Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2022 13:25 - Руското хибридно нервно-лингвистично програмиране в България
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2352 Коментари: 8 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Един пример как Русия реално контролира медийното пространство


Преди два дни бургаска интернет медия* публикува поредна статия тематизираща руската опасност от повторна агресия срещу Украйна. Фокусът на статията е насочен към това , какви са наличните военни сили в момента на българската армия, сравнявайки ги със силите на руската армия. Това сравнение обаче не е най-главното в статията – най-малкото, защото, повече от ясно е и без сравнения, че руската армия в количествено отношение на техника и числен състав превъзхожда многократно българската армия. Същественото в статията е втората част – тази, следхождаща съпоставките на числовите наличности. Втората част на статията предлага заключение, че след като руската армия превъзхожда в пъти българската, то по-добре България да следва следната политика: 1. Никакво отношение към руската агресия срещу Украйна; 2. Пълен неутралитет. Такива били интересите на България казва авторът на статията някой си Георги Русчев.

Преди всичко твърдо трябва да се каже и да е ясно на всички, че така формулирани опорните точки на Русчев, изразяват интереса на Русия, но не и на България.

Така формулирани тези теории и „стратегии“ за поведение на България в международните отношения, особено при кризи, играе на тънката струна на дебелото невежество у някои слоеве на населението в България, както и активира целенасочено култивирания – особено по време на социализма – национален  нихилизъм, в съчетание с национални комплекси  в съзнанието на Българите. За съжаление, трябва да се отбележи, че окупационната съветска власт, в лицето на комунистите за тези 45 години, а и след това, постигнаха чудеса в съсипването на българската памет и съзнание.

Така, опорните точки на националния нихилизъм, комплекси и вечно преклонение пред Русия се изразява в следната формула: „Малки сме, слаби сме, за нищо не ставаме; дай да се снишим да отмине бурята; от нас нищо не зависи; ние сме никой; имаме смешна армия; винаги губим; каква ни е работата да се месим“. Впрочем не само неизвестният журналист Русчев разгаря антибългарския нихилистичен дух в изцяло проруската бургаска медия, но същото правят далеч по-големи медии и такива глашатай на руската агресия като Иво – дебила- Христов, Вацев, Волгин, Копейкин, Пасков, Гоце Първанов, „посветеният масон“ Димитър Недков – всички те са точно московска пета колона в България.

Разбира се това не е учудващо, защото тези хора са откърмени с комунизъм, съветофилия и русофилия, в тях никога не е имало българско национално чувство, те са сталинисти и следват сталинисткия план за пълното унищожение на България. План, който не се реализира както поради пълната зависимост на Сталин от англо-американските доставки за СССР, без които последният нямаше да оцелее под натиска на германската военна машина, така и защото трябваше се примири и съгласи с англо-американският натиска за закриване на коминтерна. Другата причина България все пак да оцелее е, че главно американците бяха заинтересувани от възстановяването на статуквото в Европа отпреди Втората световна война. Да, разбира се, това не се случи напълно, защото Европа беше разделена на две зони на влияние, а територията на Германия беше разкъсана жестоко. Толкова за провала на сталинския план за разпарчетосването на България и създаването освен на македонска, но и тракийска, добруджанска, помашка, родопска, турлашка и т.н. „нации“ от Българския народ.

Сега малко за неутралитета български, който, явно, е толкова свиден на журналистка Русчев, но и на всички останали руски петоколонници.

