Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2022 15:56 - Украйна воюва за България
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3654 Коментари: 13 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 И не само…

 

Или как географската карта разкрива цялата истина.

 

 

На 42-тия ден от войната на русия срещу Украйна, може да се изясня защо украинците всъщност наистина воюват за цяла Европа и още повече за страните от Централна и Източна Европа, и особено за България.

Първоначалният план на руснаците да окупират цяла Украйна за три дни и да достигнат сърцето на Централна Европа, там където се събират границите на Украйна с Полша, Словакия, Унгария и Румъния и по този начин да поставят пред свършен факт ЕС, НАТО, Великобритания и САЩ се провали грандиозно. Отначало, ако руснаците не са имали план „Б“, то в момента вече го имат. Този план „Б“ включва програмата минимум, която кремълският джуджак изисква от ватниците, а тя е: задържане на Източна Украйна с цялото й черноморско крайбрежие. Готвената втора руска офанзива в Украйна има точно такава цел. 

Защо обаче на руснаците е необходимо И украинското черноморско крайбрежие? Отговорът е много лесен - причината е в имперската доктрина на русия, която е от времето на петър първи и има за геополитическа цел да превърне Черно море в „руско езеро“; да завземе проливите Босфора и Драданели, заедно с Цариград.

За да стане обаче Черно море „руско езеро“ трябва освен литораланите зони, но и териториите на около 150-200 километра навътре в сушата около морето да бъдат завладени от русия. Това означава откъсване на крайбрежните територии на черноморските държави. Така, в изпълнение на тази имперска доктрина, русия нападна Грузия през 2008 г. и откъсна Осетия и Абхазия, а последната област е точно крайбрежна. Конкретно за България тази имперска доктрина предвижда българското черноморско крайбрежие до Сливен и Ямбол да бъде руско, а останалата част от страната да бъде предадена на сърбия и гърция. Наистина, тези руски планове не са се осъществили по различни причини, но имперската доктрина на русия е валидна и до ден-днешен. Ако руснаците превземат украинските брегове, те не само ще откъснат останалата част Украйна от морето, но реално ще превърнат половината Черно море в руско езеро и по суша ще опрат до Северна Добруджа. Тогава руснаците ще увеличат неимоверно прекия натиск върху Румъния и България като проблемът на България са руските колонизатори, които НИКАК НЕ СЛУЧАЙНО са съсредоточени основно по морето. Нали не забравяме думите на руския депутат толстой: „Изкупихме половината България, сега ще купим и останалата част“. Окажат ли се до Северна Добруджа, руснаците ще предизвикат всевъзможни размирици в България, целейки военно нахлуване в страната с най-различни фалшиви претексти, точно както в Украйна. Ще се окаже, че българските нацисти тероризират „мирното руско население“. Това би довело до колапс на страната и вероятно окончателно заличаване на Българите като етнос и култура. За Европа ще доведе до огромна геополитическа дестабилизация.

Унищожението на руската армия в Украйна ще препречи за много десетилетия напред осъществяването на тези руски имперски амбиции, а унищожаването на русия като държава, окончателно ще премахне тази заплаха.

 

Ето нагледно за какво става дума:

 image

 източник на изображението wikipedia

image
иИзточник на изображението CNN /30 march 2022/

image
Източник на изображението: BBC London.

Положителното е – и това е спасително за нас, - че не само русия разбира геополитическия смисъл на това, което върши. Разбират го дори по добре от нея и във Вашингтон, и в Лондон, и в Брюксел, а със сигурност и в Пекин и Токио. За нас най-важни са обаче Великите Съединени Американски Щати J и НАТО, плюс Великобритания и ЕС. Няма друг гарант за териториалната цялост и сигурността на България освен САЩ и НАТО. В този смисъл тук трябва час по-скоро да има постоянно присъстващи американски войски, както и да се разположи военна техника; да се създадат истински американски военни бази и да се разположи по българското крайбрежие сериозно оръжие. България трябва да приеме на своя територия американско ядрено оръжие, което би могло да се предислоцира от базата „Инджирлик“, Турция, което ядрено оръжие ще бъде възпиращо всякакви руски планове за разкъсването и унищожението на България.

Освен това, крайно време е вече да се изпрати и българско оръжие на Украйна, защото тя наистина воюва и за нас, за България.


