Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 13:00 - Седемдесет години партизански фолклор превръща терористите от Жабокрек в герои
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 13593 Коментари: 25 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/26927-70-godini-partizanski-folklor-prevrasta-teroristite-ot-zhabokrek-v-geroi.html

24 август 1944 г. продължа да бъде една от най-спорните дати в най-новата ни история, обвита в много червена мистика, героика и патетика.

Десетилетия наред комунистическата пропаганда представяше бойната операция край Жебокрек като най-епичната акция на родните шумкари само няколко седмици преди България да бъде окупирана от съветската армия. А този ден е отбелязван като знаков и паметен за партизанското движение и антифашистката борба в България.

Според официалната версия на комунистическия режим и червените историци, основаващи се уж на спомените на бивши партизани, фактите стоят по следния начин: В почивната станция на Кочериново се помещава малка група войници от разузнавателните части на Вермахта, която печата фалшиви банкноти от валутите на балканските страни и срива икономиките им. В село Пастра и местността Пчелина край Рилския манастир се намират съответно жандармерийски взвод и българска армейска част. Партизаните обезоръжават жандармеристите и българските войници безшумно и без жертви, след което се насочват към почивната станция, където са разположени хитлеристките войници. В завързалото се сражение частта на Вермахта е избита, а почивната станция – подпалена. В следствие на тази "вихрена" атака жертви сред шумкарите нямало, но са убити 18 "хитлерофашистки войници". И за да се подсили ефектът от "вихреното нападение", се упоменава, че било иззето "голямо количество оръжие". По-късно фантазиите на участници в нападението се развихрят до такава степен, че се рисуват какви ли не епични картини от няколкочасово сражение с "крупна" хитлерофашистка част. "Разбити" били и "дошли на помощ" с манастирския влак "въоръжени до зъби български фашистки части" и т. н. Над всичко доминира "партизанската смелост" и "песента на картечниците", които били "унищожили" къде 30, къде 100, та и повече дори "хитлерофашисти".

Старите хора от района обаче години наред  мълчат от страх, но неофициално разказват, че тази “епична и героична версия” е рожба на партизанския фолклор, а истината за трагичното събитие е съвсем друга и доста позорна за родните партизани. Свидетелство за това са спомените на тогавашния игумен на Рилския манастир до 1948 г., известен с духовното име Калистрат. Той върди, че акцията край Жабокрек е военно престъпление, а действията на шумкарите съвсем не са толкова героични и славни, а позорни. Заради тази своя дързост духовникът е обявен за антикомунист и враг на държавата.





Завесата над митовете за партизанската акция край Жабокрек повдига след падането на комунизма в края на 1989 г. д-р Веселин Ангелов, наричайки ги „долнопробна червена лъжа”:

“ Да се мълчи за нея е вече невъзможно. Към средата на август 1944 г. в Кочериновската почивна станция се възстановява поредната смяна ранени 18 германски войници и един офицер. Станцията и районът на Рилския манастир се охраняват от взвод български войници. Почиващите германци не са въоръжени, ако не се смята личното оръжие на споменатия офицер. За да се проявят, дупнишките шумкари решават да ги унищожат, но не смеят да сторят това сами, затова викат на помощ терористите от Разлог и Горна Джумая, създавайки, т. нар. Обединен Рило-пиринси партизански отряд с командир Желю Демиревсви. Около 18. 00 часа на 24 август с помощта на продали се войници войнишкият взвод е обезоръжен безшумно. Последва нахълтване и вероломно избиване на нищо неподозиращите и беззащитни 18 германци. По чудо се спасява само офицерът. Не срещнали "въоръжен до зъби враг", шумкарите подпалват почивната станция и бягат панически, без някой да ги гони. Такава е истината за тази прословута "антифашистка акция", пише д-р Ангелов.

