Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2018 21:00 - За лъжите на един комунист
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 6554 Коментари: 23 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Статията е своеобразен отговор на коментари направени от някой си крумбелосвет.

     От времето, когато комунистическата върхушка под натиска на международните събития свали диктатора Живков, изработи философията на „национално помирение и единение“, в съчетание с „крокодилски сълзи“  за общото –видите ли – „Българско благо“.

Същите комунисти / и техните синчета, дъщерички, внучета и внучки/ обаче НИКОГА НЕ СЕ ПОКАЯХА за престъпленията си; НИКОГА НЕ ПОИСКАХА ПРОШКА за тоталитарния разрушителен терор, който менажираха изцяло в интерес на Москва.

Разбира се и думичка не продумват КАК така се оказа, че цялата държавна собственост беше приватизирана и се оказа именно в техни, комунистически ръце? Как така – уж – комунисти като Банев /комсомолеца/, Спас Русев /вуйчо Спас от Лондон/, Георги Гергов, младият милиардер и агент на ДС Георги Първанов, Красимир Гергов, голфърът Райчев и т.н. от втръсналата до отвращение камарила, станаха  милиардери и милионери. Как станаха собственици на държавни предприятия, хотели, магазини, имоти, спортни клубове? Питам пак, как така цялата държавна собственост се оказа в ръцете на САМО комунисти-номенклатурчици и комунисти - ченгета от ДС? И питам също така: как комунистите ще отговорят на този факт?

Не по-малко циничното обаче е, комунистическата наглост, с която продължават да се хвърлят абсолютните лъжливи и чисто пропагандни клишета като /цитирам дословно коментарите на другаря-лъжец крумбелосвет/:

" Искам да посветя този пост на трагичната съдба на Владимир Дипчев, който е един от десетките хиляди достойни българи избити от комунистите, след руската окупация на Царство България."
Десетки хиляви избити от комунистите след 9-ти? Откъде са тия данни? Сигурно оттам, откъдето са и 100 000 000 избити от комунистите по света. От подскачащите митинги. Оти не от РАЗУМ се подскача, а от бесни ЧУсТВА, подклаждани и психотронно.

Одобри | Изтрий

06:38 - Драги nkf, комент 26

от: krumbelosvet За постинг: За съветските паметници и... руските!

Основна тема за мене в блог.бг е родолюбието, в противовес на ежеминутното БЪЛГАРОХУЛЕНЕ, завладяло медиите след ВНОСНАТА ЦВЕТНА "РЕВОЛЮЦИЯ".
Какво лъжа? Не сме ли разоръжени, разземеделени, разиндустрени, даже разучени (не достигат инженери, но юристи и "мениджъри" бол)? Не намаляхме ли с два милиона? Но пък закриляните от "Европа" и сорос цигани се увеличиха петорно...
Като добър десен, желаеш СМЪРТТА ми. Знаеш си, че я желаеш, не само моята. Има един Атила в блога, който мисли като тебе, и който сака да трепе комунистите заедно с децата и цялата фамилия.
Ако мернеш ПОНЕ ПЪРВИЯ МИ ПОСТ в блог.бг, много е кратък, ще разбереш, че си сбъркал с "небългарския дух", много много си сбъркал. Такъв като тебе, вашия кумир, монголоида Стамболов, и Вазов е щял да утепе, като Олимпи Панов, оти и Вазов е бил "черна душа" за ру-фобите, винаги "десни", които всъщност копират БАШИБОЗУКА в своите ЗВЕРСТВА - ДЕТЕУБИЙСТВА, РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ, ПАЛЕНЕ НА КЪЩИ... 
Да, имало е прекаляване с НЯКОИ паметници, но Цар Освободител и мавзолея на Александър Батемберг, комунистите НЕ РАЗРУШИХА. Имало е и съветски натиск (съветския герб на партийния дом например), но НЯМАШЕ СЪВЕТСКИ В О Е Н Н И БАЗИ У НАС, а сега има американски, патриоте, и НЕ ЗНАЕМ какво вкарват там, нито кога ще ни вкарат във война, без да ни питат..
И смазващият натиск срещу Южен Поток ни изтри от картата на енергияна Европа, с ваше, дясно, ГОРЕЩО ОДОБРЕНИЕ, оти любите... България. кого лъжеш? Америка любите. Писал ли си за България павече от мене, ако изобщо си писал?
ПП: И ЦЕНЗУРА прилагаш, типичен десен демократ.

Другарю лъжец, данните за избитите от комунистите Българи в първите месеци след 09.09.1944 г. са както от международни източници, така и от български. Първи данни са били изнесени – макар и първични, непълни – още през 90-91 година от министерството на вътрешните работи. Тогава са посочени около тридесет хиляди избити, но реалното число надхвърля четеридесет хиляди. В годините са правени проучвания от не един и двама български историци по този казус. Ето защо няма как да минат лъжите ти! Второ, В това число не влизат избитите в концлагерите, които комунистическият режим, чийто апологет си ти, държеше до 1989 г.! Лъжа е, че диктаторът Живков ги е закрил! Абсолютна лъжа!Искаш ли доказателства, а? Трето, няма да ми приравняваш убитите партизани, ятаци и тем подобни комунистически престъпници, които СЪЗНАТЕЛНО са се поставили в служба на чужда, вражеска държава и в нейна услуга ВОДЯТ ТЕРОРИСТИЧНА, ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ СРЕЩУ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ВЛАСТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, вършейки убийства на държавни служители, обществени личности, служители на армията, БДЖ, както и на обикновени граждани. Комунисте, знаеш ли какво ще се случи на един такъв партизанин в САЩ, да речем? Я само си помисли някой там да убие шериф, да стреля по полицай или военен; да взриви църква, в която има хора? Ми, ако не го разстрелят на място или по време на гонката /ако реши да бяга и да се крие/ ще го осъдят и изпържат на електрическия стол. Да не говорим, че за такив атам има и „ловци на глави“! Пък може и населението да го линчува, чувал ли си? Няма никакво значение по каква причина бил извършил той убийствата; че бил – моля ти се – идеалист и се борил за справедлив свят.