П.С.
Ето и шепата идиотизирани предатели от Израждане, подкрепящи руските планове и желаещи унищожението не само на Украйна, но и на България! Жалка измет!

image




Гласувай:
14



1. nkf - Още по темета за имперската докт...
10.04.2022 15:57
Още по темета за имперската доктрина на русия от времето на петър първи. https://nkf.blog/politika/2021/10/21/petyr-veliki-osnovatelia-na-imperiiata-na-zloto.1785054
цитирай
2. анонимен - Тия изроди от снимката искат точно ...
10.04.2022 16:41
Тия изроди от снимката искат точно това - Путин да ни нападне. Коментирам в сайтовете Гласове, Афера и Факти и всеки ден се сблъсква с такива гадове, които призовават Путлер да ни нападне.
А това ослушване за изпращането на военна помощ за Украйна вече е жалко.
И другата седмица ако не стане, значи всички са боклуци
цитирай
3. nkf - Тия изроди от снимката искат точно ...
10.04.2022 17:08
blackputinator написа:
Тия изроди от снимката искат точно това - Путин да ни нападне. Коментирам в сайтовете Гласове, Афера и Факти и всеки ден се сблъсква с такива гадове, които призовават Путлер да ни нападне.
А това ослушване за изпращането на военна помощ за Украйна вече е жалко.
И другата седмица ако не стане, значи всички са боклуци

Така е, точно това искат, макар и едва ли всички съзнателно го искат. Но това са русо-комунистите - те никога не са били Българи и много мразят България и Българите. Иначе, в мрежата, има страшно много тролове. Не разбирам, защо си причиняваш това, да посещаваш медийни клоаки като явор слагачков отходната яма?
цитирай
4. notfun - ..... много точен и много страшен сценарий...
10.04.2022 17:14
.... както винаги за огромно съжаление Руската шпионска агентура. са навлезли дълбоко в българското общество
и държавно управление. и оттам използват всякакви креатури и мерзки планове.за да
осъществяват пъклените си. завоевателни Имперски интересои...
Точно.лидерът. от т. н. партия Израждане. е от този стратегически край. Северна Добруджа
където съм родена и отраснала и аз..
Изпитвам безкрайна неприязън и дълбока ненавист към българските предатели..които нехаят..
вие сте национални предатели.
и престъпници...
Бог ще ви съди..
цитирай
5. librarian - nkf, привет! :-)
10.04.2022 17:35
Малко разностранно. :-)
Първо за това сборище от идиоти на снимката. В СТОТИЦИ ПЪТИ СА ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИЗЛЯЗОХА В ПОДКРЕПА НА УКРАИНА! Да не говорим, че май във Ваш пост по-назад се вижда каква част от тях са от онази група с да е говорим за цвят на кожата, а мирис, която срещу 20 лева и 3 кебапчета отиват на какъвто и да е "митинг"!
Второ за имперските мераци на Русия, които не са от вчера и по едно време са били дори факт. Достатъчен е споменът какво е било положението по това време, когато Русия в лицето на СССР е владяла пряко или косвено много от тези, които и сега напира да владее!
Е да, тези, които не са свикнали да успяват на базата на образование, получено при равни условия и след това труд, труд и много труд, а на базата на партийни подаяния основно като "слушалки" и "певци", те няма как да не искат отново онова време! То е лесно! Трябва само да нямаш скрупули! А ние виждаме, че те нямат!!

ПП: И, nkf, нали "съм" Стар, та ще изправим една "неправда"! :-):-)
цитирай
6. dobrodan - Не е като да не си прав.
10.04.2022 18:02
Мисля си все пак... отново ще се окажем разменна монета.
Никой няма интерес от съществуването на България освен нас.
Преселилите се в България руснаци научават български език за разлика от едновремешните, раждат по няколко деца за разлика от българите и може да излезе накрая, че петата колона са наши потомствени сънародници, а не новодошлите.
Едва ли са дошли у нас да вдигат въстания и да искат автономия:):):). Предполагам, че в Русия е много хубаво и са искали да намерят поне някаква пречка като стимул за развитие:).
цитирай
7. petgrig - Да.
10.04.2022 19:36
Мераците са едно, реалностите друго. Видя се как рухнаха легендите за "магучая и легендарная" и след като изяде як пердах от украинците май ще си събере парцалките и ще прибере обратно жалките си останки.
цитирай
8. saankii - Войната.е най ,,големият' гешефт,,..
10.04.2022 20:02
и,никой.от тези.които го движат
нямат ,,интереса,,.да го...
прекъснат...скоро..