В изследването си д-р Веселин Ангелов събира автентични спомени и така установява още една срамна фалшификация. През 1947 г. вече произведените като "активни борци против фашизма и капитализма" от Дупнишка, Разложка и Горноджумайска околии партизани възпроизвеждат пред нарочен филмов екип "мощната акция". Снимат се в специално ушити партизански униформи, а по-късно представят снимките като от времето на акцията и така фалшифицират историята. Пресъздава се картина на ожесточено с "въоръжените до зъби хитлеристи" сражение. Тридесет години по-късно пък наглостта и безочието на шумкарите и потомците им достига дотам, че дори си построяват и откриват за поколенията музей на акцията в Рилското корито. Като част от срамната фалшификация е измислицата как пеят геройски песни, а художници "активни борци" рисуват епични картини, някои от които влизат и в учебниците. Създава се традиция и ежегодно “епичната” битка

шумно се чества като всенародно събитие

Години наред за поколенията остава скрит и друг срамен епизод от 24 август 1944 г.

Редове от спомени на участник допълват истината за тази "крупна" акция. За нея "боецът" пише: "Всеки, който пристигаше, го задържахме. По едно време се зададе един автобус. Ние не знаехме кой пътува с автобуса. От другата засада откриха огън. Дадохме знак на автобуса да спре и той не искаше да спре. Ние вече не мислехме кои са в автобуса и стреляхме направо в него. Едва тогава спря. Дадохме сигнал да слезнат всички. Запалихме рейса." След това уплашени от стореното, "славните борци" отново се скриват вдън гори.

Точно тогава е извършено и още едно престъпление - убийството на техническия директор на дружество "Гранитоид" Райнхард Йохан Томаник - немец от Австрия, довел електричеството в хиляди български домове от района. Същия ден Томаник пътува с дъщеря си в запаления от шумкарите автобус, за който бе разказано по горе. По спомени на очевидци двама шумкари го свалят от автобуса, водят го в канцеларията на дружеството, където го насилват да отвори касата и го убиват, задигайки парите. Невинната му дъщеричка пък е изнасилена. Историята обаче близо половин век се покрива с мълчание, без никой да попита какви "фашисти" са Томаник и детето му, и защо червените мародери, извършили престъплението не са получили наказание от победилата по-късно народна власт. В района имената на насилниците убийци се знаят, те вече са покойници, а местните разказват, че днес
потомците им са влиятелни хора в демократична България

Сигурно и затова наследниците на българските комунисти – социалистите, все още продължават да наричат тази очевидно срамна, престъпна и мародерска акция "най-голямата антифашистка". А на всичкото отгоре продължават все така безсрамно да я въздигат и честват, пита с възмущение историкът Веселин Ангелов.

Най-скандалното е, че през последните години един от най-ревностните поклонници на събора в Жабокрек бе проваленият лидер на БСП и и все още вожд на европейската левица Сергей Станишев. Той посещава събора дори и като премиер, задълбочавайки така разделението в нацията и подклаждайки политическата омраза в обществото. От “Позитано” 20 коментират, че съпричастността на Станишев към тези събития била продиктувана от комплекс и сантимент към баща му – партизанина Димитрий Станишев.

От средите на репресираните и жертви на комунизма пък задават директния въпрос – защо младият Станишев или пък заместника му Миков нито веднъж не посетиха поклоненията в лагера Белене, Куциян, Слънчев ден, Скравена? Защо веднъж не поднесе цветя на мемориала на избитите от комунистите пред НДК? Нито лидера на ПЕС, нито партията му години наред искат да дадат отговор на тези страшни въпроси.

Впечатляващ обаче е анализът на проф. Пламен Цветков по тази болна тема:

“До скоро си мислех, че България е държава, в която живеят две нации – едните, които се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, и останалите, които се опитваме да бъдем българи.

Но след като се стигна до там, че в края на август БСП честват с тъпани, зурли, ядене и пиене избиването на 20 ранени германски войници в един санаториум до село Жабокрек от неколцина комунистически терористи, започнах да си мисля, че всъщност не сме две нации, а сме човеци и нечовеци в една държава

Не може да празнуваш едно събитие, което от всяка гледна точка си е престъпление срещу човечеството. За съжаление това е част от нашия несполучил мирен преход, с цената на който комунистите и кадрите на Държавна сигурност си запазиха влиятелни позиции в обществото до днес. В БСП няма нищо социалистическо, след като тя почита и се клани на Ленин и Сталин. Но трябва да напомня, че това е същата комунистическа партия, която е дисциплинирана секция на Комунистическия интернационал. А през 1990 г. се преименува на социалистическа, запазвайки същността си”, твърди един от най-добрите познавачи и изследователи на митовете в съвременната история.

