Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2012 12:20 - Благовещение на Пресвета Богородица и приснодева Мария
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 7035 Коментари: 17 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Днес, 25-ти март, е истинският празник на Жените, но за съжаление той не се празнува масово, а и изглежда е слабоизвестен. Все още на почит е комунистическата осмомартенска оргия, обявена за празник от две еврейски терористки.



http://www.pravoslavieto.com/calendar/feasts/03.25_Blagoveshtenie.htm

В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител. Нека си припомним какво благовествува св. Лука, който по-подробно от другите евангелисти описва събитията, предшествували рождението на Иисуса Христа.

"А на шестия месец бе изпратен от Бога Ангел Гавриил в галилейския град, на име Назарет, при една девица, сгодена за мъж, на име Иосиф, от дома Давидов; а името на девицата беше Мариам.
Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените." Лука 1:26-28 

image


Тагове:   Благовещение,   25 март,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Истинският празник
25.03.2012 14:39
Много убедително и основателно твърдение и много важна информация,която трябва да бъде научена от всички Българи!
цитирай
2. nkf - Много убедително и основателно ...
25.03.2012 15:57
shtaparov написа:
Много убедително и основателно твърдение и много важна информация,която трябва да бъде научена от всички Българи!

Да, тези неща- истинските празници, трябва да се припомнят, защото явно са забравени. Обаче явно е по-приятно да се празнува демоничната оргия 8-ми март, а не Благовещение.
цитирай
3. findly - А може би
17.04.2012 10:12
църквата и в частност поповете са виновни за това, че голяма част от хората не почитат църковните празници?....
цитирай
4. nkf - църквата и в частност поповете са ...
17.04.2012 11:45
findly написа:
църквата и в частност поповете са виновни за това, че голяма част от хората не почитат църковните празници?....

Някак си най-лесно е да се хвърли вината на свещениците и най-вече на църквата.Като че ли това стана някак си по подразбиране. Обаче дали е така?Нека контрирам с друг въпрос- кой е виновен за празнуването на ...8-ми март и неговото "почитане"?
цитирай
5. findly - кой е виновен за празнуването на ...8-ми март и неговото "почитане"?
18.04.2012 13:48
Знае се кой, ти сам си го написал по-горе. Първо, признавам си, че не съм добре запозната с библията, така че трудно бих осъществила теологичен спор. Но за моите не много години не съм видяла и почувствала намеса на църквата в моя живот. И друго - двата празника не са ли различни - така да се каже единия е религиозен, а другия - свестки. Освен това за да празнуваш Благовещение не трябва ли да си религиозен? Имам ли право да го празнувам, ако не вярвам в Господ?
Май те позатрупах с въпроси, но пък нямам спомен на 8-ми март църквата да е излязла с призив да празнуваме като ден на майката Благовещение....
цитирай
6. nkf - Извинявам се за закъснелият отг...
19.04.2012 12:19
Извинявам се за закъснелият отговор, но надявам се това не е предизвикало особено неудобство.:)
Да, именно, защото този "празник" ( аз мисля, че е по-точно да се нарича оргия) е въведен от една шайка богоборци, масови убийци, патологини крадци, антихристи и античовеци е показателно за това, какво всъщност се празнува. Показателлно е какъв е генезиса на тази оргия, минаваща за празник... на жената. Това, ако не е извращение и най-гнусно унижение на жените, здраве му кажи. И тук нещата не се свеждат до теологични спорове, а до съвсем простично оценяване на това, кое е лошо и добро, нормално и ненормално. Загубихме ли възможността да различаваме добро от зло?Бяло от черно, нормално от ненормално?Ако е така - тежко ни.
Относно различността на празниците- права си. Различни са и то много. Но разликата не идва от това, че единият е религиозен, а другият... светски. Какво значи светски в случая? Трябва ли всяко чрез прилагателното "светски" да се дава индулгенция на всяко извращение? Да му се придава "нормалност" и да се институционализира, дори? Признак на какво са нароилите се в последните 100 години "светски" празници?
И какво значи "имам ли право да празнувам, ако не съм религиозна"? То си зависи от теб. Ти си решаваш какво и защо да празнуваш. В случая аз само уточних кой е истинският женски празник.
цитирай
7. findly - Здравей, имайки предвид моето непостоянство в блогпространството,
21.04.2012 12:51
нямам право на претенции по отношение на времето на отговор. Освен това ние владеем времето, така че когато и както ни е удобно ще пишем, четем и отговаряме.:)
В Уикипедия пише:
..............Първият Ден на жената е отбелязан на 28 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, която поражда протести за подобряване условията на труд. Календарната дата се свързва с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 г. в Ню Йорк. Жените от шивашки и текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати и т.н...............
Знам, че все по-голяма част от хората, при това не само подрастващите, търсят информация за всичко в интернет. Прочитайки тази статия не знам дали ще разберат думите ти: ".......този "празник" ( аз мисля, че е по-точно да се нарича оргия) е въведен от една шайка богоборци, масови убийци, патологини крадци, антихристи и античовеци е показателно за това, какво всъщност се празнува.Това, ако не е извращение и най-гнусно унижение на жените, здраве му кажи...".
А ти какво искаш повече -
да се популяризира ...истинския женски празник... Благовещение и да си съществува и изкуствения
или да се премахне изцяло осми март като празник на жената?
Съгласен ли си да има ден на майката извън религията. Вярно, че голямата част от българите са православни християни, но все пак има и не-малка част, които са от други етнически групи - те как ще празнуват Благовещение?