После, ти не си родолюбец, а комунист. Комунистите не сте Българи, никога не сте били и няма да бъдете. Вие вършите нещо много мръсно, като подменяте идентичността: под името „Българско“ слагате всякаква долна мерзост, лъжа, цинизъм, пошлост, престъпление, тоест всичко, което е иманентно ваше - комунистическо. Точно така правят и циганите – вземат името българско и го закачат на циганията си. Това се нарича кражба на идентичност и е наистина непоносима мерзост.

Така вашите простаци, назначени за културтрегери, певачи, уж художници и т.н., натвориха огромни количества боклук, на който вие сложихте табелката „българска култура“. Не българска култура, а комунистчиеска халтура. Така онзи шушляков селнядур от „Димитровград“, тъй наречения пайнер /той е пак ваш/, направи долната циганска чалга „поп-фолк“ и едва ли не „българска музика“! Ама тази „музика“ стана „музика“ – любимка на Вашите момчета от борческите бригади – създадени от ДС и милицията. Питам се има ли мръсотия в България, която да не е произлязла от вашето кално ДНК?

Я кажи бе, комунистче, кога станахте такива Българи - родолюбци? Когато „громяхте великобългарския шовинизъм“? Да не би, когато биехте Българите по пиринския край да се пишат „македонци“ по националност? Или като пускахте титовите шумкари на българска територия да арестуват български офицери за да ги избиват после? Когато бяхте дружески прегърнати с друже тито, докато сръбските комунисти устройваха в Повардарието кървави бани над Българите там и насилствено ги правеха „македонци“? Сигурно пламенни „български сърца“ туптяха у вас, когато предлагахте на болшевишка русия България за шестнадесета република? Или като съучаствахте на икономическия грабеж над България от страна на окупатора СССР?

За каква икономика ми говориш, другарче? Икономиката ви беше смехотворна! Като се почне от там, че темелите й бяха в една абсолютно грешна, ненаучна доктрина на един побъркан немски евреин-хомосексуалист; мине се през това, че ограбихте имота на Българина. Да, Вие, комунистически крадци и бандити, насилствено взехте къщи, магазини, фабрики, работилници, цехчета, сладкарнички, ресторанти, кафенета, шивашки цехове, кораби, даже и леки коли на хората и ги направихте ... „държавни“ /ама после знаем, че държавното отиде ДИРЕКТНО във вашите, комунистически джобове/. Насилствено „кооперирахте“ земеделието и прогонихте хората по панелните гета, където те станаха не нещо друго, а лумпени. Безимотни селяни, затворени в панелнки, чакащи на мизерна заплатка от „завода“. Селяни, които раждаха деца, работеха имота си; а вие ги направихте алкохолизирани лумпени, с деградирал морал, по съветски образец: потребители на Слави Трифонов.

Икономиката ви нищо не произвеждаше, освен некачествена, грозна, неконкуретноспособна продукция. И всичките тези боклуци си ги продавахте и разменяхте с другите от оградения с бодлива тел соц. лагер. Какво произвеждахте бе, комунист лъжлив? Една дреха нямахте направена като хората! Българина от соц. времената виждаше в обикновени американски дънки или западно германски панталони вещи на свръх-лукса – и те така си изглеждаха на фона на Вашето производство, което, на всичкото отгоре, почти го нямаше.  Такава велика икономика имахте, вие комунистическите престъпници, че даже тоалетна хартия нямаше, та хората си бършеха задниците с „Работническо дело“. Докарахте хората до скотщина, та да смятат разни обикновени, банални лъскави неща от Запад, като обикновени найлонови торбички или кенчета от бира или безалкохолно като    вещи указващи висок статус и лукс. Социалистическото ви фалшиво левче беше неконвертируемо, другарю! Хората вземаха по 200-250 лева масово, при цена РЕАЛНА на дойче марката и на долара 3-5 лева. Можеш ли да смяташ за какви пари са работели Българите в комунистическия ви рай? Ония, зад берлинската стена, правеха „Мерцедес“ / и сега правят/, БМВ, АУДИ, КРАЙСЛЕР, ФОРД, Бентли, а вие какво правехте? Нищо! Чантаджии!

Ами да ти казвам ли, че България ТРИ ПЪТИ ФАЛИРА по времето на комунистическата ви диктатура? Да ти казвам ли, че самият диктатор Живков излезе и на всеослушание каза, че „КОМУНИЗМЪТ СЕ ОКАЗА ЕДНО НЕДОНОСЧЕ“, ама вече беше късно. Да ти казвам ли, че 80-те години са били години на финална разруха – икономическа - и че това е отбелязано в официални доклади и други документи от онова време? Кого лъжеш, другарю крумбелосвет?

Я кажи бе, другарче, като комунистите и ченгетата сега имате милиарди, що не можете да направите свестна икономика; да създадете нещо, ама истинско, на световно ниво? Щото сте некадърници и простаци, без елементарна култура и никакъв професионализъм в нищо, освен в слугуването на русия, курварството, лъготенето и краденето. Това сте вие. Това си бяхте още като партизани, това сте и сега – като „милиардери-бизнесмени“, назначени капиталисти. Ама времето ви изтича!

