Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 13:03 - Отец Петър Цанков: Абортът е узаконено убийство
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 9377 Коментари: 26 Гласове:
7



На нас, българите, ни наложиха планирано дехристиянизиране, а оттам и демографски срив - твърди свещеник Петър Цанков от Казанлък  

Кои са смъртните грехове и какви са последиците от греха, отец Петър?

- По-правилно е да се попита "Що е това грях?" Грях - това е наследената от нашите прародители повредена, разстроена вътрешна /на ума, чувствата и волята/ природа. Както една повредена кормилна система на автомобила води до неминуема катастрофа, така и повредената човешка природа, наречена греховна, води до болести, безлюбие, войни. Но ще попитате: "Кой и как повреди вътрешните човеци на Адам и Ева?" Ще ви отговоря чрез езика на съвременните технологии. Компютърът е една необходима техническа придобивка. Но всеки знае, че има злонамерени специалисти - кракери, които създават и изпращат компютърни вируси. Знаете последствията. По подобен начин в зората на човечеството отпадналите от небесата Ангели, превърнали се в бесове, демони, дяволи /тъмни, но реални сили/, изпращат своя "вирус" в съзнанието на човека. Последствията са известни - човешката история, написана с мастилото на кръвта и реките от сълзи...

Всяка година по Коледа ние празнуваме идването на Иисус Христос в човешка плът, който ни освобождава от "кракера" - дявол и вируса на греха. Но само ако повярваме в Него, кръстим се и се причастяваме с Неговата плът и кръв в тайнството Причащение. Щом е грях, той е смъртен. Ако има покаяние, Бог може да опрости всеки грях, с изключение на един - "Хулата против Святия Дух!" /Матей 12:32/."
    Има ли вероятност човек да бърка, като се мисли за безгрешен? В смисъл - "не съм обрал банка, нито съм заклал някого... затова съвестта ми е чиста"...

- Спасеният от Христос човек е, тъй да се каже, храм на Бога, а отказалият спасение е жилище на сатаната. В първия случай хората се чувстват като опростени грешници, а вторите мислят, че са безгрешни. Може да не си убил или откраднал, но нямайки любов към ближния, към животинките... Библията нарича такива хора човекоубийци. "Ако кажем, че нямаме грях, себе си мамим и истината не е в нас."

  Според Вас, абортът също е убийство. Но някои твърдят, че плодът, който се изхвърля, още не е човешко същество, няма душа...

  - Не аз, а учените-медици и Библията казват, че е грях, че е убийство. Плодът също е човешко същество, макар и недоразвито. Въобще, големи "плодове" жънем още от времената на т.нар. "зрял социализъм" и държавен атеизъм. Няма Бог, а има маймунска еволюция! От разговорите с акушерки от онова време знам, че всеки ден в казанлъшката болница са абортирвали до двадесетина млади жени и девойки. Което прави по 5000 - 6000 убити деца на година само в Казанлъшко! Отнемането живота на нероденото дете встъпва в конфликт с морално-етичните норми. Защото в съзнанието на всеки човек е записано "Не убивай!" В женевската формулировка на Хипократовата клетва, която всеки лекар полага, стоят и думите: "Ще уважавам човешкия живот от самото зачатие." Специалистите-медици, както и Библията, доказват, че човешкият живот започва от мига на зачатието. Т.е. детето е живо човешко същество. Има душа!

  Какви последици има абортът върху по-нататъшната съдба на тези, които са го извършили?

  - Според доктора на медицинските науки Антун Лизес, последствията са няколко групи. Физически последици за майката са рак, кръвотечения, смущения в цикъла, извънматочна бременност. Психическите последствия са свързани с депресия, чувство за вина, безсъние. Тези здравни проблеми неминуемо довеждат и до проблеми за цялото общество...

  Освен това, родителите, които решават да извършат аборт, не си дават сметка, че заради това убийство нараства стремително вероятността Бог да лиши техните деца и внуци от потомство. Това е обяснението, съгласно Божия закон, защо в България сега има близо 300 000 бездетни семейства...

  Могат ли противозачатъчните средства да бъдат алтернатива на аборта?

