Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2014 15:09 - Руска колонизация 4: Бургас - Александропулис
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4497 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     Докато масмедиите ни занимават със сапунените скандали в парламента; личните проблеми на съветският еврейн Сергей Станишев и неговата доста повратлива и още по - крадлива съпруга - Моника; изцепките на разни депесари, хванати от пущинаците на айтоските селца; все по-трудно разгдаемата, шизофренична и пелтечеща, но запенена, реч на руският патриот Волен Сидеров – Пегас, то руската колонизация на Родината ни върви с пълен ход.

     Руският министър на енергетиката Александър Новак е обявил, че руско-българска междуправителствена комисия ще заседава на 7-8 април и ще разгледа въпроса за строежа на петролопровода Бургас – Александропулис. Същият е посочил, че договорът сключен между България, Гърция и Русия е валиден и няма възможност България да излезе от условията на постигнатите договорености.

   Значи Русия по никакъв начин не се е отказала от тоталното анексиране на българското Черноморие, за сега икономическо, чрез поставянето на тръбите на газопровода „Южен поток“ в точка от северното Черноморие / някъде на север от град Варна/ и на тръбата на петролопровода Бургас – Александропулис на Южното. Разбира се всичко това съпроводено от заселването на стотици хиляди руснаци по цялото ни Черноморие, изкупуващи масово българска недвижима собственост.

      Редно е, преди всичко, да се назоват имената на националните предатели  - явни служители на руските интереси, които направиха възможно постигането на „Голям шлем“ в енергетиката, финализирайки го като завършени договори, обвързващи България и всички нас като данъкоплатци, било то жители на Черноморието или не. На първо място това е бившият президент Георги Първанов – агент „Гоце“ и Румен Овчаров – бивш  министър в правителството на руския гражданин Сергей Дмитриевич Станишев. Не бива да се пропуска и факта, че тези лица са едни от значимите фигури в „Б“СП/“Б“КП и се ползват, дори и сега, с голяма подкрепа в тази антибългарска партия. Всъщност, когато стане въпрос за руски интереси, от каквото и да е естество, ръководители и партийни членове на Столетната проститутка, застават в единен и непоколебим строй, в изпълнение и подкрепата на спуснатите от Москва заповеди. Странно е, обаче, защо на лицата Румен Овчаров и Георги Първанов не е потърсена наказателна отговорност за държавна измяна? Защо не са в затвора и защо не е конфискувано имуществото им? Защо иначе много дейният и шаващ главен прокурор Сотир Цацаров не обелва и думичка по енергийните проекти от "Големия шлем"?

      Трябва, също така, да стане ясно публично, дали настоящата нелепа кукла на конци, изпълняваща доста неумело ролята на премиер, комунистическият престъпник – Пламен Орешарски, е договарял по време на визитата си в Сочи възобновяването на проекта Бургас – Александруполис? Ако е договарял подобно нещо, то кой му е дал мандат за това? Проектът „Бургас – Александропулис“ е спрян с решение на претходният парламент! Освен това населението на Бургас, Поморие, Созопол, Свети Никола / настоящо Черноморец/ и останалите населени места по Южното Черноморие категорично не са съгласни с реализацията на петролопровода. Това показа проведеният във февруарският зверски студ на 2008 година, при пълно медийно затъмнение и манипулация, референдум.

      Руският президент ни натрапва един напълно неизгоден и вреден за България и конкретно за юга на Черноморието ни проект. Петролопроводът е не само неизгоден от икономическа гледна точка за нас, но той е една истинска екологична бомба. Реализацията на петролопровода ще се окаже острието, което ще отсече главата на икономиката на цяла Бургаска област. Икономическият удар по Бургас ще бъде и икономически удар по цялата страна. Лесно е да се каже защо това е така: ами защото съществена част от икономиката Бургас и областта е туризма, а с него са свързани и редица други икономически дейности. Кой би дошъл да летува тук, ако морето периодично се замърсява от петролни танкери? Какво би станало, ако се случи голяма авария и хиляди тонове петрол се разлеят в бургаският залив? Тогава кой ще поеме отговорността? – Станишев или Първанов, или Орешарски, а може би другата московска кукла на конци – Доган? Едва ли! Те поемат вината само с мезе!!!