съжаляам за тези думи.
Юлия


цитирай
9. nkf - . . . . както винаги за огромно съж...
10.04.2022 20:05
notfun написа:
.... както винаги за огромно съжаление Руската шпионска агентура. са навлезли дълбоко в българското общество
и държавно управление. и оттам използват всякакви креатури и мерзки планове.за да
осъществяват пъклените си. завоевателни Имперски интересои...
Точно.лидерът. от т. н. партия Израждане. е от този стратегически край. Северна Добруджа
където съм родена и отраснала и аз..
Изпитвам безкрайна неприязън и дълбока ненавист към българските предатели..които нехаят..
вие сте национални предатели.
и престъпници...
Бог ще ви съди..

Здравей, Юлия и благодаря за съпричастността, загрижеността и искрената емоция. Наистина, положението е критично в момента, но и по принцип е опасно за нас, защото изобщо русия не желае да има никаква България и никакви Българи. Да, желанието да се разкъса България и една част да стане руска, а останалото да се раздаде на съседите /сърбия и гърция най-вече/ е факт и има многобройни документи свидетелстващи за това. Опасявам се, че копейкин не е толкова опасен, понеже е видим, а и русофилите в България са малцинство. Несравнимо по-опасни са дълбоко ешалонираните руски агенти, които са легендирани като "евроатлантици". Трябва да внимаваме много. Едиствената ни опора и реална защита и гаранция са нашите атлантически съюзници - САЩ и Британия, плюс НАТО. Всичко останало е глупост и е от лукавия.
цитирай
10. nkf - Малко разностранно. :-) Първо за ...
10.04.2022 20:09
librarian написа:
Малко разностранно. :-)
Първо за това сборище от идиоти на снимката. В СТОТИЦИ ПЪТИ СА ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИЗЛЯЗОХА В ПОДКРЕПА НА УКРАИНА! Да не говорим, че май във Ваш пост по-назад се вижда каква част от тях са от онази група с да е говорим за цвят на кожата, а мирис, която срещу 20 лева и 3 кебапчета отиват на какъвто и да е "митинг"!
Второ за имперските мераци на Русия, които не са от вчера и по едно време са били дори факт. Достатъчен е споменът какво е било положението по това време, когато Русия в лицето на СССР е владяла пряко или косвено много от тези, които и сега напира да владее!
Е да, тези, които не са свикнали да успяват на базата на образование, получено при равни условия и след това труд, труд и много труд, а на базата на партийни подаяния основно като "слушалки" и "певци", те няма как да не искат отново онова време! То е лесно! Трябва само да нямаш скрупули! А ние виждаме, че те нямат!!

ПП: И, nkf, нали "съм" Стар, та ще изправим една "неправда"! :-):-)

Така е, русо-комунистите са малцинство в България, а лумпените и циганите на копейкин дори не заслужават коментар. По-важното обаче е, че руснаците имат ешалонирани агенти, които са легендирани като "евроатлантици" - и те са далеч по-опасни. От друга страна в имперските планове на русия по дефиниция няма място за никаква България и никакви Българи. Нещата са наистина много сериозни и пак повтарям - добре, че са САЩ и НАТО!
цитирай
11. nkf - Мисля си все пак. . . отново ще се о...
10.04.2022 20:15
dobrodan написа:
Мисля си все пак... отново ще се окажем разменна монета.
Никой няма интерес от съществуването на България освен нас.
Преселилите се в България руснаци научават български език за разлика от едновремешните, раждат по няколко деца за разлика от българите и може да излезе накрая, че петата колона са наши потомствени сънародници, а не новодошлите.
Едва ли са дошли у нас да вдигат въстания и да искат автономия:):):). Предполагам, че в Русия е много хубаво и са искали да намерят поне някаква пречка като стимул за развитие:).