Познанието за неутралитета е важно и то е необходимо не само за редовия гражданин, но още повече за окичените с какви ли не академични титли руско-съветски петоколонници.
Основно познание: един неутралитет за да е реален, той трябва да бъде  ГАРАНТИРАН. Да, именно гарантиран, защото за да е неутрална, която и да е държава, тази неутралност трябва да бъде договорена и призната между онези, които влизат в реалното понятие "Велики сили"!
Изобщо нито е достатъчно, нито ще има значение, ако ние тук някак си изведнъж решим да сме "неутрални" и министър-председателят го обяви от трибуната на парламента!
Познанието по история показва, че известната със своя неутралитет Швейцария, е приета и призната за неутрална през 1815 г., с така наречения Виенски конгрес. Как точно руските петоколонници си въобразяват, че САЩ, ЕС, Русия, Турция, Великобритания, а напоследък и Китай, плюс колективния ислямски свят, който има стратегически и много сериозни интереси в Европа, ще се съберат и ще кажат: "от днес нататък смятаме България за неутрална и тя напуска всички съюзи и абсолютно никой няма да се меси във вътрешните ѝ работи и ще я изключи от външните си интереси, както Швейцария"? Как ще стане тази работа, още повече, че сме на такова географско място, което просто изключва неутралитета като възможност. Всичките тези окичени с академични титли руски петоколонници толкова ли не знаят, че позицията с неутралитет България е опитвала да играе два пъти – през Първата световна война и през Втората. Историята показва, че никоя велика сила не се е съобразила с българския неутралитет. Та, какъв неутралитет, когато в Балканския полуостров, и в частност в България, от векове са вперили очи Русия, Турция, Германия, Британия, а сега и САЩ, и Китай? Кой ще носи или би могъл да носи реална отговорност за "български неутралитет"? Може би журналистът Русчев или някой от руските петоколонници с академични титли?

Знаят ли руските петоколонници какви средства са необходими за да се подържа армия, която би била втори необходим гарант за неутралитет /защото освен велики сили, които да гарантират неутралитет, второто условие е националната армия/? В тази връзка, да попитам: защо православна Гърция не избере неутралитет, ами тъкмо обратното - засилва все повече съюзническите си отношения в рамките на НАТО и индивидуално със САЩ; въпреки че Гърция е била винаги облагодетелствана от руската политика? Защо православна Румъния, за разлика от нас, използва както трябва не само членството си в ЕС, но също засилва интеграцията си в НАТО и конкретно със САЩ; и това реално се отразява както на геополитическата й значимост, така и на икономиката и стандарта на живот в страната?

Нима именно защото сме в НАТО и ЕС, Русия не смее да направи по нашето Черноморие това, което вече направи в Молдова, Грузия и Украйна, щото един руски депутат си го каза в прав текст каква е руската цел - изкупуването поне на Черноморието. Изкупуват, защото точно заради НАТО не могат да пратят зелени човечета за да разкъсат България, както това направиха с Украйна например.

Защо неутралните Швеция и Финландия съвсем сериозно промениха неутралната си политика и вече са предприели начални стъпки към членство в НАТО /единствено не са подали молба/? Отговорът е много прост, защото една велика сила, в лицето на Русия, не им гарантира по никакъв начин неутралитета, а шведската и финландската армия нямат военния потенциал да гарантират националната им сигурност.
С омайните приказки за неутралитет, всъщност се прикарва именно руския интерес и нищо повече.

Няколко думи за това къде трябва или не трябва да се меси България и малка ли е слаба ли е или…

Разбира се, че България трябва да взима отношение и ясно да говори на международната сцена така, както го правят всички държави - от маломерни страни като Естония и Дания до големите. България трябва да изхожда от принципите на международното право и националния си интерес, а не от празни приказки за някакъв невъзможен неутралитет, прикриващ руския имперски интерес.

България нито е малка за европейските мащаби, нито е без значение, с оглед на геополитическото си разположение, а и не само. За пример ще кажа, че в Европа има над 40 /четиридесет/ държави и по големина България е на 15 или 16 място, тоест тя е в класацията на средно големите държави, поне по територия.

Несравнимо по-маломерни страни като Холандия, Хърватска, Ирландия, Австрия, Португалия, Чехия, Сърбия, Словения, Унгария, Литва, Белгия и т.н. заявяват своите ясни и твърди позиции. Обаче това право на България русофилите отричат – ние, според тях, трябва да мълчим и винаги да се свиваме, щото, нали, малки сме и надигат кански рев „Каква работа имаме там ние, бе“!

