Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 13:18 - Тъжен Пропутински хленч
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 11213 Коментари: 23 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Това се долавя от словесата на разни личности из любимият на всички ни блог.бг. Не бива да се мисли обаче, че поместните русияни и за миг са изоставили ограничения и леко дебилен набор от пропагандни клишета/опорни точки, спускани им от Кремъл. Не – те си хленчат с познатите лозунги, само настроението на изричането им се променя, според ситуацията.  От време на време русияните са агресивно – въодушевени, друг път - мрачни, решителни. Напоследък туземния путиният е твърде минорен  и затова, разбира се, си има причина. Даже бих казал, че причината не е една. Например, причина за тази русиянска мъка е, че на отминалите парламентарни избори руските и евразийски партии претърпяха разгром (това се отчита в кремъл); руската агресия в Украйна е зациклила и руските терористи са в положение на кръгова отбрана; руската икономика все повече върви по спиралата на кризата; „Южен поток“ е очевидно, че няма да го бъде; парите за тукашната руска пета колона секват...абе, мъка, мъка и това си е. Обаче във фоновия шум на досадното пропагандно скимтене ( да, именно скимтене, защото те нали са помиярчетата, които лазят в краката на господаря си путин) със силен руски акцент, отчетливо се долавя една октава, която е особено забавна.

     Става дума за следното: Кремълската пропаганда е пуснала в обръщение нов лозунг (може и да не е много нов) в борбата със злите сили заплашващи първата в света държава на колхозниците, алкохолиците и милиционерите. С въпросния лозунг, САЩ биват призовавани да върнат Калифорния на Мексико, Аляска на русия, а всичко останало на ...индианците. Ето и какво представлява нагледно прпагандния постер – призив.

image

 

     Ако някои кажат, че това е непомерна тъпотия, то аз ще се съглася с тях. Но не бих се съгласил, ако се каже че тази тъпотия не заслужава поне кратък коментар. Защо коментар ли? – Ами, защото от време на време на пропагандата трябва да се отговаря и от време на време – дори смятам, че трябва да е по -често – на текезесарите трябва да им се казва и показва, че са минали всякакви граници на приемливата и благоприлична простотия.

     Та, тъй като основната маса (колкото и оредяла, и пършива да е тя) от русияни в България се състои от милиционери, зеленочорапести фатмаци или в най-добрия случай от рабфаковци – е, среща се тук-там и някой вдъхновен провинциален поет – ТЕКЕЗЕСАР за разнообразие – то тя е дълбоко неука и сляпа за реалностите. Като казвам това ще направя едно кратко отклонение за да поясня, че именно поради все същата неуконост, невежество и безпределна тъпота тяхната родина русия за пореден път ще катастрофира икономически, обществено и политически. Няма как да е и по друг начин, щом те, и подобните им, са легнали ничком в прахта и пеят химни за един маломерен милиционер – доносник, то неможе да не се стигне до крах на финала. Това обаче са си техни, руски и русиянски, текезесарски, колхозни, социалистически проблеми. И сега, нека се върна на основния въпрос свързан с постера.