Исторически не си прав, а и в настоящия аспек - пак, имам предвид твърдението ти, че, цитирам "никой няма интерес от съществуването на България". За русия със сигурност е така, за някои други - също; но Европа? САЩ? Зная много, да не кажа достатъчно за руснаците по морето и мога да кажа, че и тук си относително прав. Повечето руски колонисти тук нямат деца, защото в преобладаващата си част са пенсионирани военни, милиционери КГБ-шници, бандити или "бизнесмени" свързани с ФСБ и определено като се имат предвид характеристиките на това как живеят тук, как пребивават, какво правят - те в голямата си част са на мисия тук. Сега обаче нещата се променят.
цитирай
12. nkf - Мераците са едно, реалностите д...
10.04.2022 20:28
petgrig написа:
Мераците са едно, реалностите друго. Видя се как рухнаха легендите за "магучая и легендарная" и след като изяде як пердах от украинците май ще си събере парцалките и ще прибере обратно жалките си останки.

Така е, яде пердах и се видя какво представлява армията на русия - пияници, некадърници, страхливци, крадци, изнасилвачи и лумпени. Войната обаче все още не е свършила.
цитирай
13. librarian - Сега вече ще се караме!!!!! :-):-):-)
10.04.2022 20:31
nkf написа:
Нещата са наистина много сериозни и пак повтарям - добре, че са САЩ и НАТО!

Какво е това САЩ??!!!!! Пише се Съединени американски щати!! Дори отпред задължително трябва да има ВЕЛИКИТЕ!! :-):-)
цитирай
14. nkf - Нещата са наистина много сериозни и ...
10.04.2022 20:56
librarian написа:
nkf написа:
Нещата са наистина много сериозни и пак повтарям - добре, че са САЩ и НАТО!

Какво е това САЩ??!!!!! Пише се Съединени американски щати!! Дори отпред задължително трябва да има ВЕЛИКИТЕ!! :-):-)

Сакън! Никакви караници! Посипвам си главата с пепел веднага! :)
цитирай
15. librarian - :-)
10.04.2022 21:32
nkf написа:
librarian написа:
nkf написа:
Нещата са наистина много сериозни и пак повтарям - добре, че са САЩ и НАТО!

Какво е това САЩ??!!!!! Пише се Съединени американски щати!! Дори отпред задължително трябва да има ВЕЛИКИТЕ!! :-):-)

Сакън! Никакви караници! Посипвам си главата с пепел веднага! :)

:-):-)

Но наминах за друго:
Вие в заглавието: "Украйна воюва за България"
Аз днес на лични до един съблогер: Тази война не е за Украина! Тази война е да оцелеят ценностите! Затова и трябва да се "бием" поне там, където можем, както можем и колкото можем!
цитирай
16. getmans1 - nkf - Знам, че не ме харесваш но аз те ...
10.04.2022 23:00
nkf - Знам, че не ме харесваш но аз те поздравявам за този постинг. НО.

Но и Запада носи огромна отговорност за случващото се, трябваше още от самото начало в първият мандат да ПУТИН да му покаже къде му е мястото, защото.

Защото тази КГБ-ска шайка още в първият мандат на Путин беше „заклещила„ Европа в капан ... Тогава САЩ поеха отговорноста и още няколко „пудела„ помнош ли за кои години става въпрос ...

Спомняш ли за кои събития става въпрос, а„

И въпреки това през цялото това време цената на петрола расте ... ХИЛЯДИ ПЪТИ ГО ГО КАЗАХ ... ТОВА Е МОМЕНТА КОГОТО ЗАПАДА НАИСТИНА ПОДАДЕ РЪКА на Русия - това са годините когато едните от пустинята направиха Райски градини а Русия ... направи ракети .... И това е грехът на Запада, проспа този този момент - НЕ ОЦЕНИ, че смяната пУТИН - Медведев - Путин е ... клопка ... в която за голямо мое съжаление .......


цитирай
17. batogo - !!!:))) Точно такива са отколешните намерения на империята на Zлото, Мартине!
13.04.2022 11:09
Нашенските червени продажници разпродадоха черноморието на руски олигарси, за да си осигурят своя мизерен властови контрол, ако този сценарий бъде допуснато да се осъществи...
Чест и почитания за събуждащия постинг, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2536234
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20219
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930