Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2022 11:31 - Избирателната памет на българския комунист/русофил
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2700 Коментари: 20 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Или защо слабият интелект е медицинският критерий за комунизма/русофилията

 

С началото на руската агресия срещу Украйна и особено след навлизането ѝ в крайната фаза на война,* общественото пространство е залято с особено злостна руска пропаганда, чийто рупори са местни елементи. Основният разказ на тези агитатори и проводници на руската агресия, е, разбира се, оправдателен спрямо руската страна и действията ѝ. Оправдателен, защото искат всячески да извинят, ако не могат да отрекат изцяло, руския злоумисъл, избуял на полето на самата руска имперска доктрина и отровните ѝ политически разклонения.

Така, ние слушаме и четем напоителни „геополитически анализи“ сътворявани от лица, чиято претенция е в тежък дисонанс със все по-нарастващото им объркване и кавалкада от абсурдни грешки в „експертизата“ им. От това без съмнение става ясно, че иде реч не за научна дейност и научен подход при обясняването на причините, действията и последиците в Украйна във връзка с русия, САЩ, Европа, Великобритания, Китай и т.н., а именно за нищо повече от твърдения, целящи да внушат и имплантират в българското масово съзнание руския възглед.

За тази цел пропагандаторите използват набор от средства, които имат характер на шаблони/етикети и с тях се опитват от една страна да оправдаят русия и да я представят във възможно най-добра светлина, а от друга страна – да очернят Европа, САЩ, България/разбира се/ и най-вече Украйна.  Опорните инструменти на русо-комунистите в България са базирани на припомнянето на определени, конкретни факти, които обаче са поднесени частично или напълно извадени от контекста на събитията, довели до появата на въпросните исторически факти. Ето и какви са най-популярните опорни инструменти, шаблони и етикети използвани от руските пропагандатори.

 

Русо-комунистите помнят

Бомбардировките над Югославия през март-юни 1999 г.

но  забравят, че…

                        Армията на същата тази Югославия, сръбските шовинисти, паравоенни части, местни незаконни милиции, нападнаха Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина и Косово. Бяха сринати до основи градове като Вуковар и Винковци; Сараево беше държан под обсада четири години; бяха избити стотици хиляди босненци, хървати, косовари и други. Беше предизвикана най-мащабната бежанска криза след Втората световна война в Европа.

 

Русо-комунистите помнят

Отцепването на Косово от Сърбия,

но  забравят, че…

Косово имаше  конституционен статут на автономна област, със свои собствени органи на управление, както такъв статут има и областта Воеводина. Милошевич отне автономния статут на Косово и след това започна масов геноцид срещу косовските албанци: масовите убийства и подгонването на стотици хиляди към съседните държави. При това положение Косово нямаше как да остане в рамките на Сърбия. Освен това, Косово не е присъединено/анексирано от друга държава.

Русо-комунистите помнят

Войните в Персийския залив; американската инвазия в Ирак и свалянето на Саддам Хюсейн. А също и неоткритите оръжия за масово поразяване /ОМП/, след американската окупация на Ирак,

но  забравят, че…

 Ирак, еднолично управляван от Саддам Хюсейн, нападна Иран през 1980 г. и води почти десет годишна война със стотици хиляди жертви и разрушения. Ирак нападна Кувейт, нахлувайки с военни сили. Саддам Хюсейн вършеше геноцид над иракското население, като най-жестоко страдаха кюрдите. Кюрдите бяха обгазявани и тровени с бойни отровни вещества /БОВ/. Резултатите на този вътрешен геноцид се измерват с близо 200.000 /двеста хиляди/ убити кюрди. Не случайно братовчедът на Саддам, Хюсейн Али Хасан Ал Маджид, същият и висш офицер от иракската армия имаше прякор „Али Химикът“. Наличието на химически оръжия в Ирак и тяхната употреба, е безспорен факт. Безспорен факт е, че химическите оръжия СА ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ.