Какви съветски и американски бази бълнуваш, комунисте; какви въоръжения? Добриджуровата ви армия беше една сбирщина, командвана от кондурджии и полуграмотни селяндури. Предназначението й беше да удържи няколко денонощия, та докато дойде съветската армия! Какъв позор. Българската армия, която е мачакала турци, сърби, гърци, румънци, руснаци, англичани, французи... й бяхте отредили съдбата на пушечно месо, което трябва да изгори. Знам какви люхмани имаше там – лешпери не ставащи за нищо, тежащи по сто кила и нагоре, неспособни дори имента си да напишат; крадящи и със задника си. Служих една година там /98-99/, още докато беше в онази, мечтана от вас, добриджуровска форма.

Ми не беше нужно да има тука съветска база бе, крумбелосвете, ние си бяхме сто процентова зависима съветска колония и в министерствата имаше руски другари, които ги дублираха. А, сега, тук няма американски военни бази. На, изяж се от яд, но няма, щото нито „Графигнатиево“, нито „Безмер“ ни никой друг военен обект са „американски бази“. Толкова си огранчиен, неинформиран и не знаещ, че чак човек да го е гнус.

Южен поток ли? Южен поток беше изцяло проектиран да ни постави в руска зависимост, а да не говорим, че финансовите параметри на проекта бяха такива, че ИЗОБЩО не бяха в никакъв български интерес. Ти обаче, бас държа- не си запознат с „южен поток“, нали, празнодумецо? Пък и каквоти пука на тебе, кога комунист го е било грижа за България. Впрочем, краят на проекта обяви Путин, а не някой друг!

За Стамболов, знам, че комунистите го мразите, защото Стамболов е Българин, велик Българин, който навря матушката ви русия в на кучетов за дника, спасявайки България. Не можете да му простите Съединението, нали? Хе, „българино“ белосвете! Радваш се, че твоята любима русия го уби, нали? Знам, как и би могло да бъде иначе.

 Съжалявам Белосвете, ама Вазов посвети стих на руския окупатор, вземи поне чети нещо, преди да пишеш.

Не, не искам смъртта ти, тя не ми е потребна. Живейте си мизерния, нищожен животец.  Впрочем, имаш пълното право да заминеш за Северна Корея, Венецуела, Русия... Китай, та да се радваш от сърце и душа на комунизма!

Между другото, по време на вашата комунистчиеска окупация и дикататура, България беше опасана с бодлива тел и по границите се разстрелваха хора, а до Малко Търново и Петрич се ходеше с откит лист. Само другарите и някои други, избрани лица, можеха да ходят зад „завесата“, а на простосмъртния Българин най-много да му се разреши да иде до СССР, Чехословакия, ГДР, Полша, Унгария и... толкова. Ама може и да не те пуснат, не е гарантирано.

Питам се кой ли щеше да остане в комунистчиеският ви рай на духовна нищета, лъжи, убийства, насилие и материална, чисто битова мизерия, ако не бяха тези бодливи телища и убийства по границите?

Крумбелосвете, аз не съм демократ, демокрацията е комунизъм. Само абсолютно неграмотно същество може да направи от двете опозиция. Само че аз няма да ти изнасям лекции, при това безплатно. Да ти обясня само, предпазвайки те от някои парзномислия: запознат съм много добре с Платон, Аристотел, Хегел и като цяло с политическата философия, та знам много добре какво говоря.

Ето защо, тъй като си невеж, нагъл, циничен, лъжец, няма никога да погледна блога ти нито пък ти повече ще имаш шанс да словоблудиш в моя блог. Впрочем, модерацията е сложена за хигиена, именно като превенция спрямо такива като тебе. При мен има ред.

 




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. getmans1 - ТОЗИ МИ Е СЪРДИТ И АЗ СЪМ МНОГО ДОВ...
09.10.2018 22:23
ТОЗИ МИ Е СЪРДИТ И АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ ТОЗИ ФАКТ.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Пак си зъл сине Пелеев
10.10.2018 01:04
Лятото си отиде-влизаме в депресия? И искаш покаяние от мен, може би от децата и

внуците? Само защото не се пребоядисах след 10 10ти и не скачах по паветата

Или да ти се извини осъдения на смърт по ЗЗД дядо или жена му погребвала цяла седмица родата си край Ниш

Да ти се извинят удушените поети в софийските казарми или кърмачките с последно
желание да накърмят децата си?
9–ти септември или по точно събитията след него е национална трагедия, но тя е реплика на друга такава случила се пак на 9ти , но юни 1923та. Ще припомня, че до тази дата социалистите са малка и без влияние партия-малко шумни, но в рамките на европейския парламентаризъм. Тоест преди да се радикализира тази партия имаме две загубени войни, загубена територия с високо качество, трима убити премиери, над 20 депутати , областни управители и министри. Не бе пожален и "Щастливеца"
Кой го направи всичко това-социалистите? И антикомунистът Хербст ще каже, че " Властта изкопа ров между себе си и народ и , че този ров от тук на там ще се пълни с кръв" Бе и той убит за тези си думи. И не само той за думи бе убит. А за това клане , кой да се извинява НКФ?

