Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 16:50 - Първанов и беззаконията Му!
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3220 Коментари: 7 Гласове:
0



Днес (06.02.2009 г.) информационната електронна страница Медиапул http://www.mediapool.bg/show/?storyid=148730&srcpos=5 ни съобщава  за поредното безобразие на недоразумението от село Косача имащо недотам случайната съдба да бъде Президент на Р.България.
Не бих се спирал,конкретизирайки, на вредите , които този човек нанесе на България  за своето двумандатно президентстване, до сега , но това , което Първанов направи при настоящото си посещение в Русия надминава всички граници,защото е противоконституциооно и противозаконно.
Ето какво отразява Медиапул,цитирам:"Първанов е поискал от руския патриарх да взема отношение по въпрос, който засяга независимата БПЦ. Съобщението съдържа протоколните любезности, които Кирил е изрекъл, а именно за добрите отношения между руската и българската православна църква и активната им роля за развитието на нациите. Отбелязва се още, че българският президент е акцентирал върху "съществуващите коректни отношения между църквата и държавата у нас, както и че държавата не се намесва в църковните дела, а се опитва всячески да ги подпомага". 

Незная дали Първанов си дава сметка,че нарушава Конституцията на Р.България, незнам дали изобщо го е грижа за правилата, които сам се е клел да спазва, заемайки президентския пост, но знам , че е крайно време този човек да бъде отстранен от заемания пост , като преди това му бъде повдигнато обвинение от Народното Събрание.
Сега действащия Основен Закон на страната  в своя чл 4. ал 1. повелява :"Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната."а, според  чл.Чл. 13.(2) "Религиозните институции са отделени от държавата."
Това се потвърждава,утвърждава и доразвива императивно в Чл. 10. (1)  на Закона за Вероизповеданията ,гласейки "Традиционно вероизповедание в Република България е източното православие. То има историческа роля за българската държава и актуално значение за държавния й живот. Негов изразител и представител е самоуправляващата се Българска православна църква, която под името Патриаршия е правоприемник на Българската Екзархия и е член на Едната, Свята, Съборна и Апостолска църква. Тя се ръководи от Светия Синод и се представлява от Българския Патриарх, който е и Митрополит Софийски."

Може да се запита от какви точно  Конституционни и законови прерогативи Първанов предлага на една чужда църковна институция да взема отношение  по въпросите на БПЦ?Тук изобщо оставям настрана унизителното му и лакейско поведение пред руските църковни и светски власти.Изглежда,че както Първанов си има джобен олигарх, така и Путин си има кукла на конци , която по съвместителство е и Президент в една уж суверенна държава членка на ЕС и НАТО.
Без да се отклонявам повече от повдигнатата тема , бих искал да се напомни на другаря Първанов,че не Путин и Патриарха на Русия са негови суверени,а българския народ, так както е и разписано в Чл. 1. (2) "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция." 
Първанов, като Президент, е положил конституционна клетва, която гласи (чл.76,ал.2К.)"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

В глава Четвърта ( ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА) на сега действащата Конституция ,от чл.92 до 104 няма нито една разпоредба, която да дава правото на Първанов да поставя такива покани към чужда църковна институция.
Без съмнение, с поведението си, Първанов е нарушил Конституцията и законите на Р.България,а за това нещо се носи и съответната отговорност, както императивно повелява чл.Чл. 103.
(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.
(2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това.
(3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват.

Да видим дали в българският Парламент ще се намерят  шестдесет достойни депутати, които да защитят Конституцията ,законите и честта, и достойнството България, които са накърнени от един морално фалирал и недостоен човек.

 



Тагове:   МУ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sisithebest - познай още от сега
06.02.2009 16:55
те половината не са чели конституцията и не знаят за това, а другата половина не им пука... глупава история... все пак аз си оставам една огорчена оптимистка...
цитирай
2. nkf - Може би си права, като се има предвид ...
06.02.2009 18:24
Може би си права, като се има предвид що за недоразумения се подвизават в Парламента.
Разбира се всичко зависи от нас...в крайна сметка.
цитирай
3. sparhawk - Това е позиция, която буди недоумение
06.02.2009 18:37
Ако трябва да се търси акъл от друг патриарх, то мисля, че това трябва да бъде Вартоломей, а не Кирил? По принцип обаче, не е работа на държавата да се меси в църковните дела.
цитирай
4. nkf - По-скоро въпросът е политически, ...
06.02.2009 18:46
По-скоро въпросът е политически,защото разколът е на такава основа,когато патриаршеския престол "овдовее" нещата ще се поуспокоят.Е пак зависи каква личност ще изберът, но Максим е крайно неприемлива фигура.Всъщност те двамата с Първанов са колеги по линия на държавна сигурност.Поканата от страна на Първанов към Кирил, освен , че е неконституционна и незаконосъобразна, е покана всъщност да се подкрепи Максимовия синод .
А иначе добре би било църквата ни да е независима от Вселенската Патриаршия, така както е било до 1944 г.
цитирай
5. merita - Като се за мисля над думите, които ...
06.02.2009 21:34
Като се за мисля над думите , които Исус е казал , че не е част от този свят , сигурно е че е имал предвид точно това че не е свързан с духа на света около нас.Всечки онези които са го очаквали като политичеески водач са останали разочаровани.Днес обаче , политическите водачи се опитват да си вменят неразрешените въпроси на църквата и да вземат пряко отношение по тяхното решаване.Това за мен е доказателство че Православната църква е част от Вавилон Велики.Да тя не е християнска църква , каквато трябва да бъде.Всяка религия , която се свързва с политическата власт е фалшива.Християнството няма нищо общо с политиката, защото зад политическите власти , една друга силна духовна личност.Аз също се възмещавам от факта , че един президент се занимава с тези въпроси.
цитирай
6. viovioi - Престарал се е ..
13.02.2009 17:56
Като знаем, че Президента следи всичко живо дето мърда в държавата чак ме е страх да напиша какво мисля. Това изказване е проява на лакейство по скоро, отколкото престъпление. Но винаги успява да се измъкне невредим от всеки скандал в който се набърка. Помним скандал с досиетата и историческата книга, която е "консултирал", също така комитета по национална сигурност, който по Конституция трябва да бъде свикван поне 1 на 6 месеца и още има.
цитирай
7. natalia77 - За отговорността на президента ...
31.08.2009 23:41
От фактическата страна на казуса е видно , че Държавният глава е поискал от руския патриарх да вземе отношение по въпроса за независимостта на БПЦ. При така установената фактическа обстановка От правна страна на казуса следва , че Президентът не е осъществил състава на чл. 103К/та
За съставомерността на деянието държавна измяна чл.95НК е неоходимо субекта на престъплението -Президентът да е извършил действия във вреда на Републиката . От представените факти е ясно , че такива действия не са извършени . Обръщението на държавният глава към руския патриарх не съдържа умисъл за вреда на Републиката .От направеното обръщение на е последвал вредоносен резултат..
Следователно деянието не е престъпление по чл.95НК и горепосочените констатации са неоснователни.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2533778
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930