Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2013 11:10 - Руска колонизация
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 7225 Коментари: 18 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Една съвсем гореща новина, главно от местни –Бургаски медии, показва до какъв етап е достигнала руската колонизация на българското Черноморие. За сега само на Черноморието!

Ето и самата новина:  http://www.flagman.bg/новини/50177/Руско-училище-отваря-врати-в-Бургас

         Наистина, руското присъствие в града от около две години става все по-осезаемо и натрапчиво. При това далеч не става въпрос само за летните месеци, а за целогодишно присъствие. Това „братско”, „славянско”, интернационал-социалистическо, псевдокапиталистическо, но най-точно - имперско-мафиотско присъствие си личи по магазините „берьозка”, все повечето леки автомобили със съветски регистрационни номера, честата руска реч по улиците, все повечето надписи на руски и т.н.

       Разбира се, най-смущаващото от всичко това е изкупуването на българска недвижима собственост – земя, апартаменти и къщи, съответно заселването на тези имоти с руснаци. Не случайно фирмите за недвижими имоти са изцяло насочени към руски клиенти и това си личи по развяващите се руски знамена по фасадите на офисите и изцяло рускоезичната им реклама. Всичко това е характерно за типичното колонизиране на даден ареал, като в случая този ареал- за нещастие – е българската черноморска територия.

      За това поредно руско нахлуване на наша територия е характерно, че се заселват предимно руски семейства с децата си. Ето, от новинарската статия става ясно, че руските колонисти, вече, искат да си имат и руско училище, където отрочетата им да учат на руски. Не може да има съмнение, че точно едно (за сега) руско училище, както и обособилите се цели руски квартали оформят една изключително руска среда, една нова социална и културна (пази Боже от руската култура) тъкан, която чисто демографски започва лека – полека да доминира над българското.

      Върха на руската наглост, по отношение на тази конкретна новина е, че руските „братя” изглежда искат това руско училище да бъде финансирано от българското Министерство на образованието и науката. Това искане, разбира се, не излиза от устата на някой руски мужик – новодомец в България, ами от другарката йорданка ананиева – зам. кмет на община Бургас. Ако се стигне до там, че от джоба на Българина, руско-съветското окупационно правителство, прикрито зад табелката „Българско”, вземе пари и финансира подобно училище, то тогава сигурно и циганите, и еврейте, арменците, турците и др. ще си поискат училища на техен си език, финансирани от бюджета, тоест от редовия Българин - данъкоплатец. На тези, последните, ако случайно им се откаже ще ревнат до Бога , че са дискриминирани от „лошите” Българи. От там нататък де що има правозащитна (разбирай антибългарска) организация ще подеме кампания срещу всичко българско. Тук е уместно да се каже, че руснаците обикновено не учат или по-скоро отказват да учат български език, ако и да живеят дълги години в България. Разни руски снахи, живеещи в България по 30-40 години, говорят по-лош български и от неграмотните комлушки цигани.

        Като нищо същите тези руски колонисти утре ще поискат да си имат и политическа партия, която да представлява интересите им в местните парламенти, а и в националния парламент, който по ирония на съдбата все още се именува „Българско народно събрание”. Така де, след като има ДПС, „евророма” ( и двете неизменен коалиционен партньор на „Б”СП), защо да няма и една спретната, модерна, либерална или каквато там ще да е, руска партия? Със сигурност червените предатели, до един верни до смърт слуги на русия – тяхната първа и единствена родина, ще са твърдо „ЗА” политическото представителство на „братушките” им.

       За всичко това, обаче, сме си виновни изцяло ние – Българите, защото единствено Ние не направихме декомунизация и лустрация. Не отстранихме от българското национално тяло тумора наречен „Б”КП, мимикриращ под най-различни партийни наименования в трагичното ни настояще. Оставихме агенти и слуги на москва да ни управляват, да бъдат „бизнемени”, „капиталисти”, общественици…Защото забравихме, че поколения Българи са се борили за Н Е З А В И С И М А България, а не за руска губерния/реСпублика. Комай само тук паметниците на руския окупатор стърчат из градове, села и паланки. Същия тоя съветски окупатор, който нахлу в страната ни, качи на власт най-долната и дегенерирала прослойка от тогавашното българско общество – комунистите и ръководеше изтребление, и унищожението на Българите. Да не забравяме, че със същото усърдие ръководеше и ограбването на българската собственост. Някой може ли да си представи подобно нещо в Чехия, Полша или пък Унгария? Едва ли! Що за народ сме, след като пред народното ни събрание е изтипосан истукана на руския цар?!!! Има ли някъде по света подобен мазохизъм и самоунижение? Май няма такъв феномен. Е, да не се чудим тогава защо сме бедни, смачкани, затриващи се, а земите ни се усвояват от чужденци. 

