Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2014 10:52 - Десни: ГЕРБ да напусне парламента, гражданите на протест
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 1700 Коментари: 0 Гласове:
1



http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/22027-desni-gerb-da-napusne-parlamenta-grazhdanite-na-protest.html

Дясното Движение 22 септември призова с нарочна декларация всички демократични сили да се обединят срещу слугите на Кремъл и поредния опит за откъсването ни от Европа. Те настояват ГЕРБ да напуснат незабавно парламента, а гражданите отново да излезнат по площадите на страната на протест.

Ето и пълния текст на политическия документ:

ПРИЗИВ - ДЕКЛАРАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ

Най-лошото идва, но не всички знаят и помнят какво е това. Лошото ние го живяхме... Сега го готвят и за децата ни. Но още по-лошо! Защото ще бъде с цената на вече извоюваното с много жертви и надежди от поколения българи европейско членство.

След много предупреждения ЕК оповести началото на наказателна процедура срещу страната ни – заради проекта “Южен поток”, погазващ договорените в третия енергиен пакет норми и принципи. В отговор българското правителство заяви, че ще реализира проекта въпреки европейските санкции.

Маските паднаха и истината лъсна: става дума за геостратегически проект, който обслужва единствено руските интереси. Става дума за примката, с която Путин ще обеси Украйна – както писаха и пишат наблюдателите в цивилизования свят, към който май вече не принадлежим. И за никаква диверсификация не става дума – а за още един коридор за руското влияние у нас – с цел България да бъде откъсната от ЕС и натикана отново в сферата на влияние на Москва.

Слугите на Кремъл в продължение на година подготвят откъсването ни от Европа. Правят го с наглост, арогантност и безнаказаност, громейки ценностите на лошия европейски запад. Сега, понесени на вълните на южния поток искат демонстративно и жертвоготовно да ни пренасочат към тоталитарния североизток на послушанието и подчинението. Ще им го позволим ли?

Всички ние, младите и старите, днешните студенти, ранобудни или не, имаме своя избор - да застанем заедно с децата и родителите си и да кажем НЕ на това престъпно управление на петата кремълска колона или да продължим с пасуването, умуването и интелектуалните протестни игри... Но тогава... Тогава никой повече няма да заминава на гурбет, а студентите ще трябва да учат тук – искат или не искат. Крехката демократична фасада ще се разпилее, икономиката ще попадне под контрола на станишевите петоколонни олигарси, фалиралата енергетика ще стане собственост на руски концерни, ДС ще възобнови дейността си под кодовото наименовение ДАНС, ще бъде наложена повсевместна цензура, а непокорните блогъри ще бъдат пращани в затвора без айпади и таблети. България ще се превърне в двойник на Беларус – и основен бастион за руските интереси на Балканите.

Пред прага сме на всичко това. И има само един начин да избегнем съдбата си. Този, който видяхме на Майдана.

В този момент ще бъде престъпление да се продължи с фалшивото разделение на политици и граждани, на млади и стари, на столица и провинция. Ще бъде съучастие и по нататъшното крепене на този престъпен, служещ на чужди интереси и държава Парламент.

Призоваваме всички партии, смятащи се за демократични, да обединят усилията си за постигане на оставката на това правителство, разпускането на пародията на парламент и насрочването на незабавни предсрочни избори!

Призоваваме парламентарната опозиция от ГЕРБ да напусне незабавно това, което вече не може и няма право да се нарича българско Народно събрание. Нека там останат само слугите на путиновата политика! Сами!

А на площада на независимостта и свободата, всички ние, които трябва просто да бъдем българи!

Трябва, длъжни сме и можем, всички заедно да кажем ДА на гордото си европейско бъдеще!

Дължим го на тези преди нас, на себе си и на децата си!

Победа, България!

София 4 юни 2014

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2535679
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20217
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930