Ами, имаме! Имаме работа да имаме контингент в Ирак, в Афганистан, Босна; имаме работа да подкрепим Украйна за нейната териториална цялост и да ѝ помогнем; имаме не само работа, но и задължение да си следваме националния интерес и ясно да формулираме принципна позиция. Да, да си следваме националния интерес, а не да се извиняваме на Русия, че сме в НАТО и ЕС.

Истината е, че България никога не е била с по-гарантирана сигурност, суверенитет и позиции в международен аспект, както сега, когато е член на НАТО и ЕС; а скоро и в ОИСР.И тук е мястото да кажа, че страните от НАТО и ЕС не са ни партньори, а СЪЮЗНИЦИ!

Опитите за двойни игри, стоене на два стола, шикалкавене, неизпълнение на договорни и съюзнически отношения винаги завършват зле за държавите, които опитват такива акробатики. Примерите с   Югославия, Либия, Ирак... са достатъчни. Апропо, конкретно Югославия съществуваше, докато великите сили ѝ признаваха и поддържаха неутралитета, после и прехвалената югославска армия заедно със сръбските бандити не успяха да я спасят, макар и да я потопиха в кървава баня.

Бай Тошовските цигански номера на снишаване, шикалкавене и опити за шпагати особено в края на управлението му, изядоха първо неговата глава. Абсолютно същото стана и с Борисов наскоро.

Да не стане така, че поради много тарикатлък, малко ум и незнание на собствения си НАШ интерес, големите сили да ни използват за така наречената "разменна монета" и в един момент да се окажем пред югославски сценарий. Е, тогава много хора ще разберат с цената на смъртта, какво означава да не си знаеш интереса, защото си глупав и оценяваш родината си на няколко копейки, буквално.

НАТО няма алтернатива за България, както и ЕС няма алтернатива. Чрез НАТО САЩ е великата сила, която ВОЕННО и политически е ангажирана със защитата и гарантирането на България. В този смисъл нелепи, глупави и направо предателски са политиките прокарвани от министър Янев, в комбинация с очевидно тоталното неразбиране на ситуацията от премиера Петков.

Аз призовавам всеки един Българин да чете, да се образова както в същината на истинската българска история и интереси /четете поне Раковски, Захари Стоянов, Ботев, Левски/, така и международно право и дипломация. Също така, да игнорира руската медийна отрова, която насажда нихилизъм, комплекс за малоценност, подстрекава към българомразие и предателство към България, още и сковава всяка мисъл и воля. Става дума за нервно-лингвистично психо програмиране.


* Нарочно не публикувам името на медията за да не ѝ правя  реклама, още повече, че качеството на самата медия - извън, че е хибриден руски рупор, е с доста ниско качество.






Гласувай:
11



1. shtaparov - По "логиката" на Рус...
29.01.2022 14:36
По "логиката" на Русофилчев България трябва да кляка на всеки,който е с по-голяма армия от нас,но най-много разбира се на Путин :)
цитирай
2. nkf - По "логиката" на Рус...
29.01.2022 14:37
shtaparov написа:
По "логиката" на Русофилчев България трябва да кляка на всеки,който е с по-голяма армия от нас,но най-много разбира се на Путин :)

Точно такава е логиката на нихилистичните русофили.
цитирай
3. notfun - ....Играта е много по сложна,
29.01.2022 15:25
Войната е нелокална
и,хибридна
Арена е целият Свят!
разбира се и Космоса

Новата Червена Чума е
вече "организирана"
Потопът.разб Ударът,ще
се стовари ..откъм Китай и Сибир..и Турция и..ко,правим ?