 

                                         *************

        Българската земя не трябва да се продава на чужденци, от какъвто и произход да са те. Това трябва изрично да залегне в една нова българска конституция. Това, че сме член на ЕС не е пречка да бъде направено, защото това вече направиха унгарците – забраниха продажбата на унгарска земя на чужденци. Само че за да се случи такава стъпка и у нас (а такава стъпка е от изключителна важност) е необходимо да бъдат изринати от политическия и обществен живот на България руските агенти.

 

*Колонизация -  Колонизация е  синоним на думата завоевание : исторически процес, при който по-силни държави завладяват нови територии, като поставят в икономическа, политическа и културна зависимост местните народи.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Колонизация

1.    Превръщане на страна в колония. 2. Заселване на чужди територии.

http://rechnik.info/колонизация

 

 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Ето защо Болен се пъне, че се извършва колонизация.
06.07.2013 12:03
И защо се пропъжда всичко читаво и кадърно у нас. И, за да бъде всичко по тертипа на североизточната култура - крадецът вика: "Дръжте крадеца!". Където стъпят братушките, трева не никне след тях.
цитирай
2. shtaparov - Затова на "нашите" к...
06.07.2013 12:12
Затова на "нашите" комунисти им е поръчано да превърнат страната ни в разграден двор- за да се намърдат в него всякакви обирджии- анадолски,сибирски,хазарски и пр.
цитирай
3. nkf - И защо се пропъжда всичко читаво и ...
06.07.2013 12:14
vmir написа:
И защо се пропъжда всичко читаво и кадърно у нас. И, за да бъде всичко по тертипа на североизточната култура - крадецът вика: "Дръжте крадеца!". Където стъпят братушките, трева не никне след тях.

Така е, сайдера обаче и думичка не обелва за русия и същинската колонизация, която неговата матушка извършва тук, в България. Та, нали неговата кандидатура за президент през 2005 г. беше "отговор на всички русофоби". Ясно е кой го захранва с пари и кой му създаде идиотската партийка. За източните диваци иде реч. Всъщност, настоящото правителство е крещящ пример, за това, че рсуия продължава да определя политическия и икономически дневен ред в България.
цитирай
4. nkf - Губят се одобрени коментари. Явно ...
06.07.2013 12:17
Губят се одобрени коментари. Явно или системата на блога не работи, или става нещо друго.
цитирай
5. shtaparov - Руснаците нямат нужда от руски у...
06.07.2013 12:19
Руснаците нямат нужда от руски училища- на тях като на бивши Българи са им достатъчни и нашите училища. Така бе по времето на Светослав и Киприан,от нас зависи да е същото и днес. Но дойдат ли тук,те трябва за говорят на приетия литературен Български,а на тамошния Български диалект нека говорят по домовете си и ние никога няма да им направим забележка за това.
цитирай
6. nkf - Затова на "нашите" к...
06.07.2013 12:29
shtaparov написа:
Затова на "нашите" комунисти им е поръчано да превърнат страната ни в разграден двор- за да се намърдат в него всякакви обирджии- анадолски,сибирски,хазарски и пр.

Не бих нарекъл комунистите в България "наши", те са си московски и интернационални, като цяло. А че комунистите в България искат да заличат всичко Българско е факт и това се вижда от как е съдадена антибългарската, терористична, мафиотска организация "б"кп. Обаче от нас зависи дали ще изрежем червения тумор.
цитирай
7. tota - Знаете ли,
06.07.2013 12:30
че правителството на Симеон Борисов допусна земята да се купува от чужденци и то не само от страни членки на ЕС?

Крайно време е да се спре този процес. Само дано не е късно вече.
цитирай
8. nkf - Руснаците нямат нужда от руски у...
06.07.2013 12:31
shtaparov написа:
Руснаците нямат нужда от руски училища- на тях като на бивши Българи са им достатъчни и нашите училища. Така бе по времето на Светослав и Киприан,от нас зависи да е същото и днес. Но дойдат ли тук,те трябва за говорят на приетия литературен Български,а на тамошния Български диалект нека говорят по домовете си и ние никога няма да им направим забележка за това.

От руснаци нямаме нужда. Не коментирам бивши какви са, защото аз мисля, че те нямат нищо общо с нас. Подобна пияна, бездарна, нагла и крадлива пасмина не може да има нещо общо с Българите.
цитирай
9. tit - мисля, че си твърде краен.
06.07.2013 21:18
Няма да занесат нито апартаментите, нито градинките в Русия.