     На първо място. САЩ няма как да върнат каквито и да са територии, на каквито и да е индианци, по простата причина, че американските индианци са американски граждани, а държавна територия на САЩ няма как да бъде „върната“ на собствените й граждани. Та нали понятието държава включва в себе си компонентите територия, население, държавна власт. После, Сащ никога не са отнемали никаква земя/територия от никакви индианци. Това е така, защото самите индианци никога не са били собственици на териториите, които днес съставляват държавата САЩ. Ако на текезесарите – путинофили това им звучи странно, то аз не бих се учудил. Обаче тези, които са чели повече и смислени, полезни книжки знаят, че североамериканските индианци са номади и като такива при тях липсва, каквото и да е разбиране за поземлена собственост; за тях земята не е вещ/имот, който е ценен и съставлява основа на техния начин на живот и организация. Не – за тях значение са имали огромните стада от бизони, които са служели за изхранването на индианците, за обличането им и в крайна сметка за строеж на преместваеми палаткови селища – вигвами ( при нас по-познати като катуни).  Именно защото земята не е ценност за тях и не представлява интерес, те не се стремят, нямат намерение (анимус) да я владеят (своят). От тук липсва, каквото и да е наследяване на хипотетичното право на собственост. Ето защо, до идването на първите европейци в Северна Америка земята е била дефакто и деюре НИЧИЯ. За европейските заселци - представители на една земеделска, уседнала цивилизация, каквато безспорно е европейската, основана на Християнството и римското право – земята е основна ценност, земята е била (а и днес е) фундамент на икономиката. Освен това, индианците никога не са имали държави със свои държавни територии, които да са обхващали земите на днешните САЩ. Така, значи не е налице индивидуална поземлена собственост при индианците, не е налице и някаква индианска държавна територия. Ето, че липсват каквито и да е правни субекти, на които може да се реституира право на собственост. Толкова за индианците.

     Не е ясно, защо на русия трябва да й бъде върната Аляска? От къде на къде? Та, нали същата тази русия е продала Аляска на САЩ, както впрочем и Франция е продала Луизиана. В тоя случай се казва: пито-платено. Да не сте продавали. Това е! Ама тука възниква още един въпрос: защо пък русия ще иска Аляска за себе си, след като в Аляска също има индианци. Защо „добрата“, загрижена за добруването на индианците русия, не настоява и Аляска да се върне на индианците, ами я иска за себе си? Странна работа е това руската логика и морал.

   Не по-малко интересно е настояването на милиционер-социалистите САЩ да върнели Калифорния, Невада, Ню Мексико, Тексас на... Мексико. Ами, другарите трябва да знаят, че в момента, в който в САЩ се появи политик, който само спомене за възможността за такова „връщане“ на цели щати, то в същия ден и час тоя политик ще бъде линчуван и то ще бъде линчуван от тълпа мексинкански легални, полулегални и нелегални имигранти в САЩ. Това може да звучи като шега, ама не е – жива истина си е.  И после, следва да се зададе въпроса: Какво е Мексико и като какви те пък имат права върху въпросните щати? Мексико що не върне пък земите на маите, ацтеките и разни други. Те поне са имали държави и не са били номади, за разлика от североамериканските катунари. Я веднага Мексико да почва да връща земите на ацтеките. Всъщност, истината е, че Мексико като държава е резултат на испанската колонизация и земите на днешните щати Тексас, Калифорния, Ню Мексико и т.н. са били испанско владение, а не индианско. Ацтеките са имали държава на полуостров Юкатан, в днешно централно Мексико – следователно САЩ може би трябва да върнат въпросните щати на Испания?

    Всичко това са обаче химерични и наистина глупави въпроси, които не стоят пред САЩ. Обаче не са глупави и химерични въпросите, които стоят пред русия. Защото следва да се запита: кога русия ще даде свобода и независимост на Кавказ; кога русия ще даде свобода и независимост на Татарстан, Чувашия, Калмикия, Кьонингсберг, Карелия, Ингрия, Крим, Курилите, Чукотка и т.н., и т.н. изконно неруски земи, населени с над шестдесет милиона неруснаци. Кога милиционерът путин ще организира референдум – по подобие на кримския – в Поволжието с въпрос към населението дали иска да е в състава на РФ или не иска? Също може да се запита и кога русия ще оттегли терористичните си шайки от  територията на Украйна?

    Ето защо, в духа на кремълската пропаганда и с истинско основание, съвсем чистосърдечно може да се настоява русия да върне Карелия на Финландия и Кьонигсбер на Германия, а Курилите на Япония. Някак си, струва ми се, че русия в обозримо бъдеще ще трябва да отговаря на тези въпроси. Тогава, неизбежно, минорното скимтене на милиционер-социалистите русияни в България ще премине в погребална жалейка. Но така е в живота – вредно е да си прост и нагъл. Накрая винаги се плаща скъпо и прескъпо за това.