- Публична тайна е, че фармацевтичната индустрия е един зловещо печеливш бизнес, чиято жертва е Хомо сапиенс. От всички страни - чрез телевизия, филми, списания ни се натрапва разюздан секс. От друга страна, ни предлагат противозачатъчни - хапове, спирали. В книгата "Световната конспирация срещу здравето" д-р Атанас Гълъбов е посветил цяла глава на хормоналните и конрацептивните средства. "Ползата от тези препарати, пише авторът, е такава, като ползата от средновековните индулгенции. Там си купуваш "опрощаване на греховете", а от фармацевтичната индустрия - мнимо здраве..."

  Вие виждате ли някакъв разумен изход от демографската катастрофа на България?

  - Виждам, но няма да се осъществи поне след едно многострадално поколение, че и повече. Коя е причината за тази катастрофа? Тя не е там, където я търсят медиите. Причината е, че нас ни учиха да се отречем от Създателя - от Бога, от основаната от Христос Църква, а да се покланяме на земни величия и божества, на МВФ и прочие. А в Библията четем: "Ако тръгнеш подир други богове да им служиш, то проклет ще бъде плодът на утробата и плодът на земята..." /Второзаконие, 28 гл./ И понеже планирано ни дехристиянизирваха, то естествено дойдоха тези беди – корупция, престъпност, бедност и демографски срив.

  Не е така в една Румъния, да речем. При румънците майката получава всеки месец по 230 евро до двегодишната възраст на нейното дете. Това важи и при раждането на второ и трето дете. Но там осъзнаха, че Държавата е тялото на народа, а Църквата е душата на народа. Вече 16 години в румънските училища се преподава вероучение, т.е. има правилна просвета за Бога, Христос, за семейството, за живота въобще. И съседите се надяват, че тази взаимност ще даде първите добри плодове след 10-15 години. В областта на град Яш, където вярата и Църквата са много силни, семействата вече имат по 3-4 деца...


Въпросите зададе Петър МАРЧЕВ

http://www.dveri.bg/content/view/5007


Тагове:   отец,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Забраната на абортите няма да реши ...
28.08.2009 13:20
Забраната на абортите няма да реши проблема с демогравската криза.Представи си тогава пък за какъв прираст при "малцинствата" ще говорим!Разбира се - от нравственни позиции съм напълно съгласна с отеца, не само по този въпрос.Но решението днес е някъде около получаването на социални помощи - трябва да бъде срещу положен труд и образование.Нямат завършен V клас- били без работа и на помощи.Кой търси работници без образование - и на трудов договор.Отвлякох се от темта - а поста ти е хубав и полезен, особено за блуждаещи особи без ясни ориентири като мен!
Хубав ден и весели почивни след него!
цитирай
2. lado - "Ще уважавам човешкия живот ...
28.08.2009 13:22
"Ще уважавам човешкия живот от самото зачатие."- срещу 200 лева забравяха Хипократовата клетва,
цитирай
3. merkator - Не приемам забраната на абортите ...
28.08.2009 14:43
Не приемам забраната на абортите като изход или морална ( или религиозна) кауза. Аборта е чисто финансов проблем! Свещениците да се занимават с борбата с бедността, а не гонят михаля с измислени проблеми! Гонете причините, не последствията!
Този "спор" ми звучи като борбата с тютюнопушенето! Всичко забраняват пушенето на общ. места, а ЕС и всички подобни световни структури, финансират или субсидират производителите и производството на такива изделия!?!?!?
Църквата е най-големия длъжник за България и неуместно да се търси под вола теле, когато има огромни чисто духовни проблеми! Народа загнива и чезне сред червена скотщина и просташка чалга, а отчетата искат да ни наложат ислямски деспотизъм и да продължат гаврата с тъй наречената "демокрация"?!?!
цитирай
4. анонимен - Аз също
28.08.2009 15:56
не приемам забраната за абортите. Какво ще кажете за насилена жена , не е ли по - добре да абортира, отколкото да роди едно нежелано дете.
цитирай
5. lado - Да вземат да я махнат тая Хипокра...
28.08.2009 19:10
Да вземат да я махнат тая Хипократова клетва и да се знае : примерно да има пред името на доктора - "тепам наред! "
цитирай
6. nkf - Забраната на абортите няма да реши ...
29.08.2009 09:52
tit написа:
Забраната на абортите няма да реши проблема с демогравската криза.Представи си тогава пък за какъв прираст при "малцинствата" ще говорим!Разбира се - от нравственни позиции съм напълно съгласна с отеца, не само по този въпрос.Но решението днес е някъде около получаването на социални помощи - трябва да бъде срещу положен труд и образование.Нямат завършен V клас- били без работа и на помощи.Кой търси работници без образование - и на трудов договор.Отвлякох се от темта - а поста ти е хубав и полезен, особено за блуждаещи особи без ясни ориентири като мен!
Хубав ден и весели почивни след него!