Но да се отделят и да искат с нашите данъци да се заплаща обучение по език, който не е включен в учебната програма не е редно.
Впрочем, няма гарантиран начин да се спре купуването на земя от чужденци. А е и спорна тема.
Но за нас, като българи, усещането е неприятно.
Проблемът е - какво да правим, за да не го допускаме?!
Не казвам - не позволяваме.
Как да не се стига до необходимостта от продаване, ми е мисълта.
цитирай
10. nkf - tit, ясно е, че "няма да си з...
07.07.2013 00:00
tit, ясно е, че "няма да си занесат нито апартаментите, нито градинките в русия", тук проблемът е, че стават собственици на ТЕРИТОРИЯ. Защото какво друго са недвижимите имоти освен територия? Още повече, че когато става дума за такова масово и гъсто заселване се образуват АНКЛАВИ. Тези анклави с времето могат да се разширяват, сгъстяват или разрастват и резултата ще е превръщането на Черноморието в една етнически, културно и икономически руска територия. Ето това е проблема, иначе апартаментите и градинките, географски не се местят. И начин да се спре закупуването на земя има - просто се забранява. Кое в случая е спорното на темата?
цитирай
11. batogo - Много точна статия!
07.07.2013 12:23
Ако този протест не прерасне в общонационален, не измете продажната нова тройна коалиция от властта и не наложим с общи усилия промяна на сбърканото законодателство, след време ще стане много по трудно да се справяме с руските и турски набези, подкрепяни от българските продажници. Между другото така сме паднали на времето под гръцко, а после и под турско владичество - чрез предателства, разединение и продажничество на властимащите... Поздрав за позицията!
цитирай
12. tit - докато имаше забрана за физически лица,
07.07.2013 13:33
Чужденците регистрираха фирми и пак заобикаляха закона.
В условията на пазарна икономика, по-скоро - на див капитализъм няма начин да спреш наглия... Съм забелязала.:(
цитирай
13. nkf - Чужденците регистрираха фирми и ...
07.07.2013 20:18
tit написа:
Чужденците регистрираха фирми и пак заобикаляха закона.
В условията на пазарна икономика, по-скоро - на див капитализъм няма начин да спреш наглия... Съм забелязала.:(

Никакъв не е проблема забраната за закупуване на земя да се отнася, както до физически лица - небългари, така и за юридически лица, в които собственици на капитала са чужденци. Както казах в Унгария въведоха такава забрана и незабелязвам там капитализма да е рухнал от това! Наичн има, винаги има, но тук е въпрос и на ценностна система, възпитание, морал, мироглед и не напоследно място умствен потенциал.
цитирай
14. nkf - Ако този протест не прерасне в об...
07.07.2013 20:22
batogo написа:
Ако този протест не прерасне в общонационален, не измете продажната нова тройна коалиция от властта и не наложим с общи усилия промяна на сбърканото законодателство, след време ще стане много по трудно да се справяме с руските и турски набези, подкрепяни от българските продажници. Между другото така сме паднали на времето под гръцко, а после и под турско владичество - чрез предателства, разединение и продажничество на властимащите... Поздрав за позицията!

За да се увенчае с успех този протест, то трябва да се направят две фундаментални неща, а именно: нова конституция или възстановяване на Търновската, закон за декомунизация и лустрация по модел на Полша, Чехия и т.н. Защото няма смисъл да се замени орешарски с кунева или отново с б.б., да речем
цитирай
15. tit - ама, хора!
07.07.2013 23:20
Кого и кое ще декомунизирате?
Лустрация?
Къде?
Това го пропуснахме деветдесетте, още:(
Сега са овързани катооо...
Днешната ситуация изисква друг тип решения.
цитирай
16. nkf - tit, без декомунизация и лустрация ...
08.07.2013 15:58
tit, без декомунизация и лустрация нищо не може да се направи за да може страната да тръгне в правилна и възстановителна посока. Това, че лустрацията и декомунизацията не са направени през 90-те години обуславя, днешното ни състояние (мизерно, окаяно). Ако не се направят тези две неща след 10-15 години ще сме приключили като народ във всеки еин смисъл на тази дума. Явно обаче това не с еразбира от доста хора. Ами като не се разбира значи народа си заслужава окаяната съдба. Иначе няма лошо да търсите решенията където ти е удобно, друг е въпроса какво ще намерите.
цитирай
17. demograph - Руснаците водят срещу нас демографска война
18.07.2013 18:21
Такава война започва с невинно заселване по невинни причини, после минава към искане за културни права, после за местно самоуправление и накрая през насилие се отива към анексия.
цитирай
18. nkf - Такава война започва с невинно з...
20.07.2013 09:53
demograph написа:
Такава война започва с невинно заселване по невинни причини, после минава към искане за културни права, после за местно самоуправление и накрая през насилие се отива към анексия.

Напълно споделям казаното от теб, то е толкова логично, а и фактологично обосновано. Обаче знаеш ли колко идиоти има, които повтарят мантрата "какво лошо има руснаците да си влагат парите, нека идват; по-добре руснаци, отколкото някакви други" и т.н. гллупости в тоя дух. Тоест, ние нямаме, като нация, сетива за опасността.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2535518
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20217
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930