 


Тагове:   сащ,   Русия,   земи,   връщане,   колонизация,


Гласувай:
54



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
25.10.2014 13:44

Железен си! Браво!

Горе-долу същото и аз си помислих, когато видях великата глупост, че САЩ трябва да върнат нещо на някой си. На всичкото отгоре го сравняват с Крим /!!!!!!!!/.

Това са луди хора. Не просто необразовани, а напълно луди и заслепени от червеното зомбиране. Те искаха да променят законите на физиката, пък някаква политика или география ще ги уплаши.

Явно са убедени, че всичко принадлежи на Русия. Кога ли ще поискат Луната за себе си?

цитирай
2. germantiger - ;)
25.10.2014 13:47
Впрочем МОСКАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ всичко на 136 народности - няма грешка в числото!

136 народности в бившия СССР, а днес в РФ десетки все още.

Та като дойде реч кой-какво "да връща" си спомних, че Кремлин е татарска дума, след поредното му подпалване са го градили като водещи строиителството.... германски и холандски майстори ссъс "стадо" российски работници - крепостни.
цитирай
3. nkf - Явно са убедени, че всичко при...
25.10.2014 13:49
tutankhamon661 написа:

Явно са убедени, че всичко принадлежи на Русия. Кога ли ще поискат Луната за себе си?


Всъщност е точно така - убедени са, че всичко принадлежи на русия. Нали русия е единствената държава в света, която няма естествени граници; няма етнически граници и постоянно с еразширява за сметка на всички останали. Та, нали русия се явява уж наследник на втория Рим и следователно тя е приемник ан универсалната идея за световна хегемония, изповядвана и от първия, и от втория Рим. Случайни неща няма.
цитирай
4. nkf - Впрочем МОСКАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ ...
25.10.2014 14:05
germantiger написа:
Впрочем МОСКАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ всичко на 136 народности - няма грешка в числото!

136 народности в бившия СССР, а днес в РФ десетки все още.

Та като дойде реч кой-какво "да връща" си спомних, че Кремлин е татарска дума, след поредното му подпалване са го градили като водещи строиителството.... германски и холандски майстори ссъс "стадо" российски работници - крепостни.