... обърни внимание, Мартин
те, вече го пишат директно...
цитирай
4. dobrodan - Русия винаги е лъгала тези, които са се съгласявали да признаят властта й.
29.01.2022 15:28
Звучи невероятно, но е факт. Още от имперско време, та и през социалистическо, ако се осмели някоя от провинциите й да надигне глава, не я чака нищо добро.
С руската мечка може да се комуникира само ако си сложил халка на носа й.
Ако на някой не му е ясно, повтарям: според руснаците българите са славяни, живяли в земите на Русия, но я напуснали, преселили се на Балканите и забравили, че са руснаци.
Чувал съм и по-нагли глупости, но не много често.

Дивите фенове на Русията, великата и могъщата, да четат следното:

https://informnapalm.org/bg/karvava-sleda-pet-prestapleniya-na-sav/

и хубаво да си направят сметката.
Москва слезам не верит.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления за чудесния, Истинен постинг, Мартине!
30.01.2022 07:28
Русофилството е най-опасния за България подводен камък, който цели потапянето на Родината ни в руския алчен водовъртеж! А путинофилията е най-извратената негова съвременна форма!
А що се отнася до русофилите, техните скрити подбуди открай време винаги са били Отечеството ни България да стане васалитет на Русия, а те, под руска протекция, да бъдат винаги на власт и да разполагат с благата на държавата и с народа Български като със собствено, послушно стадо, което могат да доят, бият, малтретират и колят, когато им се прииска, както беше по време на любимият за всеки член на БКП съветски примитивен, русофилски комунизъм...
Хубав ден, приятелю!
цитирай
6. nkf - Войната е нелокална и, хибридна ...
30.01.2022 11:31
notfun написа:
Войната е нелокална
и,хибридна
Арена е целият Свят!
разбира се и Космоса

Новата Червена Чума е
вече "организирана"
Потопът.разб Ударът,ще
се стовари ..откъм Китай и Сибир..и Турция и..ко,правим ?

... обърни внимание, Мартин
те, вече го пишат директно...

Сигурно е така, както казваш, но аз в статията си горе имам предвид конкретни факти, засягащи строго България.
цитирай
7. nkf - Звучи невероятно, но е факт. Още от ...
30.01.2022 11:33
dobrodan написа:
Звучи невероятно, но е факт. Още от имперско време, та и през социалистическо, ако се осмели някоя от провинциите й да надигне глава, не я чака нищо добро.
С руската мечка може да се комуникира само ако си сложил халка на носа й.
Ако на някой не му е ясно, повтарям: според руснаците българите са славяни, живяли в земите на Русия, но я напуснали, преселили се на Балканите и забравили, че са руснаци.
Чувал съм и по-нагли глупости, но не много често.

Дивите фенове на Русията, великата и могъщата, да четат следното:

https://informnapalm/bg/karvava-sleda-pet-prestapleniya-na-sav/

и хубаво да си направят сметката.
Москва слезам не верит.

Никак не е невероятно, а си е света истина. Проблеми имат не само тези, които по някакъв начин са признали евентуалната им власт, но и въобще са сглупили да разговарят с тях.
цитирай
8. nkf - Русофилството е най-опасния за ...
30.01.2022 11:34
batogo написа:
Русофилството е най-опасния за България подводен камък, който цели потапянето на Родината ни в руския алчен водовъртеж! А путинофилията е най-извратената негова съвременна форма!
А що се отнася до русофилите, техните скрити подбуди открай време винаги са били Отечеството ни България да стане васалитет на Русия, а те, под руска протекция, да бъдат винаги на власт и да разполагат с благата на държавата и с народа Български като със собствено, послушно стадо, което могат да доят, бият, малтретират и колят, когато им се прииска, както беше по време на любимият за всеки член на БКП съветски примитивен, русофилски комунизъм...
Хубав ден, приятелю!

Правдиво и точно, Огняне. Поздрави и хубав ден и на теб.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2536736
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20219
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930