 

Русо-комунистите помнят

Масовото въстание на украинците /майдана/ и свалянето на бившия президент Виктор Янукович

но  забравят, че…

Виктор Янукович дойде на власт, поемайки ангажимент и обещание да изпълнява докрай консенсуса по присъединяване на Украйна към Европейския съюз – нещо, което украинците заявиха ясно и недвусмислено още през 2004 г.. Янукович в последният момент отказа подписването на актовете по асоцииране на Украйна към ЕС, като за това беше и допълнително материално стимулира от путин с прилична сума от пет милиарда долара.

 

Русо-комунистите помнят

Американската намеса в Сирия срещу законния президент Башар Ал Асад.

но  забравят, че…

Реална американска военна намеса в Сирия няма, за разлика от пратените там руски войски, които избиха маса цивилни, изравнявайки със земята град Алепу. Проблемът в Сирия започна с масовото недоволство на сирийците срещу собствения им президент, който е не друго, а класически близкоизточен диктатор, подобен на Саддам Хюсейн, но по-лустросан и малко по-приличен. Башар Ал Асад съвсем „демократично“ наследи на поста президент баща си Хафез Ал Асад като по този начин осигури пълна личностна и семейна приемственост във властта, както и продължаването на диктатурата на социалистическата партия БААС.

 

Русо-комунистите помнят

Свалянето на законните власти в Ирак, начело със Саддам Хюсейн и опитът за детрониране на Башар Ал Ассад в Сирия, както и на оглавяваната от тях пан- арабска, социалистическа партия БААС,

но  забравят, че…
Нито в Сирия, нито в Ирак БААС е взела властта по законен начин, с избори, а с военни преврати. Хафез Ал Асад и Саддам Хюсейн са висши офицери от армиите на Сирия и Ирак. Доколко законна е една власт, взета чрез военен преврат е въпрос с еднозначен отговор.

 

Русо-комунистите помнят

Англо-американските бомбардировки над България през 1943-44 г.

но  забравят, че…
Руските военно-морски флотилии бомбардираха през 1915-1916 г. Варна, Балчик, Каварна, и които нанасят разрушения и отнемат човешки животи. Сръбските бомбардировки над България през 1941 г.; руските авиационни бомбардировки през 1942 г. над  Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица и др.

 

 

Русо-комунистите помнят

Крим се отцепи от Украйна с референдум през март 2014 г.

но  забравят, че…

Референдумът за статута на Крим се проведе, след като руски войски, без опознавателни знаци, нахлуха на територията на полуострова и завзеха насилствено властта. По признание на самия путин, тези войски са били руски. Въпросът за законността на такъв референдум е недвусмислено отрицателен. В състава на Украйна, Крим имаше специален статут и максимална автономия, като този статут никога не му е бил отнеман от украинската централна власт. Освен това, Крим не остана независима държава, а беше анексиран от русия./Виж за сравнение казусът Косово/.

 

Русо-комунистите помнят

България не проведе референдум за членство в ЕС и главно в НАТО.

но  забравят, че…

Такива референдуми не бяха необходими, защото абсолютно всички политически партии, които имаха и имат сериозна политическа тежест, имаха постигнат консенсус за членството на страната в двата съюза. Партии като: СДС, „Б“СП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ и др., за които гласуваха милиони избиратели /СДС, например, е взимало над два милиона гласа/, недвусмислено посочваха на първо място в програмите си приоритети за членство в ЕС и НАТО. Сред Българите и до ден-днешен едно мнозинство от над 70 % е твърдо подкрепящо членството ни в ЕС, а над 50% подкрепят членството ни в НАТО, като този процент, с оглед войната на русия срещу Украйна се покачи в последните седмици.

Интересно е, защо някога, „Б“КП, не е провела референдум за членството на България в СИВ и Варшавския договор?

 

Русо-комунистите помнят

Че в Европа има държави, които са неутрални, като Швейцария, Швеция, Финландия, Австрия и не членуват в НАТО. Другарите настояват ние да следваме фактически неутралитет, защото уж такива били българските /всъщност руските/ интереси.

но  забравят, че…

Когато България членуваше във Варшавския договор, никога не се обявяваше за неутралитет, когато същият Варшавски договор извършваше военни действия. Така например, България участва в нападението над Чехословакия, при военното смазване на „Пражката пролет“. България участваше плътно в абсолютно всички операции по доставки на оръжие, военни /снайперисти/ и всякаква логистика в страните борещи се за „народна демокрация“ в Африка, Латинска Америка и Азия.