И аз на няколко пъти срещам писания тук-там, че кремъл е всъщност татарска дума. Сигурно е така, не се учудвам. Все пак, нали "под кожата на всеки един руснак се крие истински татарин" Иначе като говорим за народностите на русия, изниква въпросът за самата същност на така наречените руснаци. Май именно руснаците са най-аморфната и нищо конкретно незначеща "човешка" маса в рамките на РФ. Чувал съм, че по време на ссср децата от смесени бракове са били записвани като руснаци, като вслучая не е задължително поне едния родител да е руснак. Иначе за германските, холандските ив сякакви европейски строители в русия е така. Че те ако не бяха Западноевропейците петербург нямаше да го има.
цитирай
5. vmir - Ха-ха,
25.10.2014 14:40
Това ще го разбере човек, за когото понятието "правов ред" не е лишено от смисъл. Как обаче да те разберат онези, за които надлъгването и подстрекателствата са единствените средства за препитание и налагане над останалите, си е сериозна загадка, която едва ли някога ще ни разкрият, а вместо това ще продължават да набеждават опонентите си във всичко онова, което основателно се отнася за тях самите. Но - хитрата сврака - с двата крака...
цитирай
6. aboychev - ЕТНИЧЕСКИ РУСНАК И РУСКИ ЕТНОС НЕ СЪЩЕСТВУВАТ
25.10.2014 14:51
ЗА ДА ПРЕДАДАТ НЯКАКВА ФОРМА НА "ЛЕГИТИМНОСТ" НА
ТОЗИ ПОЛИТЕСКИ УРОД, ПРОСТИТУЕРАЩИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ
ИЗМИСЛЕХА ТЕРМИНА "ПОЛИТИЧИСКА НАЦИЯ",
Т.Е. СЪВКУПНОСТ ОТ ХОРА ОБЕДИНЕНИ ПОД ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ.
ПЪРВОТО СЛЕДСТВИЕ ОТ ТАЗИ ИДИОТСКА ФОРМУЛА "ПОЛИТИЧЕСКА НАЦИЯ"
ЧЕ ИДИОТИТЕ ОТ РУСОФИЛСКИТЕ ПАРТИИ ВЕЧЕ НЕ СА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ
ТЪЙ КАТО ТЯХНАТА ОСНОВНА ИДЕОЛОГИЯ Е ЗАЩИТАТА НА РУСИЯ,
ТЕ ЕСТЕСТВЕНО ПРИНАДЛЕЖАТ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКАТА НАЦИЯ "РУСНАЦИ",
ТЕХНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЕСТЕСТВЕНО Е ПУТИН.
ЗАТОВА ТЕЗИ ИДИОТИ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО
БЪДАТ В БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.
ИМЕННО ЗА ТОВА ФОРМАЦИИ КАТО АБВ, АТАКА, ББЦ, БСП И
ВСИЧКИ ДРУГИ ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО В ПАРТИИ
НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
цитирай
7. nkf - Това ще го разбере човек, за когото ...
25.10.2014 15:11
vmir написа:
Това ще го разбере човек, за когото понятието "правов ред" не е лишено от смисъл. Как обаче да те разберат онези, за които надлъгването и подстрекателствата са единствените средства за препитание и налагане над останалите, си е сериозна загадка, която едва ли някога ще ни разкрият, а вместо това ще продължават да набеждават опонентите си във всичко онова, което основателно се отнася за тях самите. Но - хитрата сврака - с двата крака...

Понятията "човек" и "разбиране" са неприложими към поместните руснаци. Аз на тях нито искам да показвам нещо, нито да им обяснявам. Просто поста сочи непреходния дебилизъм на току-що упоменатите.
цитирай
8. nkf - aboychev, съгласен съм с казаното. ...
25.10.2014 15:13
aboychev, съгласен съм с казаното. И а змисля, че руски етнос не съществува дефакто. Това е един аморфен конгломерат от десетки други етноси и нищо повече. Дори политонимите "грък" и "турчин" имат по-ясно етническо изражение.
цитирай
9. nkf - Зеленочорапестия стар свободен ...
25.10.2014 16:38
Зеленочорапестия стар свободен получовек не е съгласен с изложеното в статията :).
цитирай
10. aboychev - ТОЙ БЪРКА
25.10.2014 17:47
ВОЛНОНАЕМЕН СЪС СВОБОДЕН
цитирай
11. tutankhamon661 - 9. nkf
25.10.2014 18:43
nkf написа:
Зеленочорапестия стар свободен получовек не е съгласен с изложеното в статията :).


Той и такива като него, които са готови да духат на Путин, нямат лично мнение. Единствената му мозъчна гънка е отчела "Червено, червено! Hякой не хвали Путин" - и по рефлекс слага минус.

Наистина е стряскаща мисълта, че някой ден цялото население може да е такова. Изпращат сигнал до чипа и "човешката единица" изпълнява като зомби.