Собствеността е друг въпрос и той е болката. Макиавели пише " Кръв се забравя-имот никога" Тоест казвал е на титулярите и кандидати за такива-убивайте , но имот не пипайте. Национализация, реституция, приватизация е пипане на имот-там няма справедливост. Има смяна на собственост, а от там и агресия. Приватизацията у нас бе политически, а не икономически акт. Целта бе бърза смяна на собствеността, за да се отреже всякакъв път за връщане назад. Кой е най подготвен за приватизация от нашия тип-бонова приватизация. Ами управленския персонал, а той в основната си част бе от комунисти. Болшинството комунисти , както болшинството безпартийни останаха прецакани тотално-привилигировани бяха информираните-независимо от какъв цвят са. Аз спеччелих от приватизацията-не кой знае колко, но спечелих-за ремонт на кухня и баня и нова Мазда.
цитирай
3. vencivaleri1951 - продължение
10.10.2018 01:26
И не защото съм по умен или по работлив от други, а защото бях информиран. Отговарях в Планова комисия за Бургаска област и замествах в Пловдивска. Тоест имах поглед върху обявените предприятия за бонов продан в тези две области. Знаех че дам ли си боновете ги губя тотално. Не исках да влизам в борд, макар че пари за част от уставния капитал щях да събера-разправиитепосле много. Играх сам като на борса и спечелих. Имаше в Пазарджишко едно предприятие -фармацевтично , с лекарства за ветеринарната медицина и с много добър износ БИОВЕТ. Играх и спечелих-продадох боновети си на вторичния пазар много над номинала. Повечето хора даваха боновете си на фондове с гръмки имена-Кремиковци, Нефтохим, Арсенал...предприятия подводни ями-всичко изчезва в тях. Ето гледам сега се изказва Домуса за Лудогорец. Той е манекен-майка му обаче беше сериозен играч и ръководител. Всяка седмицая беше в ЦК и крънкаше бай Тодор за пари. Направи завод за чудо и приказ Е кой освен нея можеше да приватизира заводът-тя знаеше най добре какво може да изстиска от предприятието. Впрочем същото яко мамче бе това и на Пеевски
Впрочем бай тодор усещаше накъде вървят нещата и издаде указ за преминаване на собствеността в ръцете на тези които работят в нея. Бе заделен и процент собственост за бюджетарите. Луканов и Стопанският актив на практика блокираха
изпълнението на указа. После прибраха икономиката за себе си. Това е истината , а и за да им е по лесно скараха мен и теб. Ти искаш извинение за 44та, аз за 23та. в спора се хващаме гуша за гуша , а онези си" пазаруват" мощности и активи съвсем спокойно и ни гледат саира
цитирай
4. blackpredator - чета коментарите на Венци тук и другаде
10.10.2018 17:44
чета и коментара на Гетю и прилежащите му беневреци тук и другаде
nkf, намирам те за умен човек
не е ли прав Венци в поантата на ком.3 ?
цитирай
5. get - До 4. blackpredator - Не бе Ред-Предателя ... венци е КОМУНИСТ, тоест по подразбиране ПОМАК и ПОДОБЕН на тези ... ?
10.10.2018 21:13
blackpredator написа:
чета и коментара на Гетю и прилежащите му беневреци тук и другаде
nkf, намирам те за умен човек
не е ли прав Венци в поантата на ком.3 ?


... които в Евангелията са визирани с понятията "книжници" и "фарисеи"!
За тези същите и за НЕПОКАЯЛИТЕ СЕ КОМУНИСТИ-ДВУЛИЧНИЦИ ВАЖАТ словата на СПАСИТЕЛЯ?

"Вие вършите делата на баща си.
Ваш баща е дяволът и вие искате да изпълнявате желанията на баща си.
Той си беше от началото човекоубиец и не устоя в истината, понеже у него няма истина.
Когато изговаря лъжа, говори своето, защото е лъжец и баща на лъжата."!

- Пак Спасителя ни предпазва и от едни такива "пророци" - като ВАС - Казвайки?

"Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
И тъй, по плодовете им ще ги познаете."

- Какви са плодовете ви-и-и ДРУГАРИ - боклук! Това сътворихте, сами или по заръка от Кремъл!
Защото и 10-ти Ноември с "демокрацията", НЕ ДОЙДЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ във Вашингтон а от "Белокаменната" - дето НА ВАС ПО РОЖДЕНИЕ - ПЪПА ВИ Е ХВЪРЛЕН!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Мартине!
11.10.2018 07:48
Полираният мозък крумбелосвет надали е разбрал какво му казваш, понеже е инфантил, но ти си положил сериозни усилия да му разкриеш цялата истина за любимия му съветски социализъм-комунизъм и да му покажеш цялата гадория, която тази московска чума сътвори у нас и ни принуди да преживеем.
Поставил си на местото му този паразит, за което те поздравявам!
цитирай
7. nkf - ТОЗИ МИ Е СЪРДИТ И АЗ СЪМ МНОГО ДОВ...
11.10.2018 16:19
getmans1 написа:
ТОЗИ МИ Е СЪРДИТ И АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ ТОЗИ ФАКТ.