 

 

Русо-комунистите помнят

Русия е изпреварила във военно отношение САЩ

но  забравят, че…

Това просто е чиста лъжа, защото: съвременните армии и оръжия са високо технологични и за да има някоя страна модерна и ефективна армия, със съответните модерни оръжия, то тази страна трябва да е технологично развита. САЩ е безспорният лидер в технологичното развитие на планетата. За илюстрация на това е достатъчно да се спомене, че именно в САЩ се разработва квантов компютър, а не в русия. Русия е бананова република, чиято икономика е типична за страни като Нигерия, Венецуела, Казахстан, Азербейджан, Либия и т.н., тоест – ресурсна икономика, а не икономика на знанието. Само Харвардският университет има годишен бюджет от 40 милиарда долара, докато парите за цялата образователна система в русия са под 40 милиарда. Факт е, че развитието на индустрии и високи технологии изискват пари. Много пари; пари, с които русия не разполага. Разбира се и човешки потенциал.

 

Русо-комунистите помнят

Русия ще се справи с настоящата си изолация и санкциите няма да ѝ навредят, защото има 600 милиарда долара резерв

но  забравят, че…

Само че, тези пари ще ѝ стигнат за има-няма половин година, ако всичките те бяха под неѝн контрол, а те не са. Поне половината са замразени, тъй като са в швейцарската банкова система.

 

Русо-комунистите помнят

Русия е победила Наполеон, Хитлер и ще победи сега

но  забравят, че…

Русия е участвала в големи коалиции със световни сили, когато е била сред победителите на Наполеон и Хитлер. Без Британия, Австрия, Прусия, Швеция, Холандия… русия никога нямаше сама да победи Наполеон. Без САЩ и Британия, и тяхната колосална помощ, русия никога нямаше да победи Хитлер. русия е побеждавала винаги в коалиция, със съюзници. Сега русия е сама срещу целия свят.

 

Русо-комунистите помнят

Русия ще победи Украйна

но  забравят, че…

Днес е петнадесети ден на войната, а руските войски са блокирани в първоначалните си зони на настъпление, в райони с дълбочина около 100-150 километра. Руските планове бяха на вторият ден от кампанията Киев да е превзет. Обаче руснаците търпят постоянни поражения и се вижда, че армията им общо взето за нищо не става.

  

Тези са основните опорни точки на русо-комунистите в последните две седмици. Разбира се опорките подлежат на допълване, но това не е необходимо, тъй като, както се вижда, дори пропагандният материал е силно изчерпен. Освен това, фрагментираните спомени на тукашните другари русо-комунисти, неспособността им да мислят и в частност - да анализират, синтезират и правят изводи; липсата на етична рамка, елементарен патриотизъм /български, разбира се/ и наличието на непомерен нихилизъм, ги прави абсолютно негодни в умствен аспект, а това значи в човешки.

Наблюдава се обаче и нещо друго, което е много интересно и много важно: русо-комунистите все по-очевидно комуникират в кресчендо, със злоба, агресия и замаяна неадекватност; наративът им е смесица от цинизъм, вулгарност и абсурдност.

Всичко това недвусмислено показва, че са загубили почва под краката си, защото с кожата си усещат, че основната им опора – русия, се срива буквално с дни.

Какво следва след крахът на русия ли…? Ами ще опитам да отгатна следващия път.

 

Слава на Украйна




Гласувай:
13



1. анонимен - Колега, само две думи стигат, за да ...
10.03.2022 11:38
Колега, само две думи стигат, за да опишеш путиноида.
антибългарин
идиот

Това е.
цитирай
2. nkf - Колега, само две думи стигат, за да ...
10.03.2022 11:45
blackgenderator написа:
Колега, само две думи стигат, за да опишеш путиноида.
антибългарин
идиот

Това е.

