Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2021 10:46 - Милиардерите-евреи се измъкват, унищожавайки милиони бели животи с опиоиди
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1498 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.07.2021 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Милиардерите-евреи се измъкват, унищожавайки милиони бели животи с опиоиди

  image РОЗМАРИ У. ПЕНИНГТЪН (РЕДАКТОР) · 9 ЮЛИ 2021 Г. 
 image

Милиардерите-престъпници - особено евреите - обикновено се измъкват с безброй престъпления, като изплащат Системата. Време е за нова система, която ще ги вкара в затвора, ще ги депортира и ще ги накара да платят крайната цена, когато бъдат призовани - и след това да изземат цялото им богатство, за да се възползват от състезанието.

от Дейвид Симс

ТУК ВИЖДАМЕ видовете злоупотреби, с които Big Pharma се справя, с мълчаливото или явно одобрение на FDA и DEA на правителството на САЩ. Ако сте корпорация милиардер, тогава можете да бъдете над закона - за известно време до известна степен. Sacklers, еврейски разширен клан, които са основни играчи във фармацевтичната индустрия, трябваше да плати милиарди глоби за причиняване на милиони зависимости и хиляди смъртни случаи с Oxycontin. Но им беше позволено да задържат още милиарди долари и така престъпленията им се изплатиха богато, въпреки че те (и Purdue Pharma, която беше съучастник) получиха шамара си по китката. Тъй като бяха много богати, Саклерите имаха благоприятно отношение от държавните служители. Бяха постигнати сделки, които не трябваше да бъдат. Аргументи без основание се приписват на такива. И подобни.

* * *

ОТ СЛУЖБИТЕ за услуги и кореспонденти на National Vanguard :

Масачузетс, Ню Йорк, Северна Каролина и Пенсилвания бяха сред ключовите държави, които се съгласиха да продължат напред, след като преди това застанаха срещу споразумението за несъстоятелност на Purdue Pharma с мотива, че голяма част от личното семейно богатство на Sacklers, получено от продажбите на OxyContin, ще бъде защитено от съдебни дела. Седмици на медиация доведоха до споразумение, което беше публикувано в четвъртък.

Резолюцията призовава за допълнителни 50 милиона долара от семейството и ускоряване на някои важни плащания, според документа за посредничество. Като цяло приносът на Sacklers ще бъде около 4,5 милиарда долара за девет години. Purdue Pharma, която не продава активно OxyContin в продължение на две години, ще бъде ликвидирана или продадена до 2024 г.

Щатите спечелиха отстъпка, че тълпа от 30 милиона документа, свързани с Purdue Pharma и маркетинга на OxyContin от семейство Sackler, ще бъдат публикувани. Семейството, чиито права за именуване на музеи и художествени експонати са предизвикали протести, също няма да може да поставя своята марка върху бъдещи благотворителни подаръци, докато условията на сделката не бъдат изпълнени.

„Макар да знам, че тази резолюция не връща близки и не премахва злото на това, което са извършили Заклещите, принуждавайки ги да предадат своите тайни, като предоставят всички документи, принуждавайки ги да изплатят милиарди, принуждавайки Заклещите да излязат от опиоидния бизнес, и затварянето на Purdue ще помогне да се спре нещо подобно да не се случва повече “, заяви в изявление главният прокурор на Масачузетс Maura Healey (D).

Въпреки че семейството не обяви фалит, Sacklers направиха личния си имунитет от бъдещи дела, свързани с OxyContin, ключово условие на преговорите за несъстоятелност на Purdue Pharma. Офертата за защита на по-голямата част от състоянието им веднага се раздели, след като планът беше предложен за първи път по време на подаването на глава 11 от Purdue Pharma през септември 2019 г.

Смята се, че семейството е взело около 13 милиарда долара в брой от Purdue Pharma през годините, сума, която включва пари, заделени за данъци, според съдебни документи. Държавите твърдят, че въвеждането на OxyContin през 1996 г. е ключов двигател на епидемията от опиоидни зависимости и смърт от предозиране на САЩ.

Генералните адвокати, които отказаха своите възражения срещу споразумението, изразиха желание да ускорят парите за сетълмент, които да бъдат използвани за борба с пристрастяването към опиоиди и смъртните случаи след дългогодишни спорове. Purdue Pharma поиска фалит, за да го предпази от над 3000 дела.