Имаш основания за доволство, честно казано!
цитирай
8. nkf - Венци, много съжалявам, но няма как ...
11.10.2018 16:47
Венци, много съжалявам, но няма как да се съглася с теб по основното от изложените твои виждания. Първо - аз съм го засегнал и в писанието си по-горе. Не може да става и дума за приравняване на жертвите от 23-25 г. със жертвите от след 09.09.1944 г.; нито чисто количествено, нито качествено. Имам предвид, че жертвите на Девети са НЕПРОПОРЦИОНАЛНО и НЕСЪЗИМЕРИМО повече от онези, от двадесетте години. Да не говорим, че огромна част от жертвите на септември просто са произволно унищожени, без никакъв смисъл и без никаква вина. Свалянето от власт на Стамболийски е акт на държавен преврат, това е вярно; но държавен преврат извършен от армията - БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ и подкрепен на практика от цялото общество. Докато метежът /за вас въстание/ е по запвоед отвън, от "коминтерна", насочен към унищожаване на държавата. И кои подкрепят този инспириран от вън противодържавен метеж? вашата партия и оранжевите болшевики /впрчоем, БЗНС има белези близки до фашизма/. Ти какво - при тов аположение - очакваш да се случи на метежниците и подпомагащите ги? А колко са жертвите на "белия терор"? Имат ли хиляда? две хиляди? Колко с аобщо с онези загубили живота си, докато дойде "Б"КП на власт? И, не, събитията от след 09.09.1944 г. не са някаква своеобразна вендета за 23-25, макар че може и такъв елемент да има, а заповядано от Москва изтребление. Шаблонът е същият, както в русия, само мащабът е по-малък, съответен на нашите размери. И - да не забравяме най-важното - "Б"КП дойде на власт НЕ ЗАЩОТО е имала някакво влияние и е била масова и многобройна организация, а защото тук влезе съветската армия и я тури на власт. Колкото до прошката и разкаянието, то това трябваше да бъде позиция, клективна на вашата партия и най-вече - скъсване със слугинажа към русия. Защото не толкова социализмът или комунизмът са големият вододел, голямата разделителна, а именно русия. Вашата партия е преди всичко руска пета колона.
цитирай
9. nkf - Затова, вие или ще се покаяте и ще ...
11.10.2018 17:08
Затова, вие или ще се покаяте и ще приемете България като единствена и свята родина, чиито интереси са над всичко и ще плюете на руските интереси, или просто ще чакаме да пълним следващия ров...нали така беше? Впрочем, аз проблем с комунистите, които си останаха такива и не се пребоядисаха нямам. Даже в известен смисъл имам респект и уважение някакво именно към тях, тъй като аз презирам твари, които си сменят убежденията, според някакъв /обикновено/ материален интерес. Така наречените "прагматици" или тарикати аз смятам за не повече от червеи. Обаче именно такива "прагматици" Вашата партия избра за да тури начело на лабораторно създадената "десница", нали? Защото, какви са другарите Соколов, костов, данчо ментата, доган/сава, петър берон "бончо", филип димитров, петър стоянов/виктор, че и сегашният другар бойко борисов? Нима не бяха вашите хра, другарите от ДС и милицията, които подбраха спортисти и криминални за да се съдадат разните "борчески групировки"? Можеха ли разни полуграмотни борчета и тъпи боксьорчета да контролират канали за дрога, цигари, оръжие и друга контрабанда, осве ако вашите генерали, които имаха връзките и съответните познания не им дадяха такава концесия? Е, кой стои зад "прехода" със всичките му "прелести" и криминалитет? Така и до приватизацията стигнахме. Казваш, че сте имали информация - съгласен съм, имахте. Цялата информация беше във ваши ръце; но тогава да питам, къде останаха уж идеалите за "справедливо общество", за борбата срещу "народните изедници" и т.н. Какво се получи в края на крайщата? Оказа се, че борците срещу капитализма и фашизма, станаха капиталисти! Или май всичките тези идеали винаги са били празни приказки и прах за наивници? Ти даваш пример със себе си и какво си спечелил от приватизацията - ок. И две "мазди" да беше взел;, но ти например знаеш ли, че ние пък не можахме дори да си върнем всичко онова, което ни беше "национализирано"? А то, съвкупно взето не е малко, ама хич. И не само ние сме така, знам и много по-драм
цитирай
10. nkf - атични случаи. Лично познавам т...
11.10.2018 17:14
атични случаи. Лично познавам такива хора; но няма да разказвам подробности. Е, ама май и на това трябв ада викаме "благодарско", че поне не е без хич, та пада някой рентиерски левец, колкото да не е съвсем без хич. Ама това са имото събирани с поколения, с труд, а колко наследствени имота имат агент "виктор", георги гергов, братя диневи? Ами те повечет от тях още не са се научили дори да говорят членоразделно бе, Венци! Тия не само не са се покаяли, не само не са поискали прошка, не само с готовност обслушват руския интерес /и не само/, не само ИСКАТ да са на власт во веик и веков, ами дори настояват те да определят кое е истина и кое - не! Да определят кое е морално и кое - не! Е, помирение при това положение няма да има, а още по-малко пък - обединение.
цитирай
11. nkf - чета и коментара на Гетю и прилеж...
11.10.2018 17:19
blackpredator написа:
чета и коментара на Гетю и прилежащите му беневреци тук и другаде
nkf, намирам те за умен човек
не е ли прав Венци в поантата на ком.3 ?

За някои неща е прав- например затова, че имаха информация; но за други е прав, само от своя си гледна точка, тоест чисто субективно.
цитирай
12. nkf - Полираният мозък крумбелосвет ...
11.10.2018 17:21
batogo написа:
Полираният мозък крумбелосвет надали е разбрал какво му казваш, понеже е инфантил, но ти си положил сериозни усилия да му разкриеш цялата истина за любимия му съветски социализъм-комунизъм и да му покажеш цялата гадория, която тази московска чума сътвори у нас и ни принуди да преживеем.
Поставил си на местото му този паразит, за което те поздравявам!

Здравей, Огняне, не мисля, че другарябелосвет е способен да разбере, каквото и да му с енапише, но все пак истината трябв ада се казва и заради другите. Поздрав.
цитирай
13. get - @ 11 nkf
11.10.2018 20:47
nkf написа:
blackpredator написа:
чета и коментара на Гетю и прилежащите му беневреци тук и другаде
nkf, намирам те за умен човек
не е ли прав Венци в поантата на ком.3 ?