       После, какво ще стане с Нефтозавода, който сега е в руски ръце? Постояването на тоя петролопровод е обвързано и с построяването на рафинерия при Александропулис, което означава, че тук останалите производства в Нефтозавода ще бъдат силно редуцирани, колкото да се произвеждат горива за вътрешния пазар, може би! Какъв ще бъде статута на самите тръби и на земята през която ще минат? Кой ще охранява тези тръби? – частни руски фирми с хеликоптери и наземни машини? Колко хиляди декари странджанска земя ще бъдат окупирани и на практика отнети от суверенитета на България? Има ли изготвена Оценка по въздействието върху околната среда за този проект? Чия собственост ще бъдат тръбите на петролопровода? Как са изчислени и обосновани таксите за пренос на петрол, възлизащи на 5-6 милиона долара /жълти стотинки дори за общинските бюджети на малките общини в област Бургас/ за българската страна в сравнение с общите количества транспортиран петрол? Кой ще носи отговорността за масовата безработица и съответно емиграция от Бургас и региона, ако този проект се осъществи? Или може би точно това е целта – Българите да бъдат гонени по всевъзможен начин от България, а на тяхно място да се заселват руснаци, араби, африканци, евреи и какви ли още не! Кога комунистическите престъпници от настоящата тройна коалиция – „Б“СП/“Б“КП, ДПС, „Атака“/Юруш ще излязат и ще отговорят на тези най-важни въпроси, по този руски проект? Остава да виси със страша сила и реторичният въпрос: заради осъществяването на тези руски енергийни проекти ли бе извършен превратът срещу правителството на Бойко Борисов? Очевидно точно заради това! Явно, когато някой български управник предпочете българският пред руският национален интерес, тогава Москва или го убива, или му спретва преврат, или и двете. При това положение възниква обоснованият въпрос: България суверенна държава ли е и може ли сама, с наличните си сили, да гарантира суверенитета и стабилността на политическото управление, в синхрон с националните си интереси? Ако съдим по резултатите отговорът е един – Не, България не може! „Б“СП/“Б“КП доведе страната до там, че да е необходимо въвеждането на пряко чуждо управление, тип протекторат, за да бъдат запазени поне основните интереси на Българите.

        Редно е да се попитат институциите на ЕС, НАТО и САЩ, какво правят за да принудят Русия да изпълнява поетите от нея договорености за отказ от използване на икономически средства за намеса във вътрешните работи на страните от Централна и Източна Европа? Също така е редно ЕС и САЩ най-после да отговорят, докога ще продължават да приемат като легитимни комунистическите престъпници от „Б“СП/“Б“КП и действащата под различни форми агентура на неразградената комунистическа държавна сигурност? Не по-малко редно е да се запитат и самите Българи, докога ще бъдат индифирентни към съдбата на собствената си страна, собственият си живот, и докога ще бъдат с объркан морален компас?

       Към казаното до тук, следва да се добави, че е необходима незабавната оставка на престъпника Орешарски и разпущане на камарилата в настоящият парламент!

ОСТАВКА!!!!!!!!!!

 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздрав!
19.02.2014 19:53
Поздравявам те за този силен, родолюбив постинг, който съдържа истината за днешните времена у нас. Още Дякона е предвидил, че който ни освободи, ще ни зароби, за което е платил с живота си. Но всеки народ си заслужава управниците и начина на живот, защото те са отражение на манталитета и ценностната му система и следствия от тях.
цитирай
2. slavianstvo - Петролопроводите и нефтените т...
19.02.2014 22:45
Петролопроводите и нефтените терминали не замърсяват, ако са технически изправни. От курортите най-големите пазители на екологията заляха бреговете с бетон и морето с лайна, а една от най-чистите води край Бургас е до Нефтопристанището.
За икономическата част е по-сложно. Но четвърт век след комунизма най-големият индустриален обект в България си остава Лукойл. Поне да строяхме нови танкери, скоро всички ще отидат за скраб. Един танкер се изплаща за година.
Заселването с руснаци тъй или иначе няма да спре, независимо от петролопроводите. До 10 години на Балканите ще живеят около 3-4 млн. руски граждани. Второ Косово няма да има.
цитирай
3. aboychev - ПОДКРЕПЯМ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ГОЦЕ И СИЕ
20.02.2014 09:43
http://aboychev.blog.bg/politika/2014/01/30/otvoreno-pismo-zaiavlenie-do-glavniiat-prokuror.1233300
цитирай
4. nkf - Поздравявам те за този силен, ро...
20.02.2014 13:38
batogo написа:
Поздравявам те за този силен, родолюбив постинг, който съдържа истината за днешните времена у нас. Още Дякона е предвидил, че който ни освободи, ще ни зароби, за което е платил с живота си. Но всеки народ си заслужава управниците и начина на живот, защото те са отражение на манталитета и ценностната му система и следствия от тях.