 



Гласувай:
28



1. vmir - Нечовешко.
24.08.2014 13:29
Подобни престъпления срещу човечеството са позорни страници от битието на всяка нация, и единствено осъждането на извършителите им измива донякъде срама от тях. Безобразие е не само честването им, но и бездействието и косвеното им оправдаване под претекст, че всички измамени имат еднаква вина с извършителите и организаторите на честванията им.

Нима някой си прави илюзии, че изнасиленото момиченце няма цял живот да помни и разпространява образа на насилниците и убийците на баща си, и да ужасява сънародниците си с факта, че подобни изроди в България са "ръководни фактори" до ден днешен?

Лумпените, които честват тази свинщина са си просто лумпени и простаци, а организаторите са престъпници, на които мястото им е в затвора. Много е жалко, че точно престъпниците разгарят истерия спрямо лумпените, за да си осигурят неприкосновеност чрез страховете им.
цитирай
2. nkf - За съжаление в България няма осъден ...
24.08.2014 13:38
За съжаление в България няма осъден комунист, дори и един. Не е забранена комунистическата партия, а символите й продължават да си стоят. Ето тази липса на морал и справедливост ни тласка към дъното.
Що за Божие наказание е тоя комунизъм, дето ни се стовари!
цитирай
3. 1997 - Антикомунистите откровено симпатизират на фашизма
24.08.2014 13:58
Със сигурност не е било леко да станеш партизанин. Иначе на 08.09.1944 всички щяха да станат партизани. Или поне всички леви. То си е било страшно. Така че всяка акция, дори слизането от Балкана е било рисковано. А нападение през август си е опасна работа. Факт е, че войниците на вермахта са били с подсилена охрана, а пушката насреща ти си е пушка. А хитлеристкият войник си е войник, пък бил то и наречен нежно „беззащитни" 18 германци. Мисля, че толкова симпатия към войници от армия, обявена за злодейска по отношение на цивилизацията не е необходима. Кое на нашата страна би било антифашистко ако не бяха партизаните? Все пак края на Втората световна война отбелязва победата над ФАШИЗМА. Обаче нашите антикомунисти, заслепени от злоба са готови да възхваляват осъдения фашизъм само и само да отнемат от партизаните правото да са единствените които застават срещу него.
Оправдаващи фашизма, вашият идол е злодей. Не му се кланяйте.
цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
24.08.2014 13:59

Като дете присъствах на среща между стари бойни другари – полковник от ВВС и негов приятел, с когото не се бяха виждали отдавна. Вторият навиваше първия да се пишат активни борци заради някакви облаги – фашистите ги извикали на разпит и много, много дълго ги измъчвали, но не измъкнали нито думичка. Първият отсече “Бе, не ме занимавай с глупости!”

Когато гостът си замина, жената на полковника го попита защо е отказал да стане активен борец, а той обясни:

“Какви борци, бе? Вкараха ни по два шамара и всичко си казахме, без да са ни попитали”.

Тогава бях дете и не разбрах напълно този разговор, но по-късно ми се изясни.

Та така, с комунистическия "героизъм" и "великите битки"!


цитирай
5. vmir - 2. nkf,
24.08.2014 14:10
nkf написа:
За съжаление в България няма осъден комунист, дори и един. Не е забранена комунистическата партия, а символите й продължават да си стоят. Ето тази липса на морал и справедливост ни тласка към дъното.
Що за Божие наказание е тоя комунизъм, дето ни се стовари!


