Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2018 18:08 - Какво показа казусът „Новичок“
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2976 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Със сигурност темата не е никак подходяща за дните на православаната страстна семдица, когато човек трябва да е смирен; съзнанието обърато повече към Бог; мислите лишени от низостта на светското: едно духовно пречистване и подготовка за Възкресение. Така е. Така би трябвало да бъде; но не е!

    Виждам, че уж православните, и особено онези най-православни – със сърповете и чуковете в главите, дето си счупиха коленете и кръста да коленичат пред съветското ченге и дяволов служител Гундяев, са обзети от истински бесове, неописани дори от Достоевски.

   Оказва се, че наистина си имаме работа с много опасно бойно отровно вещество /БОВ/, което – ако съдим по състоянието на някои – дори има метафизично действие. Действие, което показа едно единствено нещо:  една част от населението на България е достигнала до невиждани размери на деградация. Няма как да не отбележа, че премиерът – тази храбра медийна пожарникарка, грее като слънце банкянско в челните редици на току-що упоменатата група дегенерати. Обаче, по ред на събитията.
                                    
                                                       ***

                                         Сценка номер едно.

   Избори в Русия, демократични и честни, разбира се, печели полуръстът – милиционер с кодово име Путин, иначе вярното е Шаломович. Резултатът от изборите също е умерено-убедително-демократичен, да не вземе някой да каже: „Ето, диктатор и затова печели със 105 %“, каквато е „демократичната“ практика в Народно-демократичната /Дали може да има по-абсурдна дефиниция-наименувание за държавен строй?/ Корея.
Впрочем преди няколко дни, в Египет, един друг дребосък на име Абдел Фатах ас Сиси спечели изборите с 97%; но той все пак е генерал, при това армейски, а не някакъв си подполковник от милицията.
Да оставя обаче Египет, той не е толкова важен за нас.

Та, Путин печели отново президентския трон на Русия /забравих за кой път/ и тукашните българоезични руснаци изпаднаха в нещо средно между оргазъм и делириум.
Разбрахме, че тая радост била, щото дядя им Вова – късий, ей точно през начеващия си мандат, окончателно щял да направи Русийката свръх-планетарна сила, която не само ще смаже Европа, ами ще отнесе и САЩ. За по-убедително,  милиционерът кремльовский им прожектира анимация с поредната порция безаналогови руски оръжия, които докарвали до безсъние и уплах американските генерали. Да си кажа честно – така им се пада! Обаче далеч по-интимната мисъл, която уверено плава /почти като адмирал „Кузнецов“/ в главиците на тукашните русияне е как България напуска ЕС и НАТО и те посрещат славната съветска, пардон, руска армия на „Орлов мост“ и настъпва сциалистическото хиляда годишно царство на руский мир.
Така ги виждат нещата ония с руското самосъзнание. Хубавото на мечтите е, че са безплатни... Засега.

В действителност, meanwhile, както казват нашите английски братя. Милиционерът вярно и неотклонно следва плановете на големите шефове, ама наистина на най-големите. Мислите, че не е така? Намирате Путин за супер-мъжага, тип Джеймс Бонд, Щирлиц и Авакум Захов взети заедно; яздещ мечки и насочващ световните дела? Е, ако е така, то за вас няма спасение - все още няма открити лечебници за глупци.
       Путин неотклонно подготвя уж „изправящата се от колене“ Русия за разпад. Дори вече някои територии са маркирани и фактически предадени на онези, който ще стопанисват и управляват съответните региони. В случая имам предвид Китай, който нахлува мощно в Сибир и изобщо няма намерение да си ходи. Апропо, задбайкалието е дадено на концесия и правителството на китайската народна република вече усвоява тези територии.
Ако смятате, че това е някакъв дълбок, хитър, замаскиран гениален ход на Путин, то май имате доста къса памет или просто сте от онези 20% фенове на „професора“ с пуловерче и физиономия на колхозник.
Ами да ви напомня нещо. Още през 1997 г. /може и 1998 г. да беше/ г-жа Маделин Олбрайт, тогавашен държавен секретар на САЩ, спомена на един доста висок форум, ей-така, ни в клин, ни в ръкав, че /цитирам по памет/ „Не е справедливо светът да има ограничен достъп и права върху прекрасния Сибир“. Трябвало „тези сериозни и наболели въпроси да бъдат решени“. Тогава Путин още го нямаше, но явно вече са го били набелязали за пълномощник по тая задача, защото Борята Елцин скоро след това го назначи за премиер.

