Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2023 17:04 - ЮЛСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ДАЙДЖЕСТ И МУЗИКА В НЕДЕЛЯ СЛЕДОБЕД
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 13227 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 27.07.2023 22:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Месецът клони към своя край, бележейки началото на разгара на лятото, но значимите политически събития значително изпревариха календарното време, а температурата им категорично надхвърли  „Церберово-харонската“ жега, изгаряща Южна и Централна Европа. Разбира се, експозето ми е фокусирано само към значимите и определящи събития през месеца, а те не са чак толкова много; така че краткостта на текста в никакъв случай няма да страда от липса на смислова консистентност.

 

        По календарен ред започвам с посещението на президента на свободна Украйна Володимир Зеленски в България. Всички малко или много станахме свидетели на тази визита, тъй като медийното ѝ отразяване беше масово. И с основание! Поради това няма да преразказвам събитието, но ще посоча неговото значение и последици. Преди това обаче искам да подчертая, че Национална служба охрана си свърши перфектно работата предвид цялостната ситуация с войната на русия срещу Украйна и обстоятелството, че именно президентът на Украйна посети България.

Първа както символна, така и напълно реално значима последица от посещението на президента Зеленски в България е, че това е втората, след Полша, страна от инициативата „Триморие“ и в източния фланг на НАТО, посетена от него. В дипломацията тези на пръв поглед нищо незначещи и по правило оставащи незабелязани от масовата публика знаци имат голямо значение.

От геополитическа гледна точка беше съвсем ясно посочена ролята на България като един от трите най-важни стълба, на които е изградено „Триморието“, а именно Полша, Румъния и България. Уточнявам, че в тази организация водеща сила е Полша и не би могло да бъде по друг начин. Пак в същия смисъл беше потвърдена ролята на България като един от основните логистични центрове и снабдители на Украйна с боеприпаси и оръжие като цяло. Наред с това е и потвърдената от множество сериозни източници информация, че България е снабдявала още в първите критични моменти на руското нападение Украйна с необходимите горива и оръжие.

Това без никакво съмнение нарежда България на страната не просто на победителите, но най-вече на моралната страна. За пръв път след 1918 г., 1944 г. и 1989 г., страната ни НЕ Е В ЛАГЕРА НА ЗАГУБИЛИТЕ. Поради тази причина, следва да се каже добра дума за настоящия политически елит, за когото иначе аз винаги съм добавял едно „Прости Боже“. Този път обаче не е така. Тук няма да описвам какво се случва по начало с държавите оказали се на страната на загубилите. Все пак историята изобилства от примери. Нека онези „патриоти“, веещи руски знамена и с пяна на уста псуващи всеки, който не се кланя на путин, се замислят – макар че аз съм убеден, че не могат – и си отговорят на въпроса: искат ли България, за която те иначе декларативно милеят, да бъде една маргинализирана, изолирана и изоставена от съюзниците ни в НАТО и ЕС държава. По едно стечение на обстоятелствата нашите съюзници в ЕС и НАТО са и най-силните в света икономически, технологични и във военно отношение държави.

Да, такава маргинализация ще се случи, ако да речем разбиранията за политика на същества като радев и костадинов се превърнат в реалност.

 

        Друг резултат от посещението на украинския президент е, че България имаше възможност да артикулира ясно пред целия свят своята недвусмислена позиция на подкрепа за Украйна като това намери своите измерения и в твърдата подкрепа за присъединяване на Украйна към НАТО и продажбата на тъй наречените „реактори“ за Белене, както и останалата военна и техническа помощ. Другарката Нинова се скъса да реве с крокодилски сълзи, че продажбата на тези „Реактори“ увреждал българския интерес. Нещо повече – било извършено предателство. Другарката Нинова обаче не иска да каже, че проектът „Белене“ е признат за неосъществим още по живково време; другарката Нинова не иска да признае, че този проект е нищо повече от една страховита корупционна яма, чрез която се източват милиарди евро от българския държавен бюджет, заминаващи в посока русия и джобовете на тукашната крупна енергийна мафия, чийто представители до един са от тежък комунистически произход, членове на „Б“КП/“Б“СП, като другаря Румен Овчаров, който като минимум е милионер.