Така е, но идиотията им е многопластова и аз се опитвам да я посоча цялата.
цитирай
3. анонимен - Прекрасно правиш, но е невъзможно ...
10.03.2022 11:52
Прекрасно правиш, но е невъзможно да накараш путиноид да разсъждава и да анализира. Те имат само условен рефлекс - всичко хубаво на тоя свят е руско, Русия никога не греши.
Клинично луди са и е невъзможно да ги ограмотиш.
От Говедаров или Стоянчо можеш ли да искаш разум?
цитирай
4. petgrig - Така
10.03.2022 12:06
хубаво е написано, че няма какво да се добави.
цитирай
5. get - - Ако позволиш едно мое допълнение - досежно това? Синхрона в действията при бомбардировките от англо-американците със СССР?
10.03.2022 12:08
nkf написа:

Русо-комунистите помнят

Англо-американските бомбардировки над България през 1943-44 г.

но забравят, че…
Руските военно-морски флотилии бомбардираха през 1915-1916 г. Варна, Балчик, Каварна, и които нанасят разрушения и отнемат човешки животи. Сръбските бомбардировки над България през 1941 г.; руските авиационни бомбардировки през 1942 г. над Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица и др.

На Техеранската конференция(28.11.1943 г. – 1.12.1943 г.) американския президент Ф. Рузвельт успял да убеди Сталин, че една авиобаза на САЩ на територията на СССР, ще бъде от изключителна важност за провеждане при "довалкови рейдове" на американската бомбардировъчна авиация, по важните обекти на Германия и нейните сателити. Американските "Летящи крепости"(така са наричани бомбардировачите «Боинг-17» - п.м.), които след като изсипят бомбения си запас да могат да презаредят от авиобази, находящи се на територията на СССР.
И Сталин дава съгласие за провеждане на такава въздушна операция - която е известна във военната литература с името «Frantic Joe» («Неистовый/Бесния Джо/Йосиф»).
На 2 юни 1944 г. самолетната армада на 15-а въздушна армия на САЩ, в състав 130 «В-17» («Лет. крепости») и 70 истребители «П-51»(«Мустанг») начело с командващия Военно-воздушните сили на САЩ за средиземноморието генерал-лейтенант А. Ейкер се вдига във въздуха. Нанасяйки мощен бомбо-огневи удар по военни и нефтопреработващи цели(обекти), а също и по железопътните възли, в района на градовете Дебрецен, Деж и Клуж.
Въпреки очакванията на командването на германското Луфтвафе, АМЕРИКАНСКАТА ВЪЗДУШНА АРМАДАда завие и се отправи към литищата си в Италия, продължава напред. Към омакващите го съветски летища, на територията на съвременна Украйна.

- Това накратко - и за да се знае и помни?!
цитирай
6. nkf - Прекрасно правиш, но е невъзможно ...
10.03.2022 12:55
4udovi6teto написа:
Прекрасно правиш, но е невъзможно да накараш путиноид да разсъждава и да анализира. Те имат само условен рефлекс - всичко хубаво на тоя свят е руско, Русия никога не греши.
Клинично луди са и е невъзможно да ги ограмотиш.
От Говедаров или Стоянчо можеш ли да искаш разум?

Разбира се, прав си; но ако се мълчи, то тогава те ще плямпат глупостите си. Нали трябва да им се дава отпор. Моментът е критичен. Битката за умовете и душите е най-важната битка. Кой го интересува някакъв си говедарски путкинист?
цитирай
7. nkf - хубаво е написано, че няма какво да ...
10.03.2022 12:56
petgrig написа:
хубаво е написано, че няма какво да се добави.

Благодаря.
цитирай
8. nkf - Русо-комунистите помнят ...
10.03.2022 12:57
get написа:
nkf написа:

Русо-комунистите помнят

Англо-американските бомбардировки над България през 1943-44 г.

но забравят, че…
Руските военно-морски флотилии бомбардираха през 1915-1916 г. Варна, Балчик, Каварна, и които нанасят разрушения и отнемат човешки животи. Сръбските бомбардировки над България през 1941 г.; руските авиационни бомбардировки през 1942 г. над Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица и др.