Няма осъден нито един, защото истинските комунистите са най-големите антикомунисти и непрекъснато подстрекават и плашат с бившите си съпартийци, които са се отрекли от тях и "идеите" им. С това ехидство заграбиха всичко и днес не им е проблем да разгарят контролируема антикомунистическа истерия, да противопоставят, събират които си искат и да диктуват настроенията и реалностите до там, докъдето им е изгодно. Помня как Доган поне 2 години непрекъснато се кълнеше, че ще постави БСП извън закона, после си го купиха за най-надежден съюзник.
цитирай
6. nkf - Другарю 1997, с този си коментар ...
24.08.2014 14:40
Другарю 1997, с този си коментар бетонирате разбирането, че вие, комунистите, сте едни морални изроди и нечовеци. Интересно ми е защо някак си така срамежливо подминахте момента с убийството на инженера и изнасилването на дъщеря му. Това явно е също част от "антифашистката" дейност на престъпниците описани в статията. По отношение на коя цивилизация немската армия е обявена за престъпна? Това явно са някакви нови опорни точки. Единствената антицивилизационна въоръжена сила, която света познава, това е червената армия и дериватните й терористични групи по места. Освен това, другарю, вашата партия и вашият режим са обявени за престъпни, следователно членовете и симпатизантите им са престъпници, ерго вие сте престъпник. В България никога не е имало фашизъм, а престъпниците терористи, известни с евфемизма "партизани" са нелегални въоръжени групировки поставили се в услуга на чужда, враждебна нами държава, каквато е съветска русия. За подривна дейност, съпроводена с убийства на държавни служители и лица служащи в армията и полицията; извършващи криминални престъпления (въоръжени грабежи на частно имущество), изнасилвания, терористични актове и т.н. - в правовите държави бесят, пращат на електрическия стол или направо трепят на място. Я иди в ултрадемокрацията САЩ, убий някой шериф или обикновен полицай пък виж как ще те изпържат на ел. стола. И така, другарю, вие сте един нечовек.
цитирай
7. nkf - tutankhamon661, комунистите не ...
24.08.2014 14:53
tutankhamon661, комунистите не могат,, а и няма как да са герои. Героизма може да е дело само на хора идеалисти. При комунистите идеализъм никога не е имало, там има само лакейство, сметкаджийство (примера, който си дал е показателен за това), подлост, предателсто, садизим, престъпление и всякаква друга патология. А тези, за които разправят, че били комунисти - идеалисти, това са полезните идиоти - невменяеми кретени, имащи за "идеал" преразпределението на откраднотото от тях. Разбира се "справедливо".
цитирай
8. nkf - За съжаление в България няма осъден ...
24.08.2014 14:57
vmir написа:
nkf написа:
За съжаление в България няма осъден комунист, дори и един. Не е забранена комунистическата партия, а символите й продължават да си стоят. Ето тази липса на морал и справедливост ни тласка към дъното.
Що за Божие наказание е тоя комунизъм, дето ни се стовари!


Няма осъден нито един, защото истинските комунистите са най-големите антикомунисти и непрекъснато подстрекават и плашат с бившите си съпартийци, които са се отрекли от тях и "идеите" им. С това ехидство заграбиха всичко и днес не им е проблем да разгарят контролируема антикомунистическа истерия, да противопоставят, събират които си искат и да диктуват настроенията и реалностите до там, докъдето им е изгодно. Помня как Доган поне 2 години непрекъснато се кълнеше, че ще постави БСП извън закона, после си го купиха за най-надежден съюзник.