Може би си прав и за манталитета, и за ценностната система, но все пак да не забравяме, че тук Москва има пета колона поне от 19-ти век. Това, че руснаците ламтят за територията ни не означава, че ние като Българи, а и странта ни заслужаваме това. Със сигурност народа ни отдавна направи своя избор, и той не е русия. Ето това също е много показателно пък за хубавата страна на манталитета ни. Поздрави!
цитирай
5. nkf - slavianstvo, очевидно си от онази ...
20.02.2014 13:50
slavianstvo, очевидно си от онази малобройна сива маса от българоезични руснаци, за които русия е първа и единствена родина, и винаги е права, и винаги добра. От техническа гледна точка, този евентуален петролопровод няма да се обслужва от нефтени терминали, както в Росенец, а от БУЬОВЕ, тоест нефта ще се разтоварва на около километър от брега в морето. Това неминуемо ще води до постоянни течове с различен обем на разлива. Това е неизбежно! А като се има предвид и кой ще го строи и койй ще осъществява разтоварването, то голяма авария, ще е въпрос на време. А отделно са боклуците, които всеки кораб, а за танкер да не говорим, изсипва в морето. Тезата за екологичната безопасност, в случая с тоя проект, не издържа дори и елементарна критика при анализ. Разбирам, че изпитваш голямо удоволствие от това, че тук с еподменя населението и на българска земя се заселват руснаци със съответните негативни последици за България като цяло, но далеч не на всички им е така готино. Нашите деди не са се борили за това да бъдем руска колония, а за независима България. Само не разбрах какво общо има тук Косово, ама както и да е, то за вас русофилите логиката и познаването на фактите нямат значение. Апропо, русия подкрепя всякакви форми на сепаратизъм в българските земи. Например русия подкрепя ОМО илинден и русия искаше през 2007-ма да признаем "македонско малцинство". Слава Богу, че русия днес е слаба и обективно неможе да разкъса България, така както й се ще! Мжеду другото наясно ли си кой точно стои зад съсипването на бургаската корабостроителница и за какво е бил предвиден парцела там? само един жокер: причината е търси на североизток.
цитирай
6. nkf - http://aboychev. blog. bg/pol...
20.02.2014 13:52
aboychev написа:
http://aboychev.blog.bg/politika/2014/01/30/otvoreno-pismo-zaiavlenie-do-glavniiat-prokuror.1233300

Това е не просто налжащо, но от първа необходимост. Трябв ада има наказания за антибългарските, предателски действия на "Б"КПейците!
цитирай
7. aboychev - ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е САМО В ОСТАВКАТА
20.02.2014 13:54
ЛИПСВА АВТЕНТИЧНО ДЯСНА НЕ РУСОФИЛСКА ПАРТИЯ
ВСИЧКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ИДИОТИ ПРАВЯТ И НЕВЪЗМОЖНОТО ТАКАВА ДА НЕ СЕ ФОРМИРА.
ДСБ, РАДАНКЪНЕВЦИ НФСБ СА ВСЕ РУСКИ ЕШАЛОНИ ПОДГОТВЕНИ ДА ЗАЕМАТ МЯСТОТО НА БСП И АБВ ПРОВАЛА ИМ
ТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ДА НЕДОПУСНАТ АНТИРУСКИ ПАРТИИ И ДА СЕ СТИГА ДО ПАРАДОСКА БСП ДА Е НАЙ ПРОЕВРОПЕЙСКАТА ПАРТИЯ КОЯТО ФАКТИЧЕСКИ РЕАЛИЗАРА НАПЪЛНО РУСКИТЕ ИКОНОМИКОПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ, КАТО ПРАВИ ПРИСЪСТВИЕТО НИ В ЕС И НАТО САМО ФОРМАЛНИ.
ЕДИНСТВЕН РАДИКАЛЕН ИЗХОД ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ Е СКЪСВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВАТА НА РУСИЯ И РУСНАЦИТЕ У НАС.
цитирай
8. nkf - За да има истинска дясна партия в ...
20.02.2014 14:36
За да има истинска дясна партия в България трябва преди всичко да има ефективна декомунизация и лустрация, иначе - забрави! За конфискация на руското имущество в България - прав си, наложително е, ако не искаме да се случи и тук някакъв грузински сценарий!
цитирай
9. watchtowerman - Опасявам се, че това е самата Истина. За нас - българите.
21.02.2014 20:43
И България. Но долавям ИНТУИТИВНО,че НЕЩО СЕ СЛУЧВА...НЕЩО, КОЕТО е ИЗВЪН Комунистическия СЦЕНАРИЙ...По-осезаемо и видимо - с Природата... ТО ще ОТПРИЩИ НЕБИВАЛИ социални сътресения, които ще са извън плановете на земните сценаристи. СЦЕНАРИЙ, КОЙТО Е ПИСАН НЕ НА земята...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2539913
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930