да избере формата на съдебния състав-съдии или съдебно жури. В Петербург няма кой знае какъв проблем, но гастролиращите "бомбаджии" обикновено имат не една среща със закона в собствените си региони. Ако е заловен за престъпление в Дагестан например, той ще избере да бъде съден от жури и това жури ще го оневини. Ще го оневини макар и вътрешно да искат да го осъдят, но те и близките им живеят в Дагестан и са беззащитни. Това е добрия случай-в журито обикновено има и хора които симпатизират на ислямистите, така че те вдигат ръка за невинен с чиста съвест. Освободен, боецът се връща отново на линия и с израстването си вече гастролира и в централните руски градове. Лично аз смятам, че този картбланш на Путин е дори закъснял Взривът на Шереметиево например нямаше да се състои, ако своевременно бе неутрализиран извършителя. На два пъти е заставал пред жури и на два пъти е бил оправадан.
Впрочем и зад Океана така действат. Имаше ли съд за Бен Ладен? Има ли указ на президента за арест по целесъобразност ? И не го казвам с цел да уязвя янките. Сигурността на милиони си заслужава да ограничиш правата на единици. Друг е въпросът, че там стрелят и за намигване или кихане
цитирай
2. yoan2015 - Темата, която засягаш е много сп...
29.12.2017 08:35
Темата, която засягаш е много спорна, защо? Прав си, всеки е невинен до доказване на противното, но понякога се действа според обстоятелствата, веднага давам пример, един от последните случаи това лято в Барселона, няколко дни след трагедията, засякоха "циганина" в покрайнините на едно село и го ликвидираха, предполагам, че заради сигурността на самите полицаи, колкото до Вовката, единствения му шанс да оцелее е да спечели отново изборите и тук съм съгласен, че с определени действия си осигурява подкрепа и поддръжници, но във тази "игра" всичко или почти всичко е позволено. Абе хич не му завиждам, нищо чудно да свърши като Саддам.
цитирай
3. yoan2015 - Честито Рождество Христово.
29.12.2017 08:38
Честито Рождество Христово.
цитирай
4. nkf - Йоане, далеч съм от мисълта, че на ...
29.12.2017 15:09
Йоане, далеч съм от мисълта, че на полицаите трябва да им се отрече възможността да ликвидират заподозрян, ако има заплаха за живота им или този на други граждани. Обаче тук не става въпрос за това, за факта, че ЛИЧНО путин директно нарежда да се ликвидират извършителите, разбира се велзевулски опаковайки го в условието за "опасност за живота на полицаите". Дори и да няма опасност, те пак ще ги убият /почти съм убеден/, защото тези взривове са като онези, в жилищните блокове. Паралел между Испания, която е правова държава и центъра на световния теророзъм русия не може да се прави. Знаеш, че в русия правосъдието е проформа, фасада, а реално - всичко зависи от този, който е оглавил държавата или от близкия му кръг от съучастници, на които е цедирана възможността по феодално да с еразпореждат с имота, живота и достойството на простолюдието/крепостните/.
цитирай
5. nkf - Честито Рождество Христово. Бл...
29.12.2017 15:09
yoan2015 написа:
Честито Рождество Христово.

Благодаря.
цитирай
6. nkf - Венци, оставям на страна пример...
29.12.2017 15:22
Венци, оставям на страна примерите, които даваш по причина, че: Съдебното жури / познати са два вида съдебно жури - голямо и малко/ е характерно за англо-саксонската правна система /Великобритания, САЩ, донякъде ЮАР, Австралия и още някои.../. тази правна система е твърде различна от Континенталната /европейска/ романо-германска система. Към романо-германската система със сигурност спада и руската правна система. Интересното /и важно в случая/ е да се отбележи, че в континенталната правна система НЯМА жури, а има съдебни заседатели, но тяхните функции са меко казано твърде различни от тези на журито. В никакъв случай не бива да се смесват двата института "жури" и "съдебен заседател". В континенталната правна система /към която спада и руската/ жури не се избира от страните. Темата е голяма и ще спра до тук. Не това обаче е въпросът на статията- друго е. И това друго, е свързано с основателното, почти сто процентово оправдано съмнение, че взривовете са извършени по поръчка от кремъл /не че путин лично вдига телефона и нарежда, по друг начин стават тези неща/ за да предизвикат политическо отражение. А самият факт, че путин на практика нарежда ликвидацията на извършителите е показателно. Показателно е и колко фасадна е правовата държава във владенията му. Бен ладен!? Ти вярваш ли в призраци?
цитирай
7. batogo - !!!:))) Така е, Мартине! Анализът ти е точен...
29.12.2017 16:48
Но путинката е пътник ако не напролет, то в най-скоро време, защото този тип управници-феодали и техните феодални империи са отживелица и нямат бъдеще в един пробуден, свободен свят.
Бъди жив, здрав и все така буден, родолюбив българин!
цитирай
8. amiayalom - Ало , разбиращите
30.12.2017 10:20
Откъде имате информация за това, как ФСБ са взривили блокове, сдобивайки се с подходящ казус бели? Някой от вас да не е висш ръководител там? И втората чеченска започна с настъпването на уахабитите ,водени от Шамил Басаев,Хатаб и др. И те ли са от КГБ?
цитирай
9. nkf - Откъде имате информация за това, ...
30.12.2017 13:49
amiayalom написа:
Откъде имате информация за това, как ФСБ са взривили блокове, сдобивайки се с подходящ казус бели? Някой от вас да не е висш ръководител там? И втората чеченска започна с настъпването на уахабитите ,водени от Шамил Басаев,Хатаб и др. И те ли са от КГБ?

Преди всичко се научете да общувате цивилизовано и тогава се включвайте в спорове. Културата е базов критерий за стойността на една личност. Останалото, за което повдигате въпрос, можете да разберете ис сам, нопри условие, че започнете да ЧЕТЕТЕ И МИСЛИТЕ. Всичко добро, за вас участието тук приключи /поради личностна непригодност/.
цитирай
10. nkf - Но путинката е пътник ако не напр...
30.12.2017 13:56
batogo написа:
Но путинката е пътник ако не напролет, то в най-скоро време, защото този тип управници-феодали и техните феодални империи са отживелица и нямат бъдеще в един пробуден, свободен свят.
Бъди жив, здрав и все така буден, родолюбив българин!

Огняне, Здравей, благодаря за позитивния коментар. Аз никак не съм сигурен, че путин ще си иде напролет. От друга страна, аз мисля, че не бива да си отива в следващите поне година и половина. Аз и преди съм обяснявал тов амое виждане с необоримия факт, че путин води русия към неизбежен колапс и разпад и ако не е той на власт, то управлението може да мине в ръцете на относителен родолюбец. Ние обаче сметка от това нямаме, защото само разпада и колапсът на русия е спасение за България. Пък и я виж, путин и обкръжението му умствени инвалиди, с изцепките сиколко росфоби създават every day! :) Затова, нека гледаме на казусът "путин" диалектично. Апропо, путин съумя да изкара от дупките дори дълбокозаконспирирани и верни руски слуги тук... Всичко се подрежда, спокойно. Путин е много полезен и върши чудесна работа. След като си иде по един или друг начин, от русия повече нищо няма да става. :) Весело изкарване на новата година ти желая. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2518095
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031