Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2023 16:38 - АВГУСТОВСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ДАЙДЖЕСТ ИЛИ ОЩЕ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК, МОЧИТЕ И ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТАНТ СЪС СТРАННА АНТРОПОЛОГИЯ
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 1375 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Последният публикуван тук пост, беше копирана статия на Манол Глишев за трети март и защо НЕ трябва и НЕ може да бъде национален празник.
Тук ще очертая основните мотиви – и то съвсем накратко, защо 3-ти март именно НЕ може да бъде национален празник. Още повече национален празник на България, за която дори официалните историци вече признават, че реално има повече от 1 300 години история и е сред най-старите държави в Европа. Така, нека посоча какво е 3-ти март и какво в своята същност ознаменува.

 

 3-ти март е  датата на която:

 

 - Руският цар Александър 2-ри през 1861 г. издава указ, с който отменя крепостничеството в русия. Тоест, премахнато е робството, в което са битували над половината му поданици. Същите освободени само след година-две се вдигат на бунт с искане за възстановяване на крепостното право/робството.

 

- Руският цар е интронизиран на трона. Тук обръщам внимание на някои същества с тежък комунистически произход, че има огромна разлика между интронизация и коронация.

 

 - В градчето Сан Стефано е подписан ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор – примирие между две воюващи империи, на което подписване не присъства нито един Българин, макар че реално българските опълченци на връх Св. Никола спечелват поредната тогава руско-османска война, война, която руските некадърни командващи са били на път да загубят. Това е факт. Не случайно великият княз бие по лицето с ръкавици си и псува на майка генерал Гурко /прононсиран сатрап и некадърник, решително допринесъл за османските зверства и кланета в Стара Загора/.
Защо обаче точно на 3-ти март? Ами много просто, другарят руски цар е искал исторически да увековечи собствената си интронизация и да я вплете в историята на България. ЮРИДИЧЕСКИ ТОЗИ ДОГОВОР има нищожна и относителна сила за България. Самите руски дипломати признават, че Сан Стефано е един театър за пред Българите, с който изиграват сценкатаДобрите руснаци и лошата Европа“. Има обаче сключено през месец януари в град Одрин примирие с османската империя, но за него не само не се говори, но и масово не се знае /хеле пък от блоговите „историци“ с петолъчки в празните чутури/.

 

- Получават НЕЗАВИСИМОСТ сърбия, черна гора и Румъния. В нито една от тези държави 3-ти март НЕ Е НАЦИОНАЛЕН празник!

 

- Русия раздава български земи, населени с Българи, на съседни държави. Така, със Санстефанския договор Добруджа е предадена на Румъния като компенсация за отнетата й от русия Бесарабия; русия предава на сърбия населени с Българи общини в Поморавието като Пирот, Ниш, Зайчар и др. Освен това, големи територии с българско население остават извън пределите на фалшивата „Санстефанска България“.

 

3-ти март не е датата, на която:

 

- България става НЕЗАВИСИМА държава. България добива НЕЗАВИСИМОСТ на 22.09.1908 г. с манифест на Цар Фердинанд Сакс-Кобург Гота!

 

- Всички Българи са обединени и празнуват. Като минимум половината нация не го празнува! Трети март не обединява Българите, а ги разделя!

 

- Се изразява българско достойнство, тъй като реално се празнува интронизацията на един чужд владетел; освобождаването на руските роби и предварителното примирие между две империи.

 

- Трети март е датата, на която преимуществено се веят руски знамена и това е поредно доказателство и свидетелство, че НЕ Е национален празник на НЕЗАВИСИМА България, а дата за подлизурстване, и самоунижение пред една вражеска държава.

 

   Толкова за 3-ти март, а сега за МОЧИТЕ и останалите паметници!

 

      Безспорно МОЧИТЕ в цялата страна трябва да се премахнат, защото те са символ на руската окупация на България, символизират подчиненост и колониална зависимост. Смисълът на всеки един монумент е точно това – маркира територия и изразява доминация.

Малко хора знаят кога точно са построени МОЧИТЕ из България. Построени са след 1952-53 г., когато окончателно е смазана горянската съпротива срещу наложения от съветска русия комунистически режим в България. Срещу горяните са изпратени дори части на руското НКВД/КГБ. МОЧИТЕ символизират смазването на българската съпротива и подчинеността на България. Другата цел на монументите е да превъзпитават Българите в комунизъм и внушават раболепие към русия.
Това изрично е записано като мотив за издигането им от тукашните комунисти – колониална съветска администрация или Съветско окупационно правителство /СОП/.