За някои неща е прав- например затова, че имаха информация; но за други е прав, само от своя си гледна точка, тоест чисто субективно.


... ПРОШКА се дава - единствено и само СЛЕД ПОКАЯНИЕ!
- За това ли не съм прав?

- За себе си - съм НЕ ПРАВ, дотолкова ДОКОЛКОТО БЯХ НЕИФОРМИРАН - ЗА ДА ВЯРВАМ "В ПРАВИЛНОСТТА" на една по същността си РЕАКЦИОННА ИДЕОЛОГИЯ!

- Когато НАПИСАХ, че съм виновен и СЪЖАЛЯВАМ ЗА ЗАБЛУДИТЕ ... такива, като ПРОЛЕТАРСКО-СЕЛСКИЯТ полу-интелигент СТАНАХ СГОДЕН ОБЕКТ ЗА ПРИСМЕХ И ХРАЧЕНЕ!
... инак ?
Инак в ТОТАЛНАТА КРАЖБА - СЪПРОВОЖДАЩА ДЕМОНТАЖА НА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИКОНОМИКАТА ни ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ - КОИТО СТОЯХА НАЧЕЛО НА СЪЩАТА ... кат наш Венци - ВИНА, КАКТО И СЕМЕЙНИ ХОТЕЛИ - като същият НЯМАМ!

- Защото КАКТО СЪМ ДОШЪЛ НА ТОЗИ - ТАКА И ЩЕ СИ ЗАМИНА ОТ НЕГО! ... за "опонентите" МИ НЕ СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ СЪЩОТО ... още по-малко ЗА "ОПРОВЕРЖИТЕЛИТЕ" МЕ - които НЕ САМО НЕ ГОВОРЯТ ИСТИНАТА - ЗА ТРАГЕДИЯТА сполетяла СТРАНАТА ни след "10-ти ноември" ... но гледам ДОСТА УСПЕШНО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИКРИЯТ В "третата - Поанта" :)))) !
цитирай
14. bdenkov - 1
29.11.2019 20:15
Комуноидите работят за унищожаване на държавата ни вече повече от сто години. Те са нашата национална болест, чието лечение е много трудно, защото възникват нови и нови метастази. Тази болест продължава толкова дълго само в две държави - Русия и България. Тя носи типичните болшевишки черти, няма как да я видите в Чехия, Гърция, Полша, Турция и т.н. Това е тежка национална драма! Комунистите обругаха националното и въздигнаха интернационалното като нещо, на което да се кланяме. Другарите замениха любовта към Родината ни с бутафорни символи, които са далече от душевността на българите. След Девети, моралните ни национални устои, традиции и чувство за дълг пред Отчеството, Бога и Царя бяха тотално унищожени и заменени с някакъв измислен комунистически морал и мироглед.
България се превърна в страна на нагаждачи и ликвидатори, които прекрасно разбираха, че всичко е преходно и фалшиво, но неизбежно. Кражбата, подкрепена от фалшивия морал, стана основно занимание и поминък. И така, вече 70 години...
Имаше само една съществена разлика ..... всичко ново ,западно ....беше по лъскаво.....
Корекомите свършиха добра работа......
От гледна точка на гражданите наистина това беше разликата. И точно заради тази разлика бягаха през граници под куршумите. Точно заради тази разлика всички искаха да избягат назапад, ама комунистите здраво пазеха границите.Като затвор. Странно как хората от бившите ком. страни пак мечтаят за такива граници, но срещу други хора.
През 1916г. Иван Вазов възкликва пред ,,настървените руски войни’’ в Добруджа:
,, О, руси, о братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?"

Всякога проклета Русия,
когато е имала бой с Турция,
лъгала е бедните простодушни българи,
че уж тях иде да освободи!
Но нейната цел всякога е била
да им разори милото Отечество
и да ги преселва малко по малко в земите си.
Нейната злобна политика се познава твърде отдавна
и от това, щото тя ни
в един си договор с Турция
нищо добро не е
цитирай
15. bdenkov - 2
29.11.2019 20:17
Но нейната цел всякога е била
да им разори милото Отечество
и да ги преселва малко по малко в земите си.
Нейната злобна политика се познава твърде отдавна
и от това, щото тя ни
в един си договор с Турция
нищо добро не е споменала за Българи,
ако и да е имала най-добри удобства за това.
Тя всякога е само своята политика гледала,
а собствено за завладетелните си планове
е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие…“
Георги С. Раковски

