Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 00:49 - Православно братство-4 Гръцки митрополит обяви македонския език за идиом
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3744 Коментари: 7 Гласове:
10



http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8846§ionid=4&id=0000702

Битоля принадлежи на Гърция, а македонският език е идиом. Това казал гръцкият митрополит Антимос по време на неделната литургия в Солун, писа македонският в. "Вечер". "Дай Боже да победи справедливостта, защото вярваме, че сме прави. Въпреки че решението ще излезе по-късно, надяваме се то да бъде справедливо, каквото заслужава нашата Гърция", заявил духовникът. Това не е първото подобно изказване на солунския митрополит Антимос. Преди три години той заяви, че трите части на Македония трябва да бъдат събрани, но под суверенната власт на Гърция. Тогава митрополитът заяви, че цялата територия на днешната Македония е на Гърция, плюс някои "македонски" части от България.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boliarkabg - да сте чули някъде наш митрополит да ...
31.03.2011 08:33
да сте чули някъде наш митрополит да каже нещо по време на служба? Аз-не! Нашите митрополити говорят пред журналисти. Защото там ги гледат с какви часовници са, и т.н. Нашите митрополити не могат да съберат по никой начин толкова богомолци в църквите да ги слушат, та да им кажат нещо значимо,което да се чуе не само извън храма, а и извън държавата. За гръцкия атински митрополит е ясно. Хората си защитават държавните интереси и чрез църквата, с всички средства. Ние пък, сме дашни ,дето казва народът. Кой каквото ни поиска му го даваме и се мислим за големи политици и много добри хора.
цитирай
2. nkf - Нашите митрополити не говорят т...
31.03.2011 12:22
Православните митрополити не говорят такива неща.Те само преповтарят,че гръцката църква е "майка" на "Б"ПЦ и се гордеят с това.За справка на горното,всеки може да прочете "светоотческите бисери" на такива "отци" , като сливенският митрополит Йоаникий (мисля,че е с чин майор от ДС).Освен това,по-голямата част от българските свещеници са неграмотни и май даже и Библията не са чели... та какво значимо да кажат?Що се отнася до казаното на гръцкия поп,то е за онагледяване на това,което се нарича "православно братство" , и от което някои индивиди,тук в България,получават оргазъм.И ако обичаш не използвай "ние" , щото от ние до "ние" има голяма разлика.
цитирай
3. tit - Понеже "гърците" ги поддържат!
31.03.2011 20:01
По този начин се легитимират и никой не може да ги попита - вий какви сте, кои сте?
Статуквото осатва непроменено, те са си доволни, а миряните...кой го е еня за миряни?
цитирай
4. nkf - Нашите митрополити са комуняги до ...
04.04.2011 14:38
nacionallist написа:
Нашите митрополити са комуняги до един. А миряните са все още силно заблудени по отношение на гръкоманщината в църквите. Дошло е времето да се отървем от гръкоманската ерес. Иначе БПЦ винаги е вървяла ръка за ръка с комунистите. То това беше и целта на червените "попове" да отдалечат хората от Православието.

Нещо повече, БПЦ (настоящата) си е едно болшевишко творение и нищо повече.Точно комунистите унищожиха Екзархията и създадоха тази слугинска институция "Б"ПЦ.Подчинена на цариградският патриарх,който е грък и съответно гръкоман,обслужващ руската патриаршия,която не е нищо повече от една канцелария,към руското президентство.Междувпрочем и гръцката и сръбската и румънската православни църкви не са нищо повече от инструмент за осъществяване на съответните национални доктрини.В случая тези "църкви" са подчинени на една светска , в много случаи открито сатанинска власт.От там нататък тези църкви не са нищо повече от "блудници вавилонски".
цитирай
5. nkf - По този начин се легитимират и никой ...
04.04.2011 14:41
tit написа:
По този начин се легитимират и никой не може да ги попита - вий какви сте, кои сте?
Статуквото осатва непроменено, те са си доволни, а миряните...кой го е еня за миряни?

Може,може да ги пита,ама там е работата,че този въпрос ще трябва да отговорят по начин,който ще е потресающ за не малко "стадно" "православни",дето тихо си похрупат от коанката с лъжи,сипвани им от лъжеклира и задграничните "братя православни".
цитирай
6. sparotok - гърци
05.04.2011 19:18
Гръцките апетити за наша земя и история са нескончаеми. Да погледнемнещата и от другата страна. Ако български политик бе казал, че гърците са извършили чудовищен геноцид спрямо българското население на Беломорска Тракия, в Атина ще има писъци до небесата. От наша страна обаче управниците ни посрещат всяко изказване против България с тъпо безразличие...На кого служат?
цитирай
7. nkf - Служат на оста Москва-Белград-...
06.04.2011 17:18
Служат на оста Москва-Белград-Атина!Сега с АЕЦ-а славяно-православното "братство" ще ни излезе солено(ама не в рубли или драхми,ами в евро)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523317
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031