     И какво направи Путин и „блестящият“ му екип от клептократи, от как бяха гудени на власт? Първо заваля дъжд от петро-долари, поради това, че Джордж Буш младши удари Ирак и цените на петрола удариха ценови таван от 150 долара за барел. Обаче тия колосални суми, в размерите на трилиони, бяха изнесени. Къде? Ами на запад, къде другаде. И какво стана? Паричките са на сигурно в банките, подопечни на големите шефове и никога повече няма да се върнат в Русия. Да, формално ще се водят на името на съответния руски архи-крадец; банката ще му отпуща за яхти, самолети, футболни клубове, къщи /не може без къща, все пак/, обезпаразитени мамашки и каквото там му трябва на човека. Никога обаче нямадаму бъде позволено да ги премести, където пожелае, особено извън контрола на големите Шефове. Тези пари всъщност служат и за още нещо, което е толкова очевидно, но е дълга тема и сега няма да говоря за това.

     После, през 2008-ма, Путин се срещна с един друг държавен секретар, само че чернокожа и от републиканската партия – Кондолиза Райс. Четири месеца по-късно Русия нападна Грузия и окупира част от територията й. Естествено, тукашните червенокожи, включително смехотворния „геополитик“ от механотехникума, Божем и той „професор“, другарят Гиндев, се впуснаха в агресивно-сълзливи обяснения как „храбрите солдати“ трябвало да бранят руските граждани от ... Саакашвили. Идиоти!
Как мислите, дали Райс и Путин не са си говорили тогава, освен за ракетния щит, ами и за Грузия? Реакцията на ЕС и НАТО беше предумишлено нулева по казуса. Обаче ясно се усети, че нещата се променят и се върви към умишлени кризи, поредици от кризи, които, когато приключат, ще разкрият един нов геополитически пейзаж. После дойдоха цветните революции; руското нападение на Украйна и заграбванетна украински територии; санкциите и контра-санкциите, хибридните войни, ограниченията и т.н.
Резултатът! Отслабваща Русия, с все по-блокирани връзки и растящо недоверие от Европа, плюс САЩ, Канада, Австралия, Япония и цялостно негативен анти-руски тренд в световен мащаб. Изолация и от страна на САЩ.
От геополитическа гладна точка е убийствено за Русия да е във вражда с Европа и това във вековете се е доказвало. Петър първи и Екатерина велика не са били прости, търсейки „прозорец“ и някаква форма на конвергенция с Европа. Със сигурност не са били по-прости от любимият ви милиционер; но той пък е много хитър и прави точно обратното.
Е, да, ама руска империя, откъсната от Стария континент е Н-Е-В-Ъ-З-М-О-Ж-Н-А! Дали е просто случайност това блокиране на Русия спрямо Европа, от самият й управляващ елит? Не е ли ясно, дори и за уличните котета, че точно този ефект се цели? Познахте ли вече КОЙ? Е главното действащо лице и предикат? Точно така, същия полуръст, Путин. Поклонете му се.
Както той ще разкатае русийката, никой друг няма да може.

     И, не, Русия не е в състояние да има какаъвто и да е превес над Европа, ако няма съюзници всред европейските държави – историческа истина. Сега обаче, освен един Беларус /при това, доста несигурно/ и една озъртаща се сърбийка, комай други съюзници НЯМА.

      САЩ, които по принцип могат да бъдат в известна степен патерица и гарант на Русия, днес са ... Знае се какви са отношенията им с Русия. Дори наскоро пратиха при Ленин около 200-300 „елитни“ руски солдати, нали и „Товар 200“ трябва да върви в тая геополитическа турболенция.
Накратко: целият развит свят е на практика в конфликт с Русия. Последната се радва на някакви „развити“ отношения с /леко да не паднете/ Венецуела, Афганистан... Зимбабве ли беше? Да, Зимбабве, наистина.