На Техеранската конференция(28.11.1943 г. – 1.12.1943 г.) американския президент Ф. Рузвельт успял да убеди Сталин, че една авиобаза на САЩ на територията на СССР, ще бъде от изключителна важност за провеждане при "довалкови рейдове" на американската бомбардировъчна авиация, по важните обекти на Германия и нейните сателити. Американските "Летящи крепости"(така са наричани бомбардировачите «Боинг-17» - п.м.), които след като изсипят бомбения си запас да могат да презаредят от авиобази, находящи се на територията на СССР.
И Сталин дава съгласие за провеждане на такава въздушна операция - която е известна във военната литература с името «Frantic Joe» («Неистовый/Бесния Джо/Йосиф»).
На 2 юни 1944 г. самолетната армада на 15-а въздушна армия на САЩ, в състав 130 «В-17» («Лет. крепости») и 70 истребители «П-51»(«Мустанг») начело с командващия Военно-воздушните сили на САЩ за средиземноморието генерал-лейтенант А. Ейкер се вдига във въздуха. Нанасяйки мощен бомбо-огневи удар по военни и нефтопреработващи цели(обекти), а също и по железопътните възли, в района на градовете Дебрецен, Деж и Клуж.
Въпреки очакванията на командването на германското Луфтвафе, АМЕРИКАНСКАТА ВЪЗДУШНА АРМАДАда завие и се отправи към литищата си в Италия, продължава напред. Към омакващите го съветски летища, на територията на съвременна Украйна.

- Това накратко - и за да се знае и помни?!

Благодаря з атова важно допълнение. Определено си струва!
цитирай
9. germantiger - +
10.03.2022 13:07
това е култово, великолепно и ПРАВДИВО

убил си ги, иначе казнао ебал си ги с истината

ще го архивирам
цитирай
10. nkf - това е култово, великолепно и ПР...
10.03.2022 13:28
germantiger написа:
това е култово, великолепно и ПРАВДИВО

убил си ги, иначе казнао ебал си ги с истината

ще го архивирам

Нали, никак не е трудно да бъдат изобличени лъжите на руско-комунистическите отпадъци.
цитирай
11. batogo - !!!:))) Чест и почитания за перфектния, подробен и истинен анализ на русо-комунистическия манталитет, Мартине!
10.03.2022 15:25
Винаги съм подкрепял търсачите на Истината в чист вид, защото Тя е най-ефикасното средство за париране на русо-съвето-путинската имперска пандемия, която се опитва да разпръсква заразата си навсякъде по света, с цел да унищожи Цивилизацията и да я замени с бездуховния си, нео-феодален, маниакален путински модел на управление!
Поздравления за безупречния анализ, приятелю!
цитирай
12. kordon - Отлично попадение!
10.03.2022 16:06
Досега не съм срещал толкова всеобхватен обзор на русофилско-комунистическата митология и толкова съкрушителен удар срещу нейните основни митологически сюжети. Този материал е като взрив на атомна бомба над главите на комуноидните русофили! Те, разбира се, ще оцелеят, защото са резистентни към истината и живеят в тъмната и мръсна клоака на своето историческо невежество.

Важното е фактите и историческата логика в този текст да достигнат до умовете на онези, на които им липсват познания и поради това изпитват колебания на коя страна да застанат. Историческото ограмотяване на българите е и главната причина, заради която трябва да се громят широко тиражираните от предателите-русофили клишета на руската пропаганда.

Русофилите не могат да бъдат излекувани, защото русофилството е несъвместимо с истината и защото никой не би станал русофил, ако имаше интелектуалните способности да прозре историческата правда. Затова борбата е за умовете на младите, които трябва да разполагат с оръжие срещу пропагандните диверсии на русофилите и комунистите, и смятам, че този материал е точно такова оръжие!
цитирай
13. vmir - Точно!!!
11.03.2022 09:43
Чудесен анализ!
цитирай
14. nkf - Винаги съм подкрепял търсачите на ...
11.03.2022 13:04
batogo написа:
Винаги съм подкрепял търсачите на Истината в чист вид, защото Тя е най-ефикасното средство за париране на русо-съвето-путинската имперска пандемия, която се опитва да разпръсква заразата си навсякъде по света, с цел да унищожи Цивилизацията и да я замени с бездуховния си, нео-феодален, маниакален путински модел на управление!
Поздравления за безупречния анализ, приятелю!