цитирай
12. karaiany - Плачът не е просто тъжен- жалък е. ...
25.10.2014 21:00
Плачът не е просто тъжен- жалък е.
Зеленочорапестата смръдня е станала синононим на рускоезичния етнос като цяло и от там на стадото поклонници у нас.
Големите страдания на Pусия тепърва предстоят. Има добри времена за тях, но засега са в необозримото бъдеще!
цитирай
13. demograph - Добре си го казал
26.10.2014 02:43
Аз се чудя, как ли ще скимтят троловете когато опорните точки бъдат сведени до знанието им във вид на скимтене от самият Путин..а той започва вече не само да скимти, но и да вие жално..
цитирай
14. batogo - !!!:))) Поздрав! Много точно си го казал!
26.10.2014 06:30
Само полиран милиционерски мозък на самозабравил се, опиянен от мегаломания малоумник може да предяви такива претенции... Големи палячовци са това - путиновчетата, ей :)))
цитирай
15. planinitenabulgaria - Понятието Русия също е измамно.
26.10.2014 08:15
Какво общо с Русия имат Кавказ, Сибир, Приднедстровието, Северна Осетия, Абхазия, Крим. Единственото нещо, което руснаците все още имат е ядреното им оръжие, с което "пробиват" тук и там, като го раздрънкват при спорове. Но технологичната пропаст между Русия и напредналите в това отношение държави става все по-голяма и тя ще реши финализира казуса "Русия", заченат още от 1917 г. Русия вече нищо не може да произвежда, тя чака поръчва дори военна техника в страни на НАТО, с които да ги тресне при военен конфликт. То да се отиде до там със самолет е опасно, до такава степен процесът на разрухата е наппеднал, а проблемът "промити мозъци" ще им пречи още толкова, колкото от 1917 г. до сега.
Има и нов момент - Русия вече не може да плаща на агентите си по света, защото просто няма пари, а така ще ги загуби.
цитирай
16. nkf - Зеленочорапестия стар свободен ...
26.10.2014 13:26
tutankhamon661 написа:
nkf написа:
Зеленочорапестия стар свободен получовек не е съгласен с изложеното в статията :).


Той и такива като него, които са готови да духат на Путин, нямат лично мнение. Единствената му мозъчна гънка е отчела "Червено, червено! Hякой не хвали Путин" - и по рефлекс слага минус.

Наистина е стряскаща мисълта, че някой ден цялото население може да е такова. Изпращат сигнал до чипа и "човешката единица" изпълнява като зомби.


Мисля, че е по-добре да се нарече биоединица. Човеците вс епак имат душа, морал, разум...докато при биоединиците - както е в случая със зеления чорап - само базисна дихотомична реакция от типа, за която споменаваш.
цитирай
17. nkf - Плачът не е просто тъжен- жалък е. ...
26.10.2014 13:29
karaiany написа:
Плачът не е просто тъжен- жалък е.
Зеленочорапестата смръдня е станала синононим на рускоезичния етнос като цяло и от там на стадото поклонници у нас.
Големите страдания на Pусия тепърва предстоят. Има добри времена за тях, но засега са в необозримото бъдеще!

Казваш "добри времена за русийката" и за мен това е странно допущение. Та русия чка тези бъдни, светли времена от 1917 г. и даже от как съществува. Видно е какво е дочакала към ден днешен. Така ще бъде и занапред, че и доста по-лошо.
цитирай
18. nkf - Аз се чудя, как ли ще скимтят трол...
26.10.2014 13:34
demograph написа:
Аз се чудя, как ли ще скимтят троловете когато опорните точки бъдат сведени до знанието им във вид на скимтене от самият Путин..а той започва вече не само да скимти, но и да вие жално..

Скимученето на путин неизбежно води до понижаване на децибелите сред поместните русияни. Когато путин почне да вие, тогава тукашния чугуни само тихичко ще хълцат, преди да замлъкнат съвсем. А путин още не е почнал да вие, рано е още за това. Тези козметични санкции ще проявят пълния си ефект след година, година и половина, въпреки, че и сега е очевидно, че на русийката и идва доста тежко - петрола поевтинява, долара поскъпва, проблеми с бензина, храните, разработката на газови и петролни находища и т.н. Положението е offside :).
цитирай
19. nkf - Само полиран милиционерски мозък ...
26.10.2014 13:41
batogo написа:
Само полиран милиционерски мозък на самозабравил се, опиянен от мегаломания малоумник може да предяви такива претенции... Големи палячовци са това - путиновчетата, ей :)))