     Надяват се на китайско съюзничество! Ами, надявайте се. Не кой да е, а лично другарят Ли Юанчао каза преди известно време, в прав текст, в лицето на угоените и тъпи руски свини, ватници, идеални образи на получовеци, че Сибир има неотложна нужда от трудолюбивите китайци и китайското правителство усилено работи по въпроса. Колхозниците, уникално тъпи, макар и да бяха представители на висшата руска администрация, комай не разбраха какво им говори китайският другар, та му и ръкопляскаха. Дебили!
Всичко това обаче, малко или много, са уводни действия. Истински интересните и важно-драматични събития предстоят точно в този Путинов мандат.
                                                ***

                                 Да съдим по резултатите.

      Резултати от Путиновото управление до сега. Изолирана Русия, сама, стагнираща и със смаляваща се икономика; устойчиво намаляненаликвидността; загуба на на стойност на стратегически асети /"Газпром" преди 2014 струваше над 100 милиарда, а сега е под 40/забъркана в конфликти в Украйна, Сирия. Налице е и все по-ескалиращо напрежение с центровете на световна власт, икономика, технологии и финанси. Една държава превърната в световен парии под вещото ръководство на „гения“ Путин. Аз лично съм доволен. Очаквам след посещението му тук, покачване на неодобрението към Русия докъм 60 + %. В тоя смисъл посещението на ченгето Гундяев беше много полезно.

      Според театралното режесиране и драматиргично композиране, за да се премине от една сцена към друга е необходим „ключов момент“ или „ключово действие“. Например: не може Караджата да излезе от кръчмата, предид а е пил кафе. Казано малко по-различно, трябва да има причнно-следствена връзка, обуславящ факт и така стигаме до

                                                  Сценка две
 
     Отравяне с „Новичок“. Признавам сценката е изиграна доста зле, но това е защото режисьорите вземат публиката за пълни глупаци и не се свенят дори да се погаврят с нея. Лошото е, че публиката потвърждава височайшата оценка. Е, не се сърдете тогава, че ви третират именно като говеда. Има и друго, то все пак е по-ласкателно – просто е трябвало да бъде точно така, както стана. При такива операции грешки не се допускат.

Първо, ще попитам другарите русофили: вие наистина ли смятате, че Русия не е, ама никак не е, замесена в отравянето на собственото си ченге, ведно с дъщеря му на британска територия? Доказателства ли? Не е ли достатъчно ясно, че такива има, включително самото бойно отровно вещество. Ама, що руснаците не убили Скрипал, още докато бил в затвора; ама що тровели и дъщеря му, при положение, че предния ден била дошла от Москва. Отговорът е прост бе, другари: ами щото на руснаците им е трябвало точно такъв инцидент, точно в Англия и Скрипал – вероятно по доста причини – се е оказал подходяща мишена. Някой, който няма почти никаква стойност, прежалим е и може да се похарчи в името на нещо по-важно в тактически и стратегически план. Не е ли ясно, че зад този опит за убийство не стоят истински мотиви от разузнавателно естество? Приказките за „унищожение на предателите“ са ала-бала за деца - даунчета.

Сега към яростните защитници на обратната теза. Вие пък не смятате ли, че Великобритания също може да има причастност към руската операция? Не знаете ли, че Великобритания е родината на съвременното разузнаване, създадено още в 16-ти век от сър Джон Дии? Тогава, когато в Московията князът е спял редом с говедата, в яхъра.
Та, Великобритания, която има вековен опит в разузнаване и контраразузнаване; която има най-добрите служби в света, ей-така, някак си по случайност, няма да догледа за готвен атентат на нейна територия и то с химчиеско оръжие!? Айде бе!
Освен това, русофилите, вие смятате ли, че ако службите на Великобритания искаха да ликвидират Скрипал, нямаше да го направят по начин, по който да не падне дори сянка на съмнение върху тях? Например, да изглежда като най-банален сърдечен удар, да речем?