Да се твърди, че тези МОЧИ били някакво изкуство, че са история, е плосък, отчаян опит на съветските мангали в България да ги запазят. Същите МОЧИ бяха демонтирани и премахнати в редица държави като: Полша, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Украйна, Румъния /в последната не съм сигурен дали е имало там МОЧИ въобще/.

 

И още: МОЧИТЕ са позор, защото са на армия на държава, която:

      - Още на 22.06.1941 г. започва авиационни бомбардировки над български градове, без да е налице състояние на война между Царство България и съветска русия, бомбардирани са: Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица, а крайбрежни населени места са обстрелвани.

      - Армия на държава, която на 05.09.1944 г. обявява война на Царство България и навлиза на суверенна българска територия именно като агресор и окупатор!

 

    - Армия, която предизвиква извършването на насилствен, противоконституционен държавен преврат и под чието ръководство и закрила започват масови убийства на Българи – над 30.000 души избити без съд и присъда за месеците септември – декември 1944 г.; антинародният съд, концлагерите, убийствата, репресиите, държавните фалити, колониалната зависимост от съветска русия и катастрофата на България след 1945 г. са част от същата тема.

 

     - МОЧА символизира една гигантска лъжа – и тя дори е написана на този омразен кумир -  а именно: че е от благодарния български народ за освобождението. Пълна лъжа, защото нито окупацията и обявяването на война са освобождение, нито България е била поробена тогава, нито Българите са били благодарни за нещо на пияните роби на сталин.

Точно обратното – Българите масово са ненавиждали червените гопници, а и няма как да е по друг начин, защото именно червената армия докарва България до мизерия и нищета през 1947 г.

 

       За сравнение:

  Американци, британци и канадци водят тежки боеве с германците във Франция, Белгия и Холандия и с много жертви именно ОСВОБОЖДАВАТ тези държави, но нито в Хага, нито в Амстердам, нито в Брюксел, нито в Париж в центровете на тези градове се извисяват монументи с американски или британски солджъри и никой не изисква от холандците или французите „вечна благодарност, признателност и раболепно преклонение“. Да! Но това е Велика Америка, а не мизерната и комплексирана държава от третия свят русия!

 

                 А сега и за руските паметници и имена на улици!

 

         Ако човек се разхожда из централната част на София /Стара София/ и се вглежда в елементите и топонимите на градската среда ще се зачуди: това БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА ЛИ Е или РУСКИ ГРАД! Пълен позор е пред Парламента на една от най-старите държави в Европа да стои паметник на чужд владетел. КЪДЕ ГО ИМА ТОВА?

Да, в някогашна британска Индия, статуите на британските вицекрале са стояли в централните части на Бомбай, Калкута и Делхи, но след като Индия става независима, тези статуи са пратени на бунището!

        Защо в нито една от съседните ни балкански държави, пред парламентите им, няма паметници на чужди владетели, в частност на руския цар? Нито една от тези държави нито се е освободила сама, нито е получила независимост сама. Сърбия, черна гора и Румъния получават независимост – и български територии, и население - именно благодарение на русия и на руския цар, НО НЯМАТ НЕГОВИ ПАМЕТНИЦИ пред парламентите си! Въобще никъде нямат!

Тукашните идиоти веднага ще възкликнат „Ама те ни освободиха от туууурско робство“. Тъпанари! Да бяха чели поне Достоевски, ама къде ти. Ако кажеш на някой грък, че е бил под турско робство, ами той ще ти скочи на бой, ще те напсува! Такова унижение, дори и да е вярно, не би било повод за гордост и изтъкване от нормален човек. Но тук, в България, платената от русия пета колона, заедно с писаната в русия българска история, си е свършила работата – култивирала е съвършени идиоти: те се гордеят с някакво робство и умират да бият чело в краката на московския си господар. Такива не са хора! При тях Оруеловото „свободата е робство“ е завършено битие на шизофрения и болест.

 

За сравнение:

 

       Съединените Американски Щати са сравнително млада държава – сравнена с повечето от европейските държави, НО!