Да, така е, прав си. Но само като се сетя как путин беше величан като велик стратег, тактик, проницател, колосален интелектуалец и ми идва да избухна за сетен път в бурен смях. А истината е много, много проста и тя е пред очите на всички ни всеки Божи ден - путин е един посредствен милиционер - доносник, воден от необясними за здравия разум мотиви. Всъщност, най-добре психиатрите и психолозите да се изкажат по казуса путин. Бас държа, че съществен принос към девиантните поведенчески модели на утин има факта, че е с нисък ръст ( под 170 см.).
цитирай
20. nkf - planinitenabulgaria, общото м...
26.10.2014 13:43
planinitenabulgaria, общото между русия и посочените територии е, че ги е окупирала и извършва геноцид над коренните им обитатели. Иначе за бенадеждната изостаналост на русия, особено в технологиите (но и във всяко друго отношение) е точно така. Точно тази изостаналост ще реши в края на крайщата съдбата й.
цитирай
21. aboychev - offside И ОФШОРЕ
26.10.2014 13:47
ЗА ПУТИНЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪЗМОЖЕН УСПЕШЕН ХОД Е ДА ИЗОСТАВИ КРЕМЪЛ И ДА ПРЕМЕСТИ АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ НА ОСТРОВ МАН.
ТОЙ ИМА ЕДИНСТВЕНО КАЧЕСТВА ЗА ДАЛАВЕРАДЖИЯ И СИКАДЖИЯ
ОСТАНАЛОТО Е ГРАШКА НА РАЗВИТИЕТО МУ.
ГРЕШКА ЗА КОЯТО ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ПЛАТИ СКЪПО, АКО НЕ БЪДЕ ПОПРАВЕНО В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ
цитирай
22. nkf - aboychev, смятам, че не си прав и ще ...
26.10.2014 14:16
aboychev, смятам, че не си прав и ще кажа защо така мисля. путин не може да изостави кремъл и да се оттегли където и да било, защото в момента, в който опита подобен ход, то тези, които стоят зад него, ще го изпарят през комина на някой крематориум (каквато практика имат в русия). Не бива да се залъгваме, че путин е едноличен и безотчетен тартор в русия, защото това не е така и путин дължи не малко от действията си именно на тези скрити зависимости. От друга страна кой ще гарантира присъствието му, в която и да е зона на света? Англичаните, американците...Кой? Бъди сигурен, че ако путин държи някъде по света милиарди долари, то агентите на короната вече ги държат под строг отчет, като допълнителен инструмент в случай на нужда. Офшорните зони са хитро английско изобретение за "прибиране" и контрол на мръсни пари и натиск върху собствениците им (които винаги могат да станат несобственици) И тъй като путин не може да току-така да си тръгне, защото сам е избрал светлината на диктатор (колко тъжно, когато страдаш от собствените си мании), той може само да продължи напред...към блатото на икономическата разруха, социалния колапс и в края на крайщата разпад на и без това деградиралата русия. Е, тогава вече, може и да намери полезен за себе си ход, макар че ме съмнява. Изобщо не е по силиците на невзрачно милиционерче опасната игра със световните акули. То не е о силите на цялата шайка фуражки и зелени чорапи в и около кремъл, ама нейсе - това е елита на русия. Материала, материалаааа, там е разковничето.
цитирай
23. pravda - Авторе, да ти кажа ти си едно жалко ...
02.11.2014 15:53
Авторе,да ти кажа ти си едно жалко лепиларче!
цитирай
24. nkf - Авторе, да ти кажа ти си едно жалко ...
03.11.2014 00:08
pravda написа:
Авторе,да ти кажа ти си едно жалко лепиларче!

Ех, горкия...или горката, не ви знам тя ли сте то ли сте или той, ама, както и да е. Така или иначе, не е важно - все сте някакъв червен хермафродит с тежки личностни деформации, доколкото изобщо може да се говори за личност във ваше лице. Това ли бедни ми скоте намери да изръсиш? Надявах се на нещо по смислено, но - уви. Жална й майка на русийката ви и на путин ви, с такива сторонници - тъпи, малоумни и жалки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523620
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031