Може би и да не го реши напълно,но я се замисли колко деца биват убити по този начин?Цифрата, убеден съм, е потресаваща.Дори едно дете повече да се роди-това никак не е маловажно и още повече тук далеч не става дума за проста статистика.И ако ще се подържа нисък прираст сред циганите , продължавайки да подържаме законността на абортите, то направо да се започнат масови екзекуции из циганските гета ,ефекта ще е още по-голям.Но има и друго-циганките по начало не абортират.Решаването на проблема с циганите е на друго място.Просто трябва да се премахне "социалната държава".Социалните помощи и социалното подпомагане деформират обществото, покваряват го и накрая го убиват.Държавата не да бъде "благодетел" раздаващ помощи,а да осигури възможност хората да си докарват достатъчни доходи, с които да си поемат всички нужди.
цитирай
7. nkf - "Ще уважавам човешкия живот ...
29.08.2009 09:53
lado написа:
"Ще уважавам човешкия живот от самото зачатие."- срещу 200 лева забравяха Хипократовата клетва,

Нравствената деградация е като зараза.
цитирай
8. nkf - Не приемам забраната на абортите ...
29.08.2009 10:20
merkator написа:
Не приемам забраната на абортите като изход или морална ( или религиозна) кауза.

Аборта е убийство, при това убийство не на престъпник ,а на беззащитно бебе.Тоест освен другото , това е и едно подло убийство.И това може да не е изход, но е верен път.

merkator написа:

Аборта е чисто финансов проблем!

Значи,свеждаме живота до финанси.Свеждаме убийството до...финанси.Тоест обосновката на живота се свежда до финанси, както и неговото отнемане.Ами,ако утре някой с достатъчно власт реши,че е финансово нерентабилно, точно ти да си жив?Как ще оправдаеш,че трябва да съществуваш?

merkator написа:

Свещениците да се занимават с борбата с бедността, а не гонят михаля с измислени проблеми!

По начало борбата с бедността не е работа и задача на църквата.Да, тя може да се занимава ( и го прави) с благотворителност, но нейната функция е съвсем друга.Това не е продължение на социалното министерство.И ще попитам,измислен проблем ли са хилядите избити бебета на година.Хиляди неродени деца.Това ли е измисления проблем?

merkator написа:

Гонете причините, не последствията!

Точно това се прави.Причините са в липсата на ценности,а основна ценност е живота.И когато живота не се възприема като ценност, се случват такива неща като аборти, ежедневни катастрофи със загинали, младежи се мушкат с ножове по паркове,дискотеки и училища.Та това е причината.

merkator написа:

Този "спор" ми звучи като борбата с тютюнопушенето! Всичко забраняват пушенето на общ. места, а ЕС и всички подобни световни структури, финансират или субсидират производителите и производството на такива изделия!?!?!?

Само ти звучи, и може би само на теб "звучи" така.Аналогията, която си направил е меко казано неуместна и затова изобщо няма да я коментирам.

merkator написа:

Църквата е най-големия длъжник за България и неуместно да се търси под вола теле, когато има огромни чисто духовни проблеми!

Това,че е длъжник е съвсем друг въпрос, тука за друго иде реч, надявам се все пак да разбираш.Освен това няма проблеми,които да не са духовни .Всичко, което става около нас, дори най-долното,битово,грубо явление е последица на нещо, което вече се е случило в един нематериален аспект.Абортите са материален израз на духовно и нравствено уродство.

merkator написа:

Народа загнива и чезне сред червена скотщина и просташка чалга,

Червената скотщина , където се установи, започва масово да избива, като едино от средствата е и масовото практикуване на аборти.Народа загива и защото не се ражда,а не се ражда,защото има аборти и липса на ценностна система , а това значи и липса на възприятие за живота въобще като ценност.

merkator написа:

а отчетата искат да ни наложат ислямски деспотизъм и да продължат гаврата с тъй наречената "демокрация"?!?!