Не ви ли прави впечатление, че нарочно се е действало тромаво, шумно, мърляшката, недоизпипано? При това – пак казвам – на тероторията на Великобритания. Това не е коя - да – е държава.

Още няколко думи.

Химическото оръжие, ако не знаете, е под много строго наблюдение и регламент от великите сили и не е възможно някой току-така да си пренася химчиески компоненти; да си ги сглобавя и да замерва с тях, когото му скимне. Няма как да стане. Не, не ми обяснявайте, колко велики и недостижими са ватниците от КГБ или ГРУ, просто няма как да стане тая работа, без... леко английско намигване. Да не мислите за случайно, че контролираните медии – и от двете страни на новата „желязна завеса“, преднамерено излагат крайни до абсурдност становища по случая „Скрипал“. Те просто задават „правилната точка“, от която публиката трябва да гледа, без значение от личните й пристрастия.

Това е съвместна операция, която се явява „ключово действие“ и ще отвори сцената за следващата поредица действия, развиващи сценария. Вече видяхме началните действия от новия етап: експулсиране на дипломати; стягане на редиците; клетви за вярност; обтягане на отношенията; ескалиране на реториката; задълбочаване на пропастта между Русия и Евро-Америка плюс. Значи, разумно е да се очаква сгъстяване на облаците, а не разведряване.

                                                     ***

                                            Къде сме ние?

      Сценка две и половина. Междувременно ситуацията засяга и нас и държавното ръководство трябваше да реагира. И то реагира. Реагира по един абсолютно недопустим начин, което в средносрочен и дългосрочен план ще бъде във вреда за България.

Подкрепата за Великобритания, изискваше просто една декларация и едно действие – експулсиране на Макаров /минимум/. Това беше един шанс за поне частична парализа на руското влияние тук, което е – съвсем ясно – разсипващо за България. Наистина това беше един шанс, който без особени усилия, позволяваше на България да се заяви като сериозен, важен фактор в тази част на Европа. Но, не!
Важното за страхливеца Бойко и малоумните му, първосигнални клакьори е, че изпълниха заданието на таварищ Макаров. Обаче, това е! Имаме за премиер в тези сложни и трудни години един зле образован, без никаква култура, тъп и наистина ужасно страхлив премиер.
На всичкото отгоре е държан на къса каишка и от Берлин, и от Москва, и от Вашингтон, но най-вече от Берлин и Москва.
Имаме един политчиески елит, който е на интелектуалното и духовно ниво на децата от четвърти клас /ама, моля ви се, само вижте преЦедателя на Парламента, външния и вътрешния министър.../. Трагедията е същата и при тъй наречената опозиция- Карадаиъ /макар и всички да знаем, че ДПС участва пряко в правителството на Бойко, но неформално/, Нинова.
За чудото „Волен“ вече не смея да се произнасям, защото там е необходима помощ от специалист: за случая, д-р Саян е отличен психиатър.
Даже като се замисля, чудя се, какво толкова комунистите и русофилите скачате против Бойко? Ами той е изцяло ваш човек! Идеално обслужва червената, вашата, олигархия; чудесно служи на Русия – ей, откак е политически фактор, руското влияние в България и фактическа окупация на страната са във възходящ тренд; не направи НИТО ЕДНА важна реформа, което е идеално за Лукановия и пост-лукановия „преход“; назначил е дори откровен съветски агент за министър на отбраната, който да обезпечи и продължи военната неспособност на България. Даже ви избра Президент, за когото вкупом гласувахте.
Да, без Бойко и неговота умишлена загуба на президентския вот, Румен Радев никога нямаше да влезе на „Дондуков“ 1. Дори бях писал тук, че Бойко умишлени ще загуби, ама някои не ми повярваха. Е, после самата Тиква си призна, че е загубила нарочно, ама... Та, кой е Бойко? Че вие имате основание да смятате за НЕ ваш повече Станишев, отколкото Бойко.