цитирай
8. nkf - Владеем ли времето?:) Много инт...
22.04.2012 10:57
Владеем ли времето?:) Много интересно заключение:))). На мен по-скоро ми се струва, че то ни владее, ама...както е казал Апостола "Ние сме във времето и то е в нас".
Както виждаш, дори Уйкипедия, с един свенлив тон, е казала къде е корена на 8-ми март. Лошото е, че доста се изопачават нещата в Уйкипедия. Става въпрос за това, че няма логика в това, уж една спонтанна женска демонстрация срещу лошите условия на труд, ниски заплати и т.н. да се превърне в ден на... "жената". Ми да бяха го избрали за ден на текстилната работничка или на боркините за по-високи заплати? Освен това далеч не всички жени са текстилни работнички, особено в онази епоха и в такъв смисъл останалитежени какво трябва да празнуват? Кое е собствено женското в празник уж породен от стачка? То няма и нищо женско, разбира се. И тъй като 8-ми март е пряко свързан със социализма, то е редно да се спомене, че според идеолозите на този "най-прогресивен" възглед, жените трябва да да бъдат общи (разбирай го в буквалния смисъл на думата), а семейството трябва да отмре. Не че има друга възможност, при предвижданата "общота" на жените. А, да, щях да забравя - доколкото се раждат деца, в тази "най-прогресивна", социалистическа система, то те още невръстни, почти се отнемат от държавата и се запращат по детски градини, където още от малки малко по-малко започват да бъдат обучавани в "ценността" на дати, като...8-ми март, разбира се. В поста си съм пропуснал да отбележа, че еврейките, считащи се за "патрони" на оргията, са освен всичко друго, но и лсбийки. Така, че наистина трябва да хората да си дават сметка какво празнуват!
Естествено, че 8-ми март трябв ада бъде премахнат. Повтарям се, но това извращение е ОБИДА към жената. Направо сквернословие към женската природа. И защо трябва да има женски "празник" извън Благовещение? Колко женски празника трябва да има? 1,2,3,4? Благовещение се празнува от около 2000 години и как тъй хората не са имали нужда от друг "светски" празник, а сега изведнъж настава такава
цитирай
9. nkf - Иначе, за останалите, които не са ...
22.04.2012 10:58
Иначе, за останалите, които не са Християни, ами да си празнуват каквото искат, ако въобще искат.
цитирай
10. findly - Интересно, винаги
24.04.2012 13:38
съм си мислела, че "...жените трябва да да бъдат общи (разбирай го в буквалния смисъл на думата)...." е мечтата на мъжете, хи-хи :)
Виждам, че имаш "специално":) отношение към 8-ми март, има ли и други такива празници, които смяташ, че трябва да се премахнат?
Но имай предвид, все пак, че аз обичам да празнувам, така че моля ако обичаш, да оставиш някой и друг, става ли? И какво е това пренебрежение към хората, които не са вярващи. Как така, хем те да си празнуват каквото си искат, хем заклеймяваш техния осми март!?
цитирай
11. nkf - И поради каква причина са се появили ...
24.04.2012 14:42
И поради каква причина са се появили подобни мисли, у теб, за мъжките щения относно това жените да са "общи"?:) Е, може да има и такива индивиди, ама те едва ли ще са по-различни от тези дегенрати(като карл маркс, например) които манифестираха преди 150 години тези "идеи". А иначе, поне за мен, това не е мечта.
Разбира се, че има "празници", които трябва да се премахнат, например: 1-ви май, 9-ти септември, 9-ти май.Тези, заедно с ултрапротивния 8-ми март, трябва да се "отрежат" и хората не би трябвало да имат поносимост към тях.
Колкото до хората, невярващи и нехристияни, е може би нормално, за тях, да си празнуват 8-ми, все пак тази дата си е установена от войнстващи атеисти, антихристи и богоборци. Само, че за институционализираната им в "празник" девиация, не може да има търпимост. Този ден не бива да се споменава като празничен по медиите и в никакъв случай, ако е делничен, не бива да бъде почивен, а представители на държавната администрация не бив ада се появяват из парламента или по медиите, честитейки. Щом има желаещи да го празнуват- да си го празнуват, да се напиват и каквото там си решат, но частно.
цитирай
12. findly - Днес е един
24.04.2012 16:58
много неприятен за мен ден. Цял ден се сипят едно след друго проблеми, неприятни задачи, изобщо вече се отказвам. Отивам да си скрия в къщи с книга в ръка. Така че, ако утре ме оставят на мира, ще продължа.
Хубава вечер!
цитирай
13. nkf - много неприятен за мен ден. Цял ден ...
24.04.2012 17:06
findly написа:
много неприятен за мен ден. Цял ден се сипят едно след друго проблеми, неприятни задачи, изобщо вече се отказвам. Отивам да си скрия в къщи с книга в ръка. Така че, ако утре ме оставят на мира, ще продължа.
Хубава вечер!