В Полша , Ирландия , в миналото в ЮАР (когато беше образцова и просперираща държава ), за САЩ не съм сигурен, но мисля,че през мандатите на Рейган и Буш баща и син абортите не са били разрешени ...или поне не във всички щати.Та това са едни не по-малко демократични , проспериращи и със сигурност нямащи нищо общо с никакъв ислям държави.Нещо повече, някои от тях са авангарда на битката с ислямското зло.
Много странни разбирания за демокрация имаш меркаторе, като изключим,че коментара и разсъжденията ти са лишени от елементарна нравственост и човещина.
цитирай
9. nkf - не приемам забраната за абортите. ...
29.08.2009 10:25
darling написа:
не приемам забраната за абортите. Какво ще кажете за насилена жена , не е ли по - добре да абортира, отколкото да роди едно нежелано дете.

Ако само това е основанието да са разрешени абортите ...
Обаче ще те попитам колко от абортиралите са жертва на изнасилване с последица забременяване ?Колко от десетките хиляди абортирани живота са в следствие на товаДумите ти ми звучат като да "изгорим юргана ,заради бълхата".Разбира се винаги могат да се предвидят изключение, при които да се допусне аборт.Например, както е посочил свещеника, при тежки наследствени увреждания и евентуално при изнасилване.
цитирай
10. nkf - Да вземат да я махнат тая Хипокра...
29.08.2009 10:26
lado написа:
Да вземат да я махнат тая Хипократова клетва и да се знае : примерно да има пред името на доктора - "тепам наред! "

Абе, то не им и трябва тази клетва, при това фактическо положение.
цитирай
11. анонимен - Знаеш ли колко
29.08.2009 10:45
е трудно ако се узакони забраната за аборти, да се получи разрешение да абортираш ако си жертва на насилие или детето е с наследствени усложнения. Според мен - правото на аборт си е лично и никой няма право да решавам вместо жената. По принцип съм против абортите, които се правят от млади здрави жени, но на тези жени пък никой не им осигурява възможности за гледане на дете. Ако си поставиш спирала или гълташ противозачатачни това не е 100 % сигурност че няма да заченеш.
Така че аборта е право на личен избор.
Не е ли по - добре да прекъснеш бременноста с едно нежалано дете, отколкото да го родиш и да го хвърлиш в някой дом
цитирай
12. merkator - От коментарите ти лъха идеализъм и ...
29.08.2009 11:38
От коментарите ти лъха идеализъм и непознаване на реалния живот в детайли, което отдавам на младостта ти :))) ... как си представяш български семейства с по седем ,осем деца, натъпкани в панелните кутийки, а родителите им ровещи в кофите за храна?!?!? Имаш ли представа как се гледат две деца с общ семеен доход от 800 лв. ...като това е оптимистичният вариант!!!!
Да крадеш от личния избор, от правото на избор, от свободата на човек е на крачка от исляма!!!
Не мисля, че САЩ са добър пример за каквото и да е по този въпрос, а що се отнася за мястото и дейността на българската църква, то тя самата не е на ясно с призванията си, камоли да дава или взима мнение по въпроси, в момента много далече от основните проблеми на обществото ни.
С леко намигване ще те попитам ....тогава къде слагаш маструбирането в графата престъпления?! :)))
цитирай
13. thetrooper - В Румъния при Чаушеску
29.08.2009 16:14
абортите бяха забранени заради налудничавата мечта на диктатора румънците да станат 100 милиона. В резултат на това детските домове бяха напълнени с изоставени деца. Не мисля, че това е по-добра алтернатива.
цитирай
14. nkf - е трудно ако се узакони забраната за ...
30.08.2009 10:24
darling написа:
е трудно ако се узакони забраната за аборти, да се получи разрешение да абортираш ако си жертва на насилие или детето е с наследствени усложнения.

При положение,че досега не сме ставали свидетели на забрана на абортите, то няма и как да се знае,обективно, трудно или не се дават разрешения при посочените хипотези.Разбира се при една забрана на абортите ,тези въпроси следва да бъдат уредини подробно.От друга страна не виждам как и защо биха се получили затруднения,просто се прилагат съответните изследвания и медицински заключения или протоколите от полицейските дознания ,или прокурорски акт .А за наслдствените увреждания, то е по-добре хора, които с арешили да имат деца предварително да си правят изследвания и да са наясно предварително каква е наследствеността им-добра или лоша.Такива изследвания и сега се правят, но не са масови.

darling написа:

Според мен - правото на аборт си е лично и никой няма право да решавам вместо жената.