Единственото положително от цялата тази работа е, че Бойко е вече политически труп, но не го съзнава, явно. Защо е така? – Веднага обяснявам: в старите условия, до преди „случая Скрипал“, Брюксел и особено Вашингтон мижеха и се правеха, че не забелязват „тарикатската политика“ на банкянския селяндур, имитираха, че вярват на имбецилните му приказки и общо взето, щом пожарникарката се придържаше към най-главните политически линии на Алианса и Съюза, не го закачаха; правеха се, че  вярват, че той е единственият проевропеец и пронатовец и му удряха сегиз-тогиз по едно рамо. Обаче винаги идва момент, когато клетвите трябва да се препотвърдят, договорите да се изпълнят - pacta sund servanda гласи старото римско правило, и когато това не се случи, тогава – тежко му на неизпълнилия и непотвърдилия. И това е нормално, такива са правилата, друзя.
За неизпълнение, руснаците пък понякога черпят с чай с аромат на „Полоний“.

Бойко сгреши и стана непотребен. Това е последният му премиерски мандат. В добавка към това, може да се каже, че с времето той натрупа много негативи, а особено през настоящия му мандат скандалите следват един след друг. Само да напомня: Скандалното признание, че умишлено загубил президентския вот; скандалната коалиция с ОП; шесторното убийство по Нова година в Нови Искър; убийството на Петър Христов; убийството на данъчния; скандалът с МиГ- 29; скандалът с „Истанбулската конвенция“; скандалът с руския патриарх; скандалът с ЧЕЗ; драмата с гигантската кражба АЕЦ-Белене; скандалът с контрабандата на цигари и каптагон през Турция; скандалът с избягалите затворници... през парадния вход. Да продължавам ли? А е едва началото на Април. Има и още: Бойко отдавна е надхвърлил интелектуалните и психически сили, които има и ясно се вижда, че насреща имаме един душевно смазан и тотално неадекватен човечец, който е като пате в кълчища. Това е една руина, ако трябва да сме точни.
Предполагам, че съвсем скоро, но преди да изтече ЕвропреЦедателството, от достатъчно авторитетно място ще му подскажат, че е време за оставката. Бойко няма да изкара пълен мандат и всички признаци на предсрочни избори и нова конфигурация на властта се виждат. Има и още нещо, което се оказва съществено за подаването на оставка - в Белият дом вече са републиканците. А знайно е, че тукашните „десни“ не са нищо друго, но храненици на американската левица /демократите/. Сега, с ГЕРБ и Бойко нещата са малко по-особени и дори Хилъри да беше станала президент, пак щеше да му намаже ските.
Понастоящем Тръмп/и тия зад него/ е в открит конфликт с европейските левичари - генетично свързани с американската левица - и особено с най-ярката им фигура - мути Меркел, мамата - кърмилница на „десния“ Бойко.

Не изключвам възможността САЩ да окажат доверие на Нинова и да я сложат на премиерския стол. Проруската й риториката в случая няма значение. Подозирам, че има връзки, за които май не се знае много-много.

        Смятам, че след Бойко просто не може да бъде по-зле и някак си е невъзможно да се намери по - нецивилизован –извинете – човек, който да оглави изпълнителната власт. Така че наистина няма значение името на следващия премиер, който ще поеме поста през идващата есен или в началото на следващата година.

Във всички случаи, отказът от ангажиментите към НАТО и ЕС и прякото обслужване на една изключително агресивна – включеително и към България страна, каквато е Русия; страна, която НЕ Е СПИРАЛА с провокации от вскякаъв характер, ще стартират процес по започване на реален преход, различен от Живково-Лукановата синьо-червена измама.

Първо обаче шамарите ще изядат селтак-тарикатите като Бойко, от там ще се почне. Апропо, Тръмп е отказал среща с Бойко фон Банкя. Между другото, случаят с фалита на КГБ би трябвало вече да е на бюрото на Тръмп.
Става все по-интересно.