От кое се отказваш?:) Пожелавам ти спокойна вечер.

П.С. За разпускане препоръчвам лек рок, студена бира и евентуално цигара:).
цитирай
14. findly - Добро утро,
25.04.2012 09:41
За радост вечерта беше спокойна, слушах музика, готвих, но без бира и цигара:)
Основно избягах от работа. А от нашия разговор, не се отказвам, напротив.:) Интересно ми е да чувам и да се запознавам с различни гледни точки, независимо какви са, дали съвпадат или не с моите, изобщо обичам да контактувам с хора извън моето обкръжение. Внасят нови теми, идеи, знания в иначе монотонния ми ден.
Мисля, че разбрах позицията ти относно осми март и останалите социалистически празници. Нищо не казваш за 14-ти февруари /извинявай, ако си писал нещо по въпроса и съм го пропуснала/, в този случай кое празнуваш - денят на влюбените, трифон-зарезан, или и двата, или нито единия:)
Хубав, усмихнат ден!
цитирай
15. nkf - Изглежда готвенето е заместило ...
25.04.2012 13:25
Изглежда готвенето е заместило останалите средства за релаксация . Ама като се замисля...защо не? Все пак има и творчески елемент в това.
За 14-ти февруари...какво да кажа? Някои го отричат, наричайки го "католически", но това не може да бъде правдоподобно основание, тъй като светците не се делят на православни и католически - те са си просто християнски светци. Още повече, че значителна част от тях са живяли и пострадали заради вярата преди Схизмата. Лошото е, че този празник е прекалено комерсиализиран, както и много други празници и някак си същината им се губи. Колкото до Трифон Зарезан, то той е много тясно свързан със земеделието (лозарство и овощарство, най-вече), а хората вече са отчуждени от земята и затова май празнуването на Св. Трифон е сведено до банален, битов запой.Едва ли смисъла на този празник е точно напиването.
Иначе аз празнувам Свети Валентин.
цитирай
16. findly - Относно празнуването на Трифон Зарезан имам много скъп спомен.
25.04.2012 16:38
Преди две години на 14-ти бях поканена в едно село, близо до Кюстендил да празнуваме. В този ден хората се събират на площада, след което отиват до лозовите масиви, извършват ритуално зарязване на няколко лози, което продължава не повече от 30 минути. И после на общата трапеза, но правят курбан, печат мръвки, кой каквата има, пробват си вината, играят хора. Трапезата е разпъната в двора на параклис, който се намира точно до масивите с лозя. Обявяват най-доброто вино и така, докато има кой да пие и се весели.
Така както се смрачи и застудя в София, направо ми се припи червено винце!
Може би тази вечер ще си пийна:).
Хубава, спокойна вечер!
цитирай
17. nkf - Никога не съм празнувал Трифон З...
26.04.2012 13:18
Никога не съм празнувал Трифон Зарезан в толкова автентична обстановка, както ти си празнувала и затова благородно ти завиждам:). Надявам се някой ден и намен да ми се случи така да празнувам:). Всъщност жалко, че не може да онагледиш разказа си с няколко снимки....сега, като се замисля, направо си заслужава отделен пост:).
Относно виното- то си е предимно зимно питие, особено червеното. С бирата не е така, но особено е препоръчителна през лятото, а сега сме вече почти лято :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2535016
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20217
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930