Така ли?А на жената кой й дава право да решава дали да убива или не, пък било то и собственото й дете?

darling написа:

По принцип съм против абортите, които се правят от млади здрави жени, но на тези жени пък никой не им осигурява възможности за гледане на дете.

А кой трябва да осигурява такива възможности, кой друг трябва да гледа тези деца ,освен родителите им?Кой друг да се грижи?Доколкото знам децата се отглеждат в семейството.Ако една жена не е способна да се грижи з адете, то тогава незнам кой би могъл да я замести.А щом на въпросните, споменати от теб, не им е възможно ад се грижат за деца, ами моля да не ги правят, да се отнасят отговорно към неспособностите си и да се съобразяват с тяхНо не мисля,че заради неспособностите на някои е допустимо да са разрешени убийствата на деца.
darling написа:

Така че аборта е право на личен избор.
Не е ли по - добре да прекъснеш бременноста с едно нежалано дете, отколкото да го родиш и да го хвърлиш в някой дом

Както казах убийството не може да бъде "право на личен избор".Не може да е нечие право да убиеш един човек.
цитирай
15. nkf - От коментарите ти лъха идеализъм и ...
30.08.2009 10:56
merkator написа:
От коментарите ти лъха идеализъм и непознаване на реалния живот в детайли, което отдавам на младостта ти :)))

Незнам на какво ти лъха от коментарите ми,но аз познавам реалния живот, не по-малко добре от теб да речем,а може и по-добре да го познавам.

merkator написа:

... как си представяш български семейства с по седем ,осем деца, натъпкани в панелните кутийки, а родителите им ровещи в кофите за храна?!?!?

Ами не си представям семейства с по 8-7 деца,за да имаш толкова деца, най-малкото трябва да уважаваш живота и децата да са ценност ,а до тук от коментарите ти( и не само твоите) става ясно,че това изобщо не е така.Аз съм повече от сигурен,че не с 800 лв ,ами с 800.000 лева да с ана месец ,то пак ще същата работа.Я ще имат едно-две деца(ако изобщо имат) я не.В Дания, Швеция,Холандия хората имат несравнимо по-висок стандарт и получават повече от 800 лева,ама така като гледам в изброените държави не се срещат семейства с по 8 деца нали.Е, причината не е в парите , или ако парите са някаква причина, то тя е по-малката причина.

merkator написа:


Имаш ли представа как се гледат две деца с общ семеен доход от 800 лв. ...като това е оптимистичният вариант!!!!

Питам отново.Доходът може ли да бъде обосновка за да бъде убит човек?

merkator написа:

Да крадеш от личния избор, от правото на избор, от свободата на човек е на крачка от исляма!!!

Убийството , при това подобно подло убийство, не е личен избор,а престъпление.Това не е свобода , а престъпна безотговорност .Свободата свършва там,където увреждаш някакво друго право,а правото на живот основа на всичко.Много болшевишки разбирания имаш за "правата".Освен това забраната за убийство е записана в Библията, много преди да се появи какъвто и да е ислям.Освен това ,нашата цивилизация нямаше да я има ,ако не се градеше на тази Заповед и останалите десет.Точно ,защото се нарушават тези заповеди и се изтъкват безумствата на разни права сме стигнали до това жалко състояние.

merkator написа:


Не мисля, че САЩ са добър пример за каквото и да е по този въпрос,

Напротив,много добър пример са.Те са едно местата на нашата планета,където все още много често могат да се видят многодетни,здрави,бели семейства.Но изглежда този пример не ти изнася.Ами примера с Ирландия?С Полша?Или и те не са добър пример ,или може би те са ислямски страни?

merkator написа:

С леко намигване ще те попитам ....тогава къде слагаш маструбирането в графата престъпления?! :)))

Никъде, тук говорим за убийството на човешко същество и затова този ти въпрос няма абсолютно никакво отношение към темата.
цитирай
16. nkf - абортите бяха забранени заради ...
30.08.2009 10:58
thetrooper написа:
абортите бяха забранени заради налудничавата мечта на диктатора румънците да станат 100 милиона. В резултат на това детските домове бяха напълнени с изоставени деца. Не мисля, че това е по-добра алтернатива.