Гласувай:
12



1. troina - поздрав, мартин!!
05.04.2018 20:50
два пъти го четох..
уникален стил имаш..
всяка дума е..наситена , и на място..
за жалост си на 100% прав..
розовите мечти и въздишки, ще се заплащат тежко..
благодаря ти за удоволствието!
/ Джулия
цитирай
2. nkf - два пъти го четох. . уникален стил ...
05.04.2018 21:34
troina написа:
два пъти го четох..
уникален стил имаш..
всяка дума е..наситена , и на място..
за жалост си на 100% прав..
розовите мечти и въздишки, ще се заплащат тежко..
благодаря ти за удоволствието!
/ Джулия

Аз също благодаря за интереса и насърчителния коментар.
цитирай
3. blackpredator - абе,
05.04.2018 21:45
тия некадърници рашките, един Новичок не могат да спретнат като хората
виж к'во казва Юлия Скрипал - "всички са в нормално здраве, на никого не се е случило нищо непоправимо"
цитирай
4. nkf - Определено прочетох една по-ра...
06.04.2018 14:00
troia написа:
Определено прочетох една по-различна гледна точка. Дали премиерът е постъпил правилно времето ще го покаже, но, че "Това е съвместна операция, която се явява „ключово действие“ и ще отвори сцената за следващата поредица действия, развиващи сценария". е интересна идея. Не се знае какво са намислили политическите кукловоди, но техните действия винаги са подчинени на жаждата за повече власт, икономическо влияние и пари.:)

Парите са за бедните. Тия, дето редят куклите като Путин, не се интересуват от пари. В крайна сметка те ги печатат. Виж въпросът с контрола и властта е друга работа, въпреки че и зад тях се очертават още по-големи и важни неща. Неща, които обикновено са извън полезрението на "широките народни маси". :) Благодаря за коментара.
цитирай
5. nkf - тия некадърници рашките, един Н...
06.04.2018 14:01
blackpredator написа:
тия некадърници рашките, един Новичок не могат да спретнат като хората
виж к'во казва Юлия Скрипал - "всички са в нормално здраве, на никого не се е случило нищо непоправимо"

Което в крайна сметка показва какво?
цитирай
6. troina - хехе, широките народни маси, сладкооо..
06.04.2018 14:32

Парите са за бедните. Тия, дето редят куклите като Путин, не се интересуват от пари. В крайна сметка те ги печатат. Виж въпросът с контрола и властта е друга работа, въпреки че и зад тях се очертават още по-големи и важни неща. Неща, които обикновено са извън полезрението на "широките народни маси". :) Благодаря за коментара.

широките народни маси..най-обичат да се гледат като павиани на пЪрва,
или в свободното си от клюки време, да пишат за Любоффф, чалга драми..
и..Принцесси..
не чух отговора на умника от Две могили..какво за Юлия Скрипал?
той изобщо, нещо фана ли от тази постановка..
чудесен Уикенд ти желая ,мартин!
цитирай
7. nkf - Парите са за бедните. Тия, дето ...
06.04.2018 15:00
troina написа:

Парите са за бедните. Тия, дето редят куклите като Путин, не се интересуват от пари. В крайна сметка те ги печатат. Виж въпросът с контрола и властта е друга работа, въпреки че и зад тях се очертават още по-големи и важни неща. Неща, които обикновено са извън полезрението на "широките народни маси". :) Благодаря за коментара.

широките народни маси..най-обичат да се гледат като павиани на пЪрва,
или в свободното си от клюки време, да пишат за Любоффф, чалга драми..
и..Принцесси..
не чух отговора на умника от Две могили..какво за Юлия Скрипал?
той изобщо, нещо фана ли от тази постановка..
чудесен Уикенд ти желая ,мартин!

Благодаря за пожеланието. Хубав уикенд и на теб. Ако желае предатора може да поясни какво е имал предвид. Подозирам, че подтекста на коментара му е "руснаците нямат нищо общо", щом е жива Юлия Скрипал. Само че целта явно не е била непременно смъртта на очевидно никому ненужния агент и дъщеря му. Не е било от значение дали ще бъдат убити или ще оживеят. Ако това беше най-важното - със сигурност нямаше да са сред живите. Както казах - умишлено се е действало така мърляшки, грубо и недоизпипано.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2524057
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031