Благодаря, Огняне. Това, кое казваш за истината е точно така. Именно истината е най-големият антидот срещу кремълските и комунистическите лъжи. Сега като се замисля, битката за душите минава през битката за истината.
цитирай
15. nkf - Досега не съм срещал толкова все...
11.03.2022 13:09
kordon написа:
Досега не съм срещал толкова всеобхватен обзор на русофилско-комунистическата митология и толкова съкрушителен удар срещу нейните основни митологически сюжети. Този материал е като взрив на атомна бомба над главите на комуноидните русофили! Те, разбира се, ще оцелеят, защото са резистентни към истината и живеят в тъмната и мръсна клоака на своето историческо невежество.

Важното е фактите и историческата логика в този текст да достигнат до умовете на онези, на които им липсват познания и поради това изпитват колебания на коя страна да застанат. Историческото ограмотяване на българите е и главната причина, заради която трябва да се громят широко тиражираните от предателите-русофили клишета на руската пропаганда.

Русофилите не могат да бъдат излекувани, защото русофилството е несъвместимо с истината и защото никой не би станал русофил, ако имаше интелектуалните способности да прозре историческата правда. Затова борбата е за умовете на младите, които трябва да разполагат с оръжие срещу пропагандните диверсии на русофилите и комунистите, и смятам, че този материал е точно такова оръжие!

Благодаря за оценката, но не мисля, че това, което написах, е достатъчно всеобхватно - аз само най-главните русофилски опорки. Аз не целя с този поста да повлияя на русофилите - зная, че това няма как да стане, именно, защото по своята си същност те са не просто умствено непригодни, но и заради моралното им уродство. Е, признавам, доставя ми удоволствие техния гърч и ментална безизходица. Моята цел е, доколкото ми позволяват възможностите, да помагам за изясняване на истината и по този начин да помагам на онези, които са в групата на колебаещите се. Благодаря за коментара и подкрепата.
цитирай
16. nkf - Чудесен анализ! Благодаря!
11.03.2022 13:09
vmir написа:
Чудесен анализ!

Благодаря!
цитирай
17. vencivaleri1951 - Леле,
13.03.2022 01:41
като чета коментарите и ако ги приемем за извадка, то 100% от българите са съгласни с теб Алелуя!

Все пак интелигентни ми господине Трябва и да четете , защото пишете на някои места откровенни глупости

-Ирак нападнал Иран. Вярно! Койобаче преди това въоръжи Саадам. Кой по време на тази война покани Саадам в Кемп Дейвид и го нарече приятел на САЩ. И кога този приятел на САЩ стана враг на САЩ-не беше ли когато национализира залежите на петрол и петролната индустрия? То и Иран стана враг на САШ по същата причина-изгони шаха Пахлави и национализира петрола
Впрочем преди да ударят Милошевич и него поканиха в Кем Дейвид, и с него се снимаха и клеха във вечна дружба