Доста избирателен пример.Повтарям се, но изглежда е наложително.В Полша и Ирландия абортите към ден днешен са забранени , но надявам се правиш разлика между румъния на Чаушеско и Полша и Иралндия.
цитирай
17. merkator - Някъде вътре в себе си знаеш, че не си ...
30.08.2009 11:33
Някъде вътре в себе си знаеш, че не си прав! Поне не 100% ... другото е класически софизъм! Хвърляш думи на вятъра без да има смисъл!
Ок! От къде според теб?!?! тръгва пътя на човешкото същество...и кой определя това!?!?
Имаш ли представа какви домове за сираци ще трябва да се построят във всеки град! НДК ще им е малко на изоставените деца!!!
А що се отнася до Божите заповеди. Това са едни добри пожелания и препоръки! НЯМА ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО СПАЗИЛО И 10-ТЕ!!!
За това е дошъл Христос! Ако работеше номера със заповедите, нямаше да има нужда от Сина Божи!
Не знам дали имаш деца, но явно живееш в доста измислен свят! Не казвам лош!!!, а нереален!
Все пак се възхищавам от позицията която защитаваш! Но пак повтарям, тя е просто още едно добро пожелание! Поздрави от мен...
цитирай
18. watchtowerman - Абортът представлява
30.08.2009 12:50
разкъсване и разчленяване на едно "същество" на отделни части - ръчички, крачета, глава или част от нея и т.н. Има достатъчно видео и звукови материали за това как по време на разкъсване тялото на "съществото", то отваря уста за вик, заради болката, която изпитва, дърпа инстинктивно всичките си крайници в конвулсия. Ако майката на "съществото" пее песничка или му разказва приказка. "Съществото" РАЗБИРА посланието от майка си - любовта към него, и се усмихва, разтваря ръчички, сякаш иска да прегърне. А щом "съществото" реагира на проявите и посланията на любовта към него, както реагират и човеците, следователно, това
"същество" е ЧОВЕК. Нищо, че е още в утробата...
Твърде показателно е, коя е първата държава, узаконила на абортите, и онази личност, подписала този държавен указ за убийство на човеци, били те и в утробата на майка си. Но го поставям като въпрос къв читателите, на който ще отговоря по-късно...
цитирай
19. merkator - Да, гадно е всичко това, съгласен ...
30.08.2009 17:38
Да, гадно е всичко това, съгласен съм! Но кажете изход от ситуацията, посочете друго освен забраната, защото тя не решава проблема...това е част от греховете ни...това и още хиляди още по-гнусни човешки деяния...уви!
цитирай
20. monarchism - Всяка жена, убила бебе в утробата си ...
31.08.2009 10:27
Всяка жена, убила бебе в утробата си подлежи на тотално заличаване от лицето на земята.
цитирай
21. nkf - Някъде вътре в себе си знаеш, че не си ...
31.08.2009 11:54
merkator написа:
Някъде вътре в себе си знаеш, че не си прав!


Нпротив!Повече от убеден съм в правотата на таова,което казвам.Ако имах и грам несигурност или съмнение,въобще не бих засегнал този толкова важен въпрос.

merkator написа:

другото е класически софизъм! Хвърляш думи на вятъра без да има смисъл!

Няма нищо софистко.Позицията ми и обосновката са пределно ясни.Ако нещо не си разбрал все още, да повторя.НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УБИВА ДЕТЕ!ОПРАВДАНИЕТО НА ПОДОБНО ПОДЛО УБИЙСТВО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ НЯКАКВИ СИ "ПРАВА" ИЛИ КОЛИЧЕСТВО ПАРИ.Пак повтарям,кое тука е без смисъл и кое е на вятъра.?По скоро ти нямаш смислена опора на доводите си.Не и морална, не и християнска.Твоята теза си е утопия и като такава влече познатите ни днес трагични последици.Междувпрочем, възгледа ти е напълно социалистически(най-малкото ,защото е свързана със своего рода инженеринг-абортите са част от социалния инженеринг) и не виждам при това положение какво толкова се нахвърляш срещу тях, катос те на една позиция.

merkator написа:

Ок! От къде според теб?!?! тръгва пътя на човешкото същество...и кой определя това!?!?

Още със зачеването, имаме налице човек,човек започнал развитието си.

merkator написа:

Имаш ли представа какви домове за сираци ще трябва да се построят във всеки град! НДК ще им е малко на изоставените деца!!!

