Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 16:00 - Руска колонизация 2
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3195 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
«Читайте, завидуйте, я гражданин Советского союза!» (Маяковски)

Един от най-големите феномени след разпадането на концлагера с името Съветски съюз беше огромната руска диаспора, предимно на Запад, но и с голям брой преселници в страните на Източна Европа.

По официални данни руснаците, които притежават недвижими имоти в България, са вече 300,000. Политически затъпелият българин в югоизточното кюше на Европа едва ли си дава сметка какво значи това за негонито за момента, нито за неговото бъдеще.

Първо, 200,000 е цифрата, която дава българското посолство в Москва. Към тази цифра се прибавят още 50,000 руско говорещи от бившите съветски републики, а още толкова в момента са руски граждани с временно или постоянно разрешително за пребиваване у нас, като по-голямата част от тях притежават недвижими имоти.

Също толкова, тоест 300,000, са и руските емигранти във Великобританияедно от най-предпочитаните места за пост-комунистическия руснак.

В САЩ, които за руснаците са най-предпочитаната страна, днес по официални данни живеят 3,160,000 руснаци, или 1 % от населението на страната. От тях 400,000 са родени в Русия, тоест по-голямата част от тази цифра са емигранти след 1989. Това е далеч по-малка етническа група от поляците, евреите и испанско-говорещите групи, но в същото време с огромен принос в живота на Съединените щати.

Руското преселение на Запад и днес продължава да е свидетелство за невъзможността на Русия да създаде общество, в което да оперира свободният капитал. Огромен брой руснаци, докопали достатъчно пари, много лесно намират своя път към други страни за по-хубав живот и за бъдещето на децата си. Към тях спадат и големият брой технократи и интелектуалци, тоест групата на така нареченияbrain-drainили изтичане на мозъци.

Огромната цифра на руските емигранти в България обаче не отразява сама по себе си реалността. Това съвсем не са хора, дошли да живеят в България. Голяма част от руснаците с българско гражданство търсят само изгодни позиции за скок на Запад, за финансови спекулации или достъп до зимни и летни курорти, от които в сравнение с България Русия е лишена по природа. По начало климатът е огромен фактор, който кара много руснаци да бягат от бруталната руска действителност и природа и България донякъде им дава тая възможност. Много от тия пришълци съвсем не са постоянно живеещи в България.

Огромната цифра на руснаците с българско гражданство има и други, много по-мрачни измерения. Неведнъж в пресата е споменавано за далечните гео-стратегически намерения на Русия на Балканите, за нейните стари мечти за Проливите и за достъпа до Средиземно море. В българската преса често се споменава и така наречената «пета колона», тоест разузнавателните служби на Москва, чиято работа очевидно не съвпада с европейската ориентация на България и в тоя смисъл е антибългарска. Опасността от такъв вид дейност от страна на Москва се потвърждава и от изявленията на самата руска опозиция, според която Путин «се опитва да съживи трупа на Съветския съюз».

Ако това е така, то той е улеснен особено много от традиционната липса на национално достойнство на българския посткомунистически елит, за който Русия продължава да бъде кумир, макар и под сурдинка. Освен това руската мафия е безспорно присъстваща в живота на България, така както и във всяка друга страна с голяма руска общност, за която важи поговорката «Пази, Боже, сляпо да прогледа!» . Тази мафия, главно от руски евреи, създаде много главоболия на Съединените щати. Но докато САЩ разполагат с огромни средства за неутрализиране на нейната дейност, в България съответните власти предпочитат да си заровят главата в пясъка и да мълчат.

Самата цифра от 300,000 е феноменална и може да бъде лесно свързана с управлението на правителствата на Бойко Борисов и Сергей Станишев, а особено много с президентството на Гоце Първанов, известен като отявлен проводник на руско влияние във всичките му аспекти. Ако вземем дори само 200,000 руснаци с българско гражданство за последните десет години, това би означавало, че годишно на руски граждани са издавани по 20,000 паспорта, а това прави по горе-долу 80 на ден. Това означава, че посолството е работило като конвейер, за да смогне, а това неволно води към мисълта за политическа преднамереност.

За всички биеше на очи също така особено подчертаното внимание на бившия президент към българската православна църква, което съвпада със стремежите на путинизма към православно единство, макар че пълната дискредитация на БПЦ като слуга на най-репресивния комунистически апарат я превърна по-скоро в раково образувание върху тялото на България, отколкото в духовна институция.

Колко руснаци с българско гражданство са нужни, за да предизвикат опасения за сигурността на страната200,000 или 300,000? На путинските ченгета България не може да предложи обекти за индустриален шпионаж, но може да предложи шлифовани от опит комунистически подлоги, които я оставят в ръцете им с много възможности за манипулации.

Призракът на шеснайстата република продължава да броди из България.

Николай Флоров

www.svobodata.com





Гласувай:
8



1. batogo - !!!:))) Поздрав!
27.01.2014 18:06
Добре, че обръщаш внимание на тази тема, защото това е много опасно и за влиянието върху изборните резултати у нас...
цитирай
2. dartanjan - Професионалните русофоби глобалисти пак развяват фалшиви плашила
27.01.2014 18:42
Опасенията ви са напълно неоснователни. По тази логика по-скоро може да бъде обвинена Турция. Щото има по-голяма диаспора. Но за вас истината няма значение. Важното е да търсите правилното внушение.
цитирай
3. nkf - dartanjan-чо, пиле шарено, айде ...
27.01.2014 19:27
dartanjan-чо, пиле шарено, айде по-леко с квалификациите, че и аз мога, примерно, да ти кажа, че си безродник, българофоб, майцепродавец, професионален русоблизец и рубладжия, видно от тъпоумния ти коментар. Аз из бургаско тълпи от турци да се разхождат и да изкупуват имоти на килограм не съм видял. Обаче руснаци - на всяка крачка. Че то в самия град Бургас вече са се обособили части от квартали населени само с руснаци, а не с турци. Е това е истината, тъпанар русофилистичен! Май с плашилата турция и колониален запад, вие, българофобите - русоблизци сте се надупили яко на матушката ви и така, между другото, за сетен път поднасята България на азиатската кочина - русия.
цитирай
4. nkf - Добре, че обръщаш внимание на тази ...
27.01.2014 19:30
batogo написа:
Добре, че обръщаш внимание на тази тема, защото това е много опасно и за влиянието върху изборните резултати у нас...

Абе то да беше само изборния резултат, с шампанско да почерпим. Тука става дума за изкупуване на България. Утре тия триста - четиристотин хиляди руснаци може и партия да поискат да имат. Ми може да поискат въоръжена помощ от матушката си, защото, видиш ли, им се нарушават правата! Добре. че сме в НАТО!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2535471
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20217
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930