Столицата им носи името на генерал от революционната континентална армия и пръв президент  Джордж Вашингтон;

 

     Имат мемориал „Линкълн“, мемориал „Джеферсън“, паметници на Бенджамин Франклин, Рузвелт, Линкълн т.н., а пред Белия Дом е „Пенсилвания Авеню“, а не примерно булевард „Крал Джордж“ и паметник на Ричард Лъвското сърце пред Капитолия. Да, а национален празник не е денят на интронизацията на нечий чужд крал /например френският, тъй като Франция е помогнала много при американската революция за независимост/, а денят на независимостта на държавата ИМ!

  А тук, някакви измислени съветски патриоти, веещи руски знамена, ги наричат „кравари“. Жалка история, защото същите тези тукашни съветски патриоти /съветски мангали/ нито имат история, нито чест, нито национална свяст, нито нищо и поради това не могат дори колективно да стъпят на нокътчето на малкото пръстче дори на най-долния, селски ред нек от някой селски щат.

 

Затова, не само МОЧИТЕ трябва да се махнат, но и да следва преименуване на улици и булеварди с български имена: Захари, Раковски, Ботев, Цар Симеон, Цар Крум и т.н. България трябва да се дерусифицира и ребългаризира.

 

     И за финал кратък коментар на изцепката на един комунистически изрод със странна антропология.

Изродът се казва слави василев и е наследник на един от фундаменталните крадци и мръсници на тъй наречения преход – разбира се иде реч за  тежък, кървавочервен комунистически номенклатурчик на име васил василев. Същият славчо василев беше и някакъв съветник моля ви се на простия селяндур от Славяново, поне трикратният нарушител на Конституцията и клетвопрестъпник, руският резидент румен радев.

Та, славчо казал - цитирам негов пост, - че: „И тук идва ролята на Червената армия, която има монумент в Княжевскат градина. Ако не беше тази армия, уважаеми премиери, министри, депутати и водещи, нямаше да я има България. Това е. Личното познанство на Сталин с Георги Димитров е до голяма степен причината Сталин да се застъпи за нас, като Македония, за която спорим до ден днешен, е и тя част от тази сделка“.

Както казах, славчо е изрод, но той е необразован и прост изрод, той дори не е в състояние логически да поднесе тъпата си пропагандна лъжа. Почвам отзад напред: сталин, съветска русия и червената армия страна по сделка ли са или от „братски чувства“ спасяват“ България? Щото двете неща са взаимоизключващи се.

Второ Вардарска Македония е предадена на сръбските комунисти с решаващата роля именно на сталин. По нареждане на сталин се дава „културна автономия“ на Пиринския край, където Българите биват принуждавани от комунистите да се пишат…македонци.
Сталин лично настоява пред Чърчил за максимално интензивни бомбардировки над България, при това по време, когато България дори не е във формална война със съветска русия.
Сталин лично настоява България да не получи статут на съвоюваща държава, а да се смята за победена.

Сталин  въвежда в реална употреба старата руска имперска идея /от 1885/ за създаване на „Македонска нация“. Нещо повече, сталин е подготвил и много други нации, които да се появят от българското национално тяло: „шопска нация“, „добруджанска нация“, „тракийска нация“, и само това ли е? Ами именно сталин предлага на Турция Бургас и бургаска област, казвайки, че цели две Черноморски пристанища са много за България.

ПЪЛНА ЛЪЖА е, че Британия насъсквала гърция за откъсване на български земи. САЩ, Британия и СССР имат базисна договорка за възстановяване на границите в Европа такива, каквито са били до началото на Втората Световна Война.
Защо на Румъния, която прати почти половин милион войници срещу съветска русия, върнаха Трансилвания след войната, аз да попитам другаря изрод славчо? Защо не заличиха Унгария, която също прати почти половин милион войници срещу съветска русия? Защо възстановиха Чехословакия, макар че словаците пратиха осемдесет хиляден корпус срещу съветска русия? Защо не заличиха фашистка Италия?