Тук трябва да кажа нещо на другарката Нинова, което вероятно ще я учуди: Гранд корупцията в България, идеща без никакво съмнение от русия, НЕ Е никакъв български национален интерес; източването на милиарди евро от българския данъкоплатец и европейските фондове от страна на русия и тукашните ѝ мафиоти като Румен Овчаров, Първанов, Манчев и т.н. НЕ Е никакъв български национален интерес. Българският национален интерес е тези кражби да се прекратят!

      На следващо място, но не по значение, е, че България има ясна възможност да се присъедини към Еврозоната /от изключително значение за страната/ и Шенгенското споразумение, с което реално ще завърши евроинтеграцията на страната ни.

Тоест, изчезва реалната опасност България да бъде нещо като сива зона в регион като балканския в настоящата ситуация. Ако не е известно на тукашните русофили, комунисти, пишман путински патриоти, путинофили и т.н. умствено несъстоятелна фауна, то ще им кажа, че светът се разделя на организационни клъстери и държави –особено намиращи се във възлови региони като Балканите да речем – останали извън организационните клъстери са заплашени дори от изчезване. Да давам ли примери?

       Всичко това разкри и нещо друго, което също е важно. Видя се пълната несъстоятелност на един тежко необразован човечец, чиито личностни дефиците не позволяват да излезе от комплексираното маломерие на селски интригант и тарикатеещ глупак. Става въпрос за съществото румен радев.

Да, явно наистина имаме руска къртица на президентския пост, чиято задача е да докара страната до състояние на вътрешен хаос и реална криза. Същият е нарушил поне два пъти Конституцията на България и поради това не мога да се начудя защо все още не е започнала процедура по отстраняването на това лице от президентския пост!

      Освен това, видя се и пълната несъстоятелност на руската пета колона в България, в лицето на варненския копанарин копейкин и подопечната му „Възраждане“, нинова и… май това са. Петнадеситина процента тежки маргинали с образователни и социални проблеми; същества протестиращи само срещу заплащане и подаяние от сандвич и вода. В този смисъл искам да попитам: къде бяха десетките и стотици хиляди поддръжници на путинова русия, които да залеят с митинги и демонстрации булевардите на София при посещението на президента Зеленски? Нямаше ги! Защо!? Видя се тяхното морално падение, свиване пълно объркване.

После!

 

       Срещата на страните членки на НАТО в литовската столица Вилнюс. Поредно поражение за путинова русия. Швеция получи одобрението на Ердоган за членство в НАТО, а путинският пудел орбан дори не посмя да каже и гък срещу членството на Швеция. Така Балтика стана НАТОвско море. Путин искаше НАТО да се оттегли до там, където е било през 1997 г, тоест да изключи държави от редицата на членовете си, но получи точно обратното – традиционно неутралните Финландия и Швеция влязоха в НАТО. НАТО се разшири! И НЕЩО ПОВЕЧЕ; НЕЩО МНОГО ВАЖНО:

На срещата във Вилнюс участваха правителствени представители на Япония, Австралия, Южна Корея и Нова Зеландия. Това е началото на глобален пакт за сигурност и сътрудничество, надхвърлящ региона на Северния Атлантик /Европа, САЩ и Канада/. Не зная дали Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония ще станат членове на НАТО или ще се формира някаква друга организационна форма, но все по-тясното, координирано сътрудничество на тези държави с Европа и Америка е вече факт.

А някои плямпаха за някакви БРИКСове! Ха!

Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония имат общо население от около 200 милиона души, площ от около осем милиона и половина квадратни километра и са в топ 10 на най-силните и високо технологични икономики в света. Тези страни реално препотвърдиха и засилиха връзките си с Евросъюза, САЩ, Канада и НАТО. Япония, Австралия и Южна Корея – но най-вече Япония – оказват силна военна подкрепа за Украйна. Горкият японски император, горкият японски премиер, нямат си славяновски цървул, който да им обясни, че се въвличат във война и т.н. пропагандни опорки от руското посолство. Ами Южна Корея, която също изпраща оръжие на Украйна?

