Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2023 13:45 - Пригожин в Бахмут
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 3433 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        Или нещо като Finita tutta la commedia

 

       Всъщност, „готвачът“ все още се навърта около Бахмут, но вчера обяви, че  на десети того ще изтегли криминалитета си от кланницата, в която се превърна това градче /по стандартите на Украйна/. Тук възникват цели четири въпроса:

Първият е, колко пъти руските престъпници и мародери превзеха Бахмут и защо сега се оттеглят?

Вторият въпрос е във връзка с първия и той е: Защо другарят патрушев /тоест не кой-да-е/ е задал директен въпрос на руските висши военни, при това в присъствието на късокракия, плешив милиционер, кога и дали въобще е възможно превземането на Бахмут.

Третият въпрос е във връзка с втория, а именно: Защо руските висши военни са отговорили на въпрос на другаря патрушев, че смятат, че има реална възможност от загуба на засега все още окупираните украински територии като в това число влиза и Крим, разбира се.

Накрая, четвъртият въпрос, дали на десети май започва финалната права за русийката и бандитския ѝ режим, оглавяван от един глуповат криминал. Тоест, обратното броене! 

Признавам, че реално трите въпроса са в различна степен риторични, защото на всеки що-годе с ума си беше ясно, че Бахмут нито е превзет, нито пък ще бъде превзет.

Ако някой си е въобразявал, че необучени престъпници и също толкова необучени резервисти, при това с тежък недостиг на муниции и вещева логистика могат да имат успех срещу американско и европейско оръжие, доставяно в необходимите количества на ВСУ и срещу обучени от американски и британски инструктори украински войници, значи е завършен идиот /идиот не е обида, а медицинска диагноза/.

Вярно, „героят“, с когото започнах настоящото съботно писанийце, обяви около пет-шест пъти, че неговите „вагнеровци“ са превзели Бахмут, но…

Оказа се, че ни е поднесена поредната порция руски лъжи, при това зле сготвени, както винаги. Естествено, учудени едва ли има, защото руснаците освен да лъжат, на друго  са напълно неспособни. Руснаците винаги и за всичко лъжат. Лъжеха, че в Украйна не са нахлули руски войски, лъжеха, че украинците извършват геноцид, лъжеха за някакъв си преврат в Украйна, лъжеха, че няма военно да нахлуят в Украйна февруари миналата година, лъжеха европейските и американските лидери, лъжеха за газа и въобще за всичко, та за един Бахмут ли няма да излъжат? Хайде холан, както се казва!

То цялата русия и всичко руско са една гигантска, отвратителна, смърдяща ЛЪЖА!

Чини ми се и нещо друго, истериката и явно крайното нервно напрежение, в което е изпаднал пригожката, дали не са сигнал, че за себе си той не чака никак светли и хубави дни? Не съм хазартна личност, но съм склонен да се обзаложа, че главният вагнеровец ще го почерпят с полониево чайче. Вероятно затова изтегля бандитите си, защото му останаха само няколко хиляди боеспособни и обучени апаши /по различни оценки около 7-8 хиляди души/ и иска да си има лична гвардия, че нататък не се знае...

Да, ВСУ буквално погреба „Вагнер“. Между другото, не само пригожката не го чака никакво светло бъдеще – то въобще е дискусионен въпроса, чака ли го някакво друго бъдеще освен гробището, но нейсе – но и останалите военнопрестъпници, начело с късокракия педофил не ги чака нищо хубаво. Късметлии ще са онези, които успеят да се доберат до подсъдимата скамейка в Хага. Все пак няма да ги обесят, за съжаление. В холандските затвори обаче не е като в руските, за хора са правени, все пак! Така, че и тама се живее. Е, няма да има вече яхти, къщи на Cote d’azure, лаго Ди Комо и Лондон, кражби за милиарди и т.н. парвенющини, характерни за манталитета на бедните, но пък ще са живи. Почти съм сигурен, че някои вече са се примирили. 

За финал въвеждам една под тема, формулирана като въпрос. Какво ще стане, след като ердоган загуби изборите и на власт се върнат кемалистите, начело с републиканците? Дали „мислителят“ дугин ще успее да измисли вариант ердоган да запази властта си?

И – в тази връзка, как ще се отрази на русийката моментът, в който в Конгреса на The U.S.A се гласува Законът, с който Черно Море става стратегическа зона за сигурност и реално един гигантски залив на Атлантика? Апропо, този закон задължава САЩ – извън разпоредбите на договора за НАТО – да окаже незабавна военна защита на държавите членки на НАТО и съпридружните в Черноморския регион, в случай на военна агресия. За България това означава, че ще има истинска, здрава чистка на руския боклук, който се навъдил по нашата земя.

 

       Един музикален етюд за добро разположение на духа и хубаво настроение в съботния ден.






Гласувай:
9



1. petgrig - То цялата русия и всичко руско са една гигантска, отвратителна, смърдяща ЛЪЖА!
06.05.2023 18:26
Баш в десетката както и целия пост!

Поздрави!
цитирай
2. nkf - Баш в десетката както и целия пос...
06.05.2023 18:36
petgrig написа:
Баш в десетката както и целия пост!

Поздрави!

Поздрав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2547932
Постинги: 394
Коментари: 3811
Гласове: 20238
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930