Ей това, ако не е фарисейщина, не знам какво е.Ти, защитника на убийствата на бебета се загрижил затригващо за евентуалните сираци :) .Все пак ще отговоря.Тази евентуална опасност (защото тя е хипотетична, реално няма такава) може да бъде превентирана много лесно.Просто се вземат определени мерки.А те, мерките, са цял набор .Още повече, че такъв феномен с бум на изоставени деца, не ми е известно да се е появил в Полша, Иралндия или пък САЩ.

merkator написа:

А що се отнася до Божите заповеди. Това са едни добри пожелания и препоръки! НЯМА ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО СПАЗИЛО И 10-ТЕ!!!

Знам,че няма никой безгрешен и спазващ ги изцяло, но това не отменя човешкото задължение да се стреми да ги следва.По твоята логика,щом никой не може да ги спазва изцяло,то да отпаднат,а?И нещо си в грешка , погрешно интерпертираш.Това не са пожелания,а Божи Закон!

merkator написа:

За това е дошъл Христос! Ако работеше номера със заповедите, нямаше да има нужда от Сина Божи!

Исус, освен за останалото, идва и да потвърди Закона, а не да го наруши, както сам Той казва.Нещо повече,Той дори изисква още по-голяма стриктност от хората в някои от аспектите на Закона.

merkator написа:

Не знам дали имаш деца, но явно живееш в доста измислен свят! Не казвам лош!!!, а нереален!

Ахам,защитата на неродени деца е "измислен свят","браво" меркаторе.

merkator написа:

Все пак се възхищавам от позицията която защитаваш! Но пак повтарям, тя е просто още едно добро пожелание! Поздрави от мен...

Никак не е добро пожелание,само трябват законодателни промени,материята да се уреди в Един Здравен КОдекс.И ще бъде реалност.Друг е въпроса, колко от пребиваващите в парламента уважават нероденият живот и колко не.
цитирай
22. nkf - разкъсване и разчленяване на едно ...
31.08.2009 11:55
watchtowerman написа:
разкъсване и разчленяване на едно "същество" на отделни части - ръчички, крачета, глава или част от нея и т.н. Има достатъчно видео и звукови материали за това как по време на разкъсване тялото на "съществото", то отваря уста за вик, заради болката, която изпитва, дърпа инстинктивно всичките си крайници в конвулсия. Ако майката на "съществото" пее песничка или му разказва приказка. "Съществото" РАЗБИРА посланието от майка си - любовта към него, и се усмихва, разтваря ръчички, сякаш иска да прегърне. А щом "съществото" реагира на проявите и посланията на любовта към него, както реагират и човеците, следователно, това
"същество" е ЧОВЕК. Нищо, че е още в утробата...
Твърде показателно е, коя е първата държава, узаконила на абортите, и онази личност, подписала този държавен указ за убийство на човеци, били те и в утробата на майка си. Но го поставям като въпрос къв читателите, на който ще отговоря по-късно...

Напълно съм съгласен.Няма какво да добавя.
цитирай
23. nkf - Да, гадно е всичко това, съгласен ...
31.08.2009 11:56
merkator написа:
Да, гадно е всичко това, съгласен съм! Но кажете изход от ситуацията, посочете друго освен забраната, защото тя не решава проблема...това е част от греховете ни...това и още хиляди още по-гнусни човешки деяния...уви!

Решението е само едно-забрана на абортите,средно положение няма.
цитирай
24. nkf - Всяка жена, убила бебе в утробата си ...
31.08.2009 11:58
monarchism написа:
Всяка жена, убила бебе в утробата си подлежи на тотално заличаване от лицето на земята.

Реално погледното не се различават кой знае колко ор убийците.
цитирай
25. monarchism - Това трябва да се води за предуми...
31.08.2009 14:12
По закон това трябва да се води за предумишлено убийство на дете. За подобна низост се плаща во веки...
цитирай
26. merita - Когато се говори за аборта, аз см...
13.09.2009 21:32
Когато се говори за аборта , аз смятам , че това си е чисто убийство.Отнема се вече зародил се човешки живот , в определена фаза на своето развитие се унищожава жив организъм.
Информация и средства , за предпазване от нежелана бременост има в изобилие.Ако жената е достатъчно отговорна , то тя ще направи всичко възможно да предитврати нежелана бременост.Тава е въпрос пак казвам на отговорност.Всичко останало е липса на морал и духовна деградация.Извинявам се за тежките квалификации но наистина , това което става в последните години , е показателно , за това че прекъсването на връзката с Божиите стандарти доведе до аморалност и всички други лоши последствия .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523090
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031