Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2021 09:26 - Все по-грозни гледки в края на ерата ”Борисов”
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1816 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 12.05.2021 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Фашизъм с местна мутренска специфика

В политиката ... нещата имат собствени имена. Всяко нещо, което се случва, си има име. Въпросът е то да бъде назовано. Защото веднъж назовано, на повърхността излиза истината. И вече няма как тя да бъде замазвана с похватите на „Севда ТВ”.

Това коментира политологът проф. Евгений Дайнов за българското издание на Deutsche Welle.

Името на това, което се случва в България

Да назовем някои неща от последните дни със собствените им имена. Заседава комисията на Мая Манолова за разследване на делата на Борисовата власт. Свидетелства жертва. Разказът е потресаващ, тъй като жертвата, очевидно решила да си сложи главата в торбата, разказва нещата такива, каквито са. Стига до момента, в който в едно от седалищата на властта са събрани двайсетина недостатъчно покорни предприемачи, за да им бъде излъчено поучително филмче: а именно, как в затвора насилват сексуално вече арестуван предприемач. Да си знаят какво се случва на недостатъчно послушните.

Тази случка си има име: фашизъм, но с местна мутренска специфика. Да видим исторически аналог. След опита за атентат срещу Хитлер през лятото на 1944 година в арестите се оказват заговорници, заподозрени и просто неугодни на "фюрера". С тях се разправят по следния начин: окачват ги откъм гърба на големи куки (на които в кланиците провесват животинските трупове) и ги оставят така, докато умрат. Снимат цялото упражнение на филм, след което го показват на офицерството като предупреждение - какво се случва с онези, които не са лоялни към "фюрера".

В нашия случай докато свидетелят споделя ужасяващия си разказ, в залата на разследващата комисия в Народното събрание нахлува шайка ГЕРБ-депутати. И с физическо въздействие прекъсват работата на комисията.
...

Елементът на местната мутренска специфика е в изнасилването на арестанта. Едно време, в по-зле уредените казарми, както и в мъжките спортни школи изнасилването на мъже се ползваше като инструмент за пречупване и подчинение. Впоследствие този похват бе пренесен в мутренските среди, а по-късно очевидно и в средите на властта, произлизащи отчасти от мутренските среди.

Тези хора няма да си тръгнат просто така. Ще бъде грозно.

Беше ясно, че краят на режима на Борисов ще е съпроводен от изключително грозни гледки. Но това е само началото. Тепърва ни предстои да узнаем още по-ужасяващи неща. Страхът в душите на жертвите очевидно отстъпва, за да бъде заместен от ярост. Ще завалят още свидетелства. ...

Дотук намерихме тези собствени имена на този режим: фашисти ... и мутри. Предстои ни да намираме още. Това загатна самият Борисов в отговор на свидетелствата на жертвата в разтуреното заседание на комисията: „Знаеш ли и ние какви хубави работи (...) Какви работи сме им подготвили (...) Готвиме се с още по-голяма сила да се врежем в тях”. Имайки предвид мутренския аспект на случката, изборът на метафората „врязване” е сам по себе си показателен.

Тези хора няма да си тръгнат от властта „безмълвно, по английски”, както пееше Висоцки. Ще бъде грозно.

(със съкращения)





Гласувай:
14



1. stiraks - От днес
12.05.2021 10:40
"Това Нещо не е премиер. Има голям шанс да бъде завинаги.
Но не ми е достатъчно. От десет години крещя, че този човек трябва да понесе последствия не само за своята престъпна некадърност и престъпна простащина, но и за организирането на престъпен контрол над държавата ни.
Затова днес не му казвам сбогом. Казвам му - добре дошъл в твоя личен, напълно заслужен кошмар."

Радослав Бимбалов, фейсбук
цитирай
2. morskipesni - Упадък повече от 10 години- пропадане без дъно.
12.05.2021 20:42
Тиквата и прибложените му се награбиха за хиляди животи. По улиците на страната е леш, мръсотия, съсипия. Безичнства и беззакония. Хората с луд поглед си събират багажеца за емиграция- но и това време мина, светът е в криза и никой не ще навлеци. ЕС доказа, че за нищо не става. БГ потъва...
цитирай
3. iw69 - Предстоят
12.05.2021 21:17
много тежки системни катаклизми в целия свят. Капитализмът е пред тотален провал, може би и пред колапс. Ще има най-вероятно страшни икономически сътресения. Най-засегнати ще са бедните и ограбените държави като БГ.
цитирай
4. zaw12929 - ГЕРБ ДОПРИНЕСЕ ИЗЦЯЛО ЗА СЪСТОЯ...
13.05.2021 11:11
ГЕРБ ДОПРИНЕСЕ ИЗЦЯЛО ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА С ЛЪЖИ, ЗАБЛУДИ И ЗАБЛУДЕНИТЕ ИМАТ ВИНА С БЕЗГРАНИЧНО ТЪРПЕНИЕ И БЕЗРАЗЛИЧИЕ , НЕКА ДОЙДАТ ОТВЪН ДА НИ СПАСЯТ?!
Е СТИГА ВЕЧЕ! ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА, А НЕ СМЕ ГОТОВИ ДА Я ЗАЩИТИМ. ДАНО МЛАДИТЕ ОТВЪН ДА СВЪРШАТ ГЛАВНОТО, ДОКАТО МИСИРКИТЕ ТУК НИ МАНИПУЛИРАТ... ДОКОГА ??
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820811
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031