Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2023 22:05 - Поредно мое пророчество се сбъдна или Смъртта на Пригожин
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2590 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Disclaimer: Думата пророчество в заглавието е в същността си метафора

 

      На 06.05. того /каква дата, а? J/ публикувах статия „Пригожин в Бахмут“, в която изложих становище, че житейският хоризонт на пригожин е вече твърде къс. Публикувам цитат от статията с линк към нея: „Чини ми се и нещо друго, истериката и явно крайното нервно напрежение, в което е изпаднал пригожката, дали не са сигнал, че за себе си той не чака никак светли и хубави дни? Не съм хазартна личност, но съм склонен да се обзаложа, че главният вагнеровец ще го почерпят с полониево чайче. Вероятно затова изтегля бандитите си, защото му останаха само няколко хиляди боеспособни и обучени апаши /по различни оценки около 7-8 хиляди души/ и иска да си има лична гвардия, че нататък не се знае...

https://nkf.blog.bg/politika/2023/05/06/prigojin-v-bahmut.1866959

 

      Е, само не познах средството, с което ще го отстранят - мислех, че ще е по-елегантно, но КГБИстите го взривиха. Въпросът е: как ще отговори ГРУ!? Приемам анонси и залагания!

 

       Не искам и няма да се впускам в обяснения за методологията, чрез която се достига до извод за очакванията и предвижданията – това не е толкова трудно. Ще кажа обаче, че смъртта на пригожин – по-скоро неговото убийство – е сериозен знак за вече видим разпад на режима в москва. Впрочем тук най-ефективни биха били криминолозите, тъй като типовете в Кремъл все повече действат като типична криминална структура. Нали знаете, когато е налице екстремна ситуация, персонажите започват да действат съгласно най-автентичните си психомодели. Като се има предвид тежкия криминогенен характер и произход както на путин, така и на шайката около него, то нещата са ясни.

Проблемът с този тип убийства е, че са като спирала – всеки следващ стесняващ се кръг води до централната точка, в случаят точката е путин. Всяко убийство, което путин разпорежда, неизбежно е стъпка към собствената му ликвидация по един или друг начин.

 

    Русия продължава да удивлява с примитивизма и тъпотата на управляващите я; но това обяснява защо именно е държава от 3-тия и в някои случаи и от 4-тия свят.

И този нещастник имаше аспирациите да е в първа класа и да дели света с големите Босове…

По случая със смъртта на пригожин, най-подходящата музика - една великолепна Сарабанда от Георг Хендел






Гласувай:
12



1. vladtepes - За Русия
24.08.2023 11:54
Все едно в Русия не се вижда лидер от ранга на дядо Иван, неправилно наречен Грозни, Малюта Скуратов и опричниците способен да въведе ред. Опричниците безмилостно са убивали всички заподозрени в участие в сепаратизъм или организирани престъпни групи включително деца, в Новгород целите семейства на уличени в укриване на данъци и контрабанда са опечени живи. Путин е много далеч от това ниво.
цитирай
2. nkf - vladtepes, това са глупости на к...
24.08.2023 12:44
vladtepes, това са глупости на квадрат, как може такава липса на познание и въображение!? Никакъв иван грозни и никакъв скуратов и никакви убийства не могат да бъдат от полза на русия. Не това са нещата, които правят държава и нация. Да не би до сега русия да не бе управлявана от аналози на иван грозни? Да не би някога да е спирало да се лее кръв, и? До къде е докарана русия? - Пред трети разпад и н-ти на брой колапс. То ако ставаше само с калъчката, ехе... Ама целта на природата на човека е друга - и тя е умът и разумът на човека. русия винаги е имала много ниско качество управляващи / за населението й въобще няма да обелвам и дума/: от иван грозни до сегашния късокрак комплексар всичките до един са психопати, глупаци в някаква степен, некадърници и патологични случаи. Ако смяташ, че откровени патологични случаи и криминогени са рецептата за успешна държава, ами то и сега русия има от същото. Аристотел казва, че управляващия трябва да превъзхожда управлявания духовно, умствено и физически, буквално трябва да е друг топос. Кога в русия управляващите са били нещо повече от управляваното стадо роби? иван грозни, ха!
цитирай
3. vladtepes - Франция
24.08.2023 12:55
Във Франция Робеспиер е имал страхотен план от 25 милиона французи да останат само 16 най-читави и така държавата да дръпне напред, но не са му позволили да го реализира. Най-важно е да се води постоянна безмилостна борба с вътрешния враг за да се изчисти обществото.
цитирай
4. nkf - vladtepes, евгенични планове и ...
24.08.2023 15:14
vladtepes, евгенични планове и експерименти са се правели открай време, но опитът учи, че такива планове работят ефективно в малки групи и ако се прилагат продължително време. В големи мащаби, обхващащи територии и население с размерите на Франция, ефектът ще е сравнително слаб. Революцията във Франция засяга много силно аристокрацията, което е крещящ аргумент, че Робеспиер някъде бърка драматично. Старите философи /Платон особено/ са знаели къде е причината за упадъка на онова, което днес погрешно обобщаваме като човечество. Апропо, след революцията и най-вече след Наполеон Франция не само не е дърпа напред, но и системно деградира. В краен, материален, обусловен свят, изпъстрен с парадокси, идеалистичните планове водят до катастрофи и геноцид, затова единственото мерило е разумът, балансът и познанието. Волтер има едни много хубави мисли по темата за качествата на човеците. Апропо, в Камбоджа червените кхмери избиха близо половината население, е?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2545816
Постинги: 394
Коментари: 3811
Гласове: 20238
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930