Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2012 10:55 - Рождество по плът на нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3907 Коментари: 8 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Не бойте се! Ето, благовестя ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци! Защото днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ. И ето ви белег: ще намерите Младенец повит, лежащ в ясли" (Лука 2:10).

http://www.pravoslavieto.com/calendar/feasts/rh/index.htm

image

 




Гласувай:
14



1. tit - Честито Рождество Христово!
25.12.2012 11:20
Здраве, мир и любов в това ново Начало!
Добро и успех, Мартине!:))
цитирай
2. nkf - Здраве, мир и любов в това ново На...
25.12.2012 12:25
tit написа:
Здраве, мир и любов в това ново Начало!
Добро и успех, Мартине!:))

Честито Рождество Христово и на теб:). Благодаря за пожеланията и на свой ред ти желая здраве и всичко най-хубаво:).
цитирай
3. tzarkarui - Дрън-дрън. Йошуа не е роден през ...
27.12.2012 12:52
Дрън-дрън. Йошуа не е роден през декември, а през септември. Даже и църквата (вече) го признава. Празника даже не е зимното слънцестоене (слънцето започва да нараства след Андреев ден - тази година беше на 30 ноември), а има съвсем различно тълкуване.
цитирай
4. nkf - Дрън-дрън. Йошуа не е роден през ...
30.12.2012 12:00
tzarkarui написа:
Дрън-дрън. Йошуа не е роден през декември, а през септември. Даже и църквата (вече) го признава. Празника даже не е зимното слънцестоене (слънцето започва да нараства след Андреев ден - тази година беше на 30 ноември), а има съвсем различно тълкуване.

Коя църква? Някакви препратки към подобно църковно становище? Иначе зимното слънцестоене не е ли на 22 - ри декември?
цитирай
5. tzarkarui - Католическата
01.01.2013 22:06
Католическата църква го призна преди няколко месеца. Но не очаквай да "бият тъпан" за това по медиите. Според православната църква от андреев ден нататък започва нарастване на деня. Астрономически би трябвало от 25ти декември да нараства деня. Но е твърде възможно това да си е манипулация. С очите си се уверих тази година. !!! Винаги!!! излизам в 17:00 часа. В края на ноември 5 часа си беше тъмно. Даже и при ясно небе си беше тъмно. Но от началото на декември в 17:05 още беше светло. Специално тази година го наблюдавах - защото и аз не вярвах, че от андреев ден нараства деня. А сега и в 17:30 е още светло.

Като поразрових из информациите открих, че 22-25 декември е било зимното слънцестоене тогава, когато годината е имала 360 дни. Толкова са и градусите в окръжността/зодиака. Птолеми (астролог от първи век положил фундамента на днешната астрология) говори за 360 дни в годината (при юлианския календар).
Въобще е доста объркано - :) но ще го разчепкаме.

След андреев ден започват Сатурналиите (8-14 декември). Дни на беззаконие, веселие, и свобода. Убийства, изнасилвания, и прочие, не само не се наказват от закона, но и празника се използва като "коригираща точка" в правосъдието. (Като пример - ако някой е използвал общественото си положение за да те ощети, и е избегнал правосъдие, то на тези дни можеш да го убиеш като възмездие за извършеното - и никой няма да те преследва за това.) По време на Сатурналиите е бил убит Орфей.
цитирай
6. nkf - Ако зимното слънцестоене не е на 22 - ...
12.01.2013 13:07
Ако зимното слънцестоене не е на 22 - ри декември, то значи, че и лятното не е на 22-ри юни и трябва да се измести, като дата, по-късно.Например в първите дни на януари.Следователно и лятното слънцестоене трябва да е в началото на юли. Освен това, ако по юлианския календар Рождество се празнува на 7-ми и е установено, че 22-ри е зимното слънцестоене, и се приеме, както казваш, че годината е разчетена на 360 дни, то излиза, че за да се добавят още 5 дни би трябвало скоростта на земното въртене да се е засилила, защото не виждам как по друг начин ще с епоявят допълнителните дни. Е, може и да има друго обяснение, но аз съм лаик в астрономията, календарите и астрологията. И все пак, не е ли по-логично, ако се вземе мотив от това, което казваш в двата си коментара, Исус да е роден точно през януари, а не септември?
цитирай
7. tzarkarui - Фалшификации...
14.01.2013 12:06
Въобще не си въобразявай, че Символа на Новото Слънце (при ристиенството е Йошуа/Исус) е само в ристиенството и фалшифицирания парцал с гръмкото име библия - има го във всички религии. Символа на Пастир (+ стадо овце) въобще не се вързва със Козирог - ама хич. Пастира е в Дева - поразръчкай за астрологичното обяснение на Дева. Понеже виждам, че си православен ристиенин, а пък аз съм кривославен НемаТодист (хехе) - би било логично (до колкото в християнството има някаква неизопачена логика) да провериш/изследваш аджеба какво представлява това християнство, и неговата история. Информация в нета колкото щеш. Преди време бях писал няколко поста на тази тема - прочети ги просто от любопитство.

http://karutzar.blogspot.com/2009/07/about-christ-jesus-and-forged-history.html

http://karutzar.blogspot.com/2008/04/joshuas-day-of-resurrection-erection.html

И тъй като го зачекнах ристиенството бих ти цитирал (пак от другият ми блог - Сократ среща Исус) нещичко:

Исус
Смирените ще наследят земята.
Сократ
Смирените са изклани и направени роби като жените и децата на победена нация.

Християнството браткиш е робска религия. От него в българския език са влезнали такива думички като господ (от господар), господин, моля (молба на роб), жалба, заповядай (в смисъл welcome - подканяне на роба към господаря да даде заповедите си - много рядко се използва фразата "Добре дошли") - да не ги изброявам - бая робски думички са. И робска психика.

А Роб се става само Доброволно! Нали знаеш това браткиш?
цитирай
8. nkf - Не съм изследвал всички религии ...
19.01.2013 17:02
Не съм изследвал всички религии (предполагам, че и ти не си) за да кажа с увереност, че всички имат някакво отношение, въобще, към слънцето. Със сигурност обаче мога да кажа, че има не малко религии, които имат отношение към луната, стихията, хаоса, женското начало, равенство, братство свобода... светлий комунизъм. От друга страна, ако ще се води някакъв диалог, нека бъдат изоставени подобни епитети спрямо Библията. Това, че в нея са залегнали предания, които ги има и в по-ранни източници, на мен ми е пределно известно, но това не я прави фалшификат. Колкото до Християнството и неговата същност - чел съм, и продължавам да чета. Пределно наясно съм, че някои от съвременните, институционализирани църкви, малко или много (а някои съвсем) са напуснали, или загубили това, което е по същество Християнството. А логика Християнството има, зависи обаче къде я търсиш и какво изобщо считаш за логика. Логики много, ама не всичко логично е истина. Все пак да не забравяме, че умът човешки е ограничен и това е абсолютен факт. Така и не разбрах обаче обосновката на твърдението, че Християнството е "робска" религия? Ако се съди по историята, когато Християнството (макар с наченки на изопачаване) беше в апогея си белия човек, ариеца, подчини почти целия свят. В този смисъл, сега като Християнството е слабо и "робите" са "освободени" от господари, що тъй губим почва под краката и всякаква зловонна и подчовешка сволоч ни прави за смях и колонизира нашите земи? Да продължа ли с примерите? Май няма особен смисъл от това, защото, убеден съм и ти си наясно. Та - какво предлагаш ти?

П.С. католик съм
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523415
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031