 

     По-горе споменах, че след визитата на Зеленски и ясно заявените приоритети и препотвърдени ангажименти на българската държава, реалното членство в Шенген и Еврозоната са на „една ръка разстояние“. Буквално е въпрос на месеци. Освен това бяха направени допълнителни стъпки, които показват, че не става въпрос за декларативни намерения. Първо, беше преизбран старият говерньор на БНБ Димитър Радев, който е силен привърженик на членството на България в Еврозоната. Това гарантира, че процесът на подготовка ще продължи и ако всичко е наред, през 2025 година – ако може и по-рано, но не ми се вярва – България ще бъде част от Еврозоната. Второ, беше отменена концесията на „Лукойл“ на пристанище Росенец. Петролното пристанище „Росенец“ се беше превърнало в една NO GO ZONE, където не просто българската държава не можеше да влезе чрез своите органи, но и въобще български крак не можеше да припари там. Нека напомнп, че генерал Ваньо Танов скоропостижно си отиде от този свят, когато реши да сложи контрол върху това какво внася в България „Лукойл“, какво продава и колко данъци плаща в държавния бюджет. КГБ ликвидира този смел човек, който беше решил съвестно да си върши работата, за която е назначен, и която му е възложена по Конституция и закон. Реално птеролното пристанище беше една окупирана от русия българска територия, превърната в руски ексклав. Зона намираща се на няколко километра от военноморска база „Атия“; зона, контролираща входа и изхода на бургаския залив; зона, охранявана от руснаци. При това положение как да влезем в Шенген? Е, на всичко това Парламентът сложи край. Росенец е отново част от суверенната българска територия и под контрола на българската държава.

Същото, по всичко личи, че ще се случи и с другия руски ексклав – окупирана от русия българска територия – Камчия или СОК „Камчия“. Да, там си има табели, на които на руски е написано, че българи не се допускат на плажа, а и въобще в района.

Чудя се, копейкаджийските „патриоти“ не ги ли знаят тези неща? Или руските знамена им пречат? Казвам, че „по всичко личи“, защото реално там руснаците са прекратили дейността и явно с еготвят да се изнасят от „Камчия“.

Аз бих добавил, че ДАНС, МВР, НАП, трябва да започне цялостен преглед и проверки на руснаците на територията на България. Да се види какви са, защо са тук, плащат ли данъци, с какво се занимават, с кого са свързани и т.н.

От личен опит зная, че една много голяма част от руснаците в България са свързани с руското министерство на отбраната, на вътрешните работи, КГБ и организираната престъпност /тоест пак са свързани с КГБ и МВР/. Тоест, в България има внесена една армия, която… Всъщност, каква е целта на една армия?

Тези руснаци са колонисти, те не са обикновени летовници и туристи. Това го каза в прав текст още през 2016 г. идиотът петър толстой, сега пак го повтори.

Целта на русия е Черно море да бъде руско езеро, затова на нея ѝ трябват крайбрежните зони; затова русия нападна Грузия и окупира Абхазия; затова русия нападна Украйна и се опитва да й вземе черноморските брегове; затова русия заселва усилено колонисти в България. Очевидно е, че се налага конфискуване на имоти, експулсации, отнемане на разрешения за постоянно пребиваване и вече дадени гражданства.

Като минимум следва да се редуцират дипломатическите отношения с русия до санитарен минимум: да се закрият консулствата във Варна и Пловдив и особено всички почетни консулства като това в Бургас.. Персоналът на руската дипломатическа мисия в България да бъде сведен до броя на българските дипломати в москва. Да бъдат закрито всички руски информационни и културни центрове, защото те са свърталища на руски ченгета и мафиоти; да бъде закрит културния център на България в Москва, защото от него няма никакъв смисъл. Това е като минимум! Лично аз смятам, и то с основание, че скъсването изобщо на дипломатически отношения с русия е най-разумно и обосновано: ние нямаме никаква изгода от тези отношения, а инкасираме само щети и загуби.