„В продължение на почти две години, откакто Purdue Pharma обяви фалит, компанията и семейството Sackler използваха всяка възможна тактика за забавяне и злоупотребиха със съдилищата - всичко това в опит да защитят неправомерното си поведение“, заяви генералният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс (D). „Въпреки че тази сделка не е перфектна, ние доставяме 4,5 милиарда щатски долара в общности, опустошени от опиоиди, по ускорен график и това извежда един от най-вредните наркодилъри от бизнеса с опиоиди веднъж завинаги.“

Purdue Pharma е един от многобройните производители и разпространители на лекарства, въвлечени в съдебни спорове за смъртните случаи и икономическата разруха, причинени от опиоидната епидемия. През двете десетилетия до 2019 г. близо 500 000 американци са починали от предозиране с опиоиди,  според Центровете за контрол и превенция на заболяванията .

Семейството нарече споразумението за посредничество ключова стъпка към получаване на приноса му за сетълмент в ръцете на местните власти.

„Това решение за медиацията е важна стъпка към осигуряването на значителни ресурси за хората и общностите в нужда. Семейство Sackler се надява, че тези средства ще помогнат за постигането на тази цел “, се казва в нея.

Държавите вероятно са се насочили към загуба в съда по несъстоятелността по въпроса за излагането на семейство Sackler на бъдещи съдебни спорове, особено след като Министерството на правосъдието постигна споразумение миналата година както с Purdue Pharma, така и със Sacklers, сделка, която съдът по несъстоятелността вече е одобрил, каза Адам Дж. Левитин, професор в юридическия факултет в Джорджтаун, специализиран в несъстоятелността.

„Тези 15 държави, които не разполагат с желание, се споразумяха, защото осъзнаха, че няма да могат да попречат на съда по несъстоятелността да освободи Саклерите и че обжалванията са почти невъзможни при несъстоятелност“, каза Левитин. „Одобрението на съда по несъстоятелността на споразумението на Пърдю с DOJ гарантира, че Сакълърите ще се измъкнат, като запазят по-голямата част от парите си от опиоиди.“

Той добави, че условията за сетълмент ще позволят на Sacklers да получат предимствата на защитата от фалит, без действително сами да обявят фалит, което би означавало да отворят своите финансови участия за проверка на кредиторите и обществеността.

„Това е знак, че системата за фалит е нарушена“, каза той.

Кънектикът е сред деветте щата, плюс окръг Колумбия, които все още не са одобрили споразумението за фалит.

„Пърдю и Сакълърс са злоупотребили с този фалит, за да защитят огромното си богатство и да избегнат последиците от безчувственото си нарушение“, заяви главният прокурор на Кънектикът Уилям Тонг (D). Той каза, че държавата ще продължи да търси пътища за блокиране на споразумението, което се чака в Съда по несъстоятелността на САЩ в Уайт Плейнс, Ню Йорк

„Трябва да разгледаме упорито нашите закони за несъстоятелност и нашата система на правосъдие, която позволява на Саклерите да се отдалечат, придържайки се към бижутата, изкуствата и ваканционните си домове, докато жертвите на техните развратени схеми продължават да страдат и да скърбят“, каза Тонг.

Purdue Pharma се призна за виновен по три федерални обвинения в заблуждаващ маркетинг през октомври 2020 г. и се съгласи на 8 милиарда долара споразумение с Министерството на правосъдието. Но цифрата от 8 милиарда долара беше до голяма степен символична, тъй като годишните продажби на фалиралия производител на лекарства намаляха значително и вече е длъжник на държави, общности и други кредитори.

Саклерите се съгласиха да платят на правителството 225 милиона долара като част от споразумението на Министерството на правосъдието, като същевременно отрекоха семейството да е направило нещо лошо.

Семейството отдавна се стреми да прави разлика между собствеността и ръководството на компанията и отделните престъпни действия на мениджърите от по-ниско ниво. Но имейлите, включени в дела, заведени от държави, показват пряко участие в решения, свързани с продажбите на OxyContin, включително усилията за увеличаване на приходите в годините след като Purdue Pharma постигна предишно правителствено споразумение през 2007 г. заради своите маркетингови практики.

Членовете на еврейското семейство, големи фармацевтични кралци за четвърт век - включително Ричард Саклер, Дейвид Саклер, Мортимър Д.А. Саклер, Кейт Саклер и Джонатан Саклер (който вече е починал) - настояват през 2012 г. ръководителите на компании да изготвят план за генерират по-големи приходи в отговор на спадащите продажби, според споразумението на Министерството на правосъдието.

* * *

Източник: Автор, доклади за телеграфни услуги, кореспонденти на National Vanguard




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742743
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031