Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2018 21:03 - Антибългарската ос Русия, Сърбия, Гърция атакува
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1570 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо патриарх Кирил и Дугин избраха 3 март за активни мероприятия в България и Македония

Македонските „русофили” са най-големите българомразци, издигат лозунга „САЩ, НАТО и ЕС са четвъртия фашистки рай

  Докато провокацията наречена „патриарх Кирил” шеташе из България в съседна Република Македония, също на 3 март, се появи небезизвестният „професор” Александър Дугин – основател на Международното евразийско движение, представен в Скопие като „съветник на руския президент Владимир Путин”. Той взе участие  в организираната от антибългарската и антиевропейска партия „Единна Македония” публична дискусия на тема: „Република Македония в стратегически съюз с Русия и членство в  Евразийския икономически съюз.” Заедно с него бе и Леонид Савин – също представен като съветник на Владимир Путин. 
Присъствието на толкова 

високопоставени  руски провокатори

  по едно и също време в София и Скопие едва ли е въпрос на случайност.
Заместник-председател на партията „Единна Македония” е небезизвестният габровец Стефан Влахов-Мицов,  подвизаващ се известно време като преподавател в Софийския университет, а по-късно станал директор на Македонския културен център в София. Днес Влахов-Мицов е вече виден македонски партиен функционер, върл македонист, бълващ непрестаннно омраза срещу България, русофил, антиевропеец и антинатовец. Негови са думите: „само с борба срещу ЕС и НАТО ще се съхраним като македонски народ.” Всъщност в Р Македония „русофилите” по традиция са най-големите българомразци.  Лидер на ”Единна Македония” е друг „професор” – Янко Бачев, който пък преди известно време заяви, че в Македония вече 25 години живеят отродени македонци – т.е. такива, които са взели български паспорти и че той подготвя списък, по който ще започне тяхното „прочистване”, ако партията му вземе властта.

Става дума за „партия” дубликат на българската „Атака” като очевидно Бачев и Влахов-Мицов заедно играят ролята на Волен Сидеров. За да е по-интересна пиеската.

Сценарият обаче е същият – антибългаризъм в постоянно действие, русофилия и антиевропеизъм. 

Александър Дугин e идеолог на новата руска доктрина на евразийството и радикален руски националист и екстремист. Възгледите му са толкова маниакално антиевропейски, антинатовски и антизивилизационни, че той дори смята, че трябва да се ограничи и дори забрани, достъпът до интернет, тъй като чрез него Западът „развращавал” руския човек.  Като създател на култа към личността на Путин, Дугин смята, че руския президент е „абсолютен и незаменим”. Преди четири години гуруто препоръча на Путин да анексира не само Крим, но и цялата територия на Украйна. С други думи, това е един изключително опасен политически манипулатор, чиито „съвети” целят само едно – война. 
По време на „дискусията” в Скопие Александър Дугин отправи остри нападки срещу ЕС и НАТО, и предупреди, че присъединяването към Запада не е добро решение за Македония. Той посъветва македонците да поразмислят още и да приемат варианта „Евразийски икономически съюз”. „Македония, заяви той, трябва да мисли не за членство в ЕС, който се разпада, а за някакъв нов Балкански съюз с цел присъединяване към Евразийския икономически съюз”.  И за да звучи тази безумна идея по-убедително Дугин я облече в старата руска имперска и по същество расово-нацистка концепция за необходимостта 
„всички славянски народи да се обединят”

  Според него Русия няма да се противопоставя на решението на Македония за влизане в ЕС и НАТО, ще уважи избора на македонския народ, но страната трябва сама да вземе това решение и когато го взима да има и възможност за избор. А такъв избор е стратегическият съюз с Русия и членството в Евразийския икономически съюз. Няколко дни по-рано същата теза – отнесена към Сърбия, Дугин разви и в Белград. 
Според Александър Дугин „Западът пропада”, засилва се евроскептицизмът. ЕС вече не предлага перспектива. Дори и САЩ са пред вътрешен сблъсък, защото едни политици там искат американците да играят глобална роля, а други – да решават само своите си проблеми.  Едни са за глобализъм, а други за Америка. „Затова и Западът трябва да се грижи за себе си, а не да пропандира своята идеология.” 

Подтекста е ясен: понеже Русия е „много оправена” то нейната идеология трябва да се „пропагандира”. Интересно тогава защо самите руснаци бягат в „неоправения” Запад, а не си стоят в „оправената” Русия.

На българите тези „мисли” са познати, защото у нас ги поднасят отдавна псевдополитици и псевдополитически коментатори.

Те са част от хибридната война на Русия срещу България.

В Скопие на 3 март те бяха посрещнати с бурни овации от препълнената (почти 400 души) зала. 

Леонид Савин заявява по време на дискусията, че Брюксел е сателит на Вашингтон, че ЕС не е демократичен, че в него решават бюрократи, които не чуват гласа на народите. Като алтернатива изтъква Евразийския съюз, който предлагал „интеграция на основата на взаимна почит и уважение, независимо от големината на държавата и количеството на населението”. Евразийският съюз, заявява Савин, е „синтез на различни суверенитети. Това е реална демокрация“.

Ментета като Дугин и Савин се разпознават лесно:  те лъжат безцеремонно, дебелашки, нагло като „второразредни ченгета”, както вече стана популярно да ги наричаме. 

Тезите на Дугин и Савин с едно изречение обобщи по време на дискусията „философът” Влахов-Мицов: 

„САЩ, НАТО и ЕС са четвъртия фашистки райх”

 И всичко това, обърнете внимание, се говори на 100 километра от българската граница, от границата на Европа.