Бивши негри, мюслеми и комунисти няма. Кои са тези "отрекли се" комунисти". Комунизма не е въпрос на някаво временно убеждение, на моментна кауза, това е облечена в политическа платформа патология, която е следствие на грешки в ДНК-то, водещи до психодеформации.
цитирай
9. gosho568 - хахахаха
24.08.2014 15:23
И най-големите им терористични дела не могат да се сравняват с най-малките терористични дела на Тиквата от Банкя и неговата партия. Сега остава отново да бъде избран той и от тази страна няма да остане и помен! Подкупените "събудени" хорица го искат обратно на власт сега, а до преди броени месеци целия народ го гонеше да се маха незабавно! Изберат ли го отново тия платени пумяри, лошо ни се пише...
цитирай
10. nkf - gosho568, явно си доста заблудено ...
24.08.2014 15:57
gosho568, явно си доста заблудено момченце. Сигурно си симпатизант я на "Б"СП, я на "Атака". Ами да ти кажа: тия, чиито дела омаловажаваш осеяха България с концлагери; фалираха я няколко пъти; отговорни за изтребването на над 200.000 (двеста хиляди) Българи; тоталното ограбване на частната собственост след окупацията през 1944 г., нещо, което практически е засегнало всеки Българин, тоест е ощетило всеки Българин. За културния геноцид, осъществяван над Българите от същите тези комунисти, дори няма смисъл да отварям дума, защото това не може да бъде описано с няколко изречения, затуй само маркирам. И, да попитам, кой е тоя цял народ, дето гонеше тиквата? Що си мисля, че тия, дето го гонеха се намират в Москва и те са тези, дето организираха "гоненето му". И защо? Щото май тиквата не посмя да загроби страната с руските енергийни проекти, та затуй му спретнаха "народното гонене". Гошко, момченце, явно и ти си едно морално недоносче. Дядо ти да не е ативен борец срещу фашизма,м? Май, май...айде бягай да четеш книжки.
цитирай
11. gosho568 - Виж кво...
24.08.2014 17:24
Аз въобще не ги защитавам тези и винаги гласувам за независими кандидати, но абсолютно винаги гласувам! Да, те също са крали много и въобще не ги защитавам, но това където са изкрали е по-малко от богатсвото на Тиквоча и неговата любовница банкерка или най-много да са колкото една четвърт от днешните олигарси... Искам да са на власт някои нови и млади лица със свободно и съвременно мислене, образовани, завършили на Запад например - икономическо или юридическо образование... Да, много са важни думите - ОБРАЗОВАНИЕ и СЪВРЕМЕННО МИСЛЕНЕ, такова каквото Боко Тиквата, (сигурно ти плаща пари да го подкрепяш) няма и от гимназията дори!!! Много големи разбирачи станахте всички, а нямате пари да се прекръстите даже... яжте му "зала Арена" и магистрала "Тракия"! Жал ми е само за хората които осъзнават, че са в беда от неговото управление, а тези които го обичате (защото ви се плаща) сте за публичен разстрел или затвора, където му е мястото и на него!!!
цитирай
12. nkf - Гледам, гледам и виждам един много ...
24.08.2014 18:25
Гледам, гледам и виждам един много объркан, глуповат и нискоморален младеж. Поне, съдейки по противоречивите ти писания. Ами след като твърдиш, че тиквата има повече пари от тарторите на криминалната групировка "Б"СП/"Б"КП и производните й, то тогава ти сигурно си много наясно с личното състояние на тиквата? Щом е така - чакам конкретни доказателства, ако не ги представиш си оставаш в най-добрия случай лесна плячка за всякакви пропаганди, а в обикновения случай- елементарен лъжец. Тъй, чакам доказателствата за личното състояние на тиквата. А, че такива няма как да предоставиш е повече от ясно, и че няма как да се сравнява каквото и да е обогатяване на тиквата - било то престъпно, било не, с придобитото в следствие свирепия 60 годишен грабеж над България / стопански и финансов геноцид/ извършен от тарторите на комунистическата пртия, е също повече от ясно. Само за илюстрация от казаното ще вметна, че когато твоите любими комунисти - терористи завземат по незаконен и спомоща на чужда държава начин властта в Царство България изчева пенсионният фонд на Царството възлизащ на над милиард и половина златни лева / ако обърнеш тогавашния златен лев по сегашен курс, ще те заболи главата от сумата/. Къде са тези пари и кой с еобогати с тях? Знаеш ли, че от 1944 г. до 1989 г. България е фалирала 3 пъти, като през 89 г. има външен дълг в размер на 12 милиарда долара / 12 милирада тогавашни долара, са повече отколкото 12 милиарда сегашни долара/, къде са тези пари? Знаеш ли, че внучката на правешкия диктатор, другарката Евгения Живков е официална милиардерка / ОФИЦИАЛНА/, от къде са тези пари. Да питам ли за милиардите на такива като Огнян Дойнов, Луканов, Павлов и т.н.? Откъде са и къде са тези пари? Да питам ли за милиардите на ченгетата от ДС - правоверни комунисти, дето въртяха още от комунистическо време, та и досега каналите с дрога? Да питам ли за милиардите източвани от комунисти като Манчев и Овчаров от енергетиката на България? Да питам ли за милиардите (около 30)
цитирай
13. nkf - вложени в строителството на хотели ...
24.08.2014 18:35
вложени в строителството на хотели и ресторанти след 1989 г. и че тези милиарди са все на един ограничен кръг от хора директно свързани с върхушката на комунистическата партия. Примерно като Ветко Арабаджиев, братя Диневи... Ами какво да кажем за такив алица като "Черепа", който също има скромно милиардче, поне като минимум. Няма как цялата червена кохорта от престъпници заграбили националното богатсво на България от повече от 60 години да бъде само четвърт от имотното състояние на Борисов. Днешните олигарси, пухкав гошко, са пряко свързани с въпросните червени партийци, и няма как да е по друг начин. Това е азбучна истина. Изобщо няма смисъл да влизам в полемики за да обяснявам всеизвестни неща. И на мен никой не ми плаща пари за позицията ми. За подобна клевата, ако ми беше на ръка растояние, щеше дада си събираш зъбите, ако не можеш на часа да я докажеш, олигофренче.И изобщо не ме е интересува за кого гласуваш, то е ясно, че тъпак като тебе не е в състояние да направи правилен избор, но думите и опорните точки, които използваш са същите, които рецитира и мая манолова и волен сидеров, и останалите комунистически отрепки. Апропо, възможността да изразяваш дебилното си и малоумно мнение в моя блог приключи днес, със словоблудството ти от 17.24 ч.
цитирай
14. balar - партизанин
24.08.2014 19:21
мартизанин...не ми говори нищо но по описание тия са си биле терористи. ходели и крадели из селата и плашели хората.
цитирай
15. vmir - 8. nkf,
24.08.2014 20:38
nkf написа:
vmir написа:
nkf написа:
За съжаление в България няма осъден комунист, дори и един. Не е забранена комунистическата партия, а символите й продължават да си стоят. Ето тази липса на морал и справедливост ни тласка към дъното.
Що за Божие наказание е тоя комунизъм, дето ни се стовари!