Стоките и услугите, които изнася България към русия са от порядъка на 200-250 максимум до 300 милиона лева. В това отношение Канада се явява далеч по-важен търговски партньор, още повече, че салдото ни с Канада е положително, а това с русия – не. Тоест, от търговията с русия, доколкото я има, не печелим!

 

     Тези дойде новина, че путин няма да посети срещата на БРИКС в Република Южна Африка, защото министерството на правосъдието на африканската държава е решило да приведе в изпълнение заповедта за ареста му, издадена от Международния наказателен съд в Хага. При това положение човек се чуди как точно да се смее. Путин, който е хвален като стратег, непукист, мъжкар и т.н. от пропагандоните му, се показва и действа като обикновен глупак, страхливец, некадърник и нищожество. Той, разбира се, е точно такъв, че и повече. Е, нали не му пукаше от МНС в Хага? Нали никой не можел да го пипне? Оказа се, че това въобще не е така. На путин му пука от МНС в Хага, та чак късите му крачета треперят. На РЮА, начело с президента ѝ Сирил Рамафоса никак не им пука от заплахите, че русия евентуално щяла да им обяви война. А и каква стана тя? – Уж БРИКовете щяха да събарят Долара, НАТО, САЩ, ЕС, Еврото, пък се оказа, че нито едно от тези неща няма как да станат. Нещо повече – заплашват да се изпоарестуват.

Така е в страните от Третия свят – казвам го в буквалния и преносния смисъл. Да, защото и Бразилия, и Китай, и РЮА, и Индия, а най-вече русийката са бедни страни от третия свят, в които голяма част от населението им не познават, не ползват и нямат дори ВЪНШНИ ТОАЛЕТНИ. За русия това е абсолютен факт, какво ли е в Индия…

 

Няколко финални думи по темата. Руските пропагандони тръбят как ЕС, САЩ, НАТО и т.н. отиват към заника си, разпадат се, в криза са и т.н. Нищо от това не е вярно. Кризите се проявяват циклично в системите на капиталистическите икономики и това е нормално. Достатъчно е да си спомним голямата криза от 20-те години на 20-ти век; кризите през 70-те; през 2008 и т.н. Западният алианс, към който принадлежи и България, се засилва и консолидира, а САЩ навлиза в най-силна лидерска позиция. Който чете/слуша наистина сериозните източници, създаващи тенденциите на геополитиката на САЩ, знае това, който слуша идиотите Вацев, Марков, Иво-Идиота-Христов и Чуков, пасе патки и приказва глупости.

Хубавото е, че този път САЩ са твърдо решени да изхвърлят руския октопод от България и за петата колона ще става наистина много страшно. Слава Богу, основните геополитически интереси на Съединените Американски Щати съвпадат с тези на България.

Да му мислят обаче тези, натоварили се на руското влакче. Те всъщност вече изпищяха, защото се оказа, че са включени в една не малка листа на сайта „Миротворец“! Един лечител на хамстери и руски ибрик, не можеше да си сдържа нервите и истериката от този факт.

Така е, другари, сблъсъкът е геополитически, а когато е такъв прошка няма, затриват се без никакви колебания хора, цели елити. Та вас, рублевите патриоти, ли ще отмине горчивата чаша? Мислите си като мишчици – хем да обслужвате русия и да получавате пари от нея, хем някак си да минете между капките и да останете на сухо? Ех, мишоци с маломерни мозъчета. Не, няма да стане така този път; няма да се пребоядисате! Мишите ви сърчица и дребни черни душици няма да се скрият.  Освен това, нека знаете, че не само вие можете да правите списъци. Апропо, къде бяхте, когато копанарина костадинов плашише с концлагери или Христо Грозев попадна в аналогичен, но руски списък? Къде беяха всички тези „честни журналисти“ като помиярите дачков, гайтанджиева, нещото дърев или идиотите от бургаския „Флагман“? Няма да има прошка, да знаете!

 

А сега, музика! Барок, разбира се. Великият виртуоз на цигулката Аркангело Корели.







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2544322
Постинги: 394
Коментари: 3811
Гласове: 20236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930