-За Крим
Крим също беше автономно република със свои органи на управление. Дори автономия със неограничен суверенитет, какъвто Косово нямаше. И знаеш ли кой издейства този сувуренитет. Американците, колкото и да ти е чудно
Когато Хрушчов прехвърл административно Крим към УССР има сериозни протести
и неподчинение-хората отказваха да си сменят паспортите Тогава Западът воглаве с флагмана САЩ обвиниха СССР в насилствено украинизиране на населението в Крим.
През 70 те ,вече като студент в Ленинград станах свидетел на натиска на Запада над СССР на форума в Хелзинги , когато СССР "омекна" и даде автономия на Полуострова и вече в паспортите пишеха и етническия произход-руснаци , татари, украинци, българи...Може да ви е чудно, но преди изселването на татарите и българите от Крим ,българите са по голяма етническа група от украинците.
Руски военни в Крим!? Ами кога не ги е имало? Руският черноморски флот от 200 години е там. А защо са били нащрек Ами защото се видя какво се случи в Одеса при събирането на подписи за далеч по невинно допитване-децентрализация, каквато твоят, а и всеки европейски град имат. И пак за Крим Наясно ли си , че в Севастопол не се избираше кмет, а се назначаваше от Киев. И това се случи, след като нито един украинец не беше избран за съветник Грък избраха, украинец-не
Поздрави цензоре
цитирай
18. nkf - Другарю съветский чалавек, по и...
13.03.2022 13:43
Другарю съветский чалавек, по изключение ти пускам глупавия коментар, който, всъщност, е нищо друго, освен поредното скудоумие, лигавене и манифестация на wanna be интелектуализъм. Да, на вас, съветските чалавеци, вече не бива да се дава никаква трибуна. Сега, да допълня и нещо друго - не върви на цървул, да ми държи поучителен тон: у партизански отпадъци дори обущата си не бих изтрил. Така, глупако, каквото съм казал в статията си са абсолютни ФАКТИ. Сега чети внимателно. Национализацията на петролната компания в Иран е през 1951 г., по решение на иранския меджлис /народно събрание/ и е извършено от доктор Мохамед Мосадек. Национализирана е частната компания с фирма "Английско-персийска петролна компания". Доктор Мосадек е назначен за премиер от Шаха Реза Пахлави. След национализацията от 1951 г. Мосадек е свален с държавен преврат, а шахът е на власт чак до 1979 г. Можеш ли да смяташ колко години има между 1951 и 1979 г? Шахът е силен съюзник на Запада преди и след отстраняването Мосадек. Шахът го свалят от трона с левичарско-ислямската революция оглавявана от Хомейни. Хомейни превръща Иран от американски съюзник във враг. Така че, умньо, нито американците са имали интерес да свалят Шаха, нито пък те са го свалили. Като казвам, че вие, червените, страдатае от остър интелектуален дефицит - вярно е. Ти не си в състояние да анализираш факти и да ги синтезираш, правейки изводи. Толкова за Иран. Къде е канен Саддам Хюсейн - баасист, превратаджия, масов убиец и военнопрестъпник, няма значение. То и твоят настоящ идол, късопишковецът путин е бил канен къде ли не, но това не значи, че не именно той започна войната срещу Украйна през 2014 г. Факт е, че Саддам нападна Иран; нападна Кувейт и извърши страхотен геноцид срещу кюрдите и шиитите в Ирак и използва оръжия за масово поразяване ОМП. Умньо, знаеш ли какво е неограничен суверенитет, м? хе-хе. Няма такова понятие "неограничен суверенитет". Има ограничен суверенитет, но неограничен - не. Крим е в рамките на Украйна с
цитирай
19. nkf - особен статут, но Крим е под суве...
13.03.2022 13:50
особен статут, но Крим е под суверенитета на Украйна. Суверенитетът е неделим в една държава, така че тъпотията за "неограничения суверенитет на Крим" не я казвай никъде другаде и никога повече, че ще ти се смеят и уличните котки. Факт е, че Крим беше нападнат и анексиран от русия. Същата русия, която правно се задължи с будапещенския договор да бъде ГАРАНТ на териториалната цялост и суверенитет на Украйна. В поста си посочвам разликите между случаят с Косово и Крим. Разлика, която полираните Ви червени мозъчета не са в състояние да направят. Кой-какво е правил в рамките на СССР няма никакво значение. Важното е, че от разпада му се роди независима, международно призната държава Украйна, с признати и неоспорвани граници. Същите граници бяха нарушени с военна сила от русия. Факт! В България, умньо" реална и формална децентрализация няма, така че не знам какво бълнуваш тук по тази тема. Ти въобще не познаваш законодателството, другарю. Така че, гледай си цървулите и не се занимавай с неща, от които нищо не разбираш. Как беше: "Не по-високо от обущата, обущарю".
цитирай
20. nkf - И последно, другарю валериев. Да, ...
13.03.2022 13:54
И последно, другарю валериев. Да, Българите сме на страната на Украйна и поради това, пишещите тук подкрепят написаното. Вие, червените съветски отпадъци, сте на страната на престъпниците от москва, но вие, така или иначе, никога не сте били Българи, няма и да бъдете. Добре е че сте малко, има-няма 15 %. Толкова по този въпрос.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523776
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031