Няма осъден нито един, защото истинските комунистите са най-големите антикомунисти и непрекъснато подстрекават и плашат с бившите си съпартийци, които са се отрекли от тях и "идеите" им. С това ехидство заграбиха всичко и днес не им е проблем да разгарят контролируема антикомунистическа истерия, да противопоставят, събират които си искат и да диктуват настроенията и реалностите до там, докъдето им е изгодно. Помня как Доган поне 2 години непрекъснато се кълнеше, че ще постави БСП извън закона, после си го купиха за най-надежден съюзник.

Бивши негри, мюслеми и комунисти няма. Кои са тези "отрекли се" комунисти". Комунизма не е въпрос на някаво временно убеждение, на моментна кауза, това е облечена в политическа платформа патология, която е следствие на грешки в ДНК-то, водещи до психодеформации.


Точно това е любимата теза на КГБ, която прави щастливи всички червени далавераджии. Защото преди патологията е далаверата, която повелява, че целта оправдава средствата. Не ми е работа обаче точно аз да адвокатствам на комунистите, не защото ще ревнат, че съм настоящ или бивш комунист, а защото не съм бил такъв, но ще ми припишат набързо членство или поне симпатии към комунизма баш "антикомунистите". А какво по-добро за червените далавераджии от това да цепят и разделят всички онези, които могат да потърсят отговорност от червените престъпници? А като кажеш "всички са маскари", няма как да докоснеш престъпниците и с лайняна клечка, защото лумпените веднага се развикат, че ги заплашваш или нарушаваш техните права да избират и ето как "всички са маскари" прави престъпниците депутати.
цитирай
16. nkf - мартизанин. . . не ми говори нищо но ...
24.08.2014 20:38
balar написа:
мартизанин...не ми говори нищо но по описание тия са си биле терористи. ходели и крадели из селата и плашели хората.