    Славчу е необразован тъпанар – като всеки комунист – и не е чувал за базисни актове като Атлантическата харта, явяващ се ОТПРАВНА ТОЧКА за всички следващи споразумения между САЩ, Велика Британия и съветска русия. Славчу не е чувал, че точно Чърчил е онзи от лидерите на съюзниците, който на Аданската конференция парира сталиновите предложения на българска земя към Турция като изрично лимитира отстъпките и помощта за Турция само до военна техника и обучение на турски войници, без никакви промени на границите. Така или иначе Инюню задържа Турция в състояние на неутралитет.
Славчу не е чувал и за Техеранска конференция, и за Конференцията в Бретън Ууд  - да, не се чудете, тя има финансов дневен ред, но има ключово значение за цялата геополитическа уредба след Войната – косвено и към границите на държавите, в това число и победените.
Славчуту не е чувало и за Конференцията от Дъмбъртън Оукс, също ключова конференция. Славчуту не е чувало и за Четвъртата Московска конференция /оная с процентите на листче/,  и позицията която заема Франклин Рузвелт конкретно по отношение на България и че или само много прост човек, или завършен мръсник и лъжец може да твърди, че САЩ и Британия са имали намерени да разкъсват България. Франклин Рузвелт е запознат отлично с България и нейната политическа съдба, защото негов ментор в политиката е бил не друг, а Удроу Уилсън. Не, че няма издадени политически биографии на Рузвелт, не че и Чърчил няма мемоари, ама Славчувците не четат, те бълват само опорки и лъжлива московска пропаганда.

  Славчуту обаче не е чувало и за една от най-важните Конференции, тази от Ялта, чийто споразумения, впрочем, сталин брутално нарушава, отказвайки на окупираните от съветска русия държави, сред които и България, демократичен избор и устройство, в духа на Атлантическата харта. Да, същата твар не е чувала дори за финалната Конференция от Потсдам.

Никакъв сталин от нищо не е спасявал България; никой от другите двама големи Чърчил и Рузвелт никога не е имал планове за някаква подялба на България между съседите й.
Ако те имаха такъв план, никакъв сталин нямаше да ги спре.
Ами само САЩ имаха 6. 000.000 /шест милиона/ армия, а Британия е с 5.000.000 /пет милиона/ армия. Как точно изцяло зависимата от американски и английски доставки и изтощена до краен предел съветска русия би спасила България, ако САЩ и Британия са искали да я разкъсат? Та те цяла Германия поделиха, тъй както бяха решили!

Жалко е, че сега, в 21 – ви век, трябва да слушаме лъжите на  неграмотни крадци, некадърници и мръсници и на техните копелета, вместо да правим нещо наистина българополезно.

Та това е нивото на славчуту - съветникът на славяновския тъпанар.

 

За финал:

 

Давам линк към една моя стара статия за паметниците:

 

https://nkf.blog.bg/politika/2018/10/06/za-syvetskite-pametnici-i-ruskite.1630079

 

Поставям линк към предаването на „Контракоментар“ на Асен Генов / линк слагам и в блог-рола/

 

https://www.youtube.com/@kontrakomentar

 

 Един много добър документален филм за окупацията на България от съветска русия.






Гласувай:
9



1. vladtepes - За Александър II
21.08.2023 18:14
Освободените крепостни не получават нищо или трябва да плащат земята на над тройни цени и затова се стига до бунтове - положението на освободените селяни е дори по-лошо от това при крепостничеството. Съветската армия е дала свидни жертви в България - натравяния с метилов алкохол, препивания, разстреляни от Комендатура и е редно тези жертви да се почитат.
цитирай
2. getmans1 - Учудваме този "мижав интерес" ...
21.08.2023 20:54
... към фактите които си постнал.
Факти неоспорими и до скоро неизвестни за широката публика.

"лорд Солзбъри „Всеки получи това което искаше а там ваши хора нямаше“. И как ще има нали ще се види кой разкъсва България, крайно време е да се разделите с тая ОТ наречена „Берлински договор“, заслужено уважение и благодарности всекиму, фандък никому!?!"
цитирай
3. getmans1 - А, сега виж и много компетентния отговор ....
21.08.2023 21:05
.... "Иначе за мантрата " В Сан Стефано не е имало българи" А защо да има? И като какви да ги конструират там? Доколкото знам от историята България е част от Османската империя до тогава/а и известно време след това/ и няма как да бъде страна по договор или по точно проекто-договор за мир между двете империи.
На какъв адрес, имейл, телефон...да потърсят тези българи и какво и със какво биха допринесли тези българи за продуктивното протичане на разговорите между воюващите страни. И кои българи да поканят-цариградските или браилските. Тези които фесове носеха, или тези от Шипка? И в края на краищата кака виждаш ти заедно на преговори аристократи -представители на две империи и представители на "раята" на една от тях."