В Сан-Стефано Русия подписва договор за БЕЗСРОЧНА ОКУПАЦИЯ на България

„В член 8 от Сан Стефанския предварителен мирен протокол пише, че става дума за руска ”ОКУПАЦИЯ” на част от българските земи (останалата част е подарена на Сърбия и Румъния и направо върната на победена Османска империя). Там пише и за формиране на ОКУПАЦИОНЕН корпус, който ще се издържа за сметка на ”ОКУПИРАНАТА” българска земя. "
Ето така са ни "освободили".
цитирай
16. bdenkov - 3
29.11.2019 20:20
„За „живота“ в Народната република! Откровенията на един нормален Българин!!!! Четете!!!!………
„Понеже бях на 17-18 години, когато формално падна управлението на овчарите-комунисти, най-простия и селяндурски сбирщок от малоумни и кръвожадни цървули, които биха могли да се сбЕрат из оборите на Отечеството, да ви кажа – Не вярвайте, че тогава България е била хубава и спокойна. Ще разкажа на малките, за да не вярват на старите:
1. В България се строеше грозно и некачествено. Липсваха всякакви инструменти, машини и материали, липсваха и нормални кадри. Не се спазваха никакви норми. Липсата на качество е видно и до днес. Говореше се, че в София има само един пътен участък, който е построен според нормите. Той се намира между Орлов мост и Университета.
2. Хората бяха изолирани и в мнозинството си прости. Скотове.
3. Мърсотията беше повсеместна. Млякото прокисваше поради липса на хигиена и хладилни камиони, а не защото беше истинско.
4. Легендарните разкази за басейните, в които се правеше киселото зеле и циганина, който ги разбърква с вила и се секне….
5. Плъховете, които запушваха крановете за боза.
6. Обществените тоалетни излъчваха нечовешка смрад, а ползването на нарязан вестник закачен на ръждив пирон за бърсането на задници – норма. Весникът се е ползвал и от Балкантурист.
7. Стая в курорт със санитарен възел се смяташе за нечовешки лукс.
8. Парцали и лигнин помагаха на дамите всеки месец.
9. Външните кенефи бяха във всеки двор, а населението ги смяташе за удобно предимство.
10. За пречиствателни станции и норми в сметосъбирането не можеше да става и дума.
11. Населението се насърчаваше да доносничи. Морални изроди донасяха на милицията за съседи, приятели, съпрузи и родители.
12. Колегите на баща ми работеха пияни от ранни зори. Бесни пропадняци. Не само там беше така.
13. Най-закоравелите пияници в квартала, набор 66-69, започнаха да пият и пушат от 3-4 клас. Вече поизмряха, но обяснявам на какво ниво беше „морала“ на пионерите и комсомолците.
цитирай
17. bdenkov - 4
29.11.2019 20:26
14. Буен съученик се върна от СССР закоравял наркоман. Техните го заведоха там, за да го откъснат от престъпната среда. После Лебеда стана пънкар и умря някъде по безистените в центъра на София.
15. Дете от моето училище умря с плик с лепило на устата, докато беше в четвърти клас.
16. През лятото ходех да бачкам в ТКЗС и децата от селото пушеха още във втори-трети клас. Пушеше се и в сеновалите, в междината между сеното и покрива. Как не сме изгорели не знам.
17. Мизерията в ТКЗС-то беше епична. Такава смрад и лайна най-вероятно няма и в третия свят. България беше Третият свят.
18. Престъпността беше норма. Всички крадяха от държавата, а тия които не крадяха си мечтаеха да имат достъп до ресурс, който да откраднат.
19. Доченото работно облекло и брезентовите шуби се носеха и в ежедневието, а баба ми обръщаше яките на ризите на дядо ми, като се протриеха. Нямаше.
20. За липсата на стоки и на нормални условия за живот даже няма да говоря.
21. Телефонните услуги, тока и нафтата за отопление бяха скъпи спрямо заплатите.
22. Рушвети се даваха за всичко, защото нямаше нищо.
23. Връзкарството беше норма. Без връзки си заникъде.
24. За извращенията в армията се носеха легенди. Не една прекършена съдба е заради казармата и дебилните военни.
25. Циганите пак ровеха по кофите и пак не работеха. И пак крадяха и… сега нищо ново не се случва.
26. В болниците имаше специални отделения за чужденци, за да не гледат мизерията в останалата част. Така събираха и по малко долари от тях. Чирков казваше, че в Германия в подобни сгради не биха си гледали и прасетата.
27. Лятото се крадяха дрехите от просторите на чужденците по морето. Дънки, шарени кърпи, бански…. а бе, лукс.
28. Черноморието смърдеше на кенеф. То и досега си смърди. Ако видите възрастен българин да казва „Замириса ми на море“, да знаете че му е замирисало на тиня, пикоч и кенеф.
29. Храната в столовете на почивните станции беше повръщня. Тая смрад на паприкаш няма да ми излезе никога от носа.
цитирай
18. bdenkov - 5
29.11.2019 20:27
30. Градският транспорт беше ужасТ. Влаковете си бяха мръсни, като сега, с всички възможни атрибути: засъхнало говно в тоалетната, милион туберколозни храчки по стъклата, пикня в коридорите, щото като е мръсен кенефа, пикаеш в коридора….
31. Хомосексуалистите бяха същия процент от населението, като сега. Само, че хората бяха преследвани и бити. Кенефът в Докторската градинка си е легендарно място, или не?
32. Да си разведен беше лошо. Наричаха жените, които не можеха да имат деца ЯЛОВИ и ги презираха. Който не можеше да има деца плащаше Ергенски данък, за да му напомнят изродите всеки месец за драмата му.
33. Терминът НЕЗАКОННО дете е оттогава. Мигар има незаконен човек.
34. Диктаторът беше овчар. Най-вероятно не е имал и завършен 8 клас. Изключителен дебил, простак и селяндур. Кръвожаден дебил и селяндур.
35. Децата се биеха с палки. В Детска педагогическа стая, каквато имаше във всеки район, децата се биеха.
36. Нямало престъпност? Я гледайте Оркестър без име и репликата „Айде да слизаме, че долу съм оставил колата отключена“.
37. Крадяха се чистачките на колите.
38. Нямаше автомобилни гуми. Милиционерите измислиха начин да им щамповат номерата на колите, защото искаха да прекратят практиката хората да взимат гумите на съседа, за да минат успешно на преглед.
39. Нямаше СВОБОДА. За простака това не е проблем, но не един свободен дух се удави в алкохол.
40. Хората се събираха да си разказват какъв е живота на запад. Ако някой беше излизал, то гарантирано можеше да е център на внимание във всяка компания. Всички го слушаха и попиваха. Част от тия сега ви разправят колко хубаво е било зад завесата.
Мога да изброявам изродщините на комунизЪма до второ пришествие. И мисля да живея, за да разказвам на децата и да ги предпазя от лъжите. К‘во беше: който не познава историята рискува да я повтори.
Лъжата е лъжа, не е истина. Войната е война, не е мир. Доносникът си е доносник, овчарят си е овчар, а Милка не е соц марципан.
СВОБОДАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ХЛЯБА!“
Velin Hristov
цитирай
19. bdenkov - 5
30.11.2019 01:51
Каква е Русия в съзнанието на големите ни възрожденци? Русия - такава, каквато я видяха изтъкнатите български мъже на 19-ти век: "Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51) "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!" (Захари Стоянов, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51) "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския…." (Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.) "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!" (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