Тогава терористите и престъпниците са се наричали партизани - бойните отряди на "Б"КП- все до един изроди.
цитирай
17. nkf - vmir, категорично не вярвам, че ...
24.08.2014 20:55
vmir, категорично не вярвам, че някой пребоядисан или пък "разкаял се", или "прероден" комунист ще потърси сметка от своите. Гарван - гарвану око не вади. И поне последните 25 години го доказват по чудесен начин. Ако ти мислиш, че някой "бивш" ще потърси отговорност на такива като р. овч., серГЕЙ дмитриевич, "черепа" и т.н. и т.н. - добре, нямам нишо против. Пък щом смяташ, че изразявам някакви тези на КГБ...нямам какво да добавя повече. Въпросът е приключен. Казах.
цитирай
18. vmir - 17. nkf,
24.08.2014 23:44
Няма по-жестоки политически пререкания, преследвания и вражди от тези между различни фракции на компартиите. Това е заложено още в противоречието между обещаваното общо благоденствие и практически едноличният характер на упражняване и консумиране на властта. Единни са само срещу сериозна обща заплаха, а печелят не с изпълнени обещания пред избирателите, а с разбиване единството на политическите си опоненти. Внедряването на принципа “Всички са маскари” за тях е власт, щастливо поднесена на тепсия.
цитирай
19. lord33 - По-големи изроди от комунистите ...
25.08.2014 09:25
По-големи изроди от комунистите няма.
цитирай
20. 1997 - Не съм комунист
25.08.2014 09:57
nkf написа:
Другарю 1997, с този си коментар бетонирате разбирането, че вие, комунистите, сте едни морални изроди и нечовеци.

Аз съм Майкъл Браун. СТРЕЛЯЙ
цитирай
21. christof - Аз предлагам блогерът 1997 да се ...
25.08.2014 11:09
Аз предлагам блогерът 1997 да се самоубие незабавно.
цитирай
22. nacionallist - Едно време имаше едно детско илю...
26.08.2014 11:51
Едно време имаше едно детско илюстровани списание "Дъга" което се списваше от комунистически писатели и автори и в което се пропагандираше чрез картинки "подвизите" на шумкарите в България. Имаше какви ли не истории за деца които бяха измисляни от авторите: - за запалени от фашистите села, за изгорени на клада учители и работници, за изнасилвания на млади социалистки, за вкарването на оръжие в Рилският манастир от германците, за свещеници фашисти и пр. и пр. глупости на търкалета. Естествено чрез тези детски статии се опитваше да се промие мозъка на подрастващото поколение и да му се представи една различна гледна точка от истината. Този мит ще властва докато в България не дойдат на власт истински, честни и достойни антикомунисти които да извършат най - накрая така мечтаната декомунизация и лустрация.
цитирай
23. nkf - nacionallist, може и да греша, но ...
27.08.2014 08:51
nacionallist, може и да греша, но мисля, че в блог.бг списва точно един от представителите на редакционната колегия на въпросния соц. комикс. Става дума за другаря Чолаков - пак повтарям - ако не греша - който е върл радетел за руска хегемония и доминация /най-вече в България/, привърженик е на комплексираното милиционерско джудже пичкин. Интересното е , че същия жопоблиз резиедира нейде из Западна Европа, но не и в русия. Какви парадокси, а? Иначе за споделеното от теб - съгласен съм. Между другото лепенето на етикета "фашист" май никога не е излизало от мода, а напоследък си направо някакъв регенериран авангардизам всред червените маймуни. Например лично аз съм залят от такива квалификации - всеки ден трия такива "мили" писъмца. Аз обаче не се обиждам от квалификаията "фашист", макар че не съм такъв - малко по-наляво от моите разбирания.
цитирай
24. ichomanolov - П О М И С Л И !
30.08.2014 22:15
Борбата между идеологиите и философиите, чрез средствата на куршумите, винаги е оставяла болката от неразбирането, че светът е за всички и по равно !
цитирай
25. nkf - Борбата между идеологиите и фил...
30.08.2014 22:48
ichomanolov написа:
Борбата между идеологиите и философиите, чрез средствата на куршумите, винаги е оставяла болката от неразбирането, че светът е за всички и по равно !

И това какво точно трябва да значи? Може би, че терористите могат да вършат каквото им скимне, защото има и за тях място под слънцето ли? Аз мисля, че вие сте много далеч от всякакво цивилизовано, морално и поради това правово мислене. Явно сте някакъв прповедник на примитивен живот в комуна, където границата между добро и зло е размита.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523029
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031