... Сигурен съм, че можеш да видиш от къде са цитатите, което честно казано не е от значение
цитирай
4. nkf - Освободените крепостни не полу...
22.08.2023 00:53
vladtepes написа:
Освободените крепостни не получават нищо или трябва да плащат земята на над тройни цени и затова се стига до бунтове - положението на освободените селяни е дори по-лошо от това при крепостничеството. Съветската армия е дала свидни жертви в България - натравяния с метилов алкохол, препивания, разстреляни от Комендатура и е редно тези жертви да се почитат.

Причините привидно може да са икономически, но в дълбочина са психически и манталитетни. И сега руснаците си искат робството, нагайката, господаря и терора. Селектирани дегенерати в следствие на вековен отрицателен подбор. Да, за метиловия алкохол си прав, дори може да направя отделен пост по тази тема.
цитирай
5. nkf - . . . към фактите които си постнал. ...
22.08.2023 00:54
getmans1 написа:
... към фактите които си постнал.
Факти неоспорими и до скоро неизвестни за широката публика.

"лорд Солзбъри „Всеки получи това което искаше а там ваши хора нямаше“. И как ще има нали ще се види кой разкъсва България, крайно време е да се разделите с тая ОТ наречена „Берлински договор“, заслужено уважение и благодарности всекиму, фандък никому!?!"

А може би фактите никак не изнасят на тукашните съветски мангали? Благодаря за допълнението с цитата от Солзбъри - то е показателно!
цитирай
6. nkf - . . . . "Иначе за мантрата &q...
22.08.2023 00:56
getmans1 написа:
.... "Иначе за мантрата " В Сан Стефано не е имало българи" А защо да има? И като какви да ги конструират там? Доколкото знам от историята България е част от Османската империя до тогава/а и известно време след това/ и няма как да бъде страна по договор или по точно проекто-договор за мир между двете империи.
На какъв адрес, имейл, телефон...да потърсят тези българи и какво и със какво биха допринесли тези българи за продуктивното протичане на разговорите между воюващите страни. И кои българи да поканят-цариградските или браилските. Тези които фесове носеха, или тези от Шипка? И в края на краищата кака виждаш ти заедно на преговори аристократи -представители на две империи и представители на "раята" на една от тях."

... Сигурен съм, че можеш да видиш от къде са цитатите, което честно казано не е от значение

Зная от къде са цитатите. Те чудесно илюстрират какво представлява тъй наречения русофил/съветски мангал. България за тях е едно нищо и го демонстрират постоянно. Е, време е да им покажем къде им е мястото и че нямат думата по българските работи. Ако не им харесва, могат да заминат в на матушката си...
цитирай
7. vladtepes - Допълнение за Александър II
22.08.2023 14:28
Все пак ако при освобождаването на крепостните бяха получили подпомагане от държавата за да могат да започнат самостоятелен живот както и възможност да получат земя на разумни цени и бяха направени навреме подобрения в трудовото законодателство нямаше да има толкова масови бунтове и няколко атентата срещу Александър II.
цитирай
8. nkf - Все пак ако при освобождаването на ...
22.08.2023 16:12
vladtepes написа:
Все пак ако при освобождаването на крепостните бяха получили подпомагане от държавата за да могат да започнат самостоятелен живот както и възможност да получат земя на разумни цени и бяха направени навреме подобрения в трудовото законодателство нямаше да има толкова масови бунтове и няколко атентата срещу Александър II.

Теоретично и рационално погледнато е така, но тук става въпрос за люде, които поколения наред са стояли по-долу дори и от добитъка и това у тях е изградило във вековете манталитет, нагласа, възприятие за начин на живот. Свободата и законът са сами по себе си достатъчни условия за развитие и просперитет, но за това, от друга страна, е нужен нравствен, морален и личностен светоглед. Светоглед, какъвто крепостните са нямали. Да, съгласен съм, че русия тогава - а и русия сега - изобщо е вън от всякакви стандарти по отношение на труд и организация на цивилния живот и поради това условията за освободените роби със сигурност са били под всякаква критика, но това нито е цялото обяснение, а още по-малко може да бъде оправдателен мотив, за характерната руска робска същност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2544824
Постинги: 394
Коментари: 3811
Гласове: 20236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930