Източник: https://blog-number-seven/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благовест Цветанов//
цитирай
20. bdenkov - 6
30.11.2019 01:58
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука…" (Захари Стоянов, статия "Кой") "(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. “Свобода”, бр. 7, 19.1886 г.) "О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки!" (Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)

Източник: https://blog-number-seven/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благ
цитирай
21. bdenkov - 7
30.11.2019 02:01
"Тогава ние с ненавист и омраза гледахме не само на турците, но на австрийците, на немците, а най-вече на англичанете, защото те поддържаха страната на турците и високо проповядваха, че Россия не иде да освобождава християните от турците, но иде да ги пороби и с време завладее и погълни. Кой българин вярваше тия немско-английски палаври? Кой не се отнасяше към тях с презрение и даже с отвращение като към подли и безчестни интриги? А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..." (Стефан Стамболов, “Дневник”, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

Източник: https://blog-number-seven.blogspot/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благовест Цветанов//

цитирай
22. bdenkov - 1Спомени от народната република
07.12.2019 05:56
Имало ли е в българската история по-хубаво време от байтошовото?

Аз добре го помня. Щом се родих, бай Тошо ме взе в добрите си правешки ръце, накърми ме и аз веднага спрях да плача. То затова имаше висока раждаемост тогава – щото бай Тошо лично обикаляше родилните домове и даваше първа майчинска прегръдка на всяко новородено.

След като се родих, отидохме в апартамента ни, построен от бай Тошо напълно безплатно – 8 спални, 9 бани, три хола и 14 кухни. Вярно, нямахме тераса, но по онова време приемахме лишенията без мрънкане.

На трапезата ни винаги имаше байтошово сирене, байтошово мляко, байтошов бахур, байтошово вино и шоколад Кума Лиса. Който не ги е опитвал, не знае какъв е вкусът на истинската храна.

Майките разхождаха бебета си в байтошовите градинки в едни специални байтошови колички. Това са най-великите детски колички, създавани в цялата история на човечеството. Вярно, тежаха около 300 кила, но имаха вградени ракети, с които можехме да се отбраняваме, ако случайно империализмът реши да ни нападне.

В байтошовите детски градини беше рай. На всяко дете се полагаше филия истински байтошов хляб, парче байтошов салам и двеста грама байтошова ракия. Затова растяхме здрави и весели.

В байтошовите училища се учеше сериозно. Най-много се учеше за живота на бай Тошо и неговите приятели, които бяха обрали над 100 мандри и бяха задигнали над 8 тона кашкавал. Това е световен рекорд, който и до ден днешен не е подобрен. Сега тия мандри не могат и да ги боядисат.

Най-хубаво беше в байтошовата казарма. Там всички момчета ставаха мъже. Или жени. Но важното е, че ставаха. А сегашните за нищо не стават.

Имаше сигурност. Хората бяха сигурни, че нищо лошо не може да им се случи. Както и нищо хубаво.

По байтошово време всички ходехме на почивка в байтошов Созопол или в байтошов Слънчев бряг. Там лежахме на безплатни байтошови плажове под безплатни байтошови чадъри. И хващахме безплатен трипер от безплатни
цитирай
23. bdenkov - 2 Спомени от народната репубика
07.12.2019 05:58
По байтошово време всички ходехме на почивка в байтошов Созопол или в байтошов Слънчев бряг. Там лежахме на безплатни байтошови плажове под безплатни байтошови чадъри. И хващахме безплатен трипер от безплатни социалистически другарки. Който после байтошовите болници го лекуваха безплатно.

По байтошово време Съветският съюз ни беше приятел и ни даваше всичко безплатно – лади, москвичи, нефт, радиация. Щото бай Тошо беше умен и се целуваше с Брежнев. Беше мъдър държавник – джендър.

Байтошовата култура процъфтяваше. Стотици байтошови поети, байтошови художници и байтошови артисти славеха в безплатни възторжени произведения бай Тошо. А той ги хранеше добре с безплатни работи. Сегашните гладуват. Така им се пада, щом не хвалят бай Тошо.

По байтошово време пенсионерите бяха милионери. Баба и дядо имаха 30-метрова яхта, два хеликоптера и три декара алабаш. Редовно ходеха на Малдивите и в Дубай и ми носеха оттам мидички и Карамел Му.

По байтошово време всички трепереха от силата на байтошова България. Щото бай Тошо не им цепеше басма. Всички помнят как той удари шамар на турския министър, след което нокаутира с две крошета американския президент Роналд Рейгън. И Рейгън му каза: бай Тошо, ще направя квото кажеш, само не ме бий.

Изобщо бай Тошо е най-великият българин за всички времена. Той е по-велик от хан Аспарух, цар Симеон, Кирил и Методий и Кубрат Пулев, взети заедно.

Крайно време е да го сложим на герба и да извезаме лицето му върху знамето.

http://ivosiromahov/po-bajtoshovo-vreme/

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523084
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031