Някога нормалните хора в Европа са смятали Хитлер за ненормалник, за луд, но не са го вързали и възпряли навреме.

В СССР и Сталин са почитали, вместо след първото му престъпление да го низвергнат от Кремъл.

А след това вече бе късно. Десетки милиони европейци загинаха в най-страшната световна война, чиито подпалвачи бяха именно Хитлер и Сталин. 

Днес с езика на Хитлер и Сталин говорят определени среди в Москва. Те търсят „реванш” за разпадането на СССР,  ново „жизнено пространство”, обединение на „славянската раса”, Евразийски съюз.

Същото повтарят като папагали определени среди в Скопие. Официално Р Македония желае да бъде член на ЕС и НАТО. Но неофициално в страната се засилва пропагандата срещу ЕС и НАТО, а това ще рече и срещу България. 

Засягайки болната тема за преговорите между Р Македония и Гърция за името на младата държава, „съветникът” на Путин е заявил, че това е въпрос,  който трябва да решава сам македонският народ, а не политиците, защото този въпрос е свързан с идентичността на македонския народ. 

С други думи – има име Македония, има македонски народ. Няма име Македония – няма македонски народ. Но нима географията определя националната идентичност и що за „научна” теория е това?  Къде е тогава в Италия „географията” Италия? Защо Франция не носи името на Нормандия или Бургундия. Защо Германия не се нарича Бавария. Защо Русия не се нарича Москва река?
По принцип държавите избягват да приемат географски имена, защото е ясно, че много рядко историческите перипетии могат да съберат една географска област или даденост в една държава.

Днес географската област Македония е в три държави и в това няма нищо нелогично. Но не е нормално в Македония да съществуват партии и организации с иредентистки амбиции спрямо съседните държави – Гърция и България.

Защото както т.нар ”Световен македонски конгрес”, така и партията на Бачев и Влахов-Мицов „Единна Македония”, интерпретират договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония като 

„предателство”

 Според тях той е къс хартия,  която  ще бъде захвърлена на боклука веднага щом македонските националисти вземат властта.

Именно пред мислещите по този начин говори в Скопие Александър Дугин.

И го прави в същото време в което в София т.нар. „патриарх Кирил” обясняваше  историята на българския президент Румен Радев и му натриваше носа заради недостатъчната българска „благодарност”.

В този контекст е добре да си припомним и едно изказване на Дугин непосредственото след президентските избори в Молдова, САЩ и България. Тогава Кремълският шаман написа в своята страница във „Фейсбук”следното: 
„Вашингтон е наш. Кишинев е наш. София е наша. Остана да пресушим блатото в самата Русия." 
И пусна на своята страница мнението на свой приятел в Белград, според когото "проруският генерал Румен Радев победи кандидат на Вашингтон и Брюксел, което е нов успех за Владимир Путин...”  
Присъствието на Александър Дугин и Леонид Савин в Скопие, както и провокационната визита на „патриарх Кирил” в България на 3 март,  са брънка от една политическа манипулация, от една хибридна верига.

Това е опит на Русия да дестабилизира балканския регион, да създаде вътрешни проблеми във всички балкански държави, да демонстрира самочувствие на „световен играч” и алтернатива, да формира удобни за нейната агресивна политика „обществени настроения”, да окуражи своите васали. Москва се опитва да създаде нова формула за Балкански съюз, който в рамките на самия ЕС да се превърне в „троянски кон” на Кремъл. 

У нас тази идея се промъква в момента под формата на превръщането на антибългарския проект АЕЦ „Белене” в общобалкански проект. 

България има амбицията да приобщи страните от Западните Балкани към ЕС и НАТО. Това е благородна и демократична мисия.

Но българските политици трябва да действат с широко отворени очи. Те трябва да виждат опасностите, а не да действат слепешката.

Защото реалността ни подсказва, че нито „патриарх Кирил”, нито „съветниците” на Путин – Дугин и Савин, имат работа или „празник” в България и Македония на 3 март.

Такива менте пропагандатори и провокатори не трябва да стъпват по прекрасните ни балкански земи.

Те трябва да се държат на дистанция от европейска България и от европейска Македония. 

Александър Йорданов, специално за Faktor.bg
............................................................................................
И както знаете, точно в този момент гръцките власти обявиха, че договорка за името на Македония няма да има...скоро.
А малко преди това гръцката църква се обяви за оставането на македонската църквапод"майчинското" крило на сърбската църква...
У нас Сидеров, Каракачанов и комунистите българоубийци отново изтрещяха и яхнаха руската метла...
Тях поне не се налага да държим далеч  - те трябва да са под контрол, наблизо - в затвора за държавна измяна.
Президентът си получи заслужения плесник от господаря си и мълчи като насран.
Патриархът - и ттой мълчи. Чака руските лекета да зацапат душите на българите та да преглътнат отровното предателство което ни готви - клякане пред руската заповед и отказ от майчинство над братската македонска църква.
Но Господ всичко вижда....и той е Българинът!




Гласувай:
5



1. bulgares - Ето как граф Н. Игнатиев записва в ...
09.03.2018 22:19
Ето как граф Н. Игнатиев записва в своите спомени ("Записки"), че трябва да се промива мозъка на тъпите български слуги докато се превърнат в "послушно оръдие на руската политика" и наши еничари:

"За да бъде властта ни здрава и да не изисква постоянно напрежение от наша страна, е необходимо да държим в нравствено подчинение съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им